Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een datingsite.

Vergelijk de beste datingsites & apps van 2024

Relatieplanet of Lexa, welke datingsite is beter?

Relatieplanet of Lexa, welke datingsite is beter?

Laatst bijgewerkt: 5 juli 2022

Elke single die online wil gaan daten komt al snel in aanraking met de populaire datingsites Lexa en Relatieplanet. Niet zo gek, want deze datingsites zijn heel bekend en populair, mede doordat ze al heel lang bestaan en ook veel reclame maken op radio en televisie. In dit artikel leggen we deze twee datingsites dus naast elkaar en vergelijken we ze op de belangrijkste eigenschappen van datingsites, zoals betrouwbaarheid, kosten, aantal leden en hoe je met andere singles in contact kunt komen.

Ga direct naar Lexa, de beste datingsite


Beoordelingen Lexa & Relatieplanet

Relatieplanet Lexa
Totaalscore ⭐⭐⭐⭐ ⭐⭐⭐⭐⭐
Kosten ⭐⭐⭐⭐ ⭐⭐⭐⭐
Veiligheid & Privacy ⭐⭐⭐⭐ ⭐⭐⭐⭐
Matching & Zoeken ⭐⭐⭐ ⭐⭐⭐⭐⭐
Gebruiksvriendelijkheid ⭐⭐⭐⭐ ⭐⭐⭐⭐⭐
Aantal leden ⭐⭐⭐⭐ ⭐⭐⭐⭐⭐
Bezoek Lexa

Uitleg score

Kies je liever niet voor een snelle en oppervlakkige dating app, maar zoek je wat meer functies en diepgang? Dan ligt het al snel voor de hand om voor Relatieplanet of Lexa te kiezen. Dat zijn namelijk twee heel bekende datingsites met veel actieve leden, waarbij Relatieplanet wel meer profielen heeft die niet actief meer lijken te zijn. De kosten van de sites zijn vrijwel hetzelfde, maar daarvoor krijg je bij Lexa wel meer functies en aanvullende mogelijkheden (zoals Lexa Events en Lexamore) tot je beschikking. Handmatig zoeken is op beide datingsites uitstekend geregeld, maar wanneer je ook wel eens automatisch wilt matchen kies je beter voor Lexa. Qua veiligheid, privacy en betrouwbaarheid zit je bij allebei prima, want beide sites beschikken over zowel het Keurmerk Veilig Daten als de Thuiswinkel Waarborg.

Ook bij Relatieplanet kun je prima daten, maar uiteindelijk geven de voordelen van Lexa de doorslag in onze vergelijking. Wil je weten hoe dat voor elk onderdeel precies zit? Lees dan verder!


Wie is de doelgroep?

De doelgroep van Lexa en Relatieplanet is ongeveer hetzelfde. Het gaat in beide gevallen om algemene datingsites waar alle vrijgezellen lid kunnen worden en die zich niet dus op bepaalde leeftijdsgroepen of opleidingsniveaus richten. Singles uit alle rangen en standen en van heel uiteenlopende leeftijden ontmoeten elkaar op Lexa en Relatieplanet. Dat zijn er inmiddels vele duizenden, want Lexa en Relatieplanet zijn de twee populairste en drukst bezochte datingsites van ons land. Een veel gehoorde klacht onder gebruikers van Relatieplanet is dat er helaas ook veel inactieve profielen op de site staan. Wanneer je daar contact mee op probeert te nemen kan je dat veel tijd kosten.


Kosten van Lexa & Relatieplanet

Het kostenplaatje is een belangrijk aspect bij het kiezen van de beste datingsite. Hieronder kun je ook de prijzen van Relatieplanet en Lexa daarom alvast makkelijk met elkaar vergelijken:

Lexa Relatieplanet
1 Maand € 24,99 eenmalig € 24,95 eenmalig
3 Maanden € 16,99 per maand € 14,95 per maand
6 Maanden € 9,99 per maand € 9,95 per maand
12 Maanden Niet beschikbaar € 5,95 per maand

Zoals je ziet ontlopen de prijzen voor betaalde abonnementen elkaar bijzonder weinig en wat ons betreft hoef je daar dus ook niet je keuze op te baseren. Alleen wanneer je nu al van plan bent om langer dan een half jaar lid te blijven op de datingsite van je keuze is Relatieplanet een stukje goedkoper, aangezien die site als enige een voordeliger lidmaatschap van een jaar aanbiedt.

Je kunt voor beide datingsites een gratis lidmaatschap nemen om de site zo lang als je wilt uit te proberen. Als gratis lid kun je zelf een profiel aanmaken zodat je alvast kunt ontdekken of andere singles interesse in je hebben. Je kunt dan ook alvast op zoek gaan naar andere leden en de datingsite volop uitproberen. Pas als je echt contact wilt gaan leggen is een betaald abonnement noodzakelijk.


Veiligheid & Privacy

Zowel Lexa als Relatieplanet zijn aangesloten bij het Keurmerk Veilig Daten en ze mogen ook allebei de Thuiswinkel Waarborg op hun website tonen. Dat betekent dat je van beide sites mag verwachten dat er netjes met je rechten als consument wordt omgesprongen. Ook laat het zien dat het daten er veilig en betrouwbaar is, onder meer doordat profielen handmatig op echtheid worden gecontroleerd. Je kunt op beide datingsites bovendien zelf profielen ter controle melden bij de redactie, of ze gewoon direct zelf blokkeren. Ook is er een makkelijk te bereiken klantenservice aanwezig.


Zoeken naar andere singles

Zoeken naar andere singles gaat bij zowel Lexa als Relatieplanet het snelste via de zoekmachine. Je kunt daarbij tot in het kleinste detail aangeven wat je belangrijk vindt in de singles die je wilt leren kennen. Profielen zijn meteen volledig te bekijken en je kunt uiteraard ook meteen reageren via een privéberichtje. Ook handig is de optie om bij Lexa specifiek te filteren op profielen die nog heel recent online zijn geweest, want dan voorkom je dat je tijd verspilt aan mensen die al in tijden niet meer op de site zijn geweest.

Matchen

Bij Relatieplanet krijg je naast de handmatige zoekoptie ook matches aangeboden. Die profielen zijn echter op heel eenvoudige eigenschappen geselecteerd en het gaat dus ook niet zelden om vele duizenden profielen. Dat is dus wel een heel brede selectie om echt effectief te zijn. Lexa doet dat een stuk beter, want daar krijg je bij de Flirt-optie elke dag 100 nieuwe profielen te zien die het beste bij je passen. Dat geeft genoeg keuze zonder dat je meteen helemaal bedolven wordt onder profielen. Je kunt de geselecteerde singles heel snel liken door op het hartje te klikken, maar ook een berichtje sturen is direct mogelijk.


Aanvullende opties

Relatieplanet en Lexa lijken dus behoorlijk veel op elkaar als het aankomt op het zoeken van leuke singles en met ze in contact komen. Met name Lexa onderscheidt zich daarnaast door ook allerlei andere mogelijkheden te bieden voor het vinden van je gedroomde partner.

Zo kun je bijvoorbeeld aanmelden voor Lexamore, een volledig optionele matchservice waarbij je automatisch wordt gekoppeld aan profielen die aan je wensen en eisen voldoen. Het koppelen is wellicht niet zo uitgebreid als bij datingsites zoals EliteDating en Parship, maar daar staat tegenover dat het veel laagdrempeliger is en je wel ook gewoon de optie houdt om actief zelfstandig op zoek te gaan naar leuke mensen.

Ook de Lexa Events zijn heel bekend en populair. Daarbij wordt online daten met offline speeddaten gecombineerd. Je kunt je via Lexa Events bijvoorbeeld aanmelden voor een wandeldate met andere singles of een ontmoetingsavond in de kroeg. Daar kan Relatieplanet op dit moment alleen digitale speeddating via videobellen tegenover stellen en dat is weliswaar handig, maar het voegt niet direct een nieuwe dimensie toe aan het daten.


Gebruiksvriendelijkheid

Lexa en Relatieplanet zijn ontwikkeld voor een breed publiek en er is overduidelijk veel aandacht besteed aan het ontwerp van beide datingsites. Ze hebben behoorlijk veel verschillende functies en zijn allebei heel gebruiksvriendelijk. Je kunt al binnen enkele minuten prima uit de voeten op de sites, want alle functies werken intuïtief en de menu’s zijn goed doordacht opgezet. Wanneer je mobiel wilt daten op de datingsites is dat ook geen probleem, want ook op mobiele apparaten functioneren de datingsites optimaal.

Relatieplanet en Lexa dating apps

Beide datingsites hebben naast de site ook een eigen app ontwikkeld. De Lexa dating app is in onze ervaring wat makkelijk te bedienen dan de app van Relatieplanet, terwijl je wel de vele functies tot je beschikking hebt die je ook via de datingsite zelf kunt gebruiken. Als de mobiele app een belangrijk aspect is voor het bepalen van je eigen keuze is het goed om te weten dat je ze allebei gewoon gratis kunt downloaden en installeren vanuit de bekende app stores voor Android en iOS.


Conclusie: Lexa is beter dan Relatieplanet

De strijd tussen Lexa en Relatieplanet gaat behoorlijk gelijk op. De datingsites zijn qua doelgroep, prijs en manier van daten goed met elkaar te vergelijken. Dat betekent dat het vooral aankomt op de uitwerking en details van het dateconcept in de praktijk. Daarbij komt Lexa opvallend vaak als beste uit de bus. We vinden het zelf heel positief dat Lexa zoveel extra opties biedt ten opzichte van Relatieplanet, zoals de Lexa Events waarmee je bijvoorbeeld aan speeddaten kunt doen. Ook Lexamore is een erg interessante extra optie, want dat zorgt ervoor dat je ook voor een groot deel kunt matchen in plaats van altijd handmatig moeten zoeken. Het matchen op Relatieplanet blijft daar duidelijk bij achter.

foto auteur robindeb
Dit artikel is geschreven door robindeb

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen. LinkedIn

© Datingsitekiezen.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW te Zwolle | Privacy & Cookies