Onafhankelijk vergelijken van datingsites & apps

Hoe regel je een Tinder date?

Hoe regel je een Tinder date?

Laatst bijgewerkt: 5 juli 2022

Over Tinder zelf hoeven we weinig meer te zeggen. Alleen als je de afgelopen jaren diep in de Amazone hebt gewoond zonder enige vorm van communicatie met de buitenwereld, bestaat er de kans dat je nog niet van dit fenomeen gehoord hebt. In alle andere gevallen kan het je simpelweg niet zijn ontgaan dat er ontzettend veel te doen is rondom Tinder. Eén van de meest gestelde vragen als het om Tinderen gaat, blijft toch wel “Hoe regel ik een date via Tinder?”.

Als jij met deze vraag rondloopt en je afvraagt hoe je je matches omtovert tot (succesvolle) Tinder dates is dit artikel je op je lijf geschreven. We hebben namelijk een aantal tips en tricks voor je verzameld waarmee je niet alleen meer matches zult verzamelen, maar ook nog eens sneller tot een date zult komen via deze veelbesproken dating app!


Hoe krijg ik meer Tinder matches?

Voordat je kunt beginnen aan het regelen van een date via Tinder, zal je natuurlijk eerst matches moeten verkrijgen. We gaan er gemakshalve even vanuit dat je al weet hoe Tinder werkt en hoe je de app kunt installeren. Is dat nog niet het geval? Lees dan zeker nog even ons artikel over hoe Tinder werkt.

Je kunt op Tinder swipen tot je een ons weegt, maar als je eigen profiel niet tot de verbeelding spreekt zal je weinig tot geen matches scoren. Je zal je Tinder profiel dan ook goed moeten optimaliseren om een date te kunnen regelen via Tinder. Hieronder hebben we een aantal golden nuggets voor je om van jouw Tinder profiel een onweerstaanbaar geheel te maken.

Kies de juiste foto’s

De grootste discussie rondom Tinder is toch wel dat het niets meer of minder is dan een ‘vleeskeuringsapp’. Wie zijn wij dan om daar tegenin te gaan? Benader het juist positief en optimaliseer daar voor. Mocht het tot een leuke date komen; helemaal prima. Swipen mensen je alleen maar naar rechts voor je perfect geselecteerde foto’s om je aan hun matchescollectie toe te voegen? Ook goed, want dan doe je blijkbaar iets goed met je foto’s!

Er zijn wel wat verschillen tussen succesvolle profielfoto’s voor mannen en succesvolle profielfoto’s voor vrouwen. Zo moeten vrouwen vooral een foto plaatsen waarbij ze recht in de camera kijken en lachen en hebben de mannen juist meer kans op matches wanneer ze niet in de camera kijken en de ‘ik-staar-in-de-verte-look’ op zetten. Ook blijken voor de mannen foto’s met 3/4 van het lichaam op de afbeelding woest aantrekkelijk te zijn voor de dames op Tinder en vrouwen met mooie vrouwelijke vormen op de foto kunnen doorgaans ook rekenen op genoeg matches.


Absolute dont’s voor zowel mannen als vrouwen zijn:

 • Alleen foto’s waar je met anderen op staat (want wie ben jij dan precies?!)
 • Alleen maar foto’s met een zonnebril op (je ogen spreken boekdelen en worden dus ook graag gezien)
 • Foto’s met je visvangst (seriously mannen; niet doen!!)
 • Foto’s met een ontbloot torso
 • Teveel make-up (oogt onbetrouwbaar voor mannen, dus dames; iets minder a.j.b.)
 • Onduidelijke/korrelige foto’s

In totaal heb je 6 foto’s die je in je Tinder profiel kunt laten weergeven. Benut ze dan ook. Toon je interesses en belangrijke zaken in je leven. Ben je al papa of mama? Gewoon een foto met het kroost er opzetten. De mensen die hierop afhaken heb je immers toch liever niet als match? Niet bang voor zijn dus en gewoon laten zien wie je bent en waar je van houdt. Des te groter de kans dat je genoeg gespreksstof hebt voor jullie openingsgesprek (zie onder).


Je profieltekst

Een afbeelding zegt meer dan 1000 woorden. True, maar waarom de mogelijkheid niet grijpen om wat meer over jezelf te vertellen als je daar de gelegenheid toe hebt? Zelfs op een vleeskeuringsapp als Tinder zullen er mensen zijn die je profieltekst lezen, hetzij nadat jullie al een match vormen en anders al wel tijdens het swipen. Op die manier kun je mooi iets over jezelf vertellen en wellicht een foto verduidelijken. Sta je bijvoorbeeld met je neefje of nichtje op de foto? Dan zullen veel mensen denken dat je al vader of moeder bent terwijl dit helemaal niet het geval is. Door in je profieltekst toe te voegen “is mijn neefje en love him to death” voorkom je dat interessante matches afhaken, simpelweg omdat ze aannemen dat het om jouw kindje gaat.

Absolute dont’s bij je profieltekst:

 • Negativiteit
 • Een waslijst aan eisen die je in een match zoekt
 • De “dertien-in-een-dozijn” quotes

Wat je zeker wél in je profiel moet brengen:

 • Positiviteit
 • Een (leuke) toelichting op je foto’s
 • Wat je in het dagelijks leven doet
 • Iets verrassends/unieks waar men op in kan haken

Vooral deze laatste tip kan je een enorme boost geven als het om matches gaat. Verzin iets verrassends waar men een lach van op het gezicht krijgt en waar men op in kan haken wanneer het tot een match komt. “Kampioen schaapjes tellen” bijvoorbeeld of “ik kan niet fluiten”. Zulke dingen kom je niet gauw tegen op de overige profielen en toont aan dat je wel van een beetje humor houdt. En zeg dan zelf: wie houdt er nu niet van een man of vrouw met humor?!


De juiste Tinder instellingen

Bij je instellingen bepaal je niet alleen welke foto’s er van je worden weergegeven op Tinder en wat er in je profieltekst komt te staan, maar bepaal je ook de zoekrange als het om afstand en leeftijd gaat. Als je alleen op Tinder zit om matches te verzamelen om je ego een boost te geven: zet alles op max!

Wil je toch liever wat serieuzere reacties en matches die qua leeftijd bij je passen? Bepaal dan de leeftijdsgrens waarbinnen je zoekt. Verder is de afstand tussen jullie beiden natuurlijk ook erg belangrijk. Als je match zich in Groningen bevindt terwijl jij in Maastricht woont kun je zelf vast wel bedenken dat het niet al te snel (en gemakkelijk) tot een date gaat komen tussen jullie. Houd de afstand liever wat kleiner zodat – als het klikt tussen jullie – je vrij snel over kunt gaan op het voorstellen van een date.


Van match tot Tinder date

Met bovenstaande tips en tricks kan het bijna niet anders: je telefoon staat roodgloeiend van alle notificaties die je ontvangt wanneer iemand je naar rechts heeft geveegd. Dat is ook direct de eerste tip die we je mee willen geven om succesvol van je matches dates te maken: zet je notificaties aan!
De mens is vandaag de dag vrij snel afgeleid en zeker op Tinder helpt het als je binnen afzienbare tijd reageert op een match of een bericht van een match. Het zou zonde zijn als die leuke man of vrouw aan je neus voorbij gaat omdat je de hele week Tinder niet hebt gecheckt. Zet daarom je notificaties aan zodat je er snel bij kunt zijn als jullie elkaar leuk blijken te vinden.


Een match! En nu…?

Je bent aan het swipen en veegt die leuke chick of dude naar rechts. “It’s a match! Jij en … vinden elkaar leuk” verschijnt er op je beeldscherm en je hart maakt een sprongetje. Tot de gedachte “en nu dan?” bij je opkomt. Want hoe maak je nu indruk op je nieuwe match? Je wilt immers niet dat je het direct al verpest met die mooie man of vrouw.

De juiste openingszin

Over openingszinnen (al dan niet op Tinder) zijn inmiddels boeken en websites volgeschreven. Wees gerust: dé perfecte openingszin bestaat niet en echt heel erg nodig is het nu ook weer niet. Natuurlijk maak je meer indruk als je met een originele openingszin komt. We schreven een artikel over openingszinnen op Tinder. Lees ‘m door en doe er je voordeel mee. Wat je vooral niet moet doen is het gesprek openen met “Hoi, hoe gaat het?”. Wees wel een klein beetje origineel, want tussen alle andere ‘hoi hoe gaat het’s’ ga je niet opvallen natuurlijk!

Goede openingszinnen zijn verrassend en inspelen op foto’s en/of profieltekst spreekt daarbij altijd wel aan. Het toont immers aan dat je de moeite hebt genomen om in detail naar een foto te kijken en/of de profieltekst aandachtig te hebben gelezen. Het belangrijkste is echter dat je gewoon lekker vlot reageert en ja heren, daarbij verwachten de dames doorgaans dat dit op traditionele wijze gebeurt en jij dus de eerste stap neemt om het gesprek te openen.


Het vervolg van een gesprek en het initiëren van een date

De opening is voor velen het spannendste aan het hele Tinder gebeuren, maar eigenlijk begint het echte werk daarna pas. Want hoe houd je een gesprek gaande met iemand die je niet kent en waar doorgaans een bepaalde responsetijd tussen zit. Niet iedereen zit namelijk de hele dag op Tinder. Mensen moeten werken enzo. Hebben dus niet altijd evenveel tijd om te reageren op je berichtjes. Dus zal je gesprek iets anders verlopen dan wanneer je in de kroeg op iemand afstapt.

Ook hier schreven we weer een artikel over: 5 tips voor Tinder gesprekken. Clou van dat verhaal is dat je vooral open vragen moet stellen zodat je niet alleen maar een korte ja of nee als antwoord terugkrijgt. De clou van “Hoe regel je een date via Tinder” is echter net iets anders.
Als je namelijk echt succesvol je matches om wilt zetten in dates is het zaak om het gesprek via Tinder zo kort mogelijk te maken. Tinder loont zich niet voor ellenlange dieptegesprekken.

Veel beter is het om snel een date voor te stellen als de klik er blijkt te zijn (vandaar dus ook liever een kleinere afstand tussen jullie dan honderden kilometers) en/of een telefoonnummer te regelen zodat jullie het gesprek kunnen voortzetten via Whatsapp. De meeste mensen gebruiken Whatsapp voor hun ‘inner circle’. De mensen die dicht bij hun staan. Door je in deze groep te mengen zal je niet alleen gemakkelijker tot een date komen; ook zal het contact wat gemakkelijker voort te zetten zijn omdat men doorgaans meer tijd besteedt op Whatsapp dan op Tinder. Het leest wat makkelijker terug en je hebt meer opties zoals foto’s, video’s en spraakberichten verzenden.

Vermijd dus superlange gesprekken via Tinder en ga zo snel mogelijk over tot het fixen van een date en/of telefoonnummer om succesvol van veel van je matches dates te maken!


Ga op Tinder Date!

En dan is het zover. Je hebt succesvol een date weten te regelen via Tinder. Benieuwd hoe je dat aanpakt? Lees dan onze artikelen over de eerste date, want daarin staan een miljard tips en tricks hoe je je eerste (Tinder) date succesvol aanpakt!

Vond je dit artikel waardevol? Deel ‘m dan via onderstaande knoppen op je favoriete netwerk en vergeet ook niet even een reactie achter te laten. Reacties worden door ons (en de overige lezers) bijzonder gewaardeerd!


icon app Tinder

Dit artikel is onderdeel van ons dossier over Tinder. Klik hier om alle artikelen over Tinder te bekijken.

Bekijk alles over Tinder »
foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen.

© Datingsitekiezen.nl 2022 | Onderdeel van Dik.nl | Dik B.V. | KvK 74390708 | Tesselschadestraat 155, 8023 BL Zwolle | Privacy statement