Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een datingsite.

Vergelijk de beste datingsites & apps van 2023

Bumble dating app review

Bumble
Bekijk top 10 dating apps

Laatst bijgewerkt: 5 juli 2022

Bumble is een alternatief voor Tinder waar de controle over het daten met opzet bij de vrouwelijke leden wordt gelegd. Je maakt als man een eigen profiel aan en kunt ook swipen en liken, maar het is bijvoorbeeld niet mogelijk om zelf een berichtje te schrijven aan je match voordat ze jou een reactie heeft gestuurd.

Bumble is alleen een app en er is dus geen bijbehorende datingsite. Bovendien mag je zelf kiezen of je wilt daten, vriendschappen op wilt doen of (zakelijk) wilt gaan netwerken. De Bumble app is gratis te installeren voor Android en iOS telefoons.

Waarom kies je voor Bumble?
  • Vrouwvriendelijke datingapp voor liefde en vriendschap
  • Intuïtief design met enkele goed ontworpen functies

Inschrijfproces

blank

Bij het aanmelden op Bumble heb je de keuze uit inloggen met Facebook of een nieuw Bumble account aanmaken op basis van je telefoonnummer. Beide opties bespreken we hieronder.

Inloggen met Facebook

Wanneer je makkelijk en snel op Bumble wilt kunnen inloggen is de optie om met Facebook in te loggen heel handig. Door op die knop te tikken word je doorgestuurd naar Facebook om toestemming te geven voor het koppelen met Bumble. Dat is vlot gedaan en ja gaat daarna meteen terug naar de Bumble app om je registratie af te maken.

Een eigen Bumble account aanmaken

Je hoeft niet noodzakelijk in te loggen met Facebook, want je kunt ook gewoon een nieuw Bumble account aanmaken. Daarvoor tik je op de link Gebruik een andere optie. Als eerste moet je dan een telefoonnummer invoeren en bevestigen, waarna er een verificatiecode naar dat nummer wordt gestuurd. Dat nummer met 4 cijfers neem je over in het verificatiescherm dat verschijnt en als de code goed is ga je door naar de volgende stap, het vormgeven van je profiel.

blank

Je profiel vormgeven

Om je profiel klaar te maken om meteen te gaan daten doorloop je achtereenvolgens deze stappen:
Het maken of uploaden van een profielfoto. Je kunt hier ook een foto van Facebook ophalen en gebruiken op Bumble. De eerste foto wordt in eerste instantie je hoofdfoto, maar je kunt ook direct nog meer foto’s op je Bumble zetten. Als je klaar bent tik je op Verder.

In de tweede stap vul je enkele gegevens in over jezelf, zoals je geslacht, geboortedatum en je naam.
Bumble wil ook graag je e-mailadres weten, bijvoorbeeld voor als je een keer je inloggegevens bent vergeten. Je krijgt na het invoeren van een geldig e-mailadres ook de vraag of je informatie wilt ontvangen over promoties en evenementen van Bumble.
Tot slot moet je het profiel dat je hebt aangemaakt afschermen met een zelf verzonnen wachtwoord.


Voordat je begint met daten

Zodra je een account hebt aangemaakt kun je de app openen. Maar voordat je echt aan de slag kan met nieuwe mensen ontmoeten wil Bumble graag eerst weten met welk doel je dat voornamelijk wilt doen: dates, nieuwe vrienden of netwerken. Kies je – zoals wij deden – voor dates, dan moet je ook nog even aangeven of dat met mannen, met vrouwen, of met allebei is.

Dat Bumble de veiligheid en het plezier van het daten belangrijk vindt, blijkt wel uit het feit dat je nu ook nog heel expliciet akkoord moet gaan met enkele voorwaarden. Daarin staat onder meer dat je belooft vriendelijk en respectvol te zijn naar andere leden.

De laatste stap is het aanzetten van je GPS als je dat nog niet had gedaan. Dat is nodig om van de app gebruik te kunnen maken, omdat Bumble profielen laat zien op basis van je locatie.


De app gebruiken

De Bumble app is qua werking vergelijkbaar met Tinder. Het centrale scherm bestaat uit een swipelijst met profielen. Elk profiel heeft een aantal foto’s en wat korte informatie over de persoon in kwestie. Ook zie je meteen waar het lid in kwestie zich bevindt. Je kunt laten merken dat je een profiel leuk vindt door op de knop met het vinkje te tikken of het profiel naar rechts te swipen. Door naar links te vegen of op de knop met het kruisje te tikken laat je zien dat je dat profiel niet zo interessant vindt.

Wat nu als je per ongeluk de verkeerde kant op hebt geswipet? Geen probleem, je schudt dan snel met je telefoon heen en weer om aan te geven dat je een vergissing hebt gemaakt. Je keuze wordt ongedaan gemaakt en je krijgt meteen het profiel weer te zien. Tenzij – en dat hadden wij een paar keer tijdens het testen – Bumble het andere lid al een notificatie heeft gestuurd over een mogelijke match. Dan kun je de verkeerde keuze niet meer ongedaan maken. Helaas kan dat al na enkele seconden het geval zijn.


blank

Profiel en instellingen

Op je profielpagina kun je de instellingen en foto’s beheren die op je openbare profiel getoond worden binnen Bumble. Hier kun je ook filters toevoegen waarmee je specifieker kunt matchen met bepaalde singles. Zo kun je bijvoorbeeld filteren sport en opleidingsniveau om vrijgezellen te vinden die goed bij je passen. Je krijgt twee gratis filters, maar let wel op dat je ook zelf die informatie goed in moet vullen op je profiel anders heb je er niet zoveel aan. Het is ook mogelijk om je profiel een tijdje inactief te zetten, bijvoorbeeld voor 24 of 48 uur. Je wordt dan niet in de app getoond en kunt zelf ook niet door andere profielen swipen.

blank

De lijst met matches

Door het goedkeuren van een profiel heb je nog niet meteen een match. Daarvoor is het nodig dat ook de andere man of vrouw je profiel een like geeft. Als dat het geval is dan komt het profiel in dit scherm met matches te staan. Je kunt dan een profiel weer even bekijken en meteen een berichtje sturen als je wilt. Contacten blijven hier alleen in staan als je inderdaad met ze aan het chatten bent toegekomen. Ook is het nodig dat vrouwen binnen 24 uur een reactie terug hebben gegeven. Is dat niet het geval dan verdwijnt de match weer uit de lijst.


Gratis of betaald abonnement

In principe kun je met Bumble naar hartenlust gratis swipen en matchen. Maar er zijn ook enkele betaalde functies die goed van pas kunnen komen. Zo kun je met een Bumble Boost zorgen dat je profiel bij veel meer singles onder de aandacht komt dan anders, zien je wie jou naar rechts heeft geswipet en je potentiële matches met 24 uur verlengen voordat ze verlopen. Ook hanteert Bumble een creditsysteem, waarmee je met Bumble Coins bepaalde handelingen kunt doen die het matchen ten goede komen. Door het uitdelen van een Super Swipe bijvoorbeeld aan een single die je echt heel leuk vindt.

Conclusie

Bumble is een uitstekend alternatief voor Tinder, waar vrouwen tijdens het daten echter wel duidelijk in het voordeel zijn. De vrouwen bepalen met wie ze willen matchen bijvoorbeeld. Dat is wellicht leuk voor de vrouwen, maar moet je als man maar net zin in hebben. Het kan bijvoorbeeld vervelend zijn dat je als man maximaal 24 uur de tijd krijgt om door de vrouw leuk gevonden te worden omdat anders je match verdwijnt. Maar aangezien je Bumble ook prima gratis kunt gebruiken is er natuurlijk niets mis mee om de app gewoon eens te proberen.


Download de Bumble app


Plus & minpunten

Pluspunten:
  • Vrouwvriendelijke datingapp voor liefde en vriendschap
  • Intuïtief design met enkele goed ontworpen functies
Minpunten:
  • Als man heb je weinig invloed op het datingproces
  • Swipes ongedaan maken werkt niet altijd
Bekijk top 10 dating apps
foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen. LinkedIn

© Datingsitekiezen.nl 2023 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Tesselschadestraat 155, 8023 BL Zwolle | Privacy & Cookies