Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een datingsite.

Vergelijk de beste datingsites & apps van 2024

De beste 60+ dating websites

50plus
De beste 60+ dating websites

Laatst bijgewerkt: 25 januari 2023

Je hebt als zestigplusser al het nodige meegemaakt in je leven. De kans is reëel dat er al meer tijd verstreken is dan er nog rest. Misschien een ietwat deprimerende gedachte, maar wel een met een serieuze ondertoon. Want waarom zou je van de jaren die nog resten niet de allerbeste jaren van je leven maken?

Met een nieuwe geliefde bijvoorbeeld. Als dat je wel wat lijkt is dit artikel je op je lijf geschreven. Speciaal voor jou behandelen we in dit artikel namelijk de beste 60+ dating websites!

Beste 60-plus datingsites


50plusMatchBezoek 50plusMatch

Ook over deze datingsite zullen weinig onduidelijkheden zijn omtrent de doelgroep. De leden op 50plusmatch zijn allemaal op zoek. De één naar nieuwe vriendschappen, de ander naar een serieuze relatie. Zoeken is ook hier dankzij de uitgebreide zoekfunctie weer mogelijk, maar tijdens je inschrijving wordt tevens gevraagd om een uitgebreide vragenlijst in te vullen. Aan de hand van de vragenlijst zoekt het matchingsysteem van 50plusmatch naar leden die mogelijk goed bij je zouden kunnen passen. Je hoeft dus niet per se zelf op zoek te gaan en kunt het systeem het vuile werk voor je laten doen. Contact leggen met de overige leden is vervolgens erg eenvoudig via de chat- en berichtenfunctie. Ook hier is het inschrijven weer 100% gratis zodat je rustig kunt rondneuzen of de leden van 50plusmatch passen bij hetgeen je zoekt.

Bezoek 50plusMatch

Parship 50plusBezoek Parship 50plus

Ook bij de populaire datingsite Parship is er veel aandacht voor 50 en 60-plussers. Vandaar ook dat er duizenden leden zijn in deze leeftijdscategorie. Dit platform is dat ook super gebruiksvriendelijk en met de succesvolle matching methodes van Parship kun je gegarandeerd leuke singles vinden!

Bezoek Parship 50plus

VijftigPlusDatingBezoek VijftigPlusDating

De naam van deze datingsite doet vermoeden dat er voornamelijk 50 plussers actief zijn op VijftigPlusDating. Het hoge ledenaantal waarborgt echter het feit dat er ook veel 60 plus gebruikers actief zijn. Voor het vinden van een nieuwe liefde op leeftijd is deze website zeer geschikt. De gebruiksvriendelijkheid en scherpe prijs voor een abonnement zijn grote pluspunten.

Bezoek VijftigPlusDating

50liefdeBezoek 50liefde

Overduidelijk wat je op deze website gaat vinden: mensen van 50 jaar en ouder die op zoek zijn naar een nieuwe liefde in hun leven. Of nieuwe vriendschappen, want die mensen vind je ook op 50liefde.nl. Toch is het merendeel op zoek naar een serieuze relatie en de website is daarbij van alle gemakken voorzien. Zo is de datingsite erg eenvoudig in het gebruik, is er een uitgebreide zoekfunctie beschikbaar zodat je eenvoudig kunt vinden waar je op zoek naar bent en is het inschrijven helemaal gratis. Je kunt dus op je gemak ontdekken of de datingsite bij je past voordat je over gaat op een betaald lidmaatschap.

Bezoek 50liefde

SeniorenGelukBezoek SeniorenGeluk

Alhoewel de naam doet vermoeden dat je hier voornamelijk senioren aan zult treffen, is niets minder waar. Je zal hier ook mannen en vrouwen tegenkomen die (een stuk) jonger zijn en op zoek zijn naar een oudere dame of heer. Mocht je dus zelf interesse hebben in een jongere partner dan is deze datingsite prima geschikt om te proberen. Wederom is het aanmelden helemaal gratis en kun je ook met een gratis account berichten sturen (hetzij beperkt), zoeken naar leden via de zoekfunctie en de FotoZapper gebruiken. Bij de FotoZapper op SeniorenGeluk krijg je in een rap tempo single mannen of vrouwen voorgeschoteld waarbij je direct kunt aangeven of je de persoon in kwestie ziet zitten of niet. Erg leuk om op die manier nieuwe mensen te leren kennen.

Bezoek SeniorenGeluk

(Online) daten als zestigplusser

Met een rugzak vol ervaringen begeef je je rond je zestigste meestal rond een punt van reflectie. Zoals gezegd ligt het grootste gedeelte van je leven achter je, maar ligt er voor de meeste mensen nog een mooie periode in het verschiet. Het pensioen is bijvoorbeeld in zicht zodat je eindelijk kunt gaan genieten na een leven lang gewerkt te hebben. Toch is het niet altijd even rooskleurig, deze periode.

Misschien ben je bijvoorbeeld getrouwd geweest en is het huwelijk niet geëindigd zoals jullie verwacht hadden toen jullie ja tegen elkaar zeiden. Misschien is het leven wel nog harder geweest en ben je een weduwe of weduwnaar. En misschien ben je in al die jaren gewoonweg nooit tegen de ware aangelopen en heb je het grootste gedeelte van je leven alleen of met losse relaties doorgebracht. Kan natuurlijk ook nog.


Waar let je op met 60-plus dating?

Daten rond deze leeftijd kan enerzijds eenvoudig zijn, maar anderzijds ook knap lastig. Je weet bijvoorbeeld erg goed wat je wel en niet wilt. Dit is een vloek en een zegen tegelijk. Want wat als je een leuke man of vrouw tegen het lijf loopt die op vrijwel alle punten een dikke voldoende scoort, maar op een belangrijk punt onvoldoende punten behaalt? Als twintiger of dertiger zal je er misschien nog wel overheen stappen in de hoop dat dat negatieve puntje omgebogen kan worden. Maar als 60+’er weet je inmiddels wel dat je de mens niet kunt veranderen. Een lastige keuze dus.

Ook is het natuurlijk zo dat je niet altijd zo 1-2-3 veel nieuwe mensen leert kennen. De twintigers die in de kroeg rondhangen komen voldoende nieuwe mensen tegen, maar als zestiger is dit doorgaans wat minder eenvoudig. Toch is er een lichtpuntje. Het ontmoeten van nieuwe mensen hoeft namelijk helemaal niet zo moeilijk te zijn. Deze tijd brengt namelijk nieuwe mogelijkheden met zich mee: het internet! We hebben hierboven dan ook de beste 60+ dating websites voor je op een rijtje gezet.


Offline dating voor 60+ers

Het internet opent deuren die zo’n 30 jaar geleden nog niet eens bestonden. Zeker als zestigplusser kunnen datingsites uitkomst bieden. Vanuit het comfort van je eigen huis kun je nieuwe mensen leren kennen en banden opbouwen. Toch kunnen we ons voorstellen dat je misschien wat huiverig bent voor daten via het internet. Er gaan de wildste verhalen rond en misschien ben je wel van de oude stempel die vindt dat je een man of vrouw op de reguliere wijze moet ontmoeten.

Ook daar zijn natuurlijk tal van mogelijkheden toe. We hebben er een aantal op een rijtje gezet.

Het verenigingsleven

Het echte verenigingsleven is onder de jeugd aan het afzwakken. In de kleinere dorpen e.d. gaat de jeugd nog wel naar de muziekvereniging, maar in de grotere steden kun je de leden van een vereniging vaak op 1 hand tellen. Onder zestigplussers is dit vaak nog anders. Zij zijn opgegroeid in een tijd dat een muziekvereniging, een breiclub of andere soorten verenigingen nog een belangrijk onderdeel vormden van het leven. Het is dan ook bij uitstek een manier om nieuwe mannen of vrouwen te ontmoeten. In vrijwel elk dorp en elke stad in Nederland worden wel bijeenkomsten georganiseerd waarbij je tussen de activiteiten door dus prima in contact kunt komen met leuke single mannen of vrouwen.

Via de (klein)kinderen

De kans is groot dat je kinderen en/of misschien wel kleinkinderen hebt. Wederom een uitgelezen mogelijkheid om een dagje vermaak met de (klein)kinderen te combineren met het ontmoeten van nieuwe mensen. Ga bijvoorbeeld naar een speelplaats voor de kleinkinderen of een attractiepark. Er zijn zat vrijgezelle (groot)ouders die hetzelfde doen. Terwijl de kleinkinderen met elkaar spelen kun jij natuurlijk contact maken met de andere (groot)ouders die toekijken hoe het nageslacht hun ding doet. Nog geen kleinkinderen, maar ‘slechts’ kinderen die al op leeftijd zijn? Denk dan aan activiteiten als de opera, een comedyshow of een concert. Prima plekken om andere single mannen of vrouwen tegen het lijf te lopen.

Bezoek een winkelcentrum

Veel mensen die al met pensioen zijn en/of veel vrije tijd hebben gaan graag een kopje koffie drinken in een winkelcentrum of het lokale centrum in hun woonplaats om zo maar onder de mensen te komen. Kijk bijvoorbeeld maar eens bij een Hema wat de gemiddelde leeftijd op het terras is. Een uitgelezen mogelijkheid dus om met anderen in contact te komen. Zeker als je dit op regelmatige basis doet. Veel mensen doen namelijk op gezette tijden hun kopje koffie. Wanneer je je oog op iemand hebt laten vallen bestaat er dus een aanzienlijke kans dat je hem of haar weer zal ontmoeten als je rond hetzelfde tijdstip en op dezelfde dag aanwezig bent op de locatie.

Ga vrijwilligerswerk doen

Bijna elke vereniging of instantie knijpt de handen dicht wanneer mensen zich aanmelden als vrijwilliger. Je kunt op deze manier iets terug doen voor de gemeenschap, maar je gaat natuurlijk ook in contact komen met veel nieuwe mensen. Ook dit is dus weer een prima manier om in contact te komen met single mannen of vrouwen. Op vrijwel elk vlak zoeken verenigingen en instanties wel naar vrijwilligers die graag de armen uit de mouwen steken. Je vindt dan ook bijna altijd wel iets om uit te voeren dat bij je past.


Tips voor onze website?

Ben jij 60+ en heb je na het lezen van dit artikel zelf nog een goede aanvulling? Een ultieme plek of mogelijkheid waar medebezoekers wellicht een maatje voor het leven zullen vinden? Laat het ons dan weten via een reactie onderaan de pagina. Reacties worden door ons en de bezoekers van deze website altijd enorm gewaardeerd!


foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen. LinkedIn

© Datingsitekiezen.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW te Zwolle | Privacy & Cookies