• Onafhankelijk vergelijken
  • 221 datingsites & 27 apps
  • 465 tips & artikelen

Dossier: Relatieadvies

In het dossier"Relatieadvies" geeft onze redactie advies om je relatie spannend te houden, hoe je om moet gaan met liefdesverdriet of juist hoe je een relatie moet beëindigen. Ook geven we tips voor alle vrouwen en mannen die op het punt staan een nieuwe relatie in te gaan. We bespreken wat voor soort relatie je moet beginnen en welke verantwoordelijkheden en verplichtingen hierbij horen. Heb je zelf ervaringen of suggesties dan horen we dat ook graag natuurlijk.

Wanneer moet je je relatie verbreken?

Relatieadvies 

Een relatie gaat niet altijd over rozen en kan soms ook gewoon keihard werken zijn. Wellicht heb je de laatste tijd steeds meer ruzie met je partner, voel je je niet genoeg gewaardeerd of zijn jullie in de loop van de tijd uit elkaar gegroeid. Speelt dat in jouw relatie en vraag je jezelf daarom […] Lees meer »

Dromen over vreemdgaan: wat betekent het?

Relatieadvies 

De meeste dromen zijn bedrog. Dat is niet alleen een zin uit een hit van Marco Borsato, maar ook een feit. Soms maak je in je dromen echter iets mee dat levensecht lijkt en word je ’s ochtends wakker met een naar of vreemd gevoel. Een droom over vreemdgaan kan dat veroorzaken. Wat het betekent, […] Lees meer »

Hoe ga je om met een midlifecrisis in een relatie?

Relatieadvies 

1 op de 4 Nederlanders tussen de 30 en 60 jaar krijgt er mee te maken: de midlifecrisis. Bij de één duurt hij slechts een jaartje, bij de ander kan het gevoel van “de boot gemist hebben” en grote onvrede wel 10 jaar aanhouden. Zelf een midlifecrisis krijgen is al vervelend genoeg, maar als mensen […] Lees meer »

Na een relatiebreuk weer bij elkaar; hoe ga je hier mee om?

Relatieadvies 

Je kan de ongevraagde adviezen van je vrienden en vriendinnen niet meer horen: ‘zou je dat nou wel doen?’, ‘is dat niet te snel?’, ‘denk je wel om jezelf?’, ‘jullie zijn toch met een reden uit elkaar gegaan?’. Het is allemaal zo goed bedoeld, maar toch voel jij het anders. Ja, jullie hebben de relatie […] Lees meer »

Wat kun je doen om uit een broer-zus relatie te komen?

Relatieadvies 

Heb je het gevoel dat je een broer-zus relatie hebt? Dat je elkaar nog wel graag mag, maar dat de spanning en seksuele ver te zoeken is? Dan moeten de alarmbellen gaan rinkelen. Jullie moeten er snel voor zorgen dat jullie samen uit deze relationele impasse komen. Daarom geven we in dit artikel antwoord op […] Lees meer »

Wat kun je doen als je te snel verliefd wordt?

Relatieadvies 

Je vrienden zien je alweer aankomen… Je bent weer eens verliefd! Hoe vaak jij over je oren verliefd op iemand bent is voor de mensen om je heen bijna niet bij te houden. Je weet het ook wel van jezelf: je bent nu eenmaal snel verliefd. Maar wanneer is snel verliefd worden, té snel? Daartussen […] Lees meer »

Wat doe je als je ouders tegen je relatie zijn?

Relatieadvies 

Wat als je smoorverliefd bent geworden op iemand terwij je ouders dit afkeuren? Het gebeurt regelmatig in een land met veel culturele diversiteit, zoals in Nederland. Vaak zijn religie, afkomst en leeftijdsverschil de grootste boosdoeners. Grote kans dat dat bij jou ook het geval is. Maar geen paniek. Schiet niet in de stress en ontdek in dit […] Lees meer »

Is het erg als een vrouw langer is dan een man in een relatie?

Relatieadvies 

Eindelijk heb je iemand ontmoet die echt goed bij je past. Je gaat met elkaar op date en misschien zit er wel meer in. Je bent er zeker van: dit is hem helemaal. Zowel qua uiterlijk en karakter is dit voor jou de ideale partner. Er is alleen één maar: hij is kleiner dan jij? Is […] Lees meer »

Relatie met iemand die ADHD heeft

Relatieadvies 

Een relatie met iemand met ADHD kan soms knap lastig zijn. Waar je viel voor zijn of haar enthousiasme, spontaniteit, vrolijke karakter en gevoel voor humor, merk je na een poosje dat hier ook minder leuke kanten aan zitten. Soms begrijp je helemaal niets van het gedrag van je partner en soms hebben jullie het […] Lees meer »

Waarom kiezen voor een relatie met een driehoeksverhouding?

Relatieadvies 

“Als je liefde deelt, wordt het meer.” Dat is een veelgehoorde kreet onder polyamoristen: zij die van meerdere personen tegelijk houden. Een gangbare vorm van polygamische relaties zijn driehoeksverhoudingen, waarbij drie personen bij de relatie betrokken zijn. In dit artikel lees je meer over het wat, waarom en hoe van een driehoeksverhouding. Wat is een […] Lees meer »

Welke datingsite kies jij?

uitgelichte website
© Datingsite Kiezen 2020 | Onderdeel van Dik.nl | Dik B.V. | KvK 74390708 | Hanzeplein 11, 8017 JD Zwolle | Privacy statement