Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een datingsite.

Vergelijk de beste datingsites & apps van 2024

De beste datingsite voor knappe & mooie mensen

De beste datingsite voor knappe & mooie mensen

Laatst bijgewerkt: 5 juli 2022

Ook al is het innerlijk heel belangrijk wanneer je iemand wilt leren kennen voor een vaste relatie, ook fysieke aantrekkingskracht moet echt niet onderschat worden. Het kan zelfs heel veel voordelen hebben om je interesse voor een bepaalde single in eerste instantie op een aantrekkelijk uiterlijk te baseren. Waarom dat is en hoe je in de praktijk het eenvoudigst met knappe singles in contact komt vertellen we verderop in dit artikel, maar we beginnen met een overzicht van datingsites waar je heel goed terecht kunt voor het ontmoeten van knappe en mooie mensen.


ParshipBezoek Parship

Parship spreekt van de algemene datingsites het vaakst aan bij knappe en succesvolle Nederlandse singles. Dat komt deels doordat Parship voorheen een datingsite was die speciaal voor hoger opgeleiden was bedoeld. Vrijgezellen van hbo en universitair niveau weten de site daardoor nog altijd goed te vinden. Maar ook andere succesvolle, knappe en mooie singles zijn op Parship goed vertegenwoordigd. Het enige nadeel is dat je zelf niet eenvoudig puur op het uiterlijk kunt selecteren, aangezien de site je koppelt aan profielen op basis van je persoonlijkheidstest. Maar aangezien je jouw antwoorden wel aardig kunt sturen richting matches die meer op uiterlijk zijn gebaseerd biedt dat ook weer unieke mogelijkheden.

Pluspunten
  • Matchen op uiterlijk en persoonlijkheid.
  • Groot en heel actief ledenbestand.
Minpunten
  • Snel profielen swipen niet mogelijk.
Bezoek Parship

LexaBezoek Lexa

Een andere heel populaire datingsite met veel verschillende singles is Lexa. In tegenstelling tot bij Parship is het hier echter veel makkelijker om profielen overwegend op hun uiterlijk te vinden. Je kunt namelijk heel eenvoudig en snel met de zoekmachine een eerste selectie maken in je regio en binnen bepaalde leeftijdsgrenzen. Vervolgens is het al even makkelijk om alle gevonden profielen snel te checken. Voeg iemand die je knap vindt toe aan je favorieten om later nog eens te beoordelen. Om iemand een berichtje te sturen hoef je ook geen match met die persoon te hebben. Dat is meteen het grootste voordeel van een datingsite zoals Lexa tegenover swipe dating apps zoals Tinder.

Pluspunten
  • Geen match nodig om reactie te sturen.
  • Makkelijk en snel profielen beoordelen.
Minpunten
  • Inactieve profielen aanwezig.
Bezoek Lexa

be2Bezoek be2

Het daten via Be werkt via een persoonlijkheidstest en profielen die aan de hand van je antwoorden aan je worden gekoppeld. Maar bij Be2 bepaal je ook voor een groot deel zelf aan welke singles je gematcht zult worden. Meer dan andere sites die automatisch matchen geeft Be2 namelijk opties om eisen en wensen op het gebied van uiterlijk aan te geven. Je kunt bijvoorbeeld het gewenste postuur instellen, net zoals haarkleur, oogkleur, lengte, gewicht en nog veel meer. Als je hebt aangegeven dat je op brunettes valt kan er nog steeds een blondine aan je voorgesteld worden. Het fijne daarvan is dat je dan zeker weet dat jullie op andere vlakken veel met elkaar gemeen zullen hebben. Dat maakt het beter bestuderen van een aan jou gekoppeld profiel echt altijd de moeite waard.

Pluspunten
  • Matchen op karakter en uiterlijk.
  • Handige dating apps beschikbaar.
Minpunten
  • Zelf profielen zoeken niet mogelijk.
Bezoek be2

MetJouBezoek MetJou

MetJou is de ideale datingsite wanneer je knappe en mooie singles zoekt en daarbij vooral zelf wilt bepalen aan wie je wordt gekoppeld. Op MetJou kun je namelijk gebruik maken van de FotoZapper, een functie die is geïnspireerd door de matchformule van Tinder. Je krijgt namelijk stuk voor stuk allerlei profielen te zien van vrijgezellen in je regio. Het voornaamste aspect daarvan is de foto en dat maakt het zelf selecteren op een knap uiterlijk dus een peulenschil. Geef met een klik op het hartje aan dat je iemand leuk vindt en als die persoon dat ook bij jou doet krijgen jullie daar beiden een melding van. Je kunt elkaar dan leren kennen via de site of natuurlijk meteen contactgegevens uitwisselen.

Pluspunten
  • Snel profielen beoordelen op uiterlijk.
  • Ook gewoon voor serieuze relaties.
Minpunten
  • Geen mobiele app beschikbaar.
Bezoek MetJou

Waarom is uiterlijk belangrijk?

Uiteraard is het innerlijk voor veel singles een belangrijk aspect bij het zoeken van een nieuwe partner. Maar het is goed om aan jezelf toe te durven geven dat ook fysieke aantrekkingskracht gewoon een grote rol speelt bij onze partnerkeuze. Waar heeft dat vooral mee te maken?

Eerste indruk van groot belang

De eerste indruk die je van iemand krijgt is heel belangrijk. Als je eerste gedachte is dat je iemand knap of sexy vindt, dan belooft dat ook heel veel voor de langere termijn. Het is tenslotte belangrijk dat je jouw partner ook na jarenlang bij elkaar zijn nog steeds aantrekkelijk vindt. Wanneer je eerste indruk is dat je een single er heel leuk uit vindt zien is dat natuurlijk geen garantie dat je de partner van je dromen hebt ontmoet. Maar je weet wel vrijwel zeker dat het met de fysieke aantrekkingskracht in elk geval goed zou zitten.

Uiterlijk zegt meer dan je denkt

Ook al beweren veel singles bij hoog en bij laag dat het hun echt om het innerlijk is te doen bij hun partnerkeuze, in de praktijk speelt het ook een grote rol of je iemand aantrekkelijk vindt. Wat daarbij vaak over het hoofd wordt gezien is dat iemands uiterlijk vaak al behoorlijk veel zegt over hoe die persoon is en in het leven staat. De kleur van je ogen en de vorm van je gezicht kun je niet zoveel aan doen, maar aan je kleding, je haardracht en je gezichtsuitdrukking juist des te meer. Uiteindelijk bepaalt dat samen het volledige plaatje van jouw aantrekkingskracht op andere mensen.

Goed voor een gelukkige relatie

Het wordt vaak gezegd dat mensen meestal een relatie krijgen met iemand die ongeveer even aantrekkelijk is als zijzelf. Dat heeft er in de eerste plaats mee te maken dat je als knappe man of mooie vrouw je pijlen kunt richten op iemand die ook aantrekkelijk is. Volgens relatiedeskundigen kan het echter ook voor meer stabiliteit in de relatie zorgen wanneer je qua uiterlijk ongeveer elkaars gelijke bent. Stellen waarbij hier een groot verschil tussen zit zouden zelfs sneller scheiden. Hoe komt dat? In de eerste plaats doordat de knappere partner sneller in de verleiding kan worden gebracht door aantrekkelijke mensen. Dat komt met name naar voren op momenten dat het even niet zo lekker gaat in de eigen relatie. Maar de minder knappe partners zouden dan ook sneller onzeker worden over wat ze hun partner te bieden hebben. Jaloezie ligt dan op de loer en dat staat het geluk in de weg.


Hoe werkt vleeskeuring op datingsites?

Een datingsite waarbij het matchen voor een groot deel op het uiterlijk is gericht worden ook wel een vleeskeuring genoemd. Maar dat brengt meteen een negatieve associatie met zich mee terwijl het dus helemaal niet nadelig (of oppervlakkig) hoeft te zijn om je eerste keuze te maken op basis van het uiterlijk.

Profielen swipen

Hoe een klassieke vleeskeuring op datingsites in de praktijk werkt verschilt van site tot site, maar tegenwoordig is op veel datingsites een functie beschikbaar waarmee je snel profielen kunt beoordelen op basis van (voornamelijk) het uiterlijk. Bijvoorbeeld een van Tinder afgekeken scherm waar je profielfoto’s achter elkaar moet ‘keuren’. Dat doe je dan bijvoorbeeld door iemand die je knap vindt naar rechts te vegen of op de knop met een hartje of een vinkje te klikken. Als je juist geen interesse hebt, dan klik je op het kruisje of veeg je het profiel naar links. Zo kun je binnen een paar minuten al tientallen profielen checken en beoordelen.

Zelf zoeken

Niet elke datingsite beschikt inmiddels over een optie waarmee je snel profielen kunt swipen op basis van een of meerdere foto’s. Dan doe je er goed aan om zelf zo breed mogelijk te zoeken op allerlei verschillende singles. Filteren op hoe knap iemand is kan namelijk normaal gesproken niet, dus je doet er goed aan om jezelf een zo volledig mogelijk overzicht te geven van profielen in je eigen regio. Als je de pagina met zoekresultaten dusdanig in kunt stellen dat je meteen grote foto’s ziet is dat natuurlijk een pluspunt. Voeg de knappe mensen dan aan je favorieten toe wanneer die optie er is, zodat je ze later nog eens beter kunt bestuderen op andere factoren.


Hoe ontmoet je knappe mensen?

Knappe mensen vinden is op de datingsites die we in dit artikel hebben besproken vaak geen probleem. Het kan veel lastiger zijn om daadwerkelijk met ze in contact te komen. Wanneer je op zoek bent naar knappe mensen is het goed om te onthouden dat die vaak veel keus hebben uit andere singles. Je moet vaak nog harder je best doen om in de positie te komen dat je elkaar echt kunt leren kennen. Let daarom op de volgende punten:

 • Besteed heel veel aandacht aan het vormgeven van het perfecte datingprofiel.
 • Plaats meerdere geweldige foto’s van jezelf, waarop je er op je allerbest uit ziet.
 • Wacht niet tot iemand jou een reactie stuurt maar benader zelf doorlopend profielen.
 • Wees geduldig want de kans is groot dat deze singles meer reacties dan gemiddeld krijgen.
 • Reageer zelf wel redelijk snel op berichtje om onder de aandacht te blijven.
 • Deel niet alleen maar complimentjes uit, want dat hoort die persoon al vaak genoeg en betekent dus niet zoveel voor ze.
 • Reageer liever echt inhoudelijk op iemands profiel, want dat overkomt knappe mensen op datingsites veel minder vaak.

foto auteur robindeb
Dit artikel is geschreven door robindeb

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen. LinkedIn

© Datingsitekiezen.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW te Zwolle | Privacy & Cookies