Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een datingsite.

Vergelijk de beste datingsites & apps van 2024

Parship of Lexa. Welke datingsite is beter?

Parship of Lexa. Welke datingsite is beter?

Laatst bijgewerkt: 5 juli 2022

Twijfel je tussen het aanmaken van een profiel op de bekende datingsites Lexa en Parship? Beide zijn populaire algemene datingsites, maar er zijn ook veel grote verschillen om rekening mee te houden. In dit artikel bespreken we de voornaamste aspecten die bij het vergelijken van belang zijn en geven we ook gewoon meteen onze ongezouten mening welke van de twee datingsites wat ons betreft de voorkeur heeft.


Beoordelingen Parship & Lexa: Lexa wint!

Parship Lexa
Totaalscore ⭐⭐⭐⭐ ⭐⭐⭐⭐⭐
Kosten ⭐⭐⭐ ⭐⭐⭐⭐
Veiligheid & Privacy ⭐⭐⭐ ⭐⭐⭐⭐
Matching & Zoeken ⭐⭐⭐⭐ ⭐⭐⭐
Gebruiksvriendelijkheid ⭐⭐⭐ ⭐⭐⭐⭐⭐
Aantal leden ⭐⭐⭐⭐ ⭐⭐⭐⭐⭐
Bezoek Parship Bezoek Lexa

Uitleg score

Wat ons betreft is Lexa een betere datingsite dan Parship omdat je er meer waar voor je geld krijgt dan bij Parship.

Hieronder hebben we alvast een overzicht opgesteld van hoe Parship en Lexa scoren op een aantal belangrijke vlakken. Wil je elk onderdeel tot in detail bekijken? Lees dan hieronder verder!

Dat je bij Parship tot in detail kunt matchen op basis van een uitgebreide persoonlijkheidstest kan weliswaar handig zijn, maar dat biedt nog steeds geen garantie dat je de juiste singles tegen zult komen. Bij Lexa zoek je altijd zelf of word je via de zoekmachine door andere leden gevonden. Dat kost dus meer tijd, maar de kans dat de man of vrouw van je dromen voor je verborgen blijft is kleiner. De gebruiksvriendelijkheid, veiligheid en privacy van beide sites zijn in orde en hoeven niet de doorslag te geven, maar ook daar steekt Lexa er vaak weer bovenuit.

Bezoek Lexa »


Wie is de doelgroep?

Het verschil in doelgroep en daarmee het type leden dat je op Parship en Lexa kunt leren kennen kan een belangrijk verschil zijn om voor Lexa te kiezen.

Doelgroep Lexa

De doelgroep van Lexa is heel breed. Iedereen van 18 jaar en ouder kan lid worden op deze datingsite. Omdat de kosten van de site niet buitensporig zijn vind je er ook daadwerkelijk vrijgezellen uit alle lagen van de bevolking. Ook de verschillende leeftijdscategorieën zijn goed vertegenwoordig. Zoals op veel algemene datingsites zijn de meeste leden tussen 25 en 45 jaar. De meesten van hen zijn op zoek naar een serieuze relatie.

Doelgroep Parship

Ook op Parship zijn verreweg de meeste leden op zoek naar een duurzame relatie. Toch is de doelgroep wel anders en vooral ook minder divers dan op Lexa. Dat komt in de eerste plaats doordat Parship zich tot enige tijd geleden alleen op hoogopgeleide singles richtte. Inmiddels kan iedereen er lid worden, maar de meeste mensen zijn toch nog van hbo of universitair niveau. Ook de prijzen werken een voorselectie op inkomen en dus ook opleidingsniveau in de hand, want Parship is een stuk duurder dan Lexa.


Kosten van Lexa & Parship

De kosten tussen Lexa en Parship zijn heel verschillend. Beide sites kun je heel goed uitproberen met een gratis lidmaatschap, maar als je echt serieus wilt gaan daten heb je een betaald abonnement nodig. De prijzen daarvan kun je hieronder vergelijken:

Parship Lexa
1 Maand Niet beschikbaar € 24,99 eenmalig
3 Maanden Niet beschikbaar € 16,99 per maand
6 Maanden € 44,90 per maand € 9,99 per maand
12 Maanden € 32,90 per maand Niet beschikbaar
24 Maanden € 22,90 per maand Niet beschikbaar

De enige abonnementsduur die beide datingsites aanbieden is dat van 6 maanden. Zoals je wel kunt zien is het prijsverschil daarbij uitzonderlijk groot, want Parship is meer dan vier keer duurder dan Lexa. Een lidmaatschap van 6 maanden is wat ons betreft perfect om te vergelijken, want zo lang zijn de meeste vrijgezellen op internet wel op zoek om een nieuwe relatie te vinden.

Kortingsacties

Ook goed om te weten is dat Lexa als enige van deze twee sites regelmatig een kortingsactie houdt waarmee je nog meer kunt besparen op je lidmaatschap. Daarmee kun je dus nog meer geld besparen op online daten.


Veiligheid & Privacy

De veiligheid en privacy zijn op zowel Lexa als Parship toereikend te noemen. Beide datingsites zijn bijvoorbeeld aangesloten bij het Keurmerk Veilig Daten en de Thuiswinkel Waarborg. Lexa is echter wel makkelijker te bereiken en het privacybeleid is naar onze mening toegankelijker opgesteld. Ook kun je er de incognito modus activeren, waarmee je volledig anoniem en onzichtbaar naar leuke singles op zoek kunt.

De Lexa Badge

Tot slot noemen we ook de Lexa Badge nog even, een soort keurmerk voor mannelijke leden. Je kunt die verdienen door eerst een kleine workshop te doorlopen waarbij je aangeeft jezelf aan de online etiquette te zullen houden. Vrouwelijke leden kunnen jouw keurige gedrag ook belonen door je de badge op te spelden. Zo blijkt vanzelf dat je betrouwbaar bent en dat maakt het daten voor alle leden leuker en makkelijker.


Zoeken naar andere singles

Het belangrijkste aspect van een datingsite is natuurlijk dat je er op een relatief pijnloze en snelle manier een leuke date of relatie kunt vinden. Hoe is dat bij Parship en Lexa geregeld?

Matching & Persoonlijkheidstest

Wanneer je zo efficiënt mogelijk om wilt gaan met je tijd dan is de automatische matching van Parship al snel aantrekkelijk. Bij je aanmelding moet je een half uurtje extra inplannen voor het doorlopen van de uitgebreide persoonlijkheidstest, waarna de matches vanzelf binnen stromen op basis van niet alleen je wensen en eisen maar ook je karakter. Dat heeft wel als nadeel dat je niet handmatig op zoek kunt naar andere singles.

Handmatig zoeken

Zoeken naar een match doe je bij Lexa voor een groot deel handmatig. Geen enkel profiel blijft echter voor je verborgen en is bereikbaar via een van de vele handige ledenoverzichten of natuurlijk met de zoekmachine. Dat heeft als nadeel dat je er wat meer tijd aan kwijt bent. Maar daar staat tegenover dat je zeker weet dat je met de juiste zoektermen altijd je droompartner kunt vinden.

Daarnaast kun je deelnemen aan de bekende en heel succesvolle Lexa Events, activiteiten zoals workshops of borrels met andere singles in de buurt. Het is ook mogelijk om jezelf op te geven voor Lexamore, waarmee je juist wel automatisch matches kunt vinden. Kortom, genoeg opties op Lexa, terwijl je bij Parship alleen aan het matchen vast zit.


Gebruiksvriendelijkheid

Een van de meest gehoorde klachten op Parship is dat je ook met een betaald lidmaatschap te weinig controle hebt op het dateproces. Zo kun je bijvoorbeeld de meeste profielfoto’s alleen wazig bekijken, zodat het lastig is om jezelf in korte tijd een goed beeld te vormen van de andere leden. Ook kun je er zogezegd niet zelf handmatig zoeken naar singles, maar ben je afhankelijk van de profielen die door de matchfunctie aan je worden voorgesteld.

Bij Lexa werkt dat veel fijner, want daar kunnen leden zelf bepalen of ze herkenbaar willen zijn en in de praktijk blijken de meesten dat geen enkel probleem te vinden. Ook kun je hier volop zelf op zoek naar je ideale kandidaten met de handige en heel uitgebreide zoekmachine. Zo heb je het daten dus veel meer zelf in de hand en dat is heel fijn.

De Parship en Lexa dating apps

Beide sites hebben ook een app waarmee je met hetzelfde account in kunt loggen en verder kunt gaan met daten. Dat is heel handig en de app van Parship werkt heel fijn. Ook die van Lexa is gewoon prettig in het gebruik maar is zoveel uitgebreider dan de Parship app dat het wel iets langer kan duren voor je alle functies makkelijk weet te vinden.


Conclusie: Lexa wint van Parship

Zoals inmiddels wel duidelijk is gaat onze voorkeur uit naar Lexa en niet naar Parship. Dat is gebaseerd op een aantal belangrijke factoren. Voor veel mensen zal de prijs al snel de doorslag geven, want Lexa is echt vele malen goedkoper. Maar je hebt er ook meer controle over het daten, krijgt meer functies tot je beschikking en kunt ook kiezen uit een bredere doelgroep dan bij Parship. Kortom, twijfel je nog tussen deze twee datingsites? Dan probeer je naar onze mening het beste eerst een profiel bij Lexa.

foto auteur robindeb
Dit artikel is geschreven door robindeb

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen. LinkedIn

© Datingsitekiezen.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW te Zwolle | Privacy & Cookies