Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een datingsite.

Vergelijk de beste datingsites & apps van 2024

EliteDating datingsite review

EliteDating
Probeer EliteDating gratis

Laatst bijgewerkt: 2 januari 2023

Op zoek naar een serieuze relatie op niveau? Dan zou EliteDating (voorheen Edarling) weleens wat voor jou kunnen zijn. Heb je geen zin om die eindeloze profielen door te scrollen, maar ben je wel op zoek naar een match die echt bij je past, dan ben je hier aan het juiste adres. EliteDating is er namelijk voor de zelfbewuste, serieuze single die op zoek is naar een stabiele en langdurige relatie.

De kracht van EliteDating zit hem in de uitgebreide persoonlijkheidstest. Op basis van wetenschappelijk onderzoek heeft EliteDating een test samengesteld die helpt om jouw perfecte match te vinden. Niet alleen kijkt deze test naar wat voor persoon jij bent, maar ook naar wat je zoekt in een partner. Ben je een boekenwurm, vind je uiterlijk belangrijk of moet je partner humor hebben? Al deze vragen spelen mee bij het vinden en matchen van de juiste partner. Een groot voordeel dus, omdat je zeker weet dat je potentiële partner bij je past. EliteDating doet het belangrijkste werk dus alvast voor jou, zodat jij kan nadenken over een openingszin.

Waarom kies je voor EliteDating?
 • Mogelijkheid om gratis vragen te versturen naar leden
 • Overzichtelijke website
 • Goede matching en partnervoorstellen
Schrijf je gratis in bij EliteDating

Functies van EliteDating

blank

Gratis basisaccount

Bij het inschrijven kun je kiezen of je een gratis account wil of een premium account. Als je kiest voor een basisaccount dan kun je na het inschrijven meteen aan de slag. Uiteraard kun je minder functies gebruiken dan wanneer je een betaald account hebt. Je kunt echter wel direct de eerste stappen zetten om jouw perfecte match te vinden.

Met een basisaccount kun je:

 • tot drie partnervoorstellen bekijken per dag
 • beperkt berichten versturen
 • gedeeltelijk profielen van partnervoorstellen bekijken
 • een partner zoeken via de kosteloze dating app
 • je profiel aanpassen wanneer je wilt
 • je zoekcriteria aanpassen wanneer je wilt

Profiel

blank

De instellingen van je profiel zijn gemakkelijk te wijzigen. Zo kun je je persoonlijke beschrijving op elk moment aanpassen en nieuwe informatie over jezelf toevoegen. Daarnaast kun je je profiel nog persoonlijker maken door een vraag met bijbehorend antwoord te kiezen. Deze vraag krijgt een bezoeker van je profiel als eerste te zien.

Berichten en inbox

Via de optie berichten kun je zien wie jou een bericht heeft gestuurd en welke berichten jij hebt verstuurd. Met een basisaccount kun je beperkt gratis berichten versturen.

Foto’s

Bij foto’s kun je een profielfoto kiezen en andere foto’s uploaden. Ook kun je de volgorde waarop je foto’s worden weergeven wijzigen. Als je een profiel bezoekt van iemand anders, wordt de foto vervaagt weergegeven met een basisaccount. Bij een betaalde lidmaatschap kun je onbeperkt foto’s bekijken van andere singles.

Kismet

blank

Kismet is een handige functie waarmee je gemakkelijk nieuwe mensen kunt ontmoeten. Wanneer je Kismet opent krijg je direct een potentiële match voorgeschoteld inclusief de nodige informatie over deze persoon.  Vervolgens heb je drie keuzes; je drukt op het kruisje (afwijzen), je drukt op de smiley (leuk vinden) of je schrijft direct een berichtje. Wanneer je op de smiley drukt en je potentiële partner doet dit ook, dan ben je een match en kun je met elkaar gaan chatten.


EliteDating dating app

blank

Elitedating biedt een praktische en complete app om de datingsite te ondersteunen. In de app kun je bijna alle functies bedienen die je ook op de website vindt. De app is beschikbaar voor alle moderne smartphones en heeft een goede rating in de app stores van Android en iPhone.

Lees onze review over de Elitedating app


Inschrijfproces van EliteDating

blank

Uiteraard wil EliteDating de ultieme match voor jou vinden. Nadat je je e-mailadres en wachtwoord hebt opgegeven start de vragenlijst. De persoonlijkheidstest (de Ideal Partner-Methode) is eigenlijk het belangrijkste onderdeel, want zo komen ze erachter wat voor persoon je bent en waar je naar op zoek bent. De test bestaat uit 10 verschillende onderdelen.

blank

De test begint met wat algemene vragen over leeftijd, opleiding en achtergrond. Daarna moet je aangeven in hoeverre bepaalde uitspraken of kenmerken bij je passen. Vind je jezelf sexy, gezond, atletisch of ben je misschien snel gestresst?

EliteDating geeft zelf het advies om niet te lang na te denken over je antwoord en vooral een eerlijk antwoord op de vraag te geven.

blank

Uiteraard is het niet alleen belangrijk wat voor persoon jij bent, maar ook naar wie je op zoek bent. In de test wordt daarom ook uitgebreid stilgestaan bij wat jij zoekt in een partner. Vind je het belangrijk dat je partner bijvoorbeeld hetzelfde opleidingsniveau heeft of moet hij avontuurlijk zijn? Op een bijbehorende schaal kun je aangeven in hoeverre je het eens of oneens bent met uitspraken over je potentiële partner.

Bijzondere kenmerken

Na de persoonlijkheidstest wordt er nog aandacht besteed aan bijzondere kenmerken. Ben je iemand die elke dag wel een glas wijn kan drinken, hoe sta je eigenlijk tegenover roken en heb je ook een kinderwens? Tot slot heb je de ruimte om te vertellen wat je persoonlijke interesses zijn en kun je bijvoorbeeld informatie kwijt die je graag nog wilt benoemen.

Iemand die zich inschrijft, doet er gemiddeld een half uur over voordat de test is ingevuld. Heb je niet alle tijd van de wereld en wil je de test onderbreken? Geen probleem, je kunt de test altijd onderbreken en de antwoorden opslaan. Mocht je geen goed gevoel hebben bij de ingevulde test en wil je hem graag opnieuw invullen, dan kun je altijd een mailtje sturen naar de support afdeling van EliteDating om de test nogmaals te doen.


Doelgroep van EliteDating

Het draait bij EliteDating, zoals ze aangeven, niet alleen maar om uiterlijk en opleidingsniveau. Zoals bij veel andere datingsites hoef je bij EliteDating niet zelf door tientallen profielen te scrollen om je potentiële vlam te vinden. EliteDating richt zich daarmee op mensen die liever vinden dan zoeken.

De doelgroep van de datingsite is singles in Nederland en België die op zoek zijn naar een passende en langdurige relatie. Elke maand vinden meer dan 2500 mensen de liefde via EliteDating. Voornamelijk hoogopgeleide singles zijn hier aan het juiste adres. Maar liefst 70% van de mensen die zich inschrijven bij EliteDating is namelijk hoogopgeleid. Daarvan is 90% ouder dan 30 jaar. De verhouding tussen de mannen (48%) en vrouwen (52%) is ongeveer gelijk verdeeld.

Het gaat bij deze datingsite om de kwaliteit en niet om de kwantiteit. Waarom zou je door allerlei profielen willen scrollen als de matches ook aan jou voorgesteld kunnen worden? Op basis van matchmaking stelt EliteDating je elke dag voor aan 3 tot 7 passende singles. vervolgens kun jij ervoor kiezen om het eerste contact maken.


Beveiliging van de datingsite

blankUiteraard wil je zeker weten dat er vertrouwelijk wordt omgegaan met al je persoonlijke informatie. Daarom hecht EliteDating veel waarde aan veilig online daten. Alle informatie over jou wordt versleuteld met een SSL-encryptie. Dit betekent dat je persoonlijke informatie nooit zomaar op straat komt te liggen en anonimiteit altijd voorop staat. Middels deze encryptie kunnen de gegevens die je invult in formulieren niet onderschept worden door derde partijen.

Profiel verwijderen
Als je je profiel verwijdert dan worden ook al je gegevens automatisch verwijderd. Je profiel wordt niet meer weergegeven in de partnervoorstellen en andere gebruikers kunnen geen contact meer met je opnemen. Alle informatie over jou wordt dus gewist en kan niet meer achterhaald worden. Wel zo’n veilig gevoel.
Lees meer over uitschrijven bij EliteDating

Tegengaan van fraude
EliteDating maakt gebruik van een speciale fraudedetector. Alle profielen worden handmatig gecontroleerd door een kwaliteitsteam. Daarnaast moeten eerst alle foto’s goedgekeurd worden door de datingsite. Voor extra zekerheid wordt er een ID-verificatie aangeboden. Aan de hand van je identiteitsbewijs kun je aantonen dat je ook echt bent wie je zegt.

De site beschikt over het keurmerk ‘Veilig Daten’ en is aangesloten bij de Thuiswinkel Waarborg.


Keurmerk Veilig Daten

blank

Het keurmerk Veilig Daten is opgericht door de grote spelers in de Nederlandse online dating branche en de Nederlandse Consumentenbond. Dit keurmerk is tot stand gekomen, zodat transparantie, veiligheid en goede klantenservice gegarandeerd kunnen worden. Datingsites die hiervoor in aanmerking willen komen, moeten eerst een procedure doorlopen. Zo wordt er bijvoorbeeld gekeken naar de bereikbaarheid van de klantenservice, of er eerlijk wordt gecommuniceerd over abonnementsprijzen en wat er wordt gedaan tegen oplichting.


Thuiswinkel waarborg

blank

Doordat EliteDating aangesloten is bij Thuiswinkel Waarborg, ben je verzekerd van een betrouwbare online dating ervaring. Alle aangesloten websites doorlopen een lijst van 35 criteria op het gebied van wetgeving, veiligheid en financiële stabiliteit. Er wordt bijvoorbeeld gekeken of je via de website geïnformeerd wordt over bijkomende kosten, of je geïnformeerd wordt over privacy en of je in een beveiligde omgeving je betaling kunt doen. Het thuiswinkel keurmerk wordt ondersteund door de Nederlandse Consumentenbond.


Bekendheid

EliteDating is een wereldwijde datingsite en is onderdeel van het Duitse Affinitas, dat gevestigd is in Berlijn. Sinds 2010 bestaat de EliteDating site ook in Nederland. Wekelijks melden zich hier meer dan 1500 nieuwe singles zich aan om de liefde te vinden.


Contact opnemen

Op de website zijn verschillende rubrieken te vinden waar je antwoord kunt krijgen op veelvoorkomende problemen. Kun je het antwoord op je vraag niet vinden? Dan kun je contact opnemen met de klantenservice van EliteDating. De klantenservice is te bereiken via een contactformulier op de website of via de onderstaande gegevens.

Adres:
EliteDating.nl
Affinitas GmbH
– klantenservice-
Kohlfurter Straße 41/43
10999 Berlijn
Duitsland
Telefoonnummer:EliteDating is telefonisch te bereiken via een betaald 0900 nummer. Je kunt ook direct met het hoofdkantoor in Duitsland via het onderstaande Duitse telefoonnummer.

0900 5500033
+49 30 868 000 175
E-mail:support@elitedating.nl


Advies en Datingtips

Kun je wel wat advies gebruiken in je zoektocht naar de liefde? De website biedt onder het kopje ‘raadgever’ passende informatie aan. Ben je bijvoorbeeld nog aan het twijfelen of de datingsite wat voor jou is of ben je benieuwd of ze ook rekening houden met je geloofsovertuiging, dan vind je hier meer informatie.
Zo kun je ook persoonlijke verhalen en ervaringen van andere gebruikers lezen en reageren op de berichten en artikelen.

De site geeft ook opties om meer uit je profiel te kunnen halen. Zo geeft EliteDating een suggestie om extra foto’s toe te voegen, meer informatie bij je profiel te zetten of te werken aan een persoonlijke omschrijving. Op het gebied van daten of het leggen van het eerste contact geeft de site helaas geen advies.


Kosten van EliteDating.nl

blank

Als je een account aanmaakt kun je de datingsite eerst gratis uitproberen. Je kunt gratis een profiel aanmaken en de persoonlijkheidstest invullen. Op deze manier kun je altijd kijken of de datingsite iets voor jou is. Ben je tevreden over de site en wil je meer uit je account halen? Kies dan voor een betaald abonnement.

Je hebt de keuze uit een 3-maanden, 6-maanden of 12-maanden lidmaatschap. Er zitten verschillende voordelen aan het hebben van een betaald account. Zo kun je alle foto’s bekijken op een profiel, onbegrensd communiceren, gedetailleerde profielen bekijken en krijg je meer partnervoorstellen van EliteDating.
Het goedkoopste abonnement op EliteDating kost €34,90 per maand.

De exacte kosten van deze datingsite, vind je op de pagina ‘Kosten’.


Uitschrijven bij EliteDating

Een lidmaatschap moet 7 dagen voor afloop worden opgezegd. Via je accountinstellingen kun je aangeven dat je je abonnement wilt stopzetten. Wanneer je niet binnen deze termijn je lidmaatschap opzegt, dan wordt je abonnement automatisch een maand verlengd.

Meer informatie over hoe je je kunt uitschrijven, vind je op de pagina ‘Opzeggen’.


Onze ervaringen met EliteDating

Pluspunten:
 • Mogelijkheid om gratis vragen te versturen naar leden
 • Overzichtelijke website
 • Goede matching en partnervoorstellen
Minpunten:
 • Inschrijven duurt lang door een lange vragenlijst
Probeer EliteDating gratis

Veel gestelde vragen over EliteDating

foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen. LinkedIn

© Datingsitekiezen.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW te Zwolle | Privacy & Cookies