Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een datingsite.

Vergelijk de beste datingsites & apps van 2024

Tinder dating app review

Tinder
Bekijk top 10 dating apps

Laatst bijgewerkt: 5 juli 2022

De populairste dating app van dit moment is natuurlijk Tinder. Met deze dating app swipe je heel eenvoudig door overzichtelijke profielen van andere singles en kun je zelf op zoek naar een match. Er worden profielen getoond aan de hand van je locatie en enkele eenvoudige wensen die je invult.

Je kunt Tinder voor een heel groot deel gratis gebruiken, maar het kan dan wel lastig zijn om op te vallen vanwege het grote aantal leden. In deze review laten we je alle ins en outs zien van Tinder en bespreken we of deze swipe dating app nog altijd leuk (en effectief genoeg) is om online mee te daten.

Waarom kies je voor Tinder?
 • Populairste dating app in de wereld
 • Eenvoudig zoeken op basis van locatie
 • Veel gebruikers

Tinder in het kort

Tinder is een mobiele datingapplicatie die beschikbaar is voor Android of iPhone. Via Tinder kunnen singles op een laagdrempelige manier met andere gebruikers in contact komen. Via de applicatie is het mogelijk om een profiel naar links of rechts te ‘swipen’. Hiermee toont een gebruiker aan of hij of zij interesse heeft in de andere gebruiker of niet. Wanneer beide gebruikers elkaar een ‘Like’ hebben gegeven ontstaat er een match en kunnen gebruikers met elkaar chatten.

De inmiddels wereldwijd populaire dating app zag het levenslicht in de Verenigde Staten, eerst als een casual hook-up app die was bedoeld voor jongeren (veelal studenten) die een spannend avontuurtje zochten. En ook al is het casual karakter behoorlijk behouden gebleven, inmiddels is de app bij heel veel singles over de hele wereld populair, ook voor het vinden van een serieuze relatie.


Inschrijfproces Tinder app

blank blank blank

Tinder was voorheen alleen te gebruiken wanneer je de dating app koppelde aan een bestaand Facebook account. Tegenwoordig kun je echter ook een account aanmaken op basis van je mobiele telefoonnummer of door te koppelen met Google. Hier laten we voor alle drie deze opties zien hoe ze werken.

1. Aanmelden met Facebook

Aanmelden met Facebook is bijzonder eenvoudig en nog altijd de meest gekozen manier om op Tinder actief te worden. Tik op de knop Inloggen met Facebook om naar het sociale netwerk doorgestuurd te worden. Log eerst even in bij Facebook wanneer dat nog nodig is en ga dan verder. Je ziet nu welke gegevens Facebook zal uitwisselen met Tinder. Dat is nodig om je account te kunnen aanmaken maar ook je profiel alvast wat te vullen met foto’s, je naam, je leeftijd en je locatie. Geef toestemming aan Facebook om die informatie aan Tinder door te geven door op de knop te tikken en automatisch naar de dating app terug te keren. Je kunt nu aan de slag.

2. Aanmelden met Google

Sinds enige tijd is het ook mogelijk om aan te melden met een bestaand account van Google. Tik hiervoor op de knop Log in met Google. Dan kun je het Google account kiezen dat je wilt koppelen waarna je toestemming geeft voor het delen van je gegevens. Vervolgens word je teruggestuurd naar de app om te gaan daten.

3. Aanmelden met je telefoonnummer

Aanmelden op basis van je telefoonnummer is niet veel moeilijker dan lid worden met Facebook of Google. Je moet dan vooral zelf meer informatie aanleveren die anders direct zou worden ingeladen, zoals je foto’s. Om van deze optie gebruik te maken tik je in het startscherm van de app op de knop Inloggen met telefoonnummer. Je kunt dan meteen je mobiele nummer invoeren en op Doorgaan tikken. Je ontvangt nu als het goed is vrijwel meteen een activatiecode via SMS die je in moet vullen om je account te activeren (vaak gebeurt dit echter al automatisch).

Je profiel verder aanvullen en GPS activeren

Afhankelijk van je gekozen aanmeldmethode moet je nu nog wat informatie toevoegen, zoals foto’s, naam, geboortedatum en geslacht. Aangezien Tinder profielen aan je voorstelt op basis van je locatie moet je ook even toestemming geven om het GPS-signaal van je telefoon te gebruiken. Als dat geregeld is kun je meteen beginnen met daten in je eigen regio.


De app gebruiken

Bij Tinder zie je eigenlijk alleen een naam en een foto. Je kunt echter ook een korte bio tekst invullen om de aandacht te trekken van iemand die goed bij je zou kunnen passen. Voor veel mensen blijft Tinder echter niet veel meer dan een vleeskeuring, een leuke manier om met singles in contact te komen zoals je dat bijvoorbeeld in de kroeg zou doen. Vaak ontdek je pas na een match en tijdens het chatten of je echt wat met elkaar gemeen hebt.


Profielen swipen en liken

Tinder laat je matchen met andere leden op basis van een gedeelde like. Je krijgt andere profielen stuk voor stuk te zien in jouw persoonlijke matchlijst, een wachtrij met profielen die volgens Tinder aan je wensen voldoen voor wat betreft geslacht, geaardheid en locatie.

Die profielen moet je meteen beoordelen door ze naar links of rechts te swipen. Je kunt ze dus niet bewaren tot later, maar moet meteen je mening geven voor je een ander profiel kunt bekijken. Een veeg naar links betekent dat je geen interesse hebt. Je laat zien dat je iemand wel leuk vindt door hem of haar naar rechts te swipen.

blank blank blank


Matchen en chatten

Je weet nu dus dat je een profiel kunt liken. Maar de persoon in kwestie krijgt jouw profiel natuurlijk ook te zien om naar links of rechts te swipen. Als je elkaar allebei liket betekent dat een automatische match. Dat heeft alleen nog als gevolg dat je met elkaar kunt chatten als je dat wilt.

Daarbij is het natuurlijk altijd de vraag wie de chat start. Een goede openingszin of een gerichte opmerking of vraag over het profiel van de ander kan belangrijk zijn om meteen een goede indruk te wekken. Als de andere persoon reageert kun je via Tinder onbeperkt berichtjes met elkaar blijven uitwisselen. Ook gratis leden kunnen op deze wijze matchen en chatten.

Sneller contact met Super Likes

Super Likes zijn de ideale manier om iemand te laten weten dat je hem of haar echt heel leuk vindt. Bij een gewone like weet de ander namelijk niet dat jij het profiel naar rechts hebt geswipet, maar bij een Super Like wel. Dat is dus een prima methode om bij iemand onder de aandacht te komen. Je kunt als gratis lid echter wel slechts 1 Super Like per dag uitdelen. Als betaald member zijn dat er meer.

Vaker matchen met Boosts

Met Boosts is het mogelijk om je profiel een half uur lang extra onder de aandacht te brengen bij singles in je eigen regio. Wanneer je te weinig likes of matches krijgt naar je zin kun je dat aanzwengelen door af en toe een Boost te activeren. Boosts zijn voor gratis leden eens per maand in te zetten, betalende leden kunnen dat vaker doen. Ook zijn Boosts los aan te schaffen zonder dat je daarvoor een betaald lidmaatschap hoeft af te sluiten.

Tinder Online (de bijbehorende website)

Naast de populaire dating app kun je bij Tinder ook gebruik maken van de website Tinder Online. Inloggen doe je met je gebruikelijke gegevens want je benut hetzelfde account als bij de app. Tinder Online is niet zo uitgebreid als de dating app en werkt ook iets anders (vooral doordat er vaak geen GPS-locatie voor handen is).

De site kan echter wel heel handig zijn om je profiel en account te beheren, of makkelijker met een toetsenbord te chatten met je matches. Toch zouden we aanraden om het voornaamste swipen en matchen gewoon via je mobiele telefoon te doen.

Er is hulp beschikbaar

Wanneer je hulp zoekt bij het gebruik van de app of een vraag hebt over je lidmaatschap kun je een bericht sturen naar de helpdesk. Ook zijn er via het instellingenmenu van je eigen profiel in de app hulpartikelen beschikbaar.


Kosten Tinder dating app

Wat kun je allemaal doen met een gratis lidmaatschap van Tinder? Behoorlijk veel! Sterker nog, de overgrote meerderheid van de Tinder gebruikers betaalt niet voor de app maar maakt er volledig gratis gebruik. Zij kunnen direct na hun gratis aanmelding de volgende acties ondernemen:

 • Een eigen profiel aanmaken.
 • Foto’s toevoegen en aanpassen.
 • De meest geschikte profielfoto kiezen met Smart Photos.
 • Spotify koppelen om muziekvoorkeuren te tonen.
 • Instagram koppelen om daar gedeelde foto’s te showen.
 • Een zoekfilter aanmaken om de juiste profielen te vinden.
 • Elke dag 100 profielen swipen (50 per blok van 12 uur).
 • Zien met welke leden er een match is.
 • Berichtjes uitwisselen met matches.
 • Elke dag 1 Super Like uitdelen aan een speciaal profiel.

Prijzen van Tinder Plus

Wanneer je Tinder Plus afsluit krijg je alle mogelijkheden die gratis leden ook hebben, plus de volgende extra opties: met Paspoort de regio waarin je swipet wijzigen, onbeperkt profielen beoordelen, elke dag 5 Super Likes uitdelen, eens per maand je profiel 30 minuten bovenaan plaatsen met een Boost en tot slot kun je ook een verkeerde swipe ongedaan maken.

Voor Tinder Plus worden twee verschillende prijsmodellen gehanteerd. De eerste prijsstelling is speciaal voor iedereen die jonger is dan 30 jaar, de andere is voor iedereen van 30 jaar of ouder. Dit is bedoeld om ook de vaak wat minder kapitaalkrachtige jongeren de mogelijkheid te geven om van een betaald lidmaatschap gebruik te maken.

Dit zijn de prijzen van Plus voor iedereen die jonger is dan 30 jaar:

 • 1 maand Plus kost € 9,99
 • 6 maanden Plus kost € 5,83 per maand
 • 12 maanden Plus kost € 4,58 per maand

En dit zijn de actuele maandprijzen van Tinder Plus voor iedereen van 30 jaar en ouder:

 • 1 maand Gold kost € 19,99
 • 6 maanden Gold kost € 12,50 per maand
 • 12 maanden Gold kost € 8,33 per maand

Prijzen van Tinder Gold

Tinder Gold is het nog uitgebreidere abonnement van Tinder waarmee je alles kunt dat de gratis leden en de Tinder Plus gebruikers tot hun beschikking hebben, met daarbij een tweede maandelijkse Boost voor je profiel en kunnen zien welke leden jouw profiel al naar rechts hebben geswipet.

De prijzen voor Gold zijn voor singles van alle leeftijden hetzelfde:

 • 1 maand Gold kost € 32,99
 • 6 maanden Gold kost € 20,67 per maand
 • 12 maanden Gold kost € 13,75 per maand

blank blank blank


Tinder Boosts

Naast een betaald lidmaatschap nemen kun je er ook voor kiezen om losse Boosts aan te schaffen in je jacht op meer matches. De prijzen van deze Boosts zijn als volgt:

 • Een losse Boost kopen kost € 6,49.
 • Bij een pakket van 5 Boosts betaal je € 5,39 per stuk.
 • Bij een pakket van 10 Boosts betaal je € 4,39 per stuk.

Conclusie

Tinder is in Nederland de grootste dating app. De app kent zo’n 1,2 miljoen gebruikers in ons land. Dat aantal is een stuk meer dan het gemiddelde aantal gebruikers op Nederlandse datingsites. Het aanmelden is laagdrempelig, waardoor je er ook veel mensen tegenkomt die gewoon lekker willen swipen.

Bijvoorbeeld omdat ze nieuwsgierig zijn naar de zo veelbesproken app of vooral willen ontdekken hoeveel likes en matches ze kunnen verzamelen. Daten op Tinder moet je daarom in de eerste plaats zien als een leuke manier om veel singles te ontdekken en met ze te flirten zoals je in de kroeg zou doen. Verwacht niet meteen heel serieus te daten maar laat je verrassen. Als dat je uitgangspunt is kun je ook met een gratis abonnement veel plezier van Tinder hebben.


Download de Tinder app


Plus & minpunten

Pluspunten:
 • Populairste dating app in de wereld
 • Eenvoudig zoeken op basis van locatie
 • Veel gebruikers
Minpunten:
 • Vleeskeuring app
 • Niet voor serieuze relaties
Bekijk top 10 dating apps

Veel gestelde vragen over Tinder

foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen. LinkedIn

© Datingsitekiezen.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW te Zwolle | Privacy & Cookies