Onafhankelijk vergelijken van datingsites & apps

ChristianMatch datingsite review

ChristianMatch
Bekijk top 10 christelijke datingsites

Laatst bijgewerkt: 5 juli 2022

Ben je Christelijk dan vind je het uiteraard fijn om je geloof met andere mensen te delen. Of je nou op zoek bent naar jouw droompartner, een goed gesprek wil of vooral andere Christelijken wil ontmoeten; iedereen vindt zijn of haar plekje op de datingsite. Tijdens een proefperiode kun jij ervaren wat de datingsite jou te bieden heeft en of je enthousiast bent.

Praten, discussiëren en flirten; het kan allemaal op de datingsite. Kom op een leuke manier in contact met honderden singles en andere leden waarbij jullie alvast één belangrijke binder gemeen hebben: het geloof.

Waarom kies je voor ChristianMatch?
 • Eerste twee weken gratis

Datingsite functies

Bij het inschrijven op ChristianMatch kun je de datingsite twee weken lang gratis uitproberen. In deze periode kun je van alle functies gebruik maken op de site.Heb je je ingeschreven dan beland je op de homepage van de datingsite. De knoppen en de navigatie op de homepage zijn soms niet altijd even duidelijk en je kunt enkel via een kleine linkje in de footer terug naar de homepage. Met een proefabonnement of een betaald abonnement kun je gratis gebruik maken van de volgende functies:

 • chatten met andere leden
 • berichten sturen naar andere leden
 • profielen en foto’s bekijken van andere leden
 • een knipoog sturen naar andere leden
 • praten en discussiëren op het forum
 • meedoen aan speeddates events
 • op elk moment je instellingen wijzigen
 • op elk moment je profiel wijzigen

Chatten & berichten sturen

Een enorm voordeel van de datingsite is, dat je tijdens je proefperiode al persoonlijk contact kunt leggen met andere leden. Ben je een leuk profiel tegengekomen en zou je graag in contact willen komen met hem of haar, dan kun je meteen al een bericht sturen. Zo kom je er al snel achter of jullie een leuke klik hebben en of jullie elkaar misschien willen ontmoeten. Het is heel handig dat je gewoon via de site mailcontact kan hebben, zonder dat je daarvoor persoonlijke gegevens aan iemand hoeft te geven.


Speeddating events

Een leuke extra aan ChristianMatch is dat er speeddate events worden georganiseerd. Je kunt je via de datingsite opgeven voor deze events. Tijdens het speeddaten leer je andere singles in een gesprek van 6 minuten beter kennen. Na alle rondes vul je in op wie je stiekem misschien wel een oogje hebt en wie je dus beter zou willen leren kennen. Zijn jullie allebei positief dan krijgen jullie dit uiteraard te horen. Het gaat tijdens het event natuurlijk niet alleen om het speeddaten, maar je kunt de hele avond gezellig aan de praat raken met andere christelijke singles.


Inschrijven op ChristianMatch (gratis proefabonnement)

Als je je inschrijft bij ChristianMatch dan kun je de datingsite 14 dagen geheel vrijblijvend gebruiken. Je proefabonnement start zodra je je succesvol hebt ingeschreven op de datingsite. Voor je inschrijving moet je een e-mailadres opgeven en een gebruikersnaam kiezen. Deze gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar op de datingsite, dus zorg ervoor dat je niet al teveel persoonlijke informatie prijsgeeft. Nu volgt er een nieuwe pagina waar ChristianMatch jou een aantal vragen stelt om je beter te leren kennen. Het beantwoorden van deze vragen neemt niet al teveel tijd in beslag en kost je ongeveer 10 minuten tijd.


Profiel vereisten

Allereerst kun je aangeven wat je burgerlijke staat is. Ben je vrijgezel en nog nooit getrouwd geweest? Of heb je misschien al een relatie achter de rug en ben je gescheiden? De volgende twee vragen gaan over je kerkelijke achtergrond. Je kunt kiezen uit 20 verschillende Christelijke stromingen en kunt aangeven hoe vaak jij naar de kerk gaat. Hierna komen er wat vragen over het uiterlijk voorbij in de vragenlijst. Omschrijf bijvoorbeeld je kapsel, geef aan hoe lang je bent en wat voor postuur je hebt. Daarna volgen er allerlei vragen over uiteenlopende onderwerpen. Het valt ons op dat er niet alleen standaardvragen gesteld worden in de vragenlijst, maar dat er ook verrassende vragen in staan. Zo kun je aangeven of je bijvoorbeeld weleens last van een ochtendhumeur hebt, hoe druk jouw agenda eruit ziet, waar je je meubels koopt en wat je het liefste doet op een avondje uit. Ook de antwoordopties bevatten soms een knipoog en zijn creatief omschreven. Dit maakt het leuk om de korte vragenlijst te beantwoorden.


Jouw profieltekst

Na het invullen van de meerkeuzevragen volgt een pagina waarin je een profieltekst kunt formuleren. De vraag waarop je allereerst antwoord geeft, is: wat betekent het geloof voor jou persoonlijk? Onderaan de vraag staat een toelichting waarin te lezen is dat je met een aantal dingen rekening moet houden. Zo mag je niet alleen bijbelteksten citeren, moet je in het Nederlands antwoord geven en is één woord zoals ‘houvast’ niet voldoende. Opvallend is dat deze tekst eerst goedgekeurd moet worden door de redactie voordat je op andere vragen antwoord kunt geven. De redactie streeft ernaar om binnen 24 uur te kijken naar je antwoord. Na het invullen van je profieltekst ontvang je een bevestigingsmail met een e-mailcode die je moet invoeren op de datingsite. Je kunt niet meteen inloggen op de datingsite, omdat je profieltekst eerst goedgekeurd moet worden door de redactie.


Christelijke doelgroep

Als geloof een belangrijk onderdeel is van je leven, dan is het fijn om iemand te ontmoeten waarmee je dit kunt delen. ChristianMatch is er speciaal voor alle Christenen die op zoek zijn naar een relatie, zich willen verdiepen in het geloof of nieuwe vriendschappen willen sluiten.

Het maakt niet uit wat je kerkelijke achtergrond is of hoe oud je bent; voor iedere toegewijde Christen is een match te vinden op deze datingsite. Daarnaast kun je aangeven wat geloof persoonlijk betekent voor jou, zodat je leden kunt ontmoeten met dezelfde instelling. Met meer dan 2300 profielen is ChristianMatch de grootste christelijke datingsite in Nederland. Helaas is er geen informatie bekend over de verhouding van mannen en vrouwen op ChristianMatch.


Beveiligingsrisico’s bij het gebruik van deze datingsite

ChristianMatch geeft aan een veilige en anonieme omgeving te creëren voor alle leden. Dit doen ze allereerst door je privacy te beschermen. Persoonlijke gegevens zullen nooit zonder toestemming aan derden worden verstrekt. Daarnaast worden alle privacygevoelige gegevens en wachtwoorden beschermd en versleuteld, omdat de verbinding plaatsvindt in een SSL-omgeving. Dit kun je herkennen aan het groene slotje bovenaan in je url-balk. Voor de veiligheid worden alle chatgesprekken en mailgesprekken die je verstuurt via ChristianMatch nog 3 maanden opgeslagen. Bij misbruik of vermoedelijke nep-profielen kan de datingsite dan ook de nodige actie ondernemen. Wil je je definitief uitschrijven voor ChristianMatch, dan worden al jouw persoonlijke gegevens permanent verwijderd. Een ander pluspunt aan de veiligheid is, dat jouw profiel eerst handmatig wordt gecontroleerd voordat je gebruik kunt maken van de datingsite. De redactie beoordeelt alle profielen en profielteksten, zodat nepprofielen kunnen worden voorkomen en zodat de beoogde doelgroep in stand wordt gehouden.

Een zwakpunt van deze datingsite is dat ze geen Veilig Daten Keurmerk heeft en niet is aangesloten bij het Thuiswinkel Waarborg keurmerk. Deze keurmerken zijn in samenwerking met de Nederlandse Consumentenbond tot stand gekomen en geven aan dat een datingsite goed scoort op het gebied van o.a. veiligheid, transparantie en klantenservice. Een ander miniem veiligheidsrisico is dat je bij het aanmaken van een profiel alleen een wachtwoord kan kiezen dat bestaat uit letters en cijfers.


Bekendheid

ChristianMatch is een van de grootste christelijke datingsite van Nederland. Door het aanspreken van een duidelijke en specifieke doelgroep weten honderden singles de datingsite te vinden. ChristianMatch doet dan ook niet veel inspanningen om de datingsite te promoten en heeft geen grote naamsbekendheid. Duizenden leden hebben op de datingsite de liefde of vriendschap gevonden waar ze naar op zoek waren. Vandaag de dag heeft de datingsite meer dan 2300 actieve profielen.


Contact opnemen

Op de website vind je een vraagbaak met alle veelgestelde vragen. Heb je vragen over je aanmelding, je abonnement, je instellingen of bijvoorbeeld gebruiksfuncties, dan staat op deze pagina al heel wat informatie. Staat je vraag er niet tussen of wil je om andere redenen contact opnemen met de datingsite, dan kun je het contactformulier invullen. Er is helaas geen telefonische klantenservice beschikbaar.

ChristianMatch is onderdeel van Provident B.V.

Adres:
Provident B.V.
Postbus 2555
3800 GC Amersfoort
Nederland
Telefoonnummer:Geen telefonische support.
E-mail:Contactformulier op de website.


Datingtips en adviezen

Helaas doet ChristianMatch niet veel op het gebied van advies en datingtips. Zo is er geen date coaching beschikbaar, zijn er geen interessante artikelen te lezen over (online) daten en worden er geen date tips gegeven op de datingsite. Er is op de homepage wel een rubriek geplaatst met ervaringsverhalen van andere leden. Hierin worden voormalige leden aan het woord gelaten en vertellen ze hoe ze elkaar via de datingsite hebben gevonden. Daarnaast geven voormalige leden tips aan mensen die zich hebben ingeschreven. Leuk als bijvoorbeeld niet zo goed weet wat je kunt verwachten van een datingsite of nieuwsgierig bent naar hoe andere leden het hebben aangepakt.


ChristianMatch Kosten

Je kunt de datingsite eerst twee weken gratis uittesten om te kijken of het iets voor jou is. Na deze periode kun je er zelf voor kiezen of je je abonnement wilt verlengen. Als je je abonnement verlengd kun je gebruik blijven maken van alle functies op de datingsite. Je bent al lid vanaf 5 euro per maand. Hieronder hebben we de opties voor je op een rijtje gezet:

 • Jaarabonnement van €59,95
 • 6 maanden abonnement van €39,95
 • 3 maanden abonnement van €24,95
 • 1 maand abonnement van €10,05

opzeggen

In tegenstelling tot andere datingsites wordt je abonnement bij ChristianMatch niet automatisch verlengd. Dit betekent dat je na je proefperiode niet je abonnement hoeft op te zeggen. Als de periode van 14 dagen is verlopen dan stopt jouw abonnement automatisch en word je vervolgens uitgeschreven. Wil je dus gebruik blijven maken van de functies op ChristianMatch dan moet je jouw abonnement verlengen.

Wil je je definitief uitschrijven van de datingsite? Dan kun je een mailtje sturen naar de redactie. De redactie zal hierna jouw profiel en al je gegevens permanent verwijderen.


Plus & minpunten

Pluspunten:
 • Eerste twee weken gratis
Minpunten:
 • Verouderde website
Bekijk top 10 christelijke datingsites
foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen.

Review inzenden over ChristianMatch

 • Minimaal 110 karakters
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
© Datingsitekiezen.nl 2022 | Onderdeel van Dik.nl | Dik B.V. | KvK 74390708 | Tesselschadestraat 155, 8023 BL Zwolle | Privacy statement