Onafhankelijk vergelijken van datingsites & apps

De 5 beste gratis dating apps

De 5 beste gratis dating apps

Laatst bijgewerkt: 16 juni 2020

Men zegt vaak dat het zoeken leuker is dan het vinden. Wanneer het gaat om gratis datingapps, gaat die vlieger niet op. Bij het zoeken naar zo’n app kom je al gauw in een oerwoud terecht waarin je het overzicht eenvoudig kwijt kunt raken en het maken van een goede keuze er niet makkelijker op wordt. Om die reden hebben we de beste gratis dating apps voor jou op een rijtje gezet in dit artikel. Met deze apps installeer je in ieder geval géén kat in de zak!


Online daten met dating app

Een beetje datingsite kan niet meer om de smartphone heen. Waarom? We dragen onze smartphone vrijwel altijd bij ons en willen on-the-go in verbinding staan met vrienden, familie én potentiële partners. Gelukkig hebben veel serieuze spelers op de markt een gratis dating app ontwikkeld waarmee je binnen een paar tikken toegang krijgt tot de wondere wereld van online dating. We hebben de beste hieronder voor je verzameld.


LexaBezoek Lexa 

Ben je verzot op chatten met je telefoon? Dan zal de app van de welbekende datingsite Lexa zeker in de smaak vallen. Die is namelijk super gebruiksvriendelijk! De Lexa app bevat alle functionaliteiten die je van een goede dating app mag verwachten, zoals een chatfunctie, een bladerfunctie en een flirt functie. Beginnen er vlinders in je buik te fladderen bij een bepaald lid, dan kun je deze gemakkelijk opslaan in je favorieten. Zo kun je nóg sneller contact opnemen met diegene. Lexa biedt een totaalconcept aan waarbij er niet alleen veel zorg wordt besteed aan online daten, maar ook aan daten na het verlaten van de digitale snelweg. Het dating platform organiseert namelijk speciale events voor vrijgezellen (zogenaamde LexaEvents), waarbij je onder het genot van een hapje en een drankje eenvoudig andere singles kunt leren kennen. Waar, hoe, wat, wanneer? Dat vertelt Lexa binnen een speciaal tabje dat op de app te vinden is. Net zoals bij de Pepper App is het downloaden van de Lexa App gratis, maar om gebruik te kunnen maken van alles wat de app te bieden heeft heb je een Full Membership nodig. Daar hoef je er wel slechts ééntje van te hebben om de app op al je iOS en Android apparaten te kunnen gebruiken, inclusief je smartwatch. Hoe cool is dat?

Schrijf je gratis in bij Lexa

RelatieplanetBezoek Relatieplanet 

Wie denkt dat hij of zij de creativiteit alleen op de website van Relatieplanet kwijt kan, heeft het mis. Relatieplanet heeft namelijk de functionaliteit van de website doorvertaald naar de handige Relatieplanet App, die zich ook uitstekend leent voor het maken van een fotocollage. Dat is namelijk de bedoeling op Relatieplanet: het verzamelen van foto’s of afbeeldingen die iets over jou, je interesses of je voorkeuren vertellen. Leuke kiekjes van je favoriete vakantiebestemming bijvoorbeeld. Of beter nog; een leuke pose van jou terwijl je op je favoriete vakantiebestemming bent! Zet het op de app en wie weet ben je binnen de kortste keren de trotse bezitter van vele likes. Die zijn via de Relatieplanet app met één simpele tik op het scherm uit te delen. Natuurlijk kun je ook chatten met andere leden en bestaat er een extra functie om snel door profielen te bladeren. Het downloaden van de app is gratis, maar om er gebruik van te kunnen maken zul je wel een lidmaatschap moeten afsluiten. Heb je een smartphone met Android of iOS en wil je op een leuke manier de koe bij de horens vatten? Dan is de Relatieplanet app zeker een aanrader.

Schrijf je gratis in bij Relatieplanet

EliteDatingBezoek EliteDating 

Maar liefst 70% van de leden die zich op het online dating platform EliteDating aangemeld hebben zijn hoogopgeleid. Dat is met name een interessant gegeven wanneer je zelf ook hoogopgeleid bent. Ben je dat niet, maar wil je wel serieus werk maken van het zoeken naar een partner? Ook dan kan EliteDating jou de tools bieden die je nodig hebt om iemand te vinden die uitstekend bij je past.  De Elitedating App, die gratis te downloaden is in de Google Playstore of in de App Store voor je iPhone, is een goed voorbeeld van zo’n tool. Oké, het design van de app ziet er een beetje oubollig uit, maar het gaat om de functionaliteit en gebruiksvriendelijkheid, toch? Met deze app kun je namelijk (na aanmelding) zeer eenvoudig contact leggen met andere leden. Door bijvoorbeeld een glimlach te sturen, iets dat een goede manier is om het ijs te breken. Heb je de interesse van iemand weten te wekken, dan kun je via de berichtenfunctie je openingszin op hem of haar afvuren.  Het is zelfs mogelijk om via deze app foto’s van andere leden te liken en zelf nieuwe foto’s aan je profiel toe te voegen. Om gebruik te kunnen maken van de EliteDating app heb je een account nodig, maar het downloaden van de app is volledig gratis.

Schrijf je gratis in bij EliteDating

BadooBezoek Badoo 

De Badoo App maakt onderdeel uit van het internationale dating platform Badoo en is – net zoals Tinder en de overige apps – gratis op je Android of iOS apparaat te installeren. Laat het internationale karakter je niet afschrikken: de Badoo App maakt namelijk gebruik van je huidige locatie en laat leden zien die zich in jouw omgeving bevinden of kort geleden bevonden hebben. De kans is dus klein dat je naar Australië moet reizen omdat je via de Badoo app hopeloos verliefd bent geraakt op iemand uit Sydney terwijl je je in Nederland bevond. Na aanmelding kun je snel aan de slag en kun je met de handige bladerfunctie snel nieuwe mensen leren kennen. Vind je iemand leuk, dan kun je dat (net zoals bij vele andere dating apps) eenvoudig aangeven middels een like. Geven twee leden elkaar een like, dan ontstaat er een match en kan men via de ingebouwde chatfunctie met elkaar verder praten en zelfs foto’s of video’s delen.  Het downloaden en gebruiken van de app is volledig gratis met een gratis inschrijving op Badoo. Wil je extraatjes zoals het ophogen van je contact limiet? Dan kun je er voor kiezen credits aan te schaffen. Op een Badoo-profiel kun je aardig wat details over jezelf kwijt en krijg je over het algemeen meer informatie wanneer je een profiel bezoekt. Dat kan helpen bij het bepalen of iemand wel of niet bij je past, alvorens je besluit een like te geven. Badoo is dus een prima gratis datingapp voor wie snel in contact wil komen met andere vrijgezellen uit de buurt, ongeacht of je nu op zoek bent naar een snelle date of een serieuze relatie.

Schrijf je gratis in bij Badoo

Tinder

Tja, wat kunnen we nog over Tinder zeggen dat niet al een keer benoemd is? Inmiddels is deze gratis dating app zo populair, dat je onder een steen moet leven om er niet bekend mee te zijn. Het downloaden is gratis, het aanmelden via je Facebook-profiel simpel en het ontmoeten van andere mensen enorm laagdrempelig. Binnen een paar minuten na aanmelding kun je direct beginnen met het bladeren door profielen. Veeg je naar links dan betekent dat dat je de persoon in kwestie niet ziet zitten, veeg je naar rechts dan geef je aan interesse in diegene te hebben. Heeft de ander ook aangegeven interesse te hebben in jou, dan is er sprake van een match en kun je met elkaar babbelen.

Omdat Tinder gebruikt maakt van je huidige locatie, zul je voornamelijk leden tegenkomen die zich in een bepaalde straal van jou bevinden. Wil je snel in contact komen met andere vrijgezellen zonder eerst een aantal vragenlijsten in te vullen of een betaald lidmaatschap af te sluiten? Dan is Tinder een goede optie. Ben je serieus op zoek naar iemand die bij je past en wil je daarvoor Tinder gebruiken? Dan is het goed om in je achterhoofd te houden dat matching op Tinder voornamelijk plaatsvindt op basis van het uiterlijk. Of het ook op persoonlijk vlak klikt zul je moeten ondervinden tijdens een gesprek (dat niet altijd volgt na het krijgen van een match en sterk afhankelijk is van je openingszin).


Dating app zonder Facebook

Een groot nadeel van Tinder en andere bekende dating apps is dat je je niet in kunt schrijven zonder een Facebook profiel. Tinder gebruikt de data van je Facebook profiel om je profiel te verifiëren en nepprofielen gemakkelijk te kunnen herkennen. Omdat door deze koppeling al je gegevens van Facebook en Instagram worden uitgewisseld met Tinder en vice versa, kiezen veel gebruikers voor alternatieve apps welke geen Facebook koppeling verplichten. De voorbeelden die we hierboven hebben genoemd zijn zeer goede alternatieven die je niet verplichten om je social media accounts te koppelen aan je datingprofiel.


Wat is de beste gratis dating app voor mij?

Welke app voor jou de beste gratis dating app is, is volledig afhankelijk van jouw wensen en behoeften. Daarnaast heeft iedere dating app (zoals je in het bovenstaande overzicht hebt kunnen lezen) bepaalde functionaliteiten die je wél of juist niet zullen aanspreken. Hoewel dating apps als Tinder en Badoo door het kosteloze karakter veel leden hebben, zal het over het algemeen moeilijk zijn om via deze apps iemand te vinden die goed bij je past. Dat komt omdat matching grotendeels afhankelijk is van uiterlijke kenmerken.

Dating apps zoals de Lexa App, EliteDating App en de Parship App maken onderdeel uit van een platform dat gebruik maakt van professionele matching methoden. Dat resulteert in voorstellen van potentiële partners die – op basis van jouw voorkeuren, wensen en eigenschappen – mogelijk goed bij je passen. Dat kost vaak een centje extra, maar daar krijg je wel maatwerk voor terug (en hopelijk datgene waarnaar je op zoek bent!).

Wie niet waagt, wie niet wint. Je kunt altijd één van de bovenstaande datingapps eens proberen. Bevalt het je niet, dan is afmelden en verwijderen zo gepiept. Bevalt het je wel? Wat houdt je dan verder nog tegen om die spannende date of die liefdevolle relatie te vinden? Helemaal niets toch!


foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen.

© Datingsitekiezen.nl 2020 | Onderdeel van Dik.nl | Dik B.V. | KvK 74390708 | Hanzeplein 11, 8017 JD Zwolle | Privacy statement