Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een datingsite.

Vergelijk de beste datingsites & apps van 2024

Lexa dating app review

Lexa
Probeer Lexa gratis

Laatst bijgewerkt: 1 december 2022

Lexa is een van de populairste datingsites van Nederland. Veel mannen en vrouwen die single worden schrijven zich als eerste in bij Lexa. Daardoor vind je op Lexa elke dag nieuwe singles die enthousiast zijn om een nieuwe partner te vinden. Het abonnement is ook heel redelijk geprijsd, want voor minder dan 10 euro per maand kun je al daten op Lexa.

Dat kan niet alleen op de datingsite, want sinds een aantal jaar heeft Lexa ook zijn eigen unieke dating app. Daarin vind je een aantal overzichtelijke functies die mobiel daten makkelijk en leuk maken. Veel leden verkiezen de app zelfs boven de datingsite omdat die wat overzichtelijker is. Profielen zoeken met de Shuffle functie is leuk en gaat heel snel, maar je kunt natuurlijk ook een uitgebreide zoekopdracht plaatsen om leuke singles te leren kennen.

Waarom kies je voor Lexa?
 • Overzichtelijke dating app met handige opties
 • Een groot aantal Lexa singles om uit te kiezen
 • Leuke manieren om nieuwe profielen te ontdekken
 • Voordelig betaald (premium) lidmaatschap beschikbaar
Schrijf je gratis in bij Lexa

blank

Inschrijfproces

Het is geen enkel probleem om met je bestaande Lexa account in te loggen op de app. Daarvoor klik je op de knop Aanmelden zodat je je inloggegevens in kunt voeren. Je kunt echter ook een nieuw account aanmaken via de app door op de knop Inschrijven te klikken. Je wordt dan in een aantal stappen door het opzetten van een nieuw account geloodst:

 1. Kies de plaats waar je woont en pas optioneel de postcode aan.
 2. Selecteer of je een man of vrouw bent en het geslacht van de singles die je zoekt.
 3. Kies je geboortedatum door de dag, maand en het geboortejaar te selecteren.
 4. Verzin een leuke gebruikersnaam.
 5. Vul je e-mailadres in en kies een wachtwoord.
 6. Bevestig dat je ouder bent dan 18 en dat je akkoord gaat met de voorwaarden.
 7. Kies of je promotionele e-mails wilt ontvangen of alleen serviceberichten.

Zodra je deze stappen hebt doorlopen wordt er een Lexa account aangemaakt. Heb je voor je inschrijving het e-mailadres gebruikt dat ook op je telefoon staat ingesteld? Dan zul je nu ook een bevestiging binnen zien komen. Daarna ben je direct ingelogd en kun je beginnen met het beantwoorden van enkele vragen.

Vragenlijst

De vragen die je in de Lexa vragenlijst krijgt voorgeschoteld zijn vooral bedoeld om je profiel alvast in te kunnen vullen met wat basale gegevens. Zo wordt bijvoorbeeld gevraagd of je kinderen hebt, wat je opleidingsniveau is, hoe lang je bent en wat je postuur is. Je ziet de voortgang van de vragenlijst boven in beeld. Lexa is een datingsite die regelmatig reclame maakt met de slogan “love your imperfections” dus uiteraard krijg je ook de vraag wat jouw eigen onvolmaaktheid is. Het beantwoorden van de vragen gaat heel soepel omdat het helemaal is aangepast voor mobiel gebruik. Je kunt op een bepaald moment ook een foto toevoegen aan je profiel. Dat kan door een foto te maken met je telefoon of er eentje selecteren die je eerder hebt gemaakt. Maar het is bijvoorbeeld ook een optie om een foto direct van Facebook te gebruiken. Na het schrijven van een profieltekst ben je voorlopig klaar maar het is natuurlijk altijd mogelijk om wat je hebt ingevuld later te wijzigen.

blank


De app gebruiken

Als je klaar bent met je profiel krijg je meteen een selectie van de actieve profielen te zien. Hier kwamen we de eerste echte fout tegen in de app, want de foto’s die werden getoond flikkerden onophoudelijk op het scherm. Daarom hebben we hier zelf maar meteen op Doorgaan geklikt want dan kom je direct in de app zelf terecht. Daar staan een aantal verschillende opties tot je beschikking, die we hieronder zullen bespreken.

Profielen beoordelen

blankIn het beginscherm van de app (Ontdek genoemd in de menubalk onderaan het scherm) krijg je elke dag een nieuwe stapel profielen voorgeschoteld, 100 stuks in totaal. Wanneer je daarop klikt kom je in een scherm terecht waar je deze leden achter elkaar kunt beoordelen. Voor elk profiel is er de optie om op het kruisje te klikken of naar links te swipen om te laten merken dat je geen interesse hebt. Je kunt naar rechts swipen (of op het sterretje klikken) om te laten zien dat je dat profiel leuk vindt. Voor elk profiel krijg je een foto te zien, de gebruikersnaam, de leeftijd, de locatie en de eventuele profieltekst. Hoe dit werkt is afgekeken van Tinder maar het gaat heel soepel en is ook leuk om te doen. De andere elementen van het Ontdek scherm kunnen ook interessant zijn. Zo vind je er elke dag een nieuw overzicht van nieuwe leden in je regio en enkele populaire profielen die worden gebaseerd op je eerdere matches.

blank

Zoekopdracht

blank Onder de menu-optie Zoekopdracht kun je zelf profielen vinden die aan je persoonlijke wensen en eisen voldoen. Zo kun je bijvoorbeeld een woonplaats invoeren om singles te lokaliseren in een ander deel van het land dan waar je zelf woont. Woon je in een stad? Vergeet dan niet ook even de zoekstraal te verkleinen want die staat in eerste instantie op 50 km ingesteld. Bij een standaard zoekopdracht kun je alleen nog de leeftijd aangeven, aanvinken of het lid nu online moet zijn en of een foto verplicht is. Daarna tik je op Zoeken om meteen relevante profielen te tonen. Door op Meer criteria te tikken kun je nog veel meer aspecten van iemand profiel mee laten nemen, zoals opleidingsniveau, kinderwens, lengte en haarstijl.

blank

Coach

blankOnder het kopje Coach vind je jouw virtuele Lexa coach. Hier kun je in de vorm van een chatgesprek nieuwe profielen vinden, bijvoorbeeld door bepaalde steekwoorden te typen. Er wordt dan exact 1 profiel opgezocht die goed bij je verzoek past. Maar je kunt jezelf ook door je coach laten verrassen en dan zeggen of je dat profiel wel of niet leuk vindt. Zelf vonden we dit vooral een leuke gimmick (en een handige manier om toch door te gaan met profielen beoordelen nadat we al door onze 100 dagelijkse partnervoorstellen heen waren).

Berichten

blankHier komen logischerwijs de berichten binnen die je hebt ontvangen, bijvoorbeeld omdat iemand spontaan een reactie geeft op je profiel of heeft geantwoord op je eigen contactverzoek. Het aantal ongelezen berichtjes staat altijd naast Berichten vermeld in de menubalk zodat je nooit iets mist.

 

Ik

blank Dit is de plek waar je alles vindt dat met je eigen profiel en account te maken heeft. Je kunt er nieuwe foto’s toevoegen of je profieltekst en andere profielgegevens veranderen door op het plaatje van het potlood (rechtsboven in het scherm) te tikken. De meeste opties die je hier verder kunt gebruiken, zoals Flirts en Favorieten bekijken om te zien welke leden je wel leuk vinden, zijn alleen beschikbaar als je een betaald premium lidmaatschap hebt.


Gratis of betaald abonnement

Een gratis lidmaatschap is een uitstekende manier om de Lexa app even uitgebreid te leren kennen en ook al heel veel profielen te bekijken. Wel zouden we aanraden om een betaald premium lidmaatschap te nemen als je serieus bent over het daten. Wanneer je een abonnement neemt van een half jaar (wat ons betreft het minimum als je een serieuze relatie zoekt) kost dat je namelijk maar € 9,99 per maand en je kunt er zoveel meer mee. Zo kun je bijvoorbeeld berichtjes versturen en lezen, flirts en favorieten bekijken en de incognito modus activeren zodat iemand niet kan zien dat je op zijn of haar profiel bent geweest. Dat laatste vinden wij zelf onder normale omstandigheden geen aanrader omdat je dan vooral mogelijke contactmomenten misloopt, maar dat terzijde. Tot slot maak je als man ook kans om de Lexa badge te verdienen, waaraan vrouwelijke leden kunnen zien dat jij een echte gentleman bent.

Conclusie

Wanneer je geen interesse hebt om in een hele specifieke doelgroep naar een date of een relatie te zoeken, dan is de algemene datingsite Lexa geknipt voor je. De Lexa dating app kan daarbij ook prima van pas komen, want daarmee kun je op elk moment nieuwe profielen ontdekken, je matches bekijken en berichten versturen. De app is dik in orde met een aantal handige functies en een groot gebruiksgemak. Maar zoals bij de meeste datingsites is een betaald abonnement onmisbaar wanneer je de Lexa app volledig wilt benutten.


Download de Lexa app


Plus & minpunten

Pluspunten:
 • Overzichtelijke dating app met handige opties
 • Een groot aantal Lexa singles om uit te kiezen
 • Leuke manieren om nieuwe profielen te ontdekken
 • Voordelig betaald (premium) lidmaatschap beschikbaar
Minpunten:
 • Veel matches die wat verder weg wonen
 • Kleine foutjes in de app
Probeer Lexa gratis
foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen. LinkedIn

© Datingsitekiezen.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW te Zwolle | Privacy & Cookies