Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een datingsite.

Vergelijk de beste datingsites & apps van 2023

ROOTS dating datingsite review

ROOTS dating
Probeer ROOTS dating gratis

Laatst bijgewerkt: 2 januari 2023

Zoek jij een toegankelijke manier om in contact te komen met christelijke vrijgezellen? Roots zou wel eens de juiste datingsite voor jou kunnen zijn. Het is een frisse, overzichtelijke website waar een leuke match snel gevonden is.

Roots is afgeleid van de succesvolle datingwebsite Pepper. Qua look en feel is de website hetzelfde, behalve dat er meer de nadruk ligt op het geloof en aanverwante zaken. Het scheelt natuurlijk een hele hoop zoekwerk als jij bij voorbaat al weet dat jouw match ook christelijk is. In deze review zullen we precies uitleggen hoe Roots werkt!

Waarom kies je voor ROOTS dating?
 • Gebruiksvriendelijk
 • Gemakkelijk te personaliseren
 • Visueel daten in plaats van tekstueel
Schrijf je gratis in bij ROOTS dating

Wat maakt Roots anders dan niet-christelijke datingsites?

Natuurlijk zijn christelijke leden welkom op veel datingsite, maar Roots vindt het oprecht belangrijk om echt een community te creëren de doelgroep. Het is niet altijd makkelijk om een goede match te vinden waarmee je dezelfde normen, waarden en levensopvatting deelt. Roots hoopt daar haar steentje aan bij te dragen!

Het christelijke karakter van Roots komt met name naar voren in de interviewvragen. Je zal hier ook heel veel andere vragen vinden (zoals: wat is je favoriete type vakantie), maar ook een aantal vragen die aan het geloof gerelateerd zijn. Daarnaast kun je ook een persoonlijkheidstest doen waar wel een aantal maatschappelijke stellingen worden gesteld. Daaraan merk je dat Roots toch wel die diepgang die je niet altijd terugziet op andere datingsites.


Hoe schrijf ik me in voor Roots?

Net als bij de meeste datingsites begint het dating avontuur bij Roots met jouw naam en e-mailadres. Daarna kun je jezelf al in het kort omschrijven aan de hand van een aantal korte, duidelijke stappen. Halverwege de ‘vragenlijst’ krijg je een melding dat je er bijna doorheen bent. Dat werkt motiverend!

‘Ik’ in het kort

Eerst vul je wat standaardinformatie in. Geslacht, leeftijd, land (Nederland of Belgie), postcode, beroep, opleidingsniveau en lengte. Daarmee zijn de demografische gegevens over jou compleet. Uiteraard is het niet de bedoeling dat je je volledige adres of je voor- en achternaam prijsgeeft, maar dat vraagt Roots gelukkig ook niet van je.

Meer achtergrondinformatie

Roots stelt een aantal vragen die belangrijk zijn om je partnerkeuze op te baseren. Bijvoorbeeld: ben je kerkelijk actief, zo ja, bij welke stroming? En heb je kinderen of een kinderwens? Je moet deze vragen ook beantwoorden wat betreft jouw partner. Vind je het bijvoorbeeld belangrijk dat hij of zij (ook) kinderen heeft? Daarna is het klaar met de serieuze vragen en mag je invullen waar het voor jou echt om gaat.

Foto’s en video’s die goed bij jou passen

Net als bij Pepper, wordt jouw profiel bij Roots omlijst door foto’s en video’s die je zelf hebt uitgekozen. Zo kun je een video plaatsen van jouw favoriete artiest, of een foto van jouw geliefde huisdier delen. Je mag persoonlijke foto’s uploaden maar dat is geen vereiste. Dus je kunt als je wil ook eerst de kat uit de boom kijken en niet direct te persoonlijke foto’s delen.


ROOTS doelgroep

Roots richt zich op christelijke vrijgezellen die op zoek zijn naar een leuke date, die wellicht leidt tot een serieuze relatie. Het maakt niet uit hoe oud je bent en bij welke kerk je zit aangesloten, zolang je op de een of andere manier maar affiniteit met het geloof hebt. Je kunt overigens ook op zoek naar een match van hetzelfde geslacht, dat vinden wij voor een datingsite best wel vooruitstrevend.


Veiligheid

De website van Roots maakt gebruik van een beveiligde SSL HTTPS-verbinding, dus wat dat betreft is de website heel veilig om te gebruiken. Daarnaast staan er weinig persoonlijke gegevens op de site, dus je hoeft niet bang te zijn dat ze in verkeerde handen vallen. Roots heeft een heel strikt privacybeleid waar je op hun website meer over kunt lezen. Ten slotte zijn er alleen maar ‘echte’ profielen op Roots. Althans, wij zijn nog geen onbetrouwbare profielen tegen gekomen. Bovendien kan je zelf pas berichten sturen als je eigen profiel is goedgekeurd, dus kleine kans dat je een bericht krijgt van een fake account!


Bekendheid

Roots is nog maar sinds april 2018 actief als datingsite. We schrijven deze review nu in juni, 2018, en er zijn al heel wat aanmeldingen en enthousiaste reacties. In tegenstelling tot het populaire broertje Pepper, zijn er dan ook een stuk minder gebruikers. Maar wij zijn ervan overtuigd dat dit ledenaantal rap groeit, want het is gewoon een ontzettend fijne datingsite om jouw christelijke match te vinden. Wil je meer weten over de achtergrond (roots) van Roots? Lees dan dit artikel op de website van de EO.


Functies en mogelijkheden

Roots is echt een hele complete, fijne datingsite waar uitsluitend aandacht is voor positiviteit. Op de homepagina zie je een update van je matches, die dagelijks worden bijgevuld. Dat scheelt weer een hele zoektocht met ingewikkelde filters. Naast foto’s zie je ook een quote van leden. Dat is een leuke afwisseling en zegt iets meer over een persoon dan alleen maar een foto. Je kunt op een profiel klikken en de foto’s, het interview en ‘in het kort’ over iemand lezen. Sommige mensen hebben een persoonlijkheidstest ingevuld, dat is ook altijd interessant om te lezen. Je kunt een profiel ‘liken’, een berichtje sturen of een vraag stellen voor het interview.


Is ROOTS gratis te gebruiken?

Je kunt gratis een account aanmaken op Roots, waarmee je matches kunt ontvangen, kunt zoeken naar matches, en likes kunt sturen en ontvangen. Helaas kan je geen berichten lezen of versturen en je kan ook niet chatten met andere leden. Dus een gratis account is heel geschikt om te kijken of de website iets voor jou is, maar als je echt een match wil vinden dan raden wij een betaald account aan. Zoals onderstaand schema laat zien, heeft een full membership alles in huis om te interacteren met een nieuwe, christelijke match:

Kosten Roots Dating

Omdat Roots net nieuw is mag je nu 3 maanden gratis gebruik maken van het full membership van Roots. Niets staat je in de weg om dit af te sluiten! Uiteraard communiceert Roots altijd van te voren als ze na 3 maanden overgaan tot betaling. Op dit moment (juni 2018) is een full membership van roots voor 3 maanden nog gratis, in de toekomst wordt dat betaald. De kosten zullen als volgt zijn:

 • €8.50 per maand bij 1 jaar membership
 • €9.95 per maand bij 6 maanden membership
 • €12.50 per maand bij 3 maanden membership
 • €15 per maand bij 1 maand membership

Alle prijzen zijn inclusief btw.


Klantenservice

Wil je graag in contact komen met Roots? Dat kan door het contactformulier op de site in te vullen. Je kunt ook een mailtje sturen naar info@roots.nl. De website is nog niet zo heel erg lang in de lucht, dus op dit moment is dit nog de enige manier waarop je contact op kunt nemen met Roots. Roots is zich ervan bewust dat nog niet alle vragen en antwoorden op de website staan, dus ze vinden het helemaal niet erg als je ze een vraag mailt.

Roots opzeggen of uitschrijven

Onderaan de accountinstellingen heb je de optie om je account te verwijderen. Binnen 48 uur zullen al je gegevens volledig uit het systeem verwijderd zijn. Ook heb je op dezelfde pagina de mogelijkheid om je aan- of af te melden voor e-mails.


Onze ervaringen met ROOTS dating

Pluspunten:
 • Gebruiksvriendelijk
 • Gemakkelijk te personaliseren
 • Visueel daten in plaats van tekstueel
Minpunten:
 • Lijkt ontzettend veel op bestaande datingsite Pepper
Probeer ROOTS dating gratis
foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen. LinkedIn

© Datingsitekiezen.nl 2023 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW te Zwolle | Privacy & Cookies