Onafhankelijk vergelijken van datingsites & apps

Tinder dating app review

Tinder
Bekijk top 10 dating apps

Laatst bijgewerkt: 8 juni 2020

De meeste populaire dating app van deze periode is natuurlijk Tinder. Met de app scroll je eenvoudig door foto’s van andere leden en kan je kieskeurig op zoek naar een match. Er worden profielen getoond aan de hand van de locatie en de wensen die je invult.

Je ziet enkel een naam en foto wat aangeeft dat alles draait om het uiterlijk en de juiste foto. Met een simpele swipe naar links of rechts keur je alle dames en heren die je tegenkomt. Hebben jullie beiden de foto naar rechts geschoven dan heb je officieel een match. Vanaf dat moment kan je chatten en wie weet springt daar de vonk wel over.

Waarom kies je voor Tinder?
  • Populairste dating app in de wereld
  • Eenvoudig zoeken op basis van locatie
  • Veel gebruikers

Wat is Tinder?

Tinder is een mobiele datingapplicatie die beschikbaar is voor Android of iPhone. Via Tinder kunnen singles op een laagdrempelige manier met andere gebruikers in contact komen. Via de applicatie is het mogelijk om een profiel naar links of rechts te ‘swipen’. Hiermee toon een gebruiker aan of hij of zij interesse heeft in de andere gebruiker of niet. Wanneer beide gebruikers elkaar een ‘Like’ hebben gegeven ontstaat er een match en kunnen gebruikers met elkaar chatten.


Review Tinder App

Het gebruik van de app is erg laagdrempelig en voor aanmelding heb je alleen een Facebook account nodig. Inmiddels heeft Tinder meer dan 1,5 miljoen Nederlandse leden en worden er dagelijks meer dan 500 miljoen foto’s bekeken. Mocht je Tinder dus nog nooit hebben uitgeprobeerd dan is dit een absolute aanrader. Het gebruik en het downloaden van de app is gratis. Wel is Tinder sinds februari 2015 aan het experimenteren om een limiet te stellen om het aantal dagelijkse likes.

Tegen betaling zou dan TinderPlus kunnen aanschaffen waarbij je weer verder kan. Ook kan je met de betaalde versie een swipe ongedaan maken. Er wordt nu uitgebreid getest wat gebruikers willen betalen voor de dienst om onbeperkt te kunnen swipen dus een bedrag is nog onbekend. Mocht je hier niet op zitten te wachten dan kun je ook 24u wachten om meteen verder te gaan.


Algemene informatie Tinder

Tinder mogen we gerust uniek noemen. Het is alleen als app te gebruiken op je smartphone en tablet en je wordt snel in contact gebracht met andere gebruikers. Het werkt erg simpel. Door in te loggen met je Facebook account worden alle gegevens overgenomen zoals je naam. Verder worden er vijf foto’s van je Facebook account in de Tinder app geplaatst.

Door middel van GPS worden er dan leden bij je in de buurt getoond. Je kunt dan door op het kruisje te drukken aangeven dat je geen interesse hebt. Druk je op het hartje dan laat je weten dat je graag in contact komt. Drukt de andere persoon bij jou ook op het hartje dan kan er een chat gestart worden.


Mogelijkheden

Tinder kijkt naar de vrienden en likes die je hebt op Facebook. Aan de hand hiervan worden je interesses bepaald. Zo worden er matches voor je gezocht. Aangezien er alleen in Nederland al meer dan één miljoen gebruikers zijn zal jij ook altijd snel in contact komen met een leuk persoon.

Het leuke is dat er altijd personen in de buurt getoond worden. Ben je dus op vakantie dan kom je weer met hele andere mensen in contact dan wanneer je thuis bent. Het chatten gaat makkelijk en je weet dat de andere persoon al interesse in je heeft als je een bericht stuurt. In de Tinder app heb je de mogelijkheid om de foto’s van jezelf aan te passen en kun je ook een korte biografie toe gaan voegen.


Tinder in Nederland

Tinder is in Nederland de grootste datingapp. De app kent zo’n 1,2 miljoen gebruikers in Nederland. Dat aantal is een stuk meer dan het gemiddelde aantal gebruikers op Nederlandse datingsites. Dit komt voornamelijk omdat Tinder voor veel gebruikers als minder serieus wordt bestempeld dan een datingsite. Het aanmelden is laagdrempelig en er heerst geen taboe op het gebruik van een datingapp.


Download de Tinder app


Plus & minpunten

Pluspunten:
  • Populairste dating app in de wereld
  • Eenvoudig zoeken op basis van locatie
  • Veel gebruikers
Minpunten:
  • Vleeskeuring app
  • Niet voor serieuze relaties
Bekijk top 10 dating apps

Veel gestelde vragen over Tinder

foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen.

Review inzenden over Tinder

  • Minimaal 110 karakters
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Bekijk top 10 dating apps
© Datingsitekiezen.nl 2020 | Onderdeel van Dik.nl | Dik B.V. | KvK 74390708 | Hanzeplein 11, 8017 JD Zwolle | Privacy statement