Onafhankelijk vergelijken van datingsites & apps

Mens & Relatie datingsite review

Mens & Relatie
Bekijk alle relatiebemiddeling sites

Laatst bijgewerkt: 5 juli 2022

Mens-en-relatie is een landelijk actief bureau voor relatiebemiddeling. Matchen met andere singles gebeurt niet via een datingsite of datingapp maar wordt verzorgd door een persoonlijke datingconsulent. Het bureau bestaat al meer dan 35 jaar en heeft in die periode al meer dan 50.000 matches tot stand weten te brengen.

Persoonlijke relatiebemiddeling kan een van de beste succespercentages overleggen voor singles die een serieuze relatie zoeken. Bij Mens-en-relatie vindt zelfs 75% van de deelnemers een geschikte partner. Hier lees je hoe de relatiebemiddeling bij dit bureau werkt en of een relatieconsulent ook voor jou een goede optie zou kunnen zijn.

Waarom kies je voor Mens & Relatie?
  • Persoonlijke benadering
  • Meer dan 50.000 matches ervaring
  • 3 van de 4 cliënten binnen één jaar een partner

Hoe werkt relatiebemiddeling bij Mens-en-relatie?

Wanneer je interesse hebt in relatiebemiddeling via Mens-en-relatie kun je contact opnemen door op de website een informatieaanvraag te doen, een e-mail te sturen of door te bellen. Je wordt dan op korte termijn in contact gebracht met een datingconsulent in je eigen regio.

1. Het intakegesprek

Wanneer je van de diensten van Mens-en-relatie gebruik wilt maken is de eerste stap een twee uur durende intakegesprek bij je thuis. Daarin brengt je persoonlijke datingconsulent heel nauwgezet in kaart wat voor persoon je bent, waar je waarde aan hecht in het leven en het type relatie en single waarnaar je op zoek bent. Het gesprek is volledig vertrouwelijk want alle consulenten hebben een strikte geheimhoudingsplicht.

Aan de hand van het eerste gesprek kan de consulent meteen een indicatie geven van het aantal partnervoorstellen dat je ongeveer mag verwachten. Op dat moment heb je nog altijd de keuze of je wel of niet gebruik wilt maken van de relatiebemiddeling. Wanneer de consulent bijvoorbeeld niet verwacht je voldoende partnervoorstellen te kunnen doen is het altijd mogelijk om er alsnog vanaf te zien.

2. Partnervoorstellen ontvangen

Vaak zal het eerste partnervoorstel al na korte tijd binnenkomen. Je moet vervolgens zelf met de andere vrijgezel contact opnemen door met elkaar te bellen, of zelfs direct een eerste date met elkaar te plannen. Als jullie tijdens het eerste afspraakje toch geen klik blijken te hebben neem je natuurlijk weer contact op met je relatieconsulent, die dan een nieuw partnervoorstel zal doen. Dit proces gaat net zolang door totdat je een serieuze partner hebt gevonden of je geen gebruik meer wilt maken van de relatiebemiddeling.

blank


Datingconsulenten in heel Nederland

Er zijn ongeveer 40 consulenten uit heel Nederland aangesloten bij Mens-en-relatie. Die consulenten hebben allemaal de interne opleiding tot relatieconsulent afgerond zodat ze elke single vakkundig kunnen helpen. De consulenten weten natuurlijk precies welke singles ze allemaal in hun eigen bestand hebben.

Zo kunnen ze vrijgezellen die goed bij elkaar passen dus makkelijk aan elkaar voorstellen. Mocht dat niet al tot goede resultaten leiden, dan is de consulent ook in staat om contact op te nemen met andere consulenten uit omringende regio’s. Ook daar kan dan al snel een geschikt partnervoorstel uit voortkomen. Daarnaast kan er ook landelijk voor je gezocht worden via het hoofdkantoor van Mens-en-relatie in Venlo.

blank


Zelf een consulent zoeken

Mens-en-relatie maakt er geen geheim van welke consulenten er allemaal bij het bureau zijn aangesloten. Die kun je zelfs met naam, foto en contactgegevens vinden op de site. Klik hiervoor op Consulenten in het menu.

Je komt dan bij een kaart van Nederland waar alle huidige consulenten op staan vermeld. Klik op een icoon om meteen de foto en contactgegevens te tonen. Als je wilt kun je zelfs direct contact opnemen met een consulent in je eigen regio, zonder dus eerst met het relatiebureau zelf in contact te hoeven treden.

blank


Wat maakt dit concept uniek?

Relatiebemiddeling is met de opkomst van online datingsites en datingapps wat naar de achtergrond verdwenen. Het is een heel persoonlijke manier om een nieuwe partner te vinden omdat je interesses worden behartigd door een persoonlijke consulent. Die legt al je individuele wensen en eisen voor een nieuwe partner vast, vaak beter dan waar je zelf toe in staat bent wanneer je lid wordt van een datingsite. Die persoonlijke benadering is iets wat al heel lang bestaat, maar in vergelijking met online datingsites inmiddels wel heel uniek is. Bovendien is het een benadering die tot opvallend veel succes leidt, aangezien Mens-en-relatie kan aantonen dat 3 op de 4 singles die het bureau in de hand nemen op die manier een nieuwe partner vinden.


Coaching en aanvullende ondersteuning

Wellicht gaat daten je niet zo eenvoudig af. Wie weet heb je moeite om vast te stellen wat voor partner geschikt voor je zou zijn of vind je het simpelweg lastig om het eerste contact te leggen. Behalve relatiebemiddeling biedt Mens-en-relatie ook coaching en aanvullende ondersteuning voor die specifieke en vaak heel persoonlijke uitdagingen. Zo kun je bijvoorbeeld ondersteund worden bij het verder ontwikkelen van je communicatie- en relatievaardigheden. Niet alleen tijdens het daten zelf, maar ook wanneer je een duurzame relatie hebt gevonden zul je daar blijvend profijt van hebben.


Voor welke doelgroep is mens & relatie geschikt?

Mens-en-relatie is alleen geschikt voor singles die heel serieus op zoek willen naar een passende relatie. Hoe die relatie eruit moet komen te zien bepaal je echter helemaal zelf. Je hoeft bijvoorbeeld echt niet automatisch op zoek naar een huwelijkskandidaat als je daar geen belang bij hebt, want het bemiddelingsbureau kan je bijvoorbeeld ook assisteren bij het vinden van een latrelatie.

Omdat je naast het intakegesprek van twee uur verder amper tijd kwijt aan het matchen (aangezien de consulent dat voor je doet) is het ook een heel geschikte optie wanneer je een druk bezet bestaan hebt, of je jouw spaarzame vrije tijd liever niet wilt besteden aan eindeloos swipen en chatten.

Ook goed om te weten is dat je niet alleen voor duurzame man-vrouw relaties, maar ook voor serieuze vrouw-vrouw en man-man relaties bij het relatiebureau terechtkunt.

blank


Keukmerk branchevereniging Singles

Mens-en-relatie is aangesloten bij de branchevereniging Singles Keurmerk. Dat betekent dat je te maken hebt met een erkend relatiebureau dat aan diverse kwaliteitseisen voldoet. Een belangrijk voordeel is dat je terechtkunt bij een geschillencommissie wanneer je er met Mens-en-relatie onverhoopt niet uitkomt.

blank


Conclusie

Relatiebemiddeling heeft weliswaar een wat stoffig karakter, maar wanneer je op zoek bent naar een serieuze relatie kan het ook vandaag de dag nog een uitstekende optie zijn. Er zijn nog altijd enkele tientallen bemiddelingsbureaus om van gebruik te maken, waar Mens-en-relatie een van de grootste, bekendste en ook populairste van is. Als je weinig tijd hebt om zelf te daten of graag een echt persoonlijke match vindt is het echter nog altijd een prima mogelijkheid.


Plus & minpunten

Pluspunten:
  • Persoonlijke benadering
  • Meer dan 50.000 matches ervaring
  • 3 van de 4 cliënten binnen één jaar een partner
Minpunten:
  • Minder aanbod dan op een reguliere datingsite
Bekijk alle relatiebemiddeling sites
foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen.

Review inzenden over Mens & Relatie

  • Minimaal 110 karakters
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ervaringen Mens & Relatie

Ervaring geschreven door Harry
1 mei 2022
Wel mens maar er komt geen relatie

Bij de intake is er alle aandacht voor je. Maar zodra je tekent hebt is dat voorbij. Het gaat om je geld, heel eenvoudig.
Je krijgt maar 3 voorstellen, echt niet meer. En, je moet zelf om dat voorstel vragen. Dus NIET doen. Geniet zelf van je geld, heb je meer kans op een leuke ontmoeting...

Ervaring geschreven door Hans
22 september 2021
Mens & Relatie is een dure vergissing

Mens en Relatie beloofd veel maar doet weinig voor je. Je krijgt een klein aantal voorstellen. En, echt niet meer. Die voorstellen worden door het hoofdkantoor gemaakt. De consulent is er alleen voor de werving van nieuwe klanten. De slagingskans die men noemt is van de jaren 90, absoluut achterhaald.

© Datingsitekiezen.nl 2022 | Onderdeel van Dik.nl | Dik B.V. | KvK 74390708 | Tesselschadestraat 155, 8023 BL Zwolle | Privacy statement