Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een datingsite.

Vergelijk de beste datingsites & apps van 2024

Hoe werkt relatiebemiddeling door een relatiebureau?

Relatiebemiddeling
Hoe werkt relatiebemiddeling door een relatiebureau?

Laatst bijgewerkt: 5 juli 2022

Behalve datingsites bestaan er natuurlijk ook nog relatiebureaus die zich bezighouden met relatiebemiddeling. Als je je inschrijft bij een relatiebureau word je op een zeer persoonlijke manier gekoppeld aan een potentiële date. Relatiebemiddeling is het uit handen geven van het zoeken van jouw persoonlijke match.

Is dit iets voor jou, of neem je liever het heft in eigen hand? We vertellen je hoe relatiebemiddeling werkt en wat de voor- en nadelen zijn van het inschakelen van een relatiebureau.


Relatiebureau datingsites

Hou je het maken van matches toch liever in eigen hand, kun je natuurlijk eerst eens een datingsite proberen alvorens het relatiebureau op te zoeken. Een datingsite is in de meeste gevallen veel goedkoper dan relatiebemiddeling. Ons advies is om eerst eens te zien of een datingsite voor jou werkt en of je het leuk vindt. Mocht je er toch achter komen dat een datingsite niets voor jou is, dan kun je daarna uiteraard een relatiebureau inschakelen.


ParshipBezoek Parship

In 2002 startte Parship met het doel om singles samen te brengen. Iedere dag weer lukt dit en komen duizenden singles in contact met elkaar via de site en events. Parship is de grootste datingwebsite van Nederland en is beloond met twee keurmerken. Dankzij de handige filters is het gemakkelijk selecteren op singles uit jouw regio of bijvoorbeeld een bepaalde leeftijdscategorie. Onderling kun je berichtjes uitwisselen of hartjes uitdelen als je hem of haar interessant vindt. Doordat de site zo groot en bekend is in Nederland, heb je dan ook veel uitzoek aan mogelijke matches.

Bezoek Parship

LexaBezoek Lexa

Lexa zegt dat ze alle aanmeldingen op de website handmatig controleren en daarmee dus betrouwbaar zijn. De site is anders dan alle anderen datingsites doordat je werkt met fotocollages. Door middel van foto’s geef jij je interesses weer aan de andere leden. Hou je bijvoorbeeld van reizen dan is het leuk om een foto van een reiskoffer of een bounty eiland toevoegen. Een fanatiek sporter? Zoek dan een plaatje op van jouw favoriete sport. Als iemand jouw profiel bezoekt, kan hij of zij in één oogopslag aan jouw fotocollage zien waar jij van houd en voor staat. In contact komen met elkaar doe je door middel van het versturen van berichtjes.

Bezoek Lexa

De keuze van een relatiebureau

Vergis je niet, er zijn behoorlijk wat relatiebureaus op de markt. Zowel regionaal als landelijk zijn er veel verschillende. Er zijn relatiebureaus die zich focussen op een bepaalde doelgroep zoals hoogopgeleiden, homo’s en/of lesbiennes of 50-plussers. Als je een relatiebureau gaat uitkiezen, kijk dan of het bureau is aangesloten bij een branchevereniging en verdiep je vooraf goed in de prijzen die het bureau zal gaan rekenen.

Zodra je een handtekening plaatst, gaat de teller immers lopen. Het kan geen kwaad om vooraf informatie op te vragen bij verschillende relatiebureaus en de voor- en nadelen tussen de verschillende bureaus naast elkaar neer te leggen.

1. Intake

Misschien ben je al gewend om een datingsite een persoonlijke vragenlijst in te vullen. Bij het relatiebureau gaat dit iets anders en zal je op een persoonlijke intake worden gevraagd. Tijdens deze intake ontmoet je jouw persoonlijke consulent en probeert deze consulent in een paar uur tijd een zo goed mogelijk beeld van jou te krijgen.

Tijdens het gesprek wordt er gepraat over jou als persoon, je wensen in een (toekomstige) relatie en andere voorkeuren en/of eisen. Uit dit gesprek komt een profielschets waarmee de consulent op zoek kan gaan naar een goede match. Hoogstwaarschijnlijk kan de consulent ook al aangeven op hoeveel matches je ongeveer kunt rekenen.

Zorg ervoor dat je deze intake enigszins voorbereid en belangrijke vragen en wensen op papier zet om deze niet te vergeten. Let wel, hoe meer eisen je stelt, hoe minder matches er zullen komen. De perfecte persoon bestaat niet, ook niet als je de hulp inschakelt van een relatiebureau. Blijf dus realistisch maar wel duidelijk in je eisen en wensen.

2. De zoektocht

Jouw consulente gaat op zoek naar mogelijke matches binnen het netwerk dat hij of zij heeft opgebouwd. Hoe groot het bereik zal zijn is afhankelijk van het relatiebureau van jouw keuze en wellicht eisen die jij hebt gesteld aan jouw potentiële matches. Op dit moment is het enige moet doen, afwachten! Belangrijk is dat jouw consulent een goede profielschets van jou heeft gemaakt waardoor de juiste personen worden uitgekozen.

3. De matches

Vind jouw consulent een goede match dan zal hij of zij aan jou worden gekoppeld. Dit kan op verschillende manieren gebeuren maar meestal bel je zelf met jouw match om een afspraak in te plannen. Als je dit beide ziet zitten natuurlijk, na het bekijken van elkaars profiel. Na een date vindt er een evaluatie plaats. Is het geen succes geweest, dan bespreek je met jouw consulent waarom en hoe het volgende keer beter kan.


De voordelen van een relatiebureau

Ben je er nog niet helemaal over uit, of je de hulp van een relatiebureau wilt inschakelen? Het relatiebureau heeft een persoonlijke werkwijze. Een matchmaker, een automatisch systeem, op een datingsite is in alle gevallen minder persoonlijk. Jij hoeft geen hartjes en opmerkingen te gaan plaatsen op een website, of ongemakkelijke chats te voeren. Als het relatiebureau denkt een goede match voor jou te hebben, hoef je enkel het profiel te bekijken en wel of niet in te stemmen met het maken van een date.


De nadelen van een relatiebureau

Is de profielschets die van jou gemaakt is, wel echt wie jij bent? Een klik met jouw persoonlijke consulent is nodig om die profielschets in orde te krijgen en dus de juiste matches te maken. De kosten van een relatiebureau liggen een stuk hoger dan een paar maanden inschrijving op een datingwebsite. Ook goed om je af te vragen is, hoe groot het bereik van jouw bureau is. Hoe hoog is de slagingskans en is dit in verhouding met de kosten die jou gerekend worden?


Bureaus met relatiebemiddeling

In dit overzicht behandelen we dating bureaus die gericht zijn op het koppelen van singles. Door middel van verschillende testen en vraagstukken wordt er een profiel voor jou gecreëerd. Een relatiebemiddelaar koppelt je vervolgens aan vrijgezelle mannen of vrouwen aan de hand van je profiel. Relatiebemiddeling is een unieke manier voor het vinden van een relatie o.a. door een persoonlijke benadering en doelgerichte werkwijze. De kosten en het slagingspercentage van deze bemiddeling websites zijn erg uiteenlopend. Genoeg reden voor ons om deze bureaus te behandelen op onze website.


blank

1. Mens & Relatie

Mens-en-relatie is een landelijk actief bureau voor relatiebemiddeling. Matchen met andere singles gebeurt niet via een datingsite of datingapp maar wordt verzorgd door een persoonlijke datingconsulent. Het bureau bestaat al meer dan 35 jaar en heeft in die periode al meer dan 50.000 matches tot stand weten te brengen. Lees meer »


Bekijk 40PlusRelatie

2. 40PlusRelatie

Één van de grootste relatiebemiddelaars voor senioren in Nederland. 40PlusRelatie onderscheidt zich door persoonlijke matching die werkt, al 15 jaar lang. Bij 40PlusRelatie ben je niet zomaar een nummertje, maar nemen ze echt de tijd voor je. Dat begint al bij het intakegesprek waar een uitgebreide persoonsbeschrijving wordt geschetst zodat je ze goed kunnen matchen. Lees meer »


Bekijk Date & Match

3. Date & Match

Date & Match is een relatiebemiddelingsbureau dat persoonlijke en eerlijke matching toepast om jou te helpen aan een serieuze relatie. Door persoonlijk contact met een matchmaker en een uitgebreide screening zorgt Date & Match ervoor dat ze je passende matches kunnen bieden. Lees meer »


Bekijk Stichting Date

4. Stichting Date

Stichting Date is het oudste relatiebureau van Nederland. Sinds 1969 heeft dit relatiebureau al meer dan 100.000 singles met elkaar in contact gebracht. Het bureau is onder andere erkend met het Singles Keurmerk en is aangesloten bij de Branchevereniging Singles Keurmerk. Lees meer »


Bekijk Gelukkig Verliefd

5. Gelukkig Verliefd

Gelukkig Verliefd is HET relatiebureau voor de man, op zoek naar de vrouw van zijn leven. Sinds 2010 biedt Gelukkig Verliefd de oplossing voor mannen, die behoefte hebben aan persoonlijke bemiddeling. Met passie en enthousiasme brengt Gelukkig Verliefd mooie nieuwe relaties tot stand. Lees meer »


Bekijk Toekomst Relatiebemiddeling

6. Toekomst Relatiebemiddeling

Toekomst is een relatiebureau dat relatiebemiddeling aanbiedt voor singles van 40-75 jaar in de provincie Brabant, Zeeland, Utrecht, Zuid Holland, Noord Limburg en Zuid Gelderland. Middels een laagdrempelige werkwijze begeleiden ze singles in hun zoektocht naar de liefde. Op een transparante wijze krijg je verschillende partnervoorstellen en kun je zelf ook een selectie maken. Lees meer »


Bekijk DTNG.

7. DTNG.

DTNG. is het kwalitatieve matchmaking-bureau van Lotte Ditzel. Het bureau levert professionele en persoonlijke matchmaking door middel van een unieke werkwijze die werkt. De focus ligt hierbij op kwalitatieve matching met een hoge succesratio. In tegenstelling tot veel datingsites biedt DTNG. dus kwaliteit boven kwantiteit. Lees meer »


Bekijk Dating Oost

8. Dating Oost

Dating Oost is een datingsite en bemiddelingsbureau gericht op singles in het oosten van het land. Bij Dating Oost word je als single serieus genomen en door middel van een transparante werkwijze straalt het bedrijf veel vertrouwen uit. Lees meer »


foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen. LinkedIn

© Datingsitekiezen.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW te Zwolle | Privacy & Cookies