Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een datingsite.

Vergelijk de beste datingsites & apps van 2024

Breeze Social dating app review

Breeze Social
Bekijk top 10 dating apps

Laatst bijgewerkt: 10 juli 2023

Heb je genoeg van dat doelloos swipen op Tinder en soortgelijke datingapps? Spreek je liever meteen offline af met potentiële partners dan urenlang online te chatten? Dan is Breeze misschien wel de geschikte app voor jou.

Je krijgt dagelijks namelijk slechts een handvol profielen voorgesteld en bij een match ga je meteen op date, zonder eerst met elkaar te praten. Op deze manier kun je meteen ontdekken of het in het echt wat is! Het risico is hoger, maar je verliest ook minder tijd. Bovendien zijn alle functies helemaal gratis te gebruiken en betaal je alleen een klein bedrag als je daadwerkelijk op date gaat.

Waarom kies je voor Breeze Social?
 • Overzichtelijke datingapp
 • Niet eindeloos blijven swipen, maar slechts enkele profielen per dag
 • Geen dure abonnementen

Inschrijven

Je kunt Breeze zowel in de Google Play Store als in de Apple Store terugvinden en downloaden. Nadat je de app op je mobieltje geïnstalleerd hebt, krijg je eerst een vijftal informatieve schermen te zien die de werkwijze van de app kort en duidelijk toelichten. Vervolgens geef je je telefoonnummer op, waarna je een verificatiecode per sms toegestuurd krijgt. Nadat je deze code in een volgend scherm ingevoerd hebt, kun je jezelf registreren.

Registratie

Je begint het registratieproces met enkele basisgegevens in te vullen: je voornaam, je geboortedatum, het geslacht waarmee je je associeert, de talen waarin je wil daten, je opleidingsniveau, je woonplaats en de steden waar je op date zou willen gaan.

Vervolgens krijg je nog een aantal vragen over Breeze zelf, zoals hoe je deze app leren kennen hebt en in welke steden je in de toekomst nog graag zou daten. Deze handelingen zijn simpel en nemen slechts enkele minuten van je tijd in beslag. Hierna is je registratie compleet en is het tijd voor het echte werk: je profiel op de app creëren en volledig in orde brengen om aan de slag te kunnen gaan.

blankblankblank

Profiel aanmaken

Om je profiel aan te maken heb je twee opties. Je kunt je profiel onmiddellijk verder aanvullen, waarna je meteen kunt beginnen te matchen. Je kunt er ook voor kiezen om je profiel op een later tijdstip af te ronden. Als je voor deze laatste optie kiest, kun je verder nog niet veel doen op deze app. Je krijgt namelijk pas de profielen van andere gebruikers te zien als ook jouw profiel volledig klaar is. Je kunt er dus best voor kiezen om Create profile now aan te klikken.

blankblankblank

Aangezien je op geen enkel moment met je matches kunt chatten in de app is je profiel de enige manier om jezelf voor te stellen en een goede eerste indruk te maken. Daarom is het belangrijk om hier zoveel mogelijk aandacht aan te besteden.

Om je profiel in elkaar te zetten, upload je een aantal foto’s en geef je wat meer informatie over jezelf: over je studies, je werk, je hobby’s en interesses en je levensstijl. Je profiel is pas klaar en dus actief als je ten minste drie foto’s van jezelf geüpload hebt, je studie of werk ingevuld hebt, vijf tot tien interesses aangeduid hebt en één Q&A beantwoord hebt. Deze functies worden verderop nog uitgebreid besproken.


Voor wie is Breeze Social geschikt?

Breeze is ontwikkeld door studenten en richt zich voornamelijk op jongeren. In tegenstelling tot andere datingapps, is het bij Breeze niet de bedoeling om eindeloos te swipen of zelfs te blijven praten in de app. Bij Breeze betekent een match namelijk een date.

Breeze is dus vooral voor gebruikers die op een makkelijke manier mensen willen leren kennen waarmee ze ook echt op date willen gaan. Ben je eerder op zoek naar een leuk tijdverdrijf? Dan is Breeze voor jou waarschijnlijk minder geschikt.


Gebruik van de app

Design

Het design en de lay-out van de app zijn simpel en overzichtelijk, waardoor de app erg makkelijk in gebruik is. Het aantal buttons op het scherm is bovendien beperkt. Zo zie je onderaan het scherm slechts drie toetsen:

 • via de button uiterst links krijg je dagelijks nieuwe partnervoorstellen,
 • de toets in het midden is de dateplanner: hier kun je je dates plannen, als je eenmaal een match hebt,
 • door op de button rechts te klikken, ga je naar je eigen profiel.

Rechtsboven in beeld vind je bovendien nog een spraakballon, dit is de helpdesk van Breeze. Hier kun je een berichtje sturen met je vragen of feedback.

blank

Voorgestelde profielen

Als het de eerste keer is dat je de app gebruikt, krijg je, nadat je je profiel aangemaakt hebt, een aantal profielen voorgesteld om het algoritme te trainen. Deze profielen kunnen al potentiële matches zijn. Na enkele oefenrondes zou je vervolgens enkel profielen moeten ontvangen die volledig passen bij jouw voorkeuren.

Zoals eerder gezegd kan je je voorgestelde matches bekijken via de eerste button links. Breeze stelt je elke dag een beperkt aantal nieuwe profielen voor op basis van je interesses en je matchvoorkeuren. Je kiest zelf of die profielen bij je passen of niet. Dit doe je door een van de twee buttons bij het voorgestelde profiel aan te klikken: Not for me of I’ll go for a drink/walk.

Via de aanklikbare profielfoto, kun je het profiel van de single bekijken en zo meer informatie ontdekken. Heb je per vergissing aangegeven met iemand op date te willen gaan? Met de toets Undo heb je enkele seconden de tijd om je actie ongedaan te maken. Dit is niet van toepassing als je Not for me geselecteerd hebt.

blank

Heb je een profiel gezien waarvan je denkt dat het perfect is voor een van je vrienden? Dan kun je via het pijltje rechtsboven een link van dat profiel doorsturen. Je vriend of vriendin krijgt de single dan ook tussen zijn of haar potentiële matches te zien.


Hoe ontmoet je anderen?

Algoritme

Breeze profileert zichzelf als een datingapp, geen matching app. Het grote verschil met andere apps is dat je hier niet eindeloos blijft swipen en chatten. Zo krijg je elke dag slechts een aantal profielen te zien, geselecteerd door het algoritme. Het algoritme matcht je op basis van de informatie in je profiel en je ingestelde voorkeuren.

Voor elk profiel dat je te zien krijgt, kies je of je het zou zien zitten om met deze persoon ook daadwerkelijk op date te gaan. Als je beiden aangeeft te willen daten, dan heb je een match en kun je meteen je date plannen. Je betaalt Breeze een klein bedrag, vult de datumprikker in en Breeze organiseert vervolgens de date voor jullie. Via de app verneem je wanneer je waar moet zijn om je date te ontmoeten.

blank

Activiteiten

In je profiel kun je vooraf aangeven welke activiteit je graag zou willen doen tijdens je date. Bij walk & talk ontmoet je je match op een afgesproken locatie voor een rustige wandeling doorheen de stad. Jullie ontmoetingspunt is altijd een publieke plaats, voor een bar of restaurant. Je beslist samen wat je daarna doet.

Kies je voor drinks at the bar? Dan maakt Breeze voor jullie een reservering in een bar of restaurant in de door jullie opgegeven stad. Je wordt enkel voorgesteld aan de profielen die dezelfde activiteit(en) geselecteerd hebben.

Steden

Breeze werkt voor deze dates samen met een aantal uitgaansgelegenheden in Nederland. Momenteel kun je via Breeze enkel op date gaan in een van de volgende steden: Amsterdam, Alkmaar, Leiden, Utrecht, Den Haag, Delft, Rotterdam, Wageningen, Den Bosch, Zwolle, Breda, Tilburg, Nijmegen en Eindhoven.

Veiligheid
Het personeel van de bar of het restaurant waar je afspreekt, weet bovendien dat je een Breeze-date hebt, dus je kunt hen altijd aanspreken als er iets fout loopt. Dit geeft een extra gevoel van veiligheid. Zegt je match de date uiteindelijk af? Dan krijg je altijd je geld terug. Zelf kun je ook, met een geldig excuus, je date afzeggen en je geld terugkrijgen.

Aangezien je bij een match meteen op date gaat, is het belangrijk om te onthouden dat gebruikers van Breeze over het algemeen vaak wat kieskeuriger zijn. In vergelijking met andere datingapps kan het hierdoor langer duren voor je een eerste match hebt.


Functies

Aangezien er in de app geen persoonlijk contact met je matches mogelijk is, zijn er ook weinig extra functies aanwezig. De nadruk ligt in deze app echt op het aanmaken en perfectioneren van je eigen profiel, om zo een goede eerste indruk te maken. We leggen uit hoe je profiel eruitziet en zetten alle acties en mogelijkheden in de app even op een rijtje.

Profiel

Door op je eigen profielfoto te klikken, kun je werken aan je profiel. Zoals eerder gezegd is je profiel de enige vorm van communicatie met je mogelijke matches. Daarom is het aangeraden om hier je werk van te maken.

Een van de belangrijkste aspecten van je profiel is uiteraard je fotovoorstelling. Je wordt gevraagd om ten minste drie duidelijke, kwalitatieve en recente foto’s van jezelf te selecteren. Op je profiel vermeld je ook je woonplaats, je leeftijd, je lengte en je studie of beroep. Je kunt ook een korte bio schrijven die toegevoegd zal worden aan het begin van je profiel. Hierin kun je jezelf op een toffe manier voorstellen.

Vervolgens kun je ook nog meer vertellen over je hobby’s, je interesses en je levensstijl. Dit doe je door per categorie enkele tags te selecteren uit een tag cloud. Uit een lijst kun je bovendien nog een vraag kiezen en hierop een leuk antwoord formuleren.

blankblank

Tot slot kun je nog enkele relevante Factors selecteren die voor jou belangrijk zijn en waarvan je wil dat anderen dit weten over jou. Hier kun je onder andere meer vertellen over je seksuele voorkeuren, over de voornaamwoorden die je gebruikt of over hoe je denkt over roken, alcohol- en drugsgebruik. Deze velden zijn vrijblijvend in te vullen.

blank

Onderaan je profiel zie je vervolgens nog een aantal extra opties:

Matching pools

Bij Matching pools zie je een lange lijst van verschillende groepen of community’s op basis van interesses of voorkeuren. Je kunt lid worden van een of meerdere van deze groepen als je graag wilt matchen met gelijkgezinde personen binnen een specifieke pool. Gebruikers die lid zijn van dezelfde community (of pool) hebben een grotere kans om aan elkaar getoond te worden. Je hebt ook de optie om zelf een pool aan te maken.

blank

Match & date preferences

Je kunt zelf je match- en datevoorkeuren wijzigen bij de instellingen van je profiel. Dit doe je onder het knopje Match & date preferences. Hier kun je onder andere de minimale en maximale leeftijd aanpassen, de talen waarin je wil daten aanduiden, de steden waar je wil daten en de activiteit(en) selecteren die je graag met je date wil doen.

blankblank

Breeze helpdesk

Via de spraakballon rechtsboven kun je de helpdesk van Breeze contacteren. Breeze garandeert je steeds persoonlijk te antwoorden. Daarnaast kun je Breeze ook telefonisch bereiken. Dit kan vooral nuttig zijn als je onverwacht wat later zal zijn op je date, of als je je date moet afzeggen.


Kosten

De app gebruiken kan volledig gratis. Breeze werkt niet met dure abonnementen en toont je ook geen advertenties. Je betaalt enkel als je daadwerkelijk op date gaat. Met dit bedrag betaal je Breeze om je te matchen en de date voor je te organiseren.

Kies je voor een walk & talk date? Dan betaal je €5. Voor de drinks at bar date betaal je €7,50 aan Breeze en krijg je bovendien het eerste drankje op je locatie gratis.


Uitschrijven

Je hebt de optie om je profiel in slaapmodus te zetten. Dit doe je door naar je profiel te gaan en naast je foto het schuifknopje aan te passen zodat dat grijs wordt. Zo krijg je tijdelijk geen nieuwe profielen te zien en wordt jouw profiel ook niet langer aan anderen getoond. Je kunt in de app wel nog verder je dates plannen met je matches. Heb ja na een tijdje toch weer zin om nieuwe gebruikers te ontmoeten? Dan kun je heel makkelijk je profiel opnieuw activeren.

blankblank

Om je profiel op Breeze volledig op te zeggen, ga je op je profiel naar My account. Daar zie je de mogelijkheid om je account te verwijderen, waarbij ook al je gegevens verwijderd worden. Deze actie kun je niet ongedaan maken.


Conclusie

Breeze is een interessant alternatief voor Tinder en vele andere datingapps die allemaal op dezelfde manier werken: eindeloos swipen en chatten zonder ooit af te spreken of om uiteindelijk zelfs geghost te worden. Bij Breeze kun je meteen face-to-face ontdekken of er een klik is. Bovendien is de app erg gebruiksvriendelijk en volledig gratis te gebruiken.

Avontuurlijke keuze

Een datingprofiel op Breeze is echter niet bijzonder uitgebreid, wat ook betekent dat je heel weinig informatie hebt om je oordeel op te baseren. Op basis van een handvol gegevens en geen enkele vorm van communicatie is het vaak moeilijk om te beslissen of je met iemand op date zou willen gaan. Het kan bovendien best eng zijn om onmiddellijk met een match af te spreken waarvan je eigenlijk weinig tot niets weet. Sta je echter wel open voor een beetje avontuur? Dan is dit de ideale manier om op een laagdrempelige manier nieuwe mensen te leren kennen.


Download de Breeze Social app


Plus & minpunten

Pluspunten:
 • Overzichtelijke datingapp
 • Niet eindeloos blijven swipen, maar slechts enkele profielen per dag
 • Geen dure abonnementen
Minpunten:
 • Aantal steden waar je kunt daten is voorlopig nog beperkt
 • Klein bedrag betalen voor de organisatie van je date
 • Een dateprofiel is niet erg uitgebreid, waardoor je weinig informatie hebt over je date
Bekijk top 10 dating apps
foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen. LinkedIn

© Datingsitekiezen.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW te Zwolle | Privacy & Cookies