Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een datingsite.

Vergelijk de beste datingsites & apps van 2024

Happn premium: is het het geld waard?

Happn premium: is het het geld waard?

Laatst bijgewerkt: 19 december 2022

Happn is zonder twijfel wereldwijd een van de populairste datingapps van de laatste jaren. Hoewel je de app in de basis volledig gratis kunt downloaden en gebruiken, kun je ook kiezen voor een betaald lidmaatschap, Happn Premium. In dit artikel lees je welke mogelijkheden je hebt met dit abonnement, hoeveel het kost en hoe je het kunt aankopen en later eventueel weer opzeggen. Je ontdekt tot slot of Happn Premium het geld waard is.


Wat is Happn?

Happn koppelt je aan andere gebruikers op basis van de locatie waar je geweest bent. Zo krijg je profielen te zien van leden die geweest zijn op plaatsen waar je ook geweest bent of waar je regelmatig komt.

In vergelijking met apps zoals Tinder en Bumble is Happn geen zogenaamde swipe datingapp. Op Happn kun je alle voorgestelde profielen beoordelen met een like of een kruisje, om aan te geven of je al dan niet interesse hebt om elkaar beter te leren kennen. Als jullie allebei op het hartje gedrukt hebben, hebben jullie een Crush en kunnen jullie daadwerkelijk met elkaar chatten.

Happn richt zich vooral op jongeren. De leden zijn zowel op zoek naar een beetje plezier als naar een serieuze relatie. Het is dus belangrijk dat je op je profiel duidelijk en eerlijk aangeeft wat je hier hoopt te vinden, zodat je in contact kunt komen met gebruikers die dezelfde verwachtingen hebben als jij.


Wat kun je met Happn Premium (Premium functies)?

Happn Premium is het betaalde lidmaatschap van Happn. Door dit lidmaatschap aan te schaffen heb je toegang tot alle functies die de app aanbiedt. Op deze manier kun je je kansen om leuke matches te vinden en uiteindelijk op date te gaan vergroten.

Maar welke functies krijg je met dit premium abonnement nu allemaal tot je beschikking? We zetten hieronder alle mogelijkheden van Happn Premium op een rijtje:

1. Ontdek wie je leuk vindt

Met een premium abonnement krijg je toegang tot de lijst met de mensen die je leuk vinden. Je hoeft dus niet meer eerst zelf een like aan iemand te geven en vervolgens in spanning af te wachten of het wederzijds is. Je kunt gewoon de lijst raadplegen en daarop je eigen likes baseren. Door iemand uit je lijst terug te liken, ben je immers zeker dat je een Crush hebt en kun je vervolgens meteen beginnen chatten.

Deze lijst vind je terug in het tabblad met je berichten.

blank

2. Tot wel 10 FlashNotes per dag

Met de FlashNote kun je een bericht sturen naar een andere gebruiker nog voor jullie een Crush hebben. Op die manier kun je de ander dus al laten weten dat je geïnteresseerd bent en hem of haar aansporen om je ook te liken, zodat jullie met elkaar kunnen chatten en elkaar beter kunnen leren kennen.

Als gratis gebruiker heb je slechts 1 FlashNote per dag en zijn je kansen dus beperkt. Met een premium abonnement daarentegen krijg je elke dag 10 nieuwe FlashNotes en dus 10 nieuwe kansen om meteen een berichtje te versturen.

Bovendien kun je, als je al een Premium abonnement hebt, extra FlashNote packs aankopen en zo nog meer berichtjes sturen naar interessante leden. De prijzen voor deze packs zijn de volgende:

 • 3 FlashNotes: € 3,49 of € 1,16 per gesprek
 • 10 FlashNotes: € 9,99 of € 1,00 per gesprek
 • 20 FlashNotes: € 17,99 of € 0,90 per gesprek

blank

Ben je geen premium lid, dan heb je deze optie enkel als er promotionele acties zijn.

3. Videogesprekken

Als je een Crush hebt, krijg je van Happn de mogelijkheid om maximaal vijf minuten te videobellen met deze gebruiker.

Met een Premium abonnement heb je geen tijdslimiet van slechts 5 minuten en heb je dus meer kans om iemand via deze videochat alvast beter te leren kennen. Je krijgt immers 5 videogesprekken per maand die maximaal 1 uur kunnen duren.

4. Tweede kans

Een andere interessante functie is de mogelijkheid om een tweede kans te krijgen. Ben je per ongeluk te snel verder gegaan en heb je zo een interessant profiel gemist? Met Happn Premium kun je dan met je mobieltje schudden om terug te keren naar dat profiel. Vervolgens bevestig je je keuze in de pop-up. Zo kun je toch nog reageren op die ene leuke verschijning.

5. Privacy-opties

Met een premium abonnement heb je bovendien toegang tot enkele interessante opties om je eigen privacy te bewaken. Zo kun je de mysterie modus inschakelen om bepaalde informatie op je profiel te verbergen voor andere gebruikers, zoals je leeftijd en je locatie.

Daarnaast kun je jezelf ook instellen op onzichtbaar. Je profiel zal dan niet verschijnen op de timeline van anderen. Je kunt zelf kiezen op welke dagen en uren van de week je onzichtbaar wilt zijn.

6. Geavanceerde filters

Wil je alleen de profielen te zien krijgen die echt goed passen bij jouw wensen en verwachtingen? Ook dan komt een premium abonnement goed van pas. Hiermee kun je onder je voorkeuren immers geavanceerde zoekfilters instellen, zoals het type relatie en de kinderwens van een gebruiker. Op deze manier is de kans groter dat je gelijkgezinde gebruikers vindt die hetzelfde zoeken als jij.

blank

7. Onbeperkt liken

Als gratis lid zul je na een tijdje de melding krijgen dat je dagelijks aantal likes op is. Je kunt die dag dan geen likes meer uitdelen. Met een premium abonnement kun je daarentegen onbeperkt profielen liken. Je hoeft je dus geen zorgen te maken dat je geen likes meer hebt net als je dat ene leuke profiel tegenkomt.

Naast bovenstaande extra functionaliteiten, heb je met een premium abonnement ook geen last van advertenties in de app.


Kun je gratis Happn Premium krijgen?

Zoals op elke datingapp of -site is ook een abonnement op Happn niet gratis. Happn Premium is een maandelijks abonnement dat je rechtstreeks in de app zelf kunt aankopen. Er zijn verschillende opties beschikbaar:

blank

 • 1 maand Happn Premium: € 22,99 per maand
 • 6 maanden Happn Premium: € 13,67 per maand, eenmalige betaling van € 81,99
 • 12 maanden Happn Premium: € 9,17 per maand, eenmalige betaling van € 109,99

Happn Premium is dus goedkoper als je meteen voor een langere periode een abonnement afsluit.

Automatische verlenging

Aangezien je het abonnement in de app aankoopt, verloopt de betaling via je Apple- of Google Play-account.

Je abonnement zal automatisch opnieuw verlengd worden voor dezelfde periode en dat altijd 24 uur voor het einde van elke termijn. Als je dit wenst te voorkomen, moet je de automatische verlening dus vóór deze tijd handmatig stopzetten. Je leest hieronder hoe je dat precies kunt doen.


Happn Premium opzeggen

Is Happn Premium uiteindelijk toch niets voor jou? Haal je er niet voldoende uit? Of heb je misschien je perfecte match gewoon al gevonden en heb je de app dus niet langer nodig? Dan kun je je premium abonnement makkelijk stopzetten.

Zoals eerder gezegd, verloopt de aankoop rechtstreeks via de app. Dit betekent dat je ook je abonnement zult moeten opzeggen via de app. Afhankelijk van het besturingssysteem van je mobiele apparaat ga je hiervoor naar je Apple-account of naar je Google Play Store.

Als je een apparaat met iOS hebt, volg je de volgende stappen:

 • Ga naar de instellingen van je mobieltje
 • Klik daar op je Apple ID
 • Vervolgens kies je voor de optie Abonnementen
 • In dit scherm zul je een lijst met al je afgesloten abonnementen te zien krijgen
 • Zoek het Happn abonnement in deze lijst en klik erop
 • Klik op de optie Annuleer abonnement

Als je een apparaat met Android hebt, volg je de volgende stappen:

 • Ga naar de Google Play Store
 • Open het menu dat je links in beeld hebt
 • Kies voor de optie Abonnementen
 • Ga op zoek naar Happn en selecteer dit abonnement
 • Klik op de optie Abonnement opzeggen

Conclusie: is Happn Premium het geld waard?

Met Happn Premium krijg je een heleboel mogelijkheden om makkelijker en sneller contact te leggen met andere gebruikers. Je kunt immers gebruik maken van heel wat interessante functionaliteiten die je als gratis lid niet hebt. Je kunt ontdekken wie jou al een like gegeven heeft en daarop je eigen keuzes baseren. Zo kun je misschien wel sneller een leuke date scoren. Ook kun je iemand al een berichtje verzenden en je interesse tonen nog voor jullie een match hebben. Daarnaast kun je geavanceerde zoekfilters instellen en zo in contact komen met singles die echt bij je passen.

Als je graag gebruik wilt maken van alle premium functionaliteiten kun je kiezen uit verschillende abonnementopties. Hoewel een lidmaatschap voordeliger is als je het meteen voor enkele maanden aankoopt, hangt er nog steeds een stevig prijskaartje aan. Hou er bovendien ook rekening mee dat al deze functionaliteiten je een extra kans geven om sneller met anderen in contact te komen, maar dat het geen garantie is.

Wij raden dan ook aan om Happn eerst een tijdje uit te proberen als gratis lid en zo te ontdekken of de app iets voor jou is. Op deze manier kun je uitzoeken of je genoeg hebt aan de gratis functionaliteiten. Heb je toch eerder het gevoel dat je zonder premium abonnement leuke profielen misloopt? Dan kan Happn Premium echt het geld waard zijn.


foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen. LinkedIn

© Datingsitekiezen.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW te Zwolle | Privacy & Cookies