Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een datingsite.

Vergelijk de beste datingsites & apps van 2023

Ourtime dating app review

Ourtime
Probeer Ourtime gratis

Laatst bijgewerkt: 5 juli 2022

Wanneer je als 50-plussers online wilt gaan daten is de kans inmiddels groot dat je dat ook graag mobiel wilt kunnen doen. De Ourtime app kan dan een heel interessante optie zijn, want deze op Lexa gebaseerde app is heel uitgebreid en heeft met veel succes reeds talloze single 50-plussers bij elkaar gebracht. In deze review bespreken we alle belangrijke aspecten van de Ourtime dating app en vertellen we je of deze dating app het geld van een betaald lidmaatschap waard is.

Waarom kies je voor Ourtime?
  • Dating app met veel functies
  • Ourtime events zoals speeddates
  • Eenvoudig inschrijven via de app
Schrijf je gratis in bij Ourtime

Inschrijfproces

Het installeren van de Ourtime app en het aanmaken van een eigen profiel is heel makkelijk. Binnen ongeveer 10 minuten kun je al aan het daten zijn. Hieronder leggen we uit hoe je op Ourtime optimaal van start gaat met het zoeken naar leuke singles van 50 jaar en ouder.

De Ourtime app installeren

De Ourtime app kun je gewoon installeren vanuit de app store op je telefoon. Ga dus daar naartoe en zoek naar “Ourtime”. Als het goed is wordt de app meteen bovenaan de zoekresultaten getoond. Installeer de app en start die op om verder te gaan.

Een nieuw account aanmaken

Wanneer je nog geen account hebt bij Ourtime is het nu het moment om dat aan te maken. Tik daarvoor op de knop Inschrijven. Je doorloopt nu in enkele korte en mobielvriendelijke stappen het aanmeldproces. Tik als eerste op de knoppen waarmee je je eigen geslacht aangeeft en dat van de singles waar je mee in contact wilt komen op Ourtime.

In de volgende stap kies je je woonplaats, waarna je zelf desgewenst je postcode aan kunt passen. Vervolgens kies je je geboortedatum en vul je je voornaam in. De laatste stap voor nu is het invullen van een geldig e-mailadres en het kiezen van een wachtwoord. Ga akkoord met de voorwaarden en het privacybeleid om je aanmelding af te kunnen ronden.

blank blank blank

Gedragsregels Ourtime

Voor je nu verder kunt gaan krijg je alvast enkele gedragsregels te zien. Zo wordt je op het hart gedrukt om respect voor andere leden te hebben, je profiel altijd naar waarheid in te vullen en goed op je eigen veiligheid te blijven letten. Tik op de knop Ik begrijp het om verder te gaan.

Je profiel aanvullen

Nu is het tijd om je profiel verder aan te gaan vullen. Ook dat gaat weer in een aantal overzichtelijke stappen. Als eerste kies je bijvoorbeeld of je een serieuze relatie zoekt of eerst alleen vrijblijvend wat nieuwe contacten op wilt doen. Vervolgens word je gevraagd of je kinderen hebt, wat je opleidingsniveau is, wat je postuur, haarkleur en haarstijl is en hoe lang je bent.

In de stappen daarna kun je alvast wat van je hobby’s en interesses selecteren en een profielfoto toevoegen. Tot slot kun je een eigen profieltekst typen en selecteren wat je belangrijk vindt aan je nieuwe partner. Als ook al deze stappen zijn doorlopen kom je in de app terecht en kun je die echt gaan gebruiken.


De app gebruiken

blank blank blank

Wanneer je al eens gebruik hebt gemaakt van de Lexa dating app dan komt ook Ourtime vast meteen heel vertrouwd over. Dat komt doordat deze app in grote mate hetzelfde is als de Lexa app. Gelukkig is de Lexa app een heel goed ontworpen mobiele app met veel functies, dus dat is zeker geen nadeel. Maar het kan natuurlijk ook prima zijn dat je nog nooit de Lexa app gebruikt. Dan leggen we hieronder uit welke functies er allemaal in zitten en hoe je die gebruikt.


Je eigen profiel updaten

Je hebt inmiddels een al behoorlijk goed gevuld profiel, maar er is een grote kans dat je nog wel wat meer over jezelf toe wilt voegen, zoals aanvullende foto’s. Dat doe je door onderaan het scherm te tikken op de knop Ik. Dan zie je je eigen profiel en kun je dat aanpassen door op de knop met het potlood naast je profielfoto te tikken. Nu kun je foto’s verwijderen en toevoegen, je profieltekst updaten en allerlei andere interesses, voorkeuren en eigenschappen aanpassen.


Leden zoeken

Met je eigen profiel helemaal naar wens is het tijd om andere singles te gaan leren kennen. Hoe gaat het zoeken van leden bij Ourtime in zijn werk?

Matchen via de swipelijst

blankblankblank

Het matchen via Ourtime is niet zo uitgebreid als bij enkele andere dating apps, want het blijft beperkt tot je dagelijkse swipelijst van 100 profielen, en een kleinere selectie profielen waarbij jij aan hun voorkeuren, wensen en eisen voldoet. Tik als eerste maar eens op de swipelijst. Dan zie je meteen het eerste profiel dat je kunt beoordelen. Je kun elk profiel heel uitgebreid bekijken en dus is het geen probleem om heel weloverwogen een keuze te maken. Bekijk alle foto’s, de omschrijving en de voorkeuren en beslis daarna of je op de knop met het hartje of die met het kruisje tikt.

Profielen bekijken

Profielen bekijken kan bij Ourtime altijd heel uitgebreid. Waar je bij apps zoals Tinder vaak maar heel beknopte informatie kunt zien is dat hier veel beter geregeld. Je kunt altijd meteen door alle openbare profielfoto’s bladeren, alle interesses en voorkeuren inzien en ook de uitgebreide profieltekst lezen. Zo krijg je meteen een heel goede indruk van de meeste profielen.

Profielen zoeken

Buiten de eenvoudige matchfuncties kun je ook heel makkelijk zoeken in alle profielen. Tik daarvoor op de knop Zoekopdracht om direct allerlei eisen en wensen in te voeren. Dat kun je tot in het kleinste detail doen en daarom is het heel fijn dat je een bepaalde zoekopdracht ook kunt opslaan, zodat je hem in de toekomst snel en makkelijk nogmaals uit kunt voeren. Profielen worden dan meteen in een lange lijst getoond waar je ze direct kunt liken, of eerst beter kunt bekijken.


Contact leggen

blankblankblank

Ook al bevat Ourtime enkele eenvoudige matchfuncties, die zijn zeker niet noodzakelijk om contact te kunnen leggen. Dat kan ook gewoon wanneer je elkaar nog niet hebt geliket. Op elk profiel (en in de profieloverzichten) vind je altijd knop waarmee je meteen een privébericht kunt versturen. Als je daar een antwoord op krijgt komt dat in je inbox terecht. Die open je door onderaan het scherm op de knop Berichten te tikken.


Ourtime events

Naast het zoeken en matchen bevat Ourtime ook nog enkele andere leuke en handige functies. Net als Lexa kun je hier bijvoorbeeld ook deelnemen aan evenementen, de zogenaamde Ourtime events. Dat kan bijvoorbeeld gaan om speeddates in een kroeg in de buurt, een wandeling in je eigen regio met andere Ourtime leden, een online pubquiz of bijvoorbeeld workshops en cursussen voor singles. Dat kan een heel leuke manier zijn om nog meer leuke kandidaten voor een eerste date te leren kennen.


Gratis of betaald abonnement?

blank blankblank

Het is prima mogelijk om Ourtime uit te proberen als gratis lid. Maar als je echt wilt gaan daten, dan doe je er verstandig aan om een betaald lidmaatschap af te sluiten. Dan krijg je namelijk ook de mogelijkheid om berichten uit te wisselen met andere leden. Als gratis Ourtime member is dat niet mogelijk. Ook kun je met een betaald abonnement je profiel boosten om meer bezoekers te krijgen, met korting deelnemen aan de Ourtime events, zien wie jouw profiel leuk vindt en de app gebruiken zonder reclame voorgeschoteld te krijgen. Tot slot krijg je dan ook de optie tot je beschikking om incognito van de app gebruik te maken. Andere leden kunnen dan bijvoorbeeld niet zien dat je op hun profiel bent geweest.

De kosten van een betaald lidmaatschap

De volgende betaalde lidmaatschappen zijn voor Ourtime beschikbaar:

  • 1 maand betaald lid zijn kost € 29,99 (eenmalig)
  • 3 maanden betaald lid zijn kost € 65,97 (€ 21,99 per maand)
  • 6 maanden betaald lid zijn kost € 89,94 (€ 14,99 per maand)

Betalen kan veilig via iDeal, met een creditcard of door gebruik te maken van een Paypal account.


Conclusie

Dating app Ourtime is een goede, overzichtelijke en uitgebreide dating app die je als 50-plusser zeker in staat stelt om effectief te daten met gelijkgestemde singles. Het matchen is redelijk eenvoudig gehouden maar kan wel alvast een handige eerste schifting geven in alle profielen. Maar ook handmatig zoeken is heel effectief om vrijgezellen te vinden van 50 jaar of ouder waar je veel mee gemeen hebt. De kosten zijn bovendien heel goed te behappen, vooral als je meteen kiest voor een abonnement van 3 of 6 maanden.


Download de Ourtime app


Plus & minpunten

Pluspunten:
  • Dating app met veel functies
  • Ourtime events zoals speeddates
  • Eenvoudig inschrijven via de app
Minpunten:
  • Nagenoeg identiek aan Lexa
Probeer Ourtime gratis
foto auteur robindeb
Dit artikel is geschreven door robindeb

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen. LinkedIn

© Datingsitekiezen.nl 2023 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW te Zwolle | Privacy & Cookies