Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een datingsite.

Vergelijk de beste datingsites & apps van 2024

Dit zijn de 9 beste christelijke datingsites

Christelijk
Dit zijn de 9 beste christelijke datingsites

Laatst bijgewerkt: 25 januari 2023

Ben je op zoek naar iemand die net als jij gelooft in God? En vind je dat het tijd wordt dat er een beetje vaart gemaakt gaat worden? Dan kun je natuurlijk naar een feestje gaan of naar het park, maar hoe weet je nou of dat die persoon dezelfde normen en waarden als jij nastreeft? Gelukkig wordt het ons tegenwoordig een stuk makkelijker gemaakt.

Er zijn in alle categorieën wel datingsites te vinden, zo zijn er sites voor hoger opgeleiden, mensen met een handicap en dus ook voor christenen. Hieronder zullen de grootste datingsites en apps besproken worden waar je je kunt aanmelden als jij jouw gelovige prins of prinses nog zoekt. Later in het artikel behandelen we ook nog online tips voor (online) daten als Christen.


ParshipBezoek Parship

Parship is één van de populairste datingsites in Nederland, vooral voor een serieuze relatie. Dat is dan ook meteen de reden dat er op Parship tienduizenden Christelijke leden actief zijn op zoek naar een nieuwe liefde. Je kunt gratis een account aanmaken om te kijken of je een gelijkgestemden kan vinden die bij je past!

Bezoek Parship

OpzoeknaarjouBezoek Opzoeknaarjou

Opzoeknaarjou.nl is niet alleen een website, ze hebben ook een app. Handig dus wanneer je ook makkelijk op je telefoon wil zoeken. Je kunt een gratis proeflidmaatschap aanmaken en voor €6,58 per maand ben je full member waardoor je makkelijker contact kunt leggen met andere christenen. De website is iets kleiner dan andere Christelijke datingsites, maar dit stimuleert wel een actieve, gezellige community. De site telt nu rond de 3500 actieve leden.

Bezoek Opzoeknaarjou

LexaBezoek Lexa

Deze datingsite bestaat al vele jaren en is uitgegroeid tot één van de grootste datingsites van Nederland. Ook hier vind je een gemixt publiek, maar kun je als Christen ook goed terecht om serieus te daten. De abonnementen zijn redelijk goed geprijsd op Lexa en de site heeft het grootste ledenbestand van Nederland. Als je niet zeker bent of deze datingsite iets voor je is, of je wilt graag eerst kijken hoe serieus de datinggebruikers op deze site zijn, dan heb je de optie om een gratis account te nemen. Hiermee kun je rondkijken in het systeem en alvast wat contacten leggen. Als je uiteindelijk écht serieus wilt gaan daten adviseren we je om een betaald account te nemen.

Bezoek Lexa

Relatieplanet

Op deze datingsite vind je een heel divers publiek. Hoewel niet iedereen gelovig is, kun je als Christen hier goed terecht om een partner te vinden. Door het matchingsysteem van de site kun je aangeven dat je op zoek bent naar iemand die jouw religie deelt. Aangezien Relatieplanet een grote ledendatabase heeft is de kans zeker aanwezig dat je iemand vindt die bij je past. Wij adviseren Relatieplanet voornamelijk voor een doelgroep die jonger is dan 30 jaar, aangezien de meeste leden op deze datingsite jonger zijn dan op andere datingsites.


ROOTS datingBezoek ROOTS dating

Zoek jij een toegankelijke manier om in contact te komen met christelijke vrijgezellen? Roots zou wel eens de juiste datingsite voor jou kunnen zijn. Het is een frisse, overzichtelijke website waar een leuke match snel gevonden is. Roots is afgeleid van de succesvolle dating website Pepper. Qua look en feel is de website hetzelfde, behalve dat er meer de nadruk ligt op het geloof en aanverwante zaken. Het scheelt natuurlijk een hele hoop zoekwerk als jij bij voorbaat al weet dat jouw match ook christelijk is. In deze review zullen we precies uitleggen hoe Roots werkt!

Bezoek ROOTS dating

Overige christelijke dating platformen

Naast de bovenstaande top drie zijn er nog een aantal diensten die christelijke dating aanbieden:


blank

6. FunkyFish

Funkyfish.nl is een christelijke datingsite met maar liefst 25.000 leden. Je kunt op deze site niet alleen terecht als je op zoek bent naar een liefde, ook is de site te gebruiken als je op zoek bent naar een vriendschap. De site wordt door zowel Nederlanders als Belgen gebruikt en dat vergroot natuurlijk je kansen! Het mooie van Funkyfish is dat je je gratis kunt aanmelden en direct kunt beginnen met berichten sturen.


blank

7. SamenChristen

Samenchristen.nl kun je net als de bovenstaande site gratis uitproberen. Bij het aanmelden worden een aantal persoonlijke vragen gesteld zodat ze je wat beter leren kennen. Alle foto’s en informatie zijn alleen beschikbaar voor leden. Je kunt zelfs per foto aangeven wie die te zien krijgt. Dit maakt het volgens de oprichters een veilige omgeving voor mensen die op zoek zijn naar hun liefde. Lees meer


blank

8. ChristianMatch

Ben je Christelijk dan vind je het uiteraard fijn om je geloof met andere mensen te delen. Of je nou op zoek bent naar jouw droompartner, een goed gesprek wil of vooral andere Christelijken wil ontmoeten; iedereen vindt op ChristianMatch zijn of haar plekje. Tijdens een proefperiode kun jij ervaren wat de datingsite jou te bieden heeft en of je enthousiast bent.


blank

9. Crosspoint

Crosspoint is één van de grotere en de allereerste Christelijke datingsites van Nederland. Al sinds 2004 is deze datingsite actief en inmiddels hebben honderden stellen elkaar al ontmoet via deze datingsite. De website is niet het meest gebruiksvriendelijk, maar biedt wel de juiste hulpmiddelen om het online daten gemakkelijk te maken.


Tips voor (online) daten als Christen

De wereld is dankzij de verregaande digitalisering flink veranderd. De tijd dat Henk met Annie van om de hoek trouwde is wel zo’n beetje voorbij. Het internet maakt de grote wereld piepklein. Zonder problemen kun je als inwoner van Groningen een date in Maastricht scoren. Statistisch gezien zijn Christenen ietwat terughoudender als het om online dating gaat. Ze lopen hun droompartner nog vaak tegen het lijf op school, bij de studentenvereniging of de jeugdclub. In dit artikel geven we je 6 tips hoe je als aanhanger van het christelijke geloof je weg kunt vinden in het landschap van (online) daten.

Verschil oudere en jongere generatie

Laten we voorop stellen dat er een aanzienlijk verschil zit tussen de jongere en oudere generatie christenen als het om online dating gaat. Waar de oudere generatie toch wat conservatiever staat ten opzichte van alle online dating sites, vinden jongeren het doorgaans geen heel groot probleem om een partner te vinden via christelijke datingsites zoals FunkyFish, ChristianMatch en SamenChristen. De nog minder conservatieve christelijke jongeren begeven zich zelfs op algemene datingsites als Relatieplanet, Parship en EliteDating. Voor hen is het geen absolute noodzaak dat de toekomstige partner niet gelovig is, of ze hopen stiekem dat ze via deze datingsites alsnog iemand tegen het lijf lopen waarmee ze de liefde voor god gezamenlijk kunnen delen. Uiteindelijk bepaalt hetgeen je zoekt wat de beste oplossing voor je is. Met onderstaande 6 tips helpen we je een handje op weg.

1. Weten wat je wilt

Je kunt pas vinden wat je zoekt als je precies weet waar je naar op zoek bent. Het online dating landschap is groot, zeker op de algemene dating websites. Je vindt er leden in alle soorten en maten. Van aanhangers van het christelijke geloof tot moslims en van mensen die op zoek zijn naar de droompartner tot mannen en vrouwen die enkel zijn geïnteresseerd in hook-ups. Bepaal voor jezelf wat jij belangrijk vindt. Wil je een partner die net als jij aanhanger is van het christelijk geloof, dan zijn de specifieke datingsites voor christenen wellicht een goed startpunt als je er geen problemen mee hebt om je gewenste droompartner via een datingsite te ontmoeten. Vind je het zelf niet zo belangrijk dat je date gelovig is, dan zijn websites als Relatieplanet, Parship en EliteDating prima uitgangspunten. Het ledenaantal is ruim en daardoor heb je een grote vijver tot je beschikking waar je uit kunt vissen.

2. Zoekt en gij zult vinden

Weet je precies wat je wilt en waar je naar op zoek bent? Dan kan de zoektocht beginnen. Alle bovengenoemde datingwebsites beschikken over een uitgebreide zoekfunctie waarmee je makkelijk op zoek kunt gaan naar je droompartner. Je kunt veelal selecteren op leeftijd, woonplaats en interesses. Sommige websites maken ook gebruik van een zogenaamd matchingsysteem. Je moet dan bij je aanmelding een vragenlijst invullen en aan de hand daarvan schotelt het matchingsysteem je potentiële matches voor die mogelijkerwijs goed bij je zouden kunnen passen. Vooral als je op zoek bent naar iemand waarmee je je liefde voor god kunt delen is dit een handige functie binnen een datingsite. Je filtert op die manier gemakkelijk de mensen er uit die niet dezelfde passie delen.

3. Mannen vs. vrouwen op datingsites

Christen of niet: de biologie van de mens doet altijd zijn werk. Mannen reageren sterk op visuele prikkels. Foto’s zijn dus enorm belangrijk. Doorgaans is dit voor vrouwen minder het geval. Ze zoeken iemand die hen begrijpt, beschermt en een betrouwbare partner voor het leven is. Het is goed om hier rekening mee te houden als je je voor het eerst op een datingsite begeeft. Zorg voor goede foto’s in je profiel (meer daarover in dit artikel) en besteed tijd aan je profielomschrijving (ook daar schreven we al eens een artikel over) om de juiste mensen er uit te filteren. Als vrouw geldt daarbij bijvoorbeeld: niet al te sexy foto’s. Daarmee wek je namelijk een verkeerde indruk en trek je waarschijnlijk de verkeerde mannen aan, zeker als je je op een algemene datingsite begeeft. Voor de mannen: wees origineel in je profieltekst en in je openingszin. Vrouwen krijgen soms honderden berichtjes per dag. Je moet dus van goede huizen komen wil je er tussenuit springen.

4. Als het tot een date komt

Als het klikt tussen jullie beiden zal het vroeg of laat tot een date komen. Een eerste date is altijd spannend, want blijkt het in ‘real life’ wel net zo te klikken als tijdens de gesprekken via de dating site? Alhoewel er geen specifieke tips zijn hoe je als christen omgaat met een eerste date ten opzichte van niet-gelovigen, kunnen onderstaande tips er misschien voor zorgen dat de eerste date een succes wordt!

  • Dames: ga er niet vanuit dat hij betaalt. Je mag z’n aanbod accepteren, maar ga er niet klakkeloos vanuit dat de man in kwestie direct z’n portemonnee trekt als het om de rekening gaat.
  • Kleed je gepast. Voor de dames: niet te sexy, je geeft met een open decolleté of een kort rokje een verkeerd signaal af. Heren, ga niet in drie-delig-grijs naar je eerste date. Bewaar dat voor de dienst op zondag en kleed je netjes, maar niet té.
  • Vermijd bepaalde gespreksonderwerpen. Beginnen over kinderen, trouwen, voor altijd samen zijn tot de dood jullie scheidt en/of seks zijn onderwerpen die je (als christen) beter kunt vermijden tijdens de eerste date. Deze onderwerpen komen later ongetwijfeld ter sprake, maar pas als de relatie een feit is.
  • Als je op date gaat met iemand die niet-gelovig is: je mag gerust over je geloofsovertuiging spreken, maar probeer de ander niet te overtuigen. Wie weet wendt de ander zich vroeg of laat alsnog tot god, maar tijdens de eerste date iemand proberen te bekeren is een no-go!

5. Online dating is niet de heilige graal

Online dating heeft deuren geopend die voorheen gesloten waren. Eerlijk is eerlijk. Maar daarmee is het niet de heilige graal tot het vinden van je droomman of droomvrouw. Zeker als je je er zelf niet goed bij voelt moet je je vooral niet op een datingsite gaan begeven. Wie weet hecht je veel waarde aan nostalgie en tradities en ontmoet je je partner voor het leven liever op de ouderwetse manier. Helemaal prima. Er zijn meer wegen die naar Rome leiden. Zoals eerder gesteld vinden nog steeds veel christenen elkaar via school, studie, werk of hobby’s. Als dit je voorkeur heeft, ga dan ook vooral op die manier op zoek naar je droompartner.

Het nadeel van ‘offline daten’ ten opzichte van de (christelijke) datingsites is dat het natuurlijk niet op iemands hoofd geschreven staat dat hij of zij hetzelfde geloof aanhangt als jij. Je komt hier pas achter op het moment dat je met elkaar in gesprek raakt. Zeker op de christelijke datingsites weet je zeker dat al je matches net als jij christen zijn. Dit maakt het makkelijker om iemand te vinden met precies dezelfde interesses als jij. Neemt niet weg dat de ouderwetse manier van je partner voor het leven vinden alsnog prima werkt. Het heeft alleen net even iets meer voeten in de aarde dan lekker vanaf je luie bank door profielen bladeren op een datingsite!

6. Blijf dicht bij jezelf en denk niet aan anderen

God heeft je het leven gegeven. Leef het dan ook. Op jouw voorwaarden. Ja, het is moeilijk als je omgeving conservatief aankijkt tegen (online) daten. Maar het is nog steeds jouw leven. Als jij vindt dat een online datingsite bij jouw leven past, ga er dan vooral voor! Voel je niet bezwaard door wat de omgeving denkt en vindt. Een laatste tip die natuurlijk niet alleen specifiek voor christenen geldt, maar in z’n algemeenheid. Je leeft maar één keer. Haal er dan ook het meest mogelijke uit!


Reformatorische datingsites

Mocht je specifiek op zoek zijn naar gereformeerde singles dan zijn bovenstaande datingsites ook zeker geschikt. Je kunt in je profiel namelijk precies specificeren wat jouw religieuze achtergrond is en waar je naar op zoek bent bij je potentiële matches.

Bekijk hier alle informatie over reformatorische datingsites »


foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen. LinkedIn

© Datingsitekiezen.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW te Zwolle | Privacy & Cookies