Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een datingsite.

Vergelijk de beste datingsites & apps van 2024

EliteDating dating app review

EliteDating
Probeer EliteDating gratis

Laatst bijgewerkt: 5 juli 2022

EliteDating is een internationale datingsite die zich ook in Nederland uitsluitend richt op hoogopgeleide singles die een serieuze relatie zoeken. Naast een uitgebreide datingsite heeft EliteDating ook een dating app beschikbaar gemaakt. Middels een uitgebreide vragenlijst worden persoonlijkheid, karakter, wensen en eisen van de EliteDating singles in kaart gebracht, waarna de app op basis van die gegevens partnervoorstellen doet.

De meeste leden gebruiken de app naast de gewone datingsite, maar het is ook mogelijk om een nieuw account aan te maken en de persoonlijkheidstest te doorlopen binnen de app. Je kunt met een Premium account met de app ook matches inzien en berichtjes versturen naar andere leden.

Waarom kies je voor EliteDating?
  • Je krijgt goede matches dankzij de uitgebreide persoonlijkheidstest

  • De app is met slechts enkele belangrijke functies heel overzichtelijk
  • Vrijwel alle profielen zijn van uitgebreide informatie en foto's voorzien
Schrijf je gratis in bij EliteDating

blank

Inschrijfproces

De eerste stap is natuurlijk om de EliteDating app te installeren. Dat kan gewoon vanuit Google Play als je een Android telefoon hebt en in de App Store als je de app op een iPhone wilt gebruiken. Na het installeren krijg je de optie om in te loggen met een bestaand EliteDating account of een nieuw profiel aan te maken. Voor deze review hebben we natuurlijk even een nieuw account aangemaakt. Het eerste wat daarbij opvalt is dat de teksten op het scherm in het Engels zijn. Dat is niet zo vreemd aangezien EliteDating een internationaal datingplatform is.

Vind je dat vervelend? Kies dan onderaan eerst voor Nederland, want dan veranderen de schermteksten direct naar Nederlands. Vul nu je eigen geslacht in en of je een man of vrouw zoekt. Klik dan op Aanmelden. Nu moet je nog even een geldig e-mailadres invullen en een wachtwoord kiezen. Let op: je ontvangt een e-mail met een link erin. Je moet op die link klikken voor je het account bij EliteDating in gebruik kunt gaan nemen.


Profiel en vragenlijst invullen

Zodra je account is aangemaakt is het tijd om je profiel verder aan te vullen en de vragenlijst te doorlopen. Je krijgt ongeveer 100 vragen over jezelf en over de eisen en wensen die je aan je toekomstige partner stelt. De vragenlijst is in acht stappen onderverdeeld met een voortgangsindicatie bovenaan het scherm. Na het beantwoorden van een vraag wordt onderaan het scherm telkens een nieuwe vraag ingeladen en dat werkt helaas niet zo handig.

De elementen zijn soms moeilijk om op te klikken, je moet altijd iets doen met een vraag om door te kunnen gaan en het beeld verspringt steeds. Bij de vragen waarbij je aan moet geven in hoeverre een bepaalde uitspraak bij je past gaat dat gelukkig wat beter. Maar ook dan klik je af en toe op OK en verwacht je dus door te gaan naar het volgende onderdeel, maar worden er toch weer nieuwe vragen onderaan het scherm ingeladen.

De vragenlijst invullen voelt af en toe echt als een worsteling maar aangezien hier de kwaliteit van je matches vanaf hangt is het wel de moeite waard dit even uit te zitten en de vragen serieus te blijven beantwoorden.

blank


De app gebruiken

Zodra je klaar bent met de vragenlijst word je doorgestuurd naar de daadwerkelijke app. Onderaan het scherm zie je een klein menu met vier verschillende functies daaronder. Die verschillende functionaliteiten zullen we hieronder bespreken.

Singles

blankDit is het belangrijkste scherm van de app want hier kun je nieuwe profielen ontdekken die op basis van je vragenlijst en locatie aan je worden voorgesteld. Dit deel van de app bevat drie verschillende kolommen: Suggesties, Likes en Bezoekers. Bij Suggesties kun je de profielen bekijken die aan je wensen voldoen en die EliteDating goed bij jouw persoonlijkheid, wensen en voorkeuren vindt passen. In het hoofdscherm zie je alleen een (wazige) foto, een locatie en een leeftijd. Doorklikken naar het profiel zelf laat echter veel meer handige informatie zien, zoals interesses, hobby’s en wat deze single allemaal leuk en belangrijk vindt in het leven. Het scherm met Likes toont wie jij leuk vindt, wie jouw profiel een like heeft gegeven en bij welke profielen de aantrekkingskracht wederzijds gebleken is. Bij Bezoekers zie je alleen wie er allemaal al op jouw eigen profiel zijn komen kijken. Die laatste optie is geblokkeerd als je geen Premium lid bent.

Kismet

blankDe optie Kismet bevat zogenaamde Wildcards, matches die niet direct aan al je voorkeuren voldoen maar die EliteDating wel (om verder niet verklaarde redenen) graag aan je voor wil stellen. Waarom deze functie Kismet is genoemd is ons niet helemaal duidelijk. Hoe dan ook kun je een match afwijzen door op het rode kruisje te tikken of goedkeuren met de groene emoji met een lachend gezichtje. Ook kun je meteen een berichtje versturen. Maar let op: je krijgt slechts 1 wildcard profiel per dag voorgesteld en als je een profiel eenmaal hebt afgekeurd krijg je die ook nooit meer te zien.

Berichten

blankOnder de knop met de envelop erop vind je alle contactmomenten die je hebt gehad. Dat kunnen bijvoorbeeld berichtjes zijn die je hebt verstuurd en ontvangen, maar ook de likes die je hebt gegeven aan je Kismet matches komen hierbij te staan. Dat kan heel handig zijn, want een leuk profiel kun je zo altijd weer terugvinden. Maar de lijst wordt ook al vrij snel wat lang, zodat het juist weer lastiger kan worden om de leden waar je echt een grote klik mee hebt weer terug te vinden. Overigens is het alleen mogelijk om berichtjes te versturen met een Premium lidmaatschap.

Profiel

blankIn de vierde en laatste menu-optie vind je jouw eigen profielinformatie en kun je die meteen aanpassen. Zo kun je bijvoorbeeld nieuwe foto’s uploaden naar je profiel. Die foto’s worden alleen scherp getoond aan betalende Premium leden. Gratis leden krijgen de foto’s dusdanig wazig te zien dat er niets uit op te maken valt. Als je zelf nog gratis lid bent is dat dus ook wel lastig, want eigenlijk heb je geen idee hoe een andere single eruit ziet.


blank


Gratis of betaald abonnement

Het is al vrij snel duidelijk dat je voor effectief daten via de EliteDating app echt een betaald abonnement nodig hebt. Alleen dan kun je bijvoorbeeld profielfoto’s bekijken. Maar ook het bekijken van bezoekers op je profiel en het versturen van berichtjes is alleen te ontsluiten met een betaald lidmaatschap. Een betaling via de app verloopt via Apple of Google. De minimale prijs die je per maand betaalt is iets meer dan 20 euro, maar daarvoor is het wel nodig om een looptijd van minimaal 12 maanden te kiezen. Kies je voor een looptijd van 3 maanden, dan zit je al snel op een bedrag van 60 euro per maand.


Conclusie

EliteDating is een datingsite die zich richt op hoger opgeleide singles, een aantrekkelijke groep omdat hoogopgeleide mensen vaak ook meer geld te besteden hebben. Ook bij EliteDating betaal je daarom behoorlijke bedragen voor een maandelijks abonnement. Zo’n zogenaamd Premium lidmaatschap is bij EliteDating echt onmisbaar als je serieus op zoek wilt naar een nieuwe relatie. Wat ons betreft vereist de app nog wel wat aandacht, want die voelt op dit moment nog een beetje ondergeschikt aan de datingsite zelf. Zo zouden we bijvoorbeeld zelf liever de vragenlijst voor een nieuw account op een computer doorlopen in plaats van op de app. Wat dat betreft heeft grote concurrent Parship het wat beter voor elkaar.


Download de EliteDating app


Plus & minpunten

Pluspunten:
  • Je krijgt goede matches dankzij de uitgebreide persoonlijkheidstest

  • De app is met slechts enkele belangrijke functies heel overzichtelijk
  • Vrijwel alle profielen zijn van uitgebreide informatie en foto's voorzien
Minpunten:
  • De vragenlijst is niet prettig om in te vullen met de app
  • Met een gratis account kun je ook binnen de app niet zoveel doen
Probeer EliteDating gratis
foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen. LinkedIn

© Datingsitekiezen.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW te Zwolle | Privacy & Cookies