Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een datingsite.

Vergelijk de beste datingsites & apps van 2024

Afspraak.nl datingsite review

Afspraak.nl
Probeer Afspraak.nl gratis

Laatst bijgewerkt: 29 september 2022

Voel je je soms eenzaam? Wil je graag nieuwe mensen leren kennen, maar weet je niet goed hoe je dat moet aanpakken of waar je moet beginnen? Dan is afspraak.nl misschien wel een goede start voor jou. Deze site richt zich op mannen en vrouwen die graag nieuwe contacten willen leggen in hun eigen regio. Of je nu op zoek bent naar vriendschappen, dates, seksuele contacten of een serieuze relatie: de mogelijkheden zijn eindeloos en de keuze ligt volledig bij jou. 

Je kunt je volledig gratis aanmelden op afspraak.nl. Nadat je het eenvoudige en snelle registratieproces doorlopen hebt, krijg je toegang tot een standaard account. Met zo’n gratis account kun je alvast een beetje rondkijken op de website en enkele functionaliteiten ontdekken. Als je graag daadwerkelijk contacten wilt leggen, moet je wel upgraden naar een betaald abonnement.

Waarom kies je voor Afspraak.nl?
  • Eenvoudig en snel registratieproces
  • Uitgebreide zoekfunctie
Schrijf je gratis in bij Afspraak.nl

Inschrijfproces van Afspraak.nl

Afspraak.nl is een erg simplistische en overzichtelijke datingsite en dat zul je meteen merken als je surft naar de website. Op de startpagina krijg je meteen een beknopt maar duidelijk overzicht over de werkwijze van dit platform en wat je kunt verwachten als gebruiker. Ben je al lid? Dan kun je met je gebruikersnaam of e-mailadres en je wachtwoord meteen inloggen via de knop Inloggen rechtsboven. Ben je nieuw op afspraak.nl? Dan loodsen we je eerst doorheen het inschrijfproces.

blank

Registratie

Om een profiel aan te maken op afspraak.nl vul je eerst je geslacht in en duid je aan waarnaar je op zoek bent. Je hebt de keuze uit vier opties: je bent een man op zoek naar een vrouw, je bent een man op zoek naar een man, je bent een vrouw op zoek naar een man of je bent een vrouw op zoek naar een vrouw. Daarnaast geef je ook nog je locatie op. Je kunt hier kiezen tussen België en Nederland en vervolgens nog de exacte provincie aanduiden. Vervolgens klik je op de rode button Bekijk profielen. Hoewel de benaming wat vreemd klinkt, ga je hiermee wel degelijk naar de volgende stap in het registratieproces.

Zoals eerder gezegd is het inschrijfproces op afspraak.nl kort en eenvoudig; zo ben je nu namelijk al bijna klaar. Je hebt hier eerst nog twee opties. Je kunt er enerzijds voor kiezen om je accountinformatie in te vullen door te verbinden met je Google-account; dan worden je gegevens automatisch voor je aangevuld.

Anderzijds kun je ook handmatig het formulier invullen. Dan moet je je leeftijd opgeven en een gebruikersnaam kiezen. Je zult merken dat de website voor jou al een willekeurige naam bedacht heeft, maar je kunt deze uiteraard zelf wijzigen als je dit wenst. Ook vul je hier nog je e-mailadres in. Vervolgens klik je onderaan op Doorgaan. Hiermee geef je aan akkoord te gaan met de algemene voorwaarden en het privacy- en cookiebeleid. Deze informatie kun je raadplegen op de website.

blank

Nadat je deze stappen doorlopen hebt, is je account aangemaakt en wordt je doorverwezen naar de startpagina van de website. Je zult nu meteen een pop-upvenster te zien krijgen dat je vraagt om je account te activeren een de hand van de bevestigingslink in de e-mail die je van afspraak.nl ondertussen ontvangen zou moeten hebben. In deze e-mail vind je bovendien ook een willekeurig wachtwoord terug om je aan te melden. Uiteraard kun je dit opgegeven wachtwoord later zelf nog veranderen.

Nadat je je account geactiveerd hebt, ben je klaar om het avontuur aan te gaan.

Profiel aanpassen

Omdat je profiel nieuw is, krijg je van afspraak.nl maximale zichtbaarheid. Maak dan ook gebruik van deze kans door je profiel zo volledig mogelijk te maken; op die manier kunnen gebruikers die je profiel al bezoeken namelijk meer over je te weten komen. Je kunt je profiel aanpassen via het tabblad Mijn profiel.

blank

Onder dit tabblad zul je nu verschillende velden kunnen aanvullen. Zo kun je meer algemene informatie over je uiterlijk of je karakter toevoegen. Daarnaast kun je ook duidelijk aangeven wat je zoekt (vriendschap, date, one night stand, relatie, …) en wat je (seksuele) voorkeuren zijn (massages, speeltjes, rollenspel, …). Je kunt zoveel opties aanduiden als je zelf nuttig vindt. Bovendien kun je jezelf ook nog persoonlijk voorstellen aan de hand van een kort tekstje.

blank

 

Tot slot kun je via de button Foto toevoegen of via het tabblad Foto’s toevoegen nog foto’s aan je profiel toevoegen. Naast een profielfoto kun je ook foto’s uploaden in je fotoalbum. Naaktfoto’s zijn niet toegelaten als profielfoto, wel als foto in je album.

Als je klaar bent, klik je onderaan op de rode button Wijzigingen opslaan.


Functies van Afspraak.nl

Zoals eerder gezegd is afspraak.nl een vrij simplistische datingsite. De opties en functionaliteiten zijn dan ook niet erg vernieuwend of bijzonder te noemen, maar laten je wel toe om snel en makkelijk nieuwe contacten te leggen. We zetten hieronder alle functies van deze site op een rijtje:

Zoeken

Afspraak.nl werkt niet met een uitgebreid automatisch matchingsysteem. Aan de hand van de zoekfunctie ga je daarentegen zelf op zoek naar een geschikte match. Dit doe je via het tabblad Zoeken dat je zowel bovenaan als links in beeld terugvindt. Je hebt de mogelijkheid om snel of uitgebreid te zoeken.

Via de optie Snel zoeken kun je zoeken op enkele basisgegevens, zoals geslacht, leeftijd en locatie. Je kunt ook aanduiden dat je enkel profielen met een foto wilt vinden. Uitgebreid zoeken laat je vervolgens toe om je zoektocht nog verder te verfijnen door specifiekere zoekfilters in te stellen, zoals uiterlijke kenmerken, persoonlijkheid en voorkeuren.

blank

Als je de gewenste zoekfilters ingesteld hebt, krijg je vervolgens een overzicht met alle profielen die voldoen aan je zoekopdracht. Je krijgt steeds een profielfoto en enkele basisgegevens per gebruiker te zien. Wil je graag meer weten over iemand? Klik dan op de bijbehorende foto om naar het profiel van de gebruiker in kwestie te gaan.

Op de persoonlijke profielpagina kun je ontdekken naar wat de gebruiker op zoek is en wat zijn of haar voorkeuren zijn. Ook kun je hier foto’s uit zijn of haar fotoalbum bekijken. Daarnaast zie je op het profiel ook de mogelijkheid om een persoonlijk berichtje naar de gebruiker in kwestie te versturen.

Berichten

Via het Berichten-tabblad kun je je postvak bekijken. Een leuke functie die je hebt met betrekking tot het uitwisselen van berichten is het versturen van ijsbrekers. Dit zijn emoji’s waarbij standaard een kort tekstje staat; deze kunnen enkel gebruikt worden om een gesprek met een andere gebruiker te starten of als reactie op een andere ijsbreker die iemand naar jou verstuurd heeft.

Als gratis lid heb je echter weinig mogelijkheden om te communiceren met andere gebruikers. Zo kun je slechts één gratis ijsbreker per dag versturen en kun je ook geen andere, gewone berichten versturen zonder te upgraden naar een betaald abonnement.

Favorieten

Onder dit tabblad kun je je lijstje met favoriete gebruikers raadplegen. Wil je ook graag weten welke leden jou een like gegeven hebben? Dan kun je het venster Likes aan de linkerkant openen.

Bezoekers

Via de knop Bezoekers kun je bekijken welke leden je profiel onlangs bezocht hebben.

Lidmaatschap

Onder het tabblad lidmaatschap kun je je account opwaarderen naar een betaald abonnement. We bespreken alle mogelijkheden later nog uitgebreid.


Doelgroep van Afspraak.nl

Afspraak.nl richt zich op alle mannen en vrouwen die graag nieuwe mensen wil leren kennen in hun eigen regio. Of het nu gaat om vriendschappen, dates, seksuele contacten of serieuze relaties: alles is mogelijk en je beslist zelf waar je naar op zoek bent.

Hoewel de site zich dus richt op het ontmoeten van nieuwe mensen in het algemeen, lijken veel gebruikers op de datingsite toch eerder op zoek naar erotische contacten. Zo hebben verschillende leden naaktfoto’s aan hun fotoalbum toegevoegd en laten ze op hun profiel ook duidelijk uitschijnen dat ze zoeken naar spannende avonturen.


Beveiliging/veiligheid van de datingsite

Bij Afspraak.nl hechten ze veel belang aan de privacy van hun gebruikers en daarom houden ze zich aan de Wet Bescherming Persoonsgegevens. Daarnaast worden ook je eventuele betalingen veilig verwerkt. Zo zal de naam van deze datingsite niet vermeld worden op je afschriften.

Tot slot heb je ook als gebruiker zelf een aantal opties om je privacy en online veiligheid op afspraak.nl te beschermen. Zo ben je niet verplicht om je echte naam op te geven noch om veel persoonlijke informatie aan je profiel toe te voegen. Ook hoef je geen foto’s te uploaden om de website te kunnen gebruiken. Je kunt er bijvoorbeeld wel voor kiezen om je foto’s te verzenden naar andere gebruikers door ze te koppelen aan een privébericht.


Bekendheid

Afspraak.nl is in 2016 opgericht door The Perfect Match, een gespecialiseerd internationaal bedrijf dat actief is in maar liefst vijf continenten. Afspraak.nl beweert dat ze sinds haar oprichting miljoenen Nederlanders met elkaar in contact heeft gebracht. Meer dan de helft van haar leden heeft zelfs in de eerste week al een afspraak gemaakt.

Hoewel deze site niet de bekendheid heeft van grote datingsites als Lexa of Parship, zouden er duizenden mensen zich elke dag aanmelden om een afspraakje te vinden.


Contact/klantenservice

Afspraak.nl beschikt over een FAQ-pagina op de website, waar je aan antwoord kunt vinden op tientallen veelgestelde vragen. Heb je het antwoord op je vraag toch niet gevonden of stoot je nog ergens op een probleem? Dan kun je contact opnemen met het ondersteuningsteam van afspraak.nl door het contactformulier op de website in te vullen of een e-mail te sturen naar support@afspraak.nl.


App

Afspraak.nl beschikt voorlopig nog niet over een aparte app die je kunt downloaden in de Apple Store of Google Play Store en die je vervolgens kunt gebruiken op een mobiel apparaat.

De website heeft echter wel een volledig responsive design, waardoor afspraak.nl zich dus aanpast aan het formaat van je scherm. Hierdoor kun je de datingsite ook gewoon op je smartphone of tablet gebruiken. Je kunt de website bovendien via een symbooltje toevoegen aan het beginscherm van je toestel en zo gebruiken als een ‘echte’ app.

De mobiele versie is op dezelfde manier opgebouwd als de website en je kunt alle functionaliteiten ook gebruiken via de mobiele versie.


Kosten van Afspraak.nl

Gratis aanmelden

Je kunt je volledig gratis aanmelden op afspraak.nl. Nadat je inschrijving voltooid is, heb je een gratis account, waarmee je alvast een kijkje kunt nemen op de website en enkele basis functionaliteiten kunt ontdekken. Zo kun je je profiel vervolledigen, zoeken naar leuke profielen aan de hand van de uitgebreide zoekfunctie, één ijsbreker per dag versturen en gebruikers toevoegen aan je favorieten. Om echt contacten te leggen en in interactie te gaan met andere leden moet je echter beschikken over een betaald lidmaatschap.

Lidmaatschap

Met een premium lidmaatschap heb je heel wat voordelen. Zo verschijnt je profiel steeds bovenaan in de zoekresultaten en heb je vijf gratis ijsbrekers per dag. Daarnaast krijg je ook een onderscheidingsteken om je zichtbaarheid te vergroten. Als premium lid kun je echter geen gratis berichten versturen. De kosten voor het versturen van een ijsbreker is twee credits.

blank

Er zijn drie pakketen beschikbaar:

  • 3 maanden: € 13,33 per maand
  • 6 maanden: € 9,99 per maand
  • 12 maanden: € 8,33 per maand

Daarnaast heb je ook een Elite en een VIP-pakket:

  • Elite 6 maanden: € 29,99
  • VIP 12 maanden: € 49,99

blank

Met het Elite lidmaatschap kun je elke dag contact opnemen met maximaal vijf gebruikers door onbeperkt berichten te versturen. Daarnaast kun je profiteren van de date garantie. Dit wil zeggen dat je je geld terugkrijgt als je na een bepaalde periode nog steeds geen date kunt vinden.

Deze pakketen worden automatisch verlengd wanneer ze verlopen. Denk er dus aan om je abonnement tijdig stop te zetten, indien je dit niet langer wenst te gebruiken.

Betalen

Je kunt je lidmaatschap betalen met creditcard, PaySafeCard, iDeal en Bancontact. Zoals eerder gezegd zal er niet verwezen worden naar de datingsite op je afschriften.


Uitschrijven bij Afspraak.nl

Vind je geen ideale match op afspraak.nl? Of wens je om een andere reden de site niet langer te gebruiken? Dan kun je heel makkelijk je account verwijderen. Hiervoor ga je naar Instellingen en scroll je helemaal naar beneden, waar je Verwijder Account kunt terugvinden. Nadat je je keuze bevestigd hebt, zal je profiel en alle toegevoegde informatie permanent verwijderd worden.


Onze ervaringen met Afspraak.nl

Pluspunten:
  • Eenvoudig en snel registratieproces
  • Uitgebreide zoekfunctie
Minpunten:
  • Betaald lidmaatschap nodig om contacten te leggen
Probeer Afspraak.nl gratis
foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen. LinkedIn

© Datingsitekiezen.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW te Zwolle | Privacy & Cookies