Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een datingsite.

Vergelijk de beste datingsites & apps van 2024

10 beste vriendschap websites op een rijtje

Vriendschap
10 beste vriendschap websites op een rijtje

Laatst bijgewerkt: 7 juli 2022

Bent u online op zoek naar nieuwe vriendschappen en leuke contacten? Hier bespreken we de leukste drie ontmoetingsplaatsen op internet voor het vinden van nieuwe vrienden. Op de onderstaande datingsites voor vriendschap kun je op een laagdrempelige manier contact leggen om bijvoorbeeld samen iets leuks te doen of gezellig urenlang te chatten. Wie weet groeit uit deze nieuwe contacten wel iets heel moois zoals een relatie of een langdurige vriendschap.


LexaBezoek Lexa

De dating website Lexa is in Nederland al jarenlang een groot succes. Hier kan je terecht voor een liefde, maar ook voor eventuele vriendschappen. Dit is de website met de meeste functies en je kunt de site gratis uitproberen. Eenmaal geregistreerd kun je op een tinder-achtige wijze door profielen heen scrollen en een uitgebreid profiel aanmaken met tientallen foto's. De website heeft ook een mobiele app gelanceerd en groot deel van de leden maakt hier dagelijks gebruik van.

Pluspunten
  • Voor liefde & vriendschap
  • Gratis uitproberen
  • Eenvoudige app
Minpunten
  Bezoek Lexa

  MetJouBezoek MetJou

  Als redactie vinden we MetJou ook een hele leuke vriendschap & dating website. De unieke "Fotozapper" geeft je de mogelijkheid middels foto's nieuwe vrienden of vriendinnen te vinden waarmee jij een date zou willen. Op de website vindt je zowel leden die een leuke vriend of vriendin zoeken als leden die opzoek zijn naar een romantische date. Het platform koppelt leden aan elkaar door interesse gebieden zodat je snel je eerste contacten kan gaan leggen. Een profielmeter geeft aan hoe compleet je profiel is en hoe meer je hebt ingevuld, hoe meer kans op succes.

  Bezoek MetJou

  HetGrandCafeBezoek HetGrandCafe

  Het digitale café HetGrandCafe is de perfecte plek om online nieuwe mensen te ontmoeten. Dagelijks zijn er meer dan vijfhonderd leden actief op de website om gezellig te kletsen over diverse onderwerpen. Op de website haak je aan bij een leuk gesprek of begin je zelf een leuke conversatie met één van de leden. Automatisch geselecteerde matches worden weergegeven bovenaan de website en het percentage geeft aan hoeveel jullie gemeen hebben. Mocht er een echte klik ontstaan dan kun je natuurlijk gezellig afspreken voor een drankje in een echt café. De sfeer van deze site doet het goed en de ervaringen zijn veelal positief.

  Bezoek HetGrandCafe

  Chisple

  Op de website Chisple kun je snel en makkelijk nieuwe mensen leren kennen. Je kunt je kennis en vriendenkring verbreden en samen activiteiten ondernemen die jullie beiden leuk vinden. Wanneer je bent ingeschreven op de site kom je in een omgeving terecht die er uitnodigend uitziet. Je krijgt direct zin om hier in te duiken en te ontdekken wat de site verder te bieden heeft. De site richt zich voornamelijk op mensen op tussen de 30 en 55 jaar.


  5. VriendenEnzo

  Op een simpele en snelle wijze in contact met andere mensen met dezelfde interesses. Dat is exact wat je kunt doen bij de website VriendenEnzo. Naast dat je nieuwe vrienden kunt vinden is het mogelijk om activiteiten te organiseren. Zo kun je andere leden uitnodigen om deel te nemen aan jouw vrienden activiteit. Lees meer »


  6. InviteMe

  Een nieuwe speler in de markt voor vriendschap websites, die het iets anders aanpakt dan zijn voorgangers. Invite Me is niet geforceerd met andere mensen in contact komen om vriendschappen te sluiten, maar faciliteert eerder spontane ontmoetingen en matcht mensen die graag dezelfde activiteiten doen of dezelfde interesses hebben. Lees meer »


  7. DeWandeldate

  DeWandeldate.nl is een datingsite voor singles op zoek naar een actieve partner. Wandelaars, fietsers, buitensporters en natuurliefhebbers kunnen laagdrempelig met elkaar in contact komen via de site. Hoe leuk zou het zijn om een sportmaatje te vinden om samen mee te gaan bewegen! Lees meer »


  8. VriendN

  VriendN is een vriendennetwerk voor al je activiteiten. Als je graag leuke activiteiten onderneemt, kun je dus op deze site terecht om andere mensen te ontmoeten die hier ook interesse in hebben. Zoals bij andere websites voor vriendschap is het ook mogelijk om op zoek te gaan naar je liefde, maar dit is niet de voornaamste insteek van de site. Lees meer »


  9. Vriendinnenonline

  Vriendinnenonline is met 34.000 Nederlandse vrouwen het grootste vriendinnenplatform van Nederland. Hier kom je op een laagdrempelige manier in contact met andere vrouwen die net als jij op zoek zijn naar vriendinnen! Ook vind je op Vriendinnenonline een heleboel lifestyleinformatie waar iedere vrouw iets aan heeft. Als klap op de vuurpijl heeft Vriendinnenonline al twee keer de prijs gewonnen voor beste website in de categorie dating! Hoog tijd dus om deze veelbelovende vriendschapssite te testen. Lees meer »


  10. Contactplaats

  Contactplaats is dé uitgelezen marktplaats om nieuwe mensen te ontmoeten en vriendschappen op te bouwen. Iedereen is vrij om op deze website een advertentie te plaatsen, waar anderen vervolgens op kunnen reageren. Contactplaats is er niet alleen voor de single, maar voor iedereen die behoefte heeft aan nieuwe contacten. Lees meer »


  foto auteur Robin de Boer
  Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

  Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen. LinkedIn

  © Datingsitekiezen.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW te Zwolle | Privacy & Cookies