Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een datingsite.

Vergelijk de beste datingsites & apps van 2024

Parship dating app review

Parship
Probeer Parship gratis

Laatst bijgewerkt: 9 februari 2023

Parship is een van de bekendste en populairste datingsites voor hoger opgeleiden. Parship heeft voor zijn leden ook een eigen app ontwikkeld waarin je alle basisfuncties kunt gebruiken die zich op de datingsite al ruimschoots bewezen hebben, maar dan in een vorm die beter past bij mobiel gebruik. Zo kun je in de app ook gewoon de bekende Parship persoonlijkheidstest doorlopen, vind je partnervoorstellen op basis van die test en kun je ook verschillende soorten berichtjes en foto’s uitwisselen met je contacten.

Waarom kies je voor Parship?
 • Alle voordelen van Parship maar dan op je mobiele telefoon
 • Uitgebreide persoonlijkheidstest voor het vinden van geschikte matches
 • De app is handig in het gebruik en bevat alle functies die je nodig hebt
 • Met een gratis account kun je al veel uitproberen
Schrijf je gratis in bij Parship

blank

Inschrijfproces

De Parship app is beschikbaar voor zowel Android telefoons als iPhones. Installeren doe je dus vanuit de Google Play Store of via de Apple App Store. Na het installeren moet je inloggen met je bestaande Parship account of een nieuw profiel aanmaken. Je kunt jezelf inschrijven met een nieuw Parship account, of door het de Parship app te koppelen aan je bestaande Facebook-login. Voor deze test hebben we even een apart account aangemaakt. Je hoeft daarvoor slechts enkele basisgegevens in te voeren zoals je e-mailadres, de regio waar je woont en een zelf gekozen wachtwoord. De volgende stap is het invullen van de wetenschappelijk onderbouwde vragenlijst.


De Parship persoonlijkheidstest

Zodra je bent ingelogd op de app kun je verder niets doen zonder eerst de Parship persoonlijkheidstest af te leggen. Dat is een wetenschappelijk onderbouwde vragenlijst die je in ongeveer 20 minuten kunt doorlopen. Af en toe krijg je de voortgang te zien zodat je weet hoe lang het nog ongeveer gaat duren. Rechtsboven in het scherm zie je een pauzeknop staan, waarmee je de test kunt pauzeren om later verder te gaan. Maar let wel op dat je dan nog steeds niet verder kunt met de app, je zult de persoonlijkheidstest op een later moment eerst af moeten maken.

Uitgebreide en afwisselende vragenlijst

De vragen die je tijdens de persoonlijkheidstest krijgt voorgeschoteld zijn heel divers. Ze gaan niet alleen over wat je zoekt in een partner, maar bijvoorbeeld ook over hoe je je in bepaalde situaties voelt en waar je belang aan hecht in het leven. Sommige vragen kunnen lastig zijn, zoals wanneer je de vraag krijgt waarom het je tot op heden nog niet is gelukt om de perfecte partner te vinden. Het is in die gevallen ook niet gezegd dat jouw perfecte antwoord er altijd bij zal staan, maar dan vul je maar het beste in wat er het dichtst bij in de buurt komt. Hetzelfde geldt voor de momenten dat je hypothetische situaties krijgt voorgelegd en om een eerste reactie wordt gevraagd, of als je een foto of vorm te zien krijgt en het eerste moet kiezen dat in je op komt.

blank


De app gebruiken

Wanneer je klaar bent met al je gegevens invullen en het doorlopen van de persoonlijkheidstest kun je echt van start met de Parship app. In het eerste scherm dat je te zien krijgt staat meteen al een grote hoeveelheid partnervoorstellen die je meteen kunt bekijken. Met het menu bovenaan de app kom je makkelijk en snel bij de verschillende opties van de app terecht.


Partnervoorstellen

Het scherm met partnervoorstellen is het startscherm van de Parship app. De profielen die je hier ziet staan zijn de leden die aan je zijn gekoppeld op basis van je profielgegevens en de antwoorden die je hebt gegeven in de persoonlijkheidstest. Profielen die zich relatief dicht bij je in de buurt bevinden staan bovenaan, meer naar onder wordt de afstand al snel groter.

Zolang je gratis lid bent worden profielfoto’s alleen wazig weergegeven zodat je alleen een vage indruk krijgt van hoe de ander eruit ziet. Door premium lid te worden kun je alle vrijgegeven foto’s alsnog scherp laten tonen.

Dit is ook goed om te weten:

 • Profielen die je nog niet hebt bekeken hebben een verticaal rood balkje dat verdwijnt wanneer je een profiel voor de eerste keer bezoekt.
 • Naast elke foto staat een rood hartje met daarnaast een getal. Dat getal geeft aan voor hoeveel procent je met elkaar matcht.
 • Bij profielen die op dit moment online zijn wordt een groen rondje op de profielfoto geplaatst.
 • Je kunt ook zien wanneer iemand voor het laatst op de datingsite of in de app actief is geweest.

Profielpagina

Wanneer je op een profiel klikt kom je op de profielpagina van die single terecht. Daar vind je een lijst met informatie, antwoorden op bepaalde uitspraken en alles wat de persoon in kwestie verder nog maar kwijt wil. Ook kun je onderaan het profiel zien hoe goed je bij elkaar past op de punten Persoonlijkheid, Interesses en Gewoonten. Klik je daarop, dan krijg je nog veel uitgebreidere statistieken te zien en kun je bijvoorbeeld bekijken in hoeverre je matcht op zaken als intuïtie, rollenpatronen, intimiteit en empathie.

blank

Berichten

Bij elk profiel vind je rechtsonder in beeld een rode knop met een grote plus erop. Wanneer je daarop drukt kun je diverse soorten berichtjes versturen, zoals een ijsbreker, een Fun Match of een Glimlach. Maar je kunt ook foto’s delen of natuurlijk zelf gewoon een leuke reactie typen. Zodra je een berichtje hebt verstuurd of een reactie hebt ontvangen komt die conversatie onder het kopje Berichten te staan. Daar zie je ook snel of je een nieuw berichtje hebt ontvangen omdat er dan een notificatie bij komt te staan.

blank

Bezoekers en favorieten

Wanneer andere leden op je profiel zijn geweest worden ze daarna in het menu Bezoekers getoond. Dat is een leuke manier om erachter te komen wie er allemaal interesse in je zouden kunnen hebben. Het is altijd interessant om er even tussen te kijken, want er kunnen ook zomaar profielen bij staan die je zelf nog niet tussen je eigen matches aan had getroffen.

Vind je zelf een bepaald profiel heel leuk? Dan kun je die aan je favorieten toevoegen. Dat doe je door naast het profiel in kwestie op het icoontje met de ster te klikken. Het plaatje verandert dan van grijs naar rood en het profiel is ook meteen in je favorietenlijst terug te vinden.


Gratis of betaald abonnement

Je kunt de Parship app installeren zonder dat je iets hoeft te betalen. Ook het aanmaken van een eigen profiel kost nog niets. Je kunt dan de persoonlijkheidstest doorlopen en op basis van je antwoorden ook al partnervoorstellen bekijken. Wil je echter serieus contact zoeken met singles die je in de app tegenkomt, dan ontkom je er niet aan om een betaald lidmaatschap te nemen, in de vorm van een premium Parship abonnement. De prijzen daarvan lopen uiteen van € 39,90 per maand bij een Premium Lite abonnement voor 1 maand, tot € 19,90 per maand wanneer je kiest voor Premium Comfort voor een duur van 24 maanden.


Conclusie

De Parship app werkt over het algemeen heel prettig. Een aantal kleine details stoorde ons soms, zoals het feit dat sommige teksten in het Duits werden getoond in plaats van in het Nederlands. Dat is slordig te noemen, zeker als je bedenkt hoeveel Parship kost elke maand. Ook ondervonden we af en toe vertraging, momenten waarop de Parship server waarschijnlijk niet zo snel reageerde als de bedoeling is.

Desondanks vinden we de Parship app een prima datingapp omdat je er alles in kunt doen wat je ook op de site kunt, maar dan op een manier die fijn is voor op een mobiele telefoon. Bij partnervoorstellen is meteen duidelijk of jullie echt wat met elkaar gemeen hebben op een manier die dieper graaft dan bijvoorbeeld bij Tinder het geval is. Je kunt via de app allerlei leuke berichten en flirts versturen en uiteraard krijg je een handige push-notificatie als je een nieuw berichtje hebt ontvangen.

Kortom, de Parship app is een prima toevoeging op de gewone datingsite die je ook kunt gebruiken zonder ooit op de site zelf te komen.


Download de Parship app


Plus & minpunten

Pluspunten:
 • Alle voordelen van Parship maar dan op je mobiele telefoon
 • Uitgebreide persoonlijkheidstest voor het vinden van geschikte matches
 • De app is handig in het gebruik en bevat alle functies die je nodig hebt
 • Met een gratis account kun je al veel uitproberen
Minpunten:
 • Het duurt even voor je echt aan de slag kunt
Probeer Parship gratis
foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen. LinkedIn

© Datingsitekiezen.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW te Zwolle | Privacy & Cookies