Onafhankelijk vergelijken van datingsites & apps

Dating via Tinder, werkt het of niet?

Gratis
Dating via Tinder, werkt het of niet?

Laatst bijgewerkt: 5 juli 2022

Tinder, één van de meest bekende dating apps van nu! Geef je jouw match een kruisje of een hartje, de eerste selectie van potentiëlen wordt gemaakt puur en alleen op uiterlijk. Een vleeskeuring dus? Niet per sé, er zijn genoeg voorbeelden van stelletjes die elkaar inmiddels gevonden hebben dankzij een avondje ‘swipen’. Werkt het nu wel of niet, deze app verbonden aan jouw Facebook profiel?

Voordelen
Er zijn genoeg voordelen op te noemen om Tinder een kans te geven. Het is niet nodig om een uitgebreid profiel te maken met pakkende intro teksten. Dit kan zelfs niet! Tinder is gelinkt aan jouw Facebook profiel, zonder Facebook heb je ook geen toegang tot Tinder. Binnen een paar luttele minuten is jouw profiel aangemaakt en kun je van start gaan. Foto’s kun je overigens wel wijzigen en toevoegen. De app heeft toegang tot jouw likes en vrienden op Facebook en kan op die manier goede matches voorstellen. Overigens zijn alle matches in jouw buurt, gebaseerd op gps. Als je eenmaal van start bent gegaan is het super simpel; een hartje of een kruisje, vind je hem of haar wel of niet aantrekkelijk? Alleen bij wederzijdse hartjes kan het chatten beginnen. Vind jouw match jou niet leuk, komt er geen chatscherm en vice versa. Dit is wel zo fijn, teleurstellingen worden direct voorkomen! Omdat Tinder een zeer gebruiksvriendelijke applicatie is, kun je heel snel even tussendoor wat profielen bekijken en beoordelen. Onderweg naar huis in de trein of in een reclameblok van jouw favoriete televisie serie, een match is zo gevonden.

Nadelen
Tja, de eerste beslissing wordt toch echt gemaakt op het uiterlijk, de keuze voor een hartje of kruisje is snel gemaakt. Inhoudelijk wordt er nog nergens naar gekeken. Het chatten kan pas beginnen als jouw match ook een hartje aan jou heeft gegeven, puur en alleen gebaseerd op jouw foto. Oppervlakkig of straight to the point, ieder zal zijn eigen mening hierover hebben. Ben je geïnteresseerd in opleidingsniveau, werk of andere achtergrondinformatie, zal je dit niet gaan vinden op een Tinder profiel. Hiervoor zal je gerichte vragen moeten stellen in de chat, als het zover komt natuurlijk. Een nadeel voor sommigen zal ook kunnen zijn dat door de connectie met Facebook maakt dat jouw privacy niet gewaarborgd blijft. Iemand kan gemakkelijk doorklikken naar jouw Facebook profiel.

Werkt Tinder voor jou?
Of Tinder een goede optie is om een leuke match te vinden, ligt dus helemaal aan jezelf. Wat zijn jouw verwachtingen en zeker niet onbelangrijk, aan wie word jij gekoppeld? Een leuk tijdverdrijf is Tinder sowieso en je hebt weinig te verliezen. Een profiel is zo gemaakt en het komt pas tot chatten als je beide interesse in elkaar hebt getoond. Mocht je dus op zoek zijn naar een laagdrempelige manier van online dating en de voorkeur hebben voor een simpele applicatie op je telefoon dan kan Tinder een goede keuze voor jou zijn. Wees wel voorbereidt op de kans dat niet iedereen die je hier online tegenkomt even serieus zal zijn. Er zijn mensen die het simpelweg voor de fun doen of een eenmalig contact zoeken. Mocht je dit geen probleem vinden en een gokje willen wagen kan dit zeker geen kwaad en wie weet is Tinder wel het juiste dating medium voor jou.


PepperBezoek Pepper 

Als je graag serieus online wilt daten, maar niet veel geld kwijt wilt zijn, is Pepper de allerbeste oplossing. Het aanmelden op deze datingsite is namelijk volledig gratis. De site richt zich op vooral voor mannen en vrouwen tussen de 18 en 40 jaar.

Bezoek Pepper

be2Bezoek be2 

Een heel ander concept dan Tinder vind je op de datingwebsite van Be2. Hier draait het een stuk minder om uiterlijk, maar voornamelijk om een goede match qua persoonlijkheid. Je zult dan ook bij je aanmelding een persoonlijkheidstest invullen en aan de hand van deze test worden jouw matches gemaakt. In het profiel van de leden kun je dan ook direct zien hoe goed je volgens deze test bij elkaar past en waar jullie gedeelde interesses liggen. Belangrijk om te weten is dat je al deze informatie alleen krijgt wanneer je zelf ook je profiel volledig hebt ingevuld. Hierdoor is de kans ook minder groot dat jij iemand tegenkomt die puur voor de fun een profiel heeft aangemaakt en andere bedoelingen heeft dan jijzelf.

Bezoek be2

EliteDatingBezoek EliteDating 

Net als Be2 heeft EliteDating een heel ander concept dan Tinder. Elitedating garandeert intelligente matchmaking, door middel van wetenschappelijke matching garanderen zij interessante contacten. De singles op de website van EliteDating zijn gelijkgestemd en ambitieus, zij zijn op zoek naar een serieuze en langdurige relatie. Op deze website schrijf je je niet in als je er niet meer van verwacht dan een kort chatgesprek en online daten heeft op deze website een veel hogere drempel dan de datingapp Tinder. Dit kan zeker een voordeel zijn als jij op zoek bent naar een serieuze relatie en niet gediend bent van chatgesprekken met matches die hierin niet gelijkgestemd zijn.

Bezoek EliteDating

PepperBezoek Pepper 

Vind je het lastig om een sprekend profiel te maken en zoek je wel naar een betrouwbare datingsite die serieuze singles bij elkaar brengt? Wellicht is Pepper dan een leuke optie voor jou. In jouw Pepper profiel maak je namelijk een fotocollage aan waardoor je laat zien wie je bent en waar je voor staat en van houdt. Geen ingewikkelde lange teksten maar beeldmateriaal om jouw persoonlijkheid naar voren te laten komen. Net als op de Tinder app hoef je dus niet na te denken over een interessante intro tekst maar in tegenstelling tot Tinder heeft iedereen die ingeschreven staat op Pepper wel moeite gedaan om zijn of haar persoonlijkheid tot uiting te laten komen. Zeker belangrijk om te vermelden is ook dat Pepper als zeer betrouwbaar wordt gezien en aan strenge eisen voldoet om jouw veiligheid te garanderen. Alle aanmeldingen op Pepper.nl worden dan ook handmatig gecontroleerd en je kunt gemakkelijk contact leggen met een helpdeskmedewerker.

Bezoek Pepper

icon app Tinder

Dit artikel is onderdeel van ons dossier over Tinder. Klik hier om alle artikelen over Tinder te bekijken.

Bekijk alles over Tinder »
foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen.

© Datingsitekiezen.nl 2022 | Onderdeel van Dik.nl | Dik B.V. | KvK 74390708 | Tesselschadestraat 155, 8023 BL Zwolle | Privacy statement