Onafhankelijk vergelijken van datingsites & apps

Funky Fish datingsite review

Funky Fish
Bekijk top 10 christelijke datingsites

Laatst bijgewerkt: 5 juli 2022

Ben je Christelijk en single? Dan kan Funky Fish voor jou wel eens de uitkomst bieden. Deze datingsite, die is begonnen als online community voor Christenen, koppelt katholieke en protestante singles met elkaar. De website is met meer dan 25.000 leden de grootste online community voor Christenen.

Naast online dating vind je op Funky Fish dus ook gewoon een leuke, gezellige, Christelijke community waar gebruikers samen komen om ervaringen en discussies uit te wisselen over het geloof en nieuwe connecties op te doen. Funky Fish is actief in 4 verschillende landen en biedt dus een internationale ledendatabase.

Waarom kies je voor Funky Fish?
 • Goedkoper dan andere datingsites
 • Zeer grote Christelijke community
 • Zeer transparant over tarieven en het verwijderen van je profiel
 • Abonnementen worden niet stilzwijgend verlengd

Inschrijven bij Funky Fish

Aansluiten bij de Funky Fish gemeenschap is niet ingewikkeld. Wel is het zo dat je een aantal stappen moet doorlopen om je profiel volledig in te vullen.

Om te starten vul je je gegevens in op de homepage. Je geeft onder andere aan waar je naar op zoek bent en vult je geboortedatum en e-mailadres in. Hierna vul je je profiel aan met verschillende extra gegevens. Zo geef je aan welke Christelijke stroming je volgt en vul je een nickname in die je gebruikt op de site.

Hierna krijg je een bevestiging van je ‘visakte’ via e-mail toegestuurd. In deze e-mail kun je je profiel activeren en je inschrijving bevestigen. Je bent nu ingeschreven en hebt toegang tot de datingsite.


Functies van Funky Fish

blank

Funky Fish doet veel dingen net iets anders dan de meeste datingsites. Dat valt meteen op zodra je ingelogd bent op de datingsite. Veel functies zijn gericht op het community-aspect van Funky Fish en stimuleren niet per definitie het online daten. Dit zorgt er wel voor dat deze datingsite laagdrempelig en voor iedereen toegankelijk is.

De opties waar je direct toegang tot hebt vind je in de menu’s aan de zijkant van de datingsite.

 • Nieuws
 • Mijn visakte (je persoonlijke profiel)
  • Flessenpost (berichten) lezen, bekijken en beantwoorden
  • Foto’s en video’s uploaden en beheren
  • Je favorieten bekijken en beheren
  • Je visakte (online profiel) wijzigen
 • Uitgebreid zoeken
 • Bekijken wie online is
 • Chatrooms bezoeken
 • Blogs en columns lezen en publiceren
 • Scholen bekijken (groepen gebruikers om samen te komen of een leuke activiteit te ondernemen.)
 • De helpdesk of klantenservice benaderen
 • Uitagenda (alle evenementen en activiteiten bekijken)
 • Kerken zoekmachine gebruiken
 • Filmpjes en games bekijken of spelen

Met een gratis account heb je niet direct toegang tot al deze functies. De meeste functies zijn pas toegankelijk als je een betaald lidmaatschap hebt aangeschaft. Meer weten over de kosten van deze datingsite? Lees hier meer.


Doelgroep van Funky Fish

Funky Fish richt zich op alle Christenen in Nederland. Er wordt hierbij geen onderscheid gemaakt tussen verschillende stromingen of afkomsten. In principe is iedereen die gelooft in God en Jezus welkom op deze datingsite.

In leeftijd zien we op Funky Fish ook geen grote verschillen. Wel is het zo dat er op deze datingsite over het algemeen meer jongere leden zijn dan op andere datingsites. Wellicht heeft dit te maken met de jeugdige uitstraling en tone of voice van de datingsite.

Daarmee bedient de community inmiddels al meer dan 25.000 gebruikers.


Hoe staat het met de beveiliging van deze datingsite?

De verbinding met deze datingsite is versleuteld middels een https verbinding. Dit betekend dat de website beschikt over een correct SSL beveiligingscertificaat.

Op de website van Funky Fish kun je een verdacht profiel melden als “rotte vis”. Er wordt dan melding van gemaakt zodat het profiel kan worden gecontroleerd. Op deze manier zorgt Funky Fish ervoor dat nepprofielen of fraudeurs snel kunnen worden verwijderd van de website.

Funky Fish geeft in een mailwisseling met Datingsitekiezen.nl wel aan een team te hebben dat actief nepprofielen verwijdert van de website. Ook is er bij het programmeren van de website rekening gehouden met het voorkomen van nep-inschrijvingen.

Deze datingsite is niet aangesloten bij Keurmerk Veilig Daten of de Thuiswinkel waarborg. Wel is de website meerdere keren genomineerd voor ‘Website van het Jaar’ in de categorie Daten.


Contact opnemen

Als je vragen hebt of hulp nodig hebt bij het gebruik van de datingsite, dan staat de klantenservice van Funky Fish voor je klaar. Via het contactformulier heb je de mogelijkheid om je vraag te stellen. De website geeft zelf aan binnen 24 uur reactie te willen geven.

Adres:
Funky Fish B.V.
Damrak 68 – 5a
1012LM Amsterdam
KVK: 32120414
Telefoonnummer:Telefoonnummer: +31 6-19920174 (doordeweeks, tussen 13:30 en 17:00 uur).
E-mail:


Kosten Funky Fish

Funky Fish is over het algemeen net iets goedkoper dan andere datingsites. Met een gratis account heb je een aantal beperkingen, deze kun je opheffen door een Goudvis-abonnement aan te schaffen. Als goudvis kun je o.a. onbeperkt berichten versturen, fotoalbums aanmaken, uitjes organiseren en privé chatten.

De kosten voor een lidmaatschap variëren van €3,30 per maand voor een jaarabonnement tot €9,95 voor een eenmalig maandabonnement.

blank


Funky Fish opzeggen

Als je een abonnement afsluit bij Funky Fish ben je ‘goudvis’ (premium lid) voor de looptijd die je hebt gekozen. Als je abonnement ten einde loopt wordt dit (in tegenstelling tot veel andere datingsites) niet automatisch verlengd. Je profiel wordt in dat geval gedowngrade naar een gratis lidmaatschap.

Funky Fish maakt de belofte om nooit automatische incasso’s toe te passen.


Plus & minpunten

Pluspunten:
 • Goedkoper dan andere datingsites
 • Zeer grote Christelijke community
 • Zeer transparant over tarieven en het verwijderen van je profiel
 • Abonnementen worden niet stilzwijgend verlengd
Minpunten:
 • Klantenservice alleen bereikbaar via e-mailformulier
 • Advertenties op de site
Bekijk top 10 christelijke datingsites
foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen.

Review inzenden over Funky Fish

 • Minimaal 110 karakters
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ervaringen Funky Fish

Ervaring geschreven door Caroline
2 mei 2022
vergif

Door funkyfish ben ik psychisch zeer beschadigd geraakt, ik ben uitgescholden, enorm beledigd en kreeg de meest afschuwelijkste verwensingen naar mijn hoofd geslingerd! Dankzij deze site heb ik een behoorlijke traumatische klap opgelopen. mijn advies: blijf weg uit deze duistere plek.

Ervaring geschreven door John
23 februari 2021
Verouderd en niet optimaal

Meerdere mensen die ik ken ( en ik ook) hebben hier op gezeten. Echter, het is niet veel beter dan een niet Christelijke site en misschien nog wel erger. Vriendinnen van min hebben de meest bizarre berichten gehad van anderen.

Ervaring geschreven door Maarten
28 augustus 2020
altijd gezellig

Gezellige community van Christelijke leden. Laagdrempelige setting waarbij je niets wordt opgedrongen maar waarbij je gemakkelijk in contact komt.

Ervaring geschreven door Mm
24 januari 2019
gare site

Wat een gare ''dating''site is Funky Fish, zeg, BAH!

Eind 2018 heb ik een leuk, fris profiel aangemaakt met foto en een leuke lap tekst naar waar ik op zoek ben. Eerst de kat uit de boom kijken en dus begonnen met een leuke basisprofiel.

Geleidelijk en medio november heb ik toch gekozen voor een Goudvis aangezien ik TOEN ineens heel veel berichtjes kreeg, en bij zodra ik een Goudvis had, bleven berichtjes uit en was men ineens op zoek naar seksueel contact i.p.v. een relatie. Funky Fish is dus zeker niet christelijk, al beweert men wel zo!

Enfin, ik dus millioenen berichtjes sturen naar dames van alle leeftijden van 22 tot 40, maar nee hoor, niemand die maar ook één klein berichtje terugstuurt, en dat terwijl men ''Goudvis'' is waar ik een berichtje naar stuur.

Oké, leuk en aardig en misschien één leuke dame van in de 40 die lekker spontaan is en waarmee ik fijne contact mee hield tot op de dag van vandaag. Dus zoeken, zoeken, zoeken, schrijven, schrijven, schrijven en maar niets (!!!) ontvangen!

Boos en wel -en door mijn aankomende drukke tentamenweken - heb ik toen besloten om even rust te nemen en geen Goudvis te worden. Per ongeluk heb ik mijn profiel opgewaardeerd naar Goudvis en naar aanleiding daarvan ik toen Funky Fish verzocht mijn Goudvis stop te zetten, die dag zelf op de 19e, en gezegd dat het een stomme misvatting was en ik dus ook niets heb aan een Goudvis aangezien ik even rust wil en elders mijn date zal zoeken bij de café, etc, en mocht dat niet gaan, dat ik dan later terug zal komen voor een Goudvis en het te heroverwegen. Dus in de tussentijd heb ik wel een terechte en tevens zeer beschaafde tekst neergezet in mijn profiel en gezegd: ''dat ik het raar vind dat vrouwen helemaal niet reageren, of alleen op seksueel gebied''.

Geheel toevallig nadat ik dit naar hen mailde en kritiek uitte op mijn profiel, vrijheid van meningsuiting (!), werd de wereld te klein en blokkeerde Funky Fish mijn profiel. Sedertdien is mijn profiel dus verdorie geblokkeerd en heb ik naar aanleiding daarvan vragen gestuurd, maar GEEN één die op mijn vragen en klachten reageert, dus nu vernomen hier een grote beklag van te maken en mensen: zoekt elders uw vriendin of vriend, want Funky Fish is FAKE! Funky Fake beter gezegd! Ridicuul en een gotspe dat Funky Fish zo arrogant kan zijn en mijn nog lopende Goudvis account geblokkeerd heeft.

© Datingsitekiezen.nl 2022 | Onderdeel van Dik.nl | Dik B.V. | KvK 74390708 | Tesselschadestraat 155, 8023 BL Zwolle | Privacy statement