Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een datingsite.

Vergelijk de beste datingsites & apps van 2024

50Plusmatch dating app review

50Plusmatch
Probeer 50Plusmatch gratis

Laatst bijgewerkt: 5 juli 2022

Wanneer je als 50-plusser single bent geworden en op zoek wilt naar een leuke relatie ben je daarbij allang niet meer veroordeeld tot stoffige relatiebureaus, want je kunt ook gewoon prima mobiel daten. Bijvoorbeeld met de 50Plusmatch dating app, de app van de gelijknamige populaire datingsite voor 50-plussers.

De 50Plusmatch app is makkelijk in het gebruik maar heeft wel heel veel verschillende opties en functies waarvan je kunt profiteren. In deze review lees je hoe je de app installeert, een profiel aanmaakt en zelfstandig op zoek kunt naar de leukste single 50-plussers.

Waarom kies je voor 50Plusmatch?
 • Groot gebruiksgemak
 • Keurmerk Veilig Daten
 • Thuiswinkel Waarborg
Schrijf je gratis in bij 50Plusmatch

blank blank blank

Inschrijfproces 50plusmatch App

Voor je mobiel kunt daten via 50Plusmatch moet je eerst de app even installeren en een nieuw account aanmaken (wanneer je dat nog niet hebt). Hier lees je hoe dat in zijn werk gaat.

De 50PlusMatch app installeren

Je vindt de dating app van 50Plusmatch in de app store op je telefoon. Het is daarbij even goed opletten wanneer je een Android apparaat hebt, want in de Google Play store zul je meerdere 50Plusmatch apps vinden. De bovenste van die apps hoort de Nederlandse versie te zijn en daar staat een Nederlandse omschrijving bij. De andere versies zijn bedoeld voor andere landen waar 50PlusMatch ook actief is. Op een iPad of iPhone heb je dit probleem niet, daar komt gewoon alleen de Nederlandse app naar voren.

Een nieuw account aanmaken

Zodra je de app hebt opgestart is het nodig om in te loggen met een bestaand 50Plusmatch profiel (door op de knop Inloggen te tikken en je gegevens in te vullen) of een nieuw profiel aan te maken. Dat doe je door op de knop Gratis inschrijven te tikken en dan achtereenvolgens een gebruikersnaam te kiezen, je e-mailadres en een wachtwoord in te voeren en zowel de algemene voorwaarden als het privacybeleid te accepteren.

Je profiel invullen

Nu kun je jouw eigen datingprofiel vorm gaan geven. Dat begint met een aantal vragen over locatie en leeftijd. In de volgende stap kun je alvast wat over jezelf schrijven, zoals wie je bent en naar wat voor persoon je via de 50Plusmatch app naar op zoek wilt. Nu kun je het profiel voorzien van wat leuke foto’s, waarna je alweer klaar bent met het toevoegen van de eerste informatie aan je profiel. Je wordt nu doorgestuurd naar het hoofdscherm van de app waar de eerste profielen van andere singles al op je wachten.


blank blank blank

De app gebruiken

De 50Plusmatch app is heel eenvoudig in het gebruik, maar herbergt ondertussen wel enorm veel opties. De belangrijkste daarvan vind je onderaan het scherm, want daar kun je bij Bezoeken zien wie er onlangs op je profiel is geweest, vind je jouw privéberichtjes bij Berichten en kun je het eigen profiel wijzigen bij Profiel. Er zijn echter nog veel meer opties, die je terugvindt via het hoofdmenu. Dat is de knop linksboven in het scherm die eruit ziet als drie liggende streepjes onder elkaar. Hieronder lees je wat de belangrijkste functies daarin zijn wat je ermee kunt doen.

Je eigen profiel updaten

Wanneer je begint met daten is je profiel waarschijnlijk nog maar voor ongeveer 25% ingevuld. Mits je tenminste geen van de velden hebt overgeslagen bij je inschrijving, anders zal het nog minder zijn. Het is veel leuker voor andere singles om wat meer informatie op je profiel te vinden. Daarom is het aan te raden om eerst je profiel nog wat verder aan te vullen. Dat doe je door in de menubalk onderin het scherm op de knop Mijn profiel te tikken. Voeg hier desgewenst wat meer foto’s toe en vul alle aanvullende profielvelden in nadat je op de knop Mijn profiel wijzigen hebt getikt. In vier relatief korte stappen vul je hier allerlei extra informatie in waar andere singles hun keuzes op kunnen baseren.

Leden zoeken

De zoekfunctie is heel uitgebreid. Door op de menuknop te tikken en dan voor Zoeken te kiezen kun je heel exact aangeven waar je op zoek wilt en ook alvast enkele belangrijke eigenschappen van je ideale singles instellen, zoals het minimale opleidingsniveau, leeftijd, religie en zelfs muzieksmaak. Tik op de oranje knop Zoek en vrijwel direct worden alle profielen getoond die aan je zoekopdracht voldoen. Tik een profiel aan om de single in kwestie uitgebreid te kunnen bekijken.

Matchen

Er zit geen actieve matchfunctie in de 50Plusmatch app. Er wordt dus niet automatisch gezocht naar profielen die goed bij je zouden passen. Daar wordt echter wel wat anders mee gedaan. Zo kun je bijvoorbeeld tijdens het zoeken naar profielen aangeven in hoeverre de getoonde singles inderdaad aan al je zoekvoorkeuren moeten voldoen. Kies je het percentage 100%, dan zullen alle profielen heel exact aansluiten bij je eigen wensen. Bij een lager percentage kunnen er ook profielen bij komen te staan die slechts voor een deel overeenkomen. Dat is op zich een handige functie, maar we zouden persoonlijk een volautomatische matchfunctie nog meer waarderen.


Profielen bekijken

De profielen in 50Plusmatch zijn een verademing wanneer je wat eenvoudiger dating apps gewend bent, want je vindt er heel uitgebreide informatie en allerlei opties om interactie op gang te brengen. Voor veel mensen zal de profielfoto het belangrijkste zijn en die staat dan ook bovenaan het profiel. Daarna komen allerlei gegevens zoals woonplaats, burgerlijke stand, opleidingsniveau en of de single rookt en drinkt.

Scrol je omlaag, dan zul je zien dat verreweg de meeste leden ook de moeite hebben genomen om wat over zichzelf te schrijven. Vaak is dat zelfs heel uitgebreid. Dat is natuurlijk fijn, want dan heb je waarschijnlijk meteen een aanknopingspunt voor je eerste berichtje. Je vindt hier dan ook meteen al een knop om een reactie te versturen. Onder de knop Meer acties vind je enkele handige aanvullende mogelijkheden, zoals het aan je favorieten toevoegen van het profiel in kwestie en profielen verbergen, blokkeren of melden bij de redactie.

Het Things2Share platform

Een heel leuk gedeelte van 50Plusmatch is Things2Share. Dat is een plek in de app waar je gewoon wat losse gedachten met andere leden kunt delen. Dat kan echt van alles zijn, bijvoorbeeld wat je die dag hebt gedaan, welke muziek je naar luistert of gewoon waar je op dat moment aan zit te denken. Leden kunnen ook op elkaars updates reageren en zo leg je dus weer op een heel nieuwe manier contact met andere vijftigplussers. De berichtjes op Things2Share zijn voor iedereen te lezen maar alleen betalende leden kunnen er zelf een update bij plaatsen.

Overige functies

Het voert helaas te ver om alle opties uit de 50Plusmatch hier uitgebreid te bespreken, maar we kunnen wel van harte aanbevelen om eens op je gemak het hele hoofdmenu van de app door te nemen. Daar vind je allerlei handige schermen en leuke functies die je niet moet missen. Zoals zien wie jouw profiel leuk vindt bij Likes, het beantwoorden van korte vragenlijsten van andere leden bij Quizes en het overzicht met alle Nieuwe leden.


blank blank blank

Kosten 50plusmatch app

Een gratis account is ideaal om de app uit te proberen en stelt je ook in staat om te reageren op berichtjes van betalende leden. Maar wil je serieus gaan daten dan heb je wel echt een betaald abonnement nodig. Alleen dan kun je bijvoorbeeld:

 • Zelf berichtjes sturen en niet alleen maar antwoorden
 • Zien wie er op je profiel zijn geweest
 • Zoekvoorkeuren bekijken op de profielen van andere leden.
 • Updates plaatsen en reageren op die van andere bij Things2Share en zien welke leden er gratis en betaald lid zijn.

De kosten van een betaald lidmaatschap

De actuele kosten van een betaald lidmaatschap zijn als volgt:

 • 1 maand betaald lidmaatschap kost € 29,95 (eenmalig)
 • 3 maanden betaald lidmaatschap kost  € 59,85 (€ 19,95 per maand)
 • 6 maanden betaald lidmaatschap kost  € 89,70 (€ 14,95 per maand)
 • 12 maanden betaald lidmaatschap kost  € 119,40 (€ 9,95 per maand)

Een betaald abonnement kun je eenvoudig en veilig via de app aanschaffen, bijvoorbeeld met iDeal, maar ook de creditcards Mastercard en Visa worden ondersteund.


blank

Conclusie

De 50Plusmatch app is een overzichtelijke dating app voor 50-plussers. De basisfuncties zijn heel makkelijk te begrijpen en snel te gebruiken, terwijl er wel heel veel interessante opties in zitten voor wie wat verder gaat kijken. Dat maakt de app geschikt voor mensen met uiteenlopende digitale ervaring. Het Things2Share platform is erg leuk om aan deel te nemen, want daar kun je op een leuke, ontspannen manier met gelijkgestemde 50-plussers in contact komen op basis van je dagelijkse bezigheden en interesses.


Download de 50Plusmatch app


Plus & minpunten

Pluspunten:
 • Groot gebruiksgemak
 • Keurmerk Veilig Daten
 • Thuiswinkel Waarborg
Minpunten:
 • Matchfunctie wat te beperkt
Probeer 50Plusmatch gratis
foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen. LinkedIn

© Datingsitekiezen.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW te Zwolle | Privacy & Cookies