Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een datingsite.

Vergelijk de beste datingsites & apps van 2024

SDC Swingers dating app review

SDC Swingers
Probeer SDC Swingers gratis

Laatst bijgewerkt: 1 december 2022

Ben je als koppel op zoek naar gelijkgezinde stellen om mee te swingen? Of ben je single maar wil je je wildste seksuele fantasieën beleven? Dan is SDC Swingers de ideale datingapp voor je. SDC Swingers bestaat al jaren en was vroeger vooral bekend als swingersplatform, maar tegenwoordig kan iedereen er terecht voor stoute en ondeugende avonturen. 

De app is erg overzichtelijk en gemakkelijk in gebruik. Nadat je de app gedownload hebt, krijg je een gratis proefabonnement waarmee je de app kunt verkennen en kennis kunt maken met de belangrijkste functionaliteiten. Als je alle functies en mogelijkheden ook na afloop van je proefperiode wilt blijven gebruiken, moet je een betaald lidmaatschap aankopen.

Waarom kies je voor SDC Swingers?
 • De grootste swingers community van de wereld
 • Zeer geschikt voor stellen
 • Gemakkelijk in contact komen met gelijkgestemden
Schrijf je gratis in bij SDC Swingers

Wat is SDC Swingers?

blank

SDC stond vroeger voor Swingers Date Club en was vooral bedoeld als swingersplatform. Tegenwoordig verwijst SDC naar Seek, Discover, Connect. Zoals deze slogan al doet vermoeden, heeft de app nu ook een bredere invalshoek. Je kunt er als stel nog steeds terecht om andere koppels te vinden om mee te swingen, maar de app richt zich nu ook op open-minded singles die op zoek zijn naar avontuur en willen experimenteren met bijzondere seksuele fantasieën. SDC Swingers is niet alleen een datingapp, maar brengt ook mensen samen via evenementen en parties. Daarnaast vind je er ook sekseducatie via artikels, video’s en podcasts.


Hoe werkt SDC Swingers?

SDC Swingers is een overzichtelijke en gebruiksvriendelijke datingapp met een heleboel functies. De insteek is eerder traditioneel. Nadat je een profiel aangemaakt hebt en je voorkeuren aangeduid hebt, kun je met de uitgebreide zoekmachine zelf op zoek gaan naar gelijkgezinde gebruikers. Je kunt ook gebruikmaken van de speed date functie om snel in contact te komen met andere gebruikers. Heb je een leuk profiel gevonden? Dan kun je op verschillende manieren contact proberen te leggen met de gebruiker in kwestie.


Account en profiel aanmaken

Downloaden

Voor je met de app aan de slag kunt, zul je de app uiteraard eerst moeten installeren op je mobiele apparaat. Dit doe je door naar de store te gaan en te zoeken op SDC Swingers. Je kunt de app zowel downloaden in de Apple Store als in de Google Play Store.

blank

Inschrijfproces

Nadat je de app gedownload hebt, kun je de app openen om het inschrijfproces te starten. Je zult nu eerst een scherm te zien krijgen met de algemene voorwaarden van de app. Helemaal onderaan zie je de blauwe knop Akkoord. Door hierop te klikken, geef je aan dat je akkoord gaat met deze voorwaarden en kom je meteen op het startscherm terecht. Hier heb je vervolgens de optie om je in te loggen als je al een account hebt of om je gratis aan te melden. Wij kiezen voor deze laatste optie via de rode button Nu gratis aanmelden. Er zal nu een nieuw scherm openen waarin je met behulp van drie tabbladen het inschrijfproces zult doorlopen.

blank blank blank

In het eerste tabblad Account duid je aan of je single of een koppel bent, geef je je geslacht(en) op en kies je een profielnaam. Ook vul je je e-mail in en bedenk je een veilig wachtwoord. Tot slot selecteer je nog je locatie uit een lijst met opties.

blank

Vervolgens kun je in het volgend tabblad je interesses aanduiden. Ben je op zoek naar swingers? Dan kun je ook aangeven wat je precies wenst: een soft swap of een full swap. Je kunt zoveel mogelijkheden aanduiden als je zelf wilt. Je klikt onderaan op Opslaan om door te gaan naar het laatste tabblad, waar je je profiel verder kunt aanvullen. Zo kun je jezelf voorstellen met een persoonlijk tekstje en vertellen waarnaar je op zoek bent. Daarna kun je ook nog informatie toevoegen over je uiterlijke kenmerken en je levensstijl.

blank blank blank

Als je alle gewenste informatie ingevuld hebt, klik je onderaan op Bewaar.

Foto’s plaatsen

Vervolgens krijg je een pop-up te zien over het gebruik van foto’s op de app. Je bent verplicht om een foto op je profiel te plaatsen. De app raadt aan om als eerste foto (profielfoto) een foto te uploaden waarop je volledig in beeld staat. Er zijn bovendien enkele regels waaraan je foto’s moeten voldoen. Zo mogen er op de eerste foto geen geslachtsdelen te zien zijn. Ook foto’s met kinderen, dieren, wapens of drugs zijn niet toegestaan. SDC Swingers moet je foto’s eerst goedkeuren voor ze geplaatst worden; dit kan even duren.

blank

Nadat je een foto toegevoegd hebt, krijg je meteen toegang tot de app.


Profiel aanpassen en optimaliseren

Alle velden die je op je profiel kunt invullen, heb je normaal al ingevuld tijdens het inschrijfproces. Wil je bepaalde informatie wijzigen of verwijderen? Heb je enkele gegevens toch niet toegevoegd? Dan kun je dat makkelijk doen door rechtsboven op de knop met het tandwiel te klikken en vervolgens in het menu te kiezen voor Profiel Details. Aan de hand van dezelfde tabbladen als bij het aanmaken van je account kun je je profiel hier aanpassen.

blank

Als je graag extra foto’s wilt plaatsen op je profiel, dan klik je in het menu op de knop Foto’s.


Hoe vind je een match op SDC Swingers?

Leden zoeken

Nu je profiel volledig ingevuld is, is het tijd voor het echte werk: op zoek gaan naar gelijkgezinde gebruikers. Dit doe je via de uitgebreide zoekmachine in de app, die je terugvindt in het hoofdmenu linksboven. Hier klik je op Leden zoeken onder het tabblad Leden. Er zal nu een nieuw venster openen waar je allereerst kunt aanduiden naar wie je zoekt (stellen, vrouwen, mannen of transgenders).

blank blank

Nadat je dit veld ingevuld hebt, komen er meer zoekfilters tevoorschijn. Je kunt nu erg specifieke criteria aanduiden, zodat je leden kunt vinden met dezelfde interesses en voorkeuren. Zo kun je onder andere zoeken op locatie, leeftijd, lichaamstype, seksualiteit, etnische achtergrond en relationele voorkeur.

blank

Heb je je filters ingesteld? Klik dan onderaan op Ok om je zoekopdracht uit te voeren. Vervolgens zul je alle profielen te zien krijgen die aan je ingestelde criteria voldoen.

Online en nieuwe leden

Er zijn ook nog enkele andere manieren om leden te vinden. Zo kun je in het hoofdmenu onder de knop Leden ook de leden bekijken die op dit moment online zijn, net als de nieuwe leden. Via de drie puntjes rechtsboven kun je vervolgens ook hier enkele filters instellen. Zo kun je aanduiden dat je enkel stellen, mannen, vrouwen of transgenders wilt zien. Ook kun je de zoeklocatie aanpassen.

blank

Spotlight

Via het hoofdmenu kun je ook de spotlight-leden bekijken. Als spotlight-lid krijg je maximale zichtbaarh en ben je zichtbaar op de SDC-inlogpagina en de spotlight-pagina. Deze functie is exclusief beschikbaar voor stellen en vrouwen en enkel als je een betalend lid bent.

Heb je een interessant profiel gevonden? Dan kun je klikken op het profiel in kwestie om meer over deze gebruiker te weten te komen.


Hoe ziet een profiel eruit op SDC Swingers?

De gebruikers van SDC Swingers nemen deze app erg serieus en vullen hun profiel erg gedetailleerd in. Een profiel op deze datingapp is over het algemeen dan ook vrij uitgebreid en bestaat uit een aantal delen:

Foto’s

Helemaal bovenaan zie je de naam en de woonplaats van de gebruiker. Daaronder kun je de foto’s bekijken die de gebruiker geüpload heeft. Sommige foto’s zijn enkel beschikbaar voor betalende leden en bovendien moet je dan naar de website surfen om ze te bekijken. Het beleid van de app stores staat bepaalde erotische content immers niet toe.

blank

Contactopties

Onder de profielfoto’s van een gebruiker vind je nog een blok die we niet eerder besproken hebben, namelijk de mogelijkheden om contact te leggen. We zetten de verschillende opties hieronder op een rijtje:

blank

 • Messenger: Via deze knop kun je meteen een berichtje sturen naar de gebruiker in kwestie. Als de gebruiker online is, zal deze knop groen zijn en kun je dus met elkaar chatten.
 • Vriendschapsverzoek: Door hierop te klikken, kun je iemand uitnodigen om vrienden te worden.
 • Onthouden: Voeg een gebruiker toe aan je favorieten zodat je het profiel later makkelijk kunt terugvinden.
 • Valideren: Heb je een leuke date gehad met een ander lid? Dan kun je aangeven dat hij/zij echt is door het profiel te valideren.
 • Notities: Je kunt korte tekstjes in de vorm van opmerkingen aan een profiel toevoegen. Deze informatie is enkel voor jezelf; andere mensen kunnen dit niet zien, ook niet de gebruiker in kwestie.
 • Like: Door hierop te klikken, toon je dat je iemand wel leuk vindt.

Met de drie puntjes rechtsboven kun je een gebruiker ook blokken en/of rapporteren.

Persoonlijke informatie

Vervolgens vind je uiterlijke kenmerken, seksuele voorkeuren en interesses. Onderaan een profiel kun je eventueel nog enkele validaties terugvinden. Door andere gebruikers een validatie te geven na een leuke date kun je aangeven dat een bepaald profiel echt en betrouwbaar is.

blank

Ook kun je de vriendenlijst van een gebruiker bekijken.


Extra functies

Zoals eerder gezegd is SDC Swingers meer dan alleen een datingapp. Daarom vind je op deze app nog veel meer functionaliteiten dan de opties die we reeds besproken hebben. Hieronder zetten we dan ook alle extra functies en mogelijkheden van SDC Swingers op een rijtje:

SDC Feed

Onder het tabblad Communicatie in het hoofdmenu linksboven vind je de optie SDC Feed terug; dit is eveneens de startpagina van de app. Je kunt hier de meest recente activiteiten van je vrienden bekijken en ontdekken wie je profiel bezocht heeft. Daarnaast zie je hier ook de nieuwste leden en evenementen. Via de drie puntjes rechtsboven kun je zelf instellen welke meldingen hier getoond worden.

blank

Forum

De pagina Forum vind je eveneens terug onder het tabblad Communicatie in het hoofdmenu. Hier kun je berichtjes plaatsen om je ervaringen te delen of informatie te vragen.

Speed date

De functie speed date is een makkelijke manier om snel leuke dates te vinden. Je ziet hier namelijk allemaal contactadvertenties van gebruikers die een concrete date voorstellen. Bij elk voorstel staat meteen ook een plaats en een datum. Reageren doe je via een persoonlijk berichtje naar de single of het koppel in kwestie.

blank

Contacten

Het tabblad Contacten bevat een overzicht van alle profielen die je een like gegeven hebt, onthouden hebt, bevriend hebt of waarbij je een notitie toegevoegd hebt.

Ledenservice

Onder deze knop kunnen leden hun diensten aanbieden, bijvoorbeeld als fotograaf, coach of gids.

Clubs en bedrijven

Op SDC Swingers zijn ook bedrijven welkom, zoals clubs, om evenementen te delen. Een overzicht van deze bedrijven vind je terug onder de knop Clubs en bedrijven in het hoofdmenu.

Parties en events

Op deze pagina vind je alle evenementen terug die de komende dagen, weken en maanden plaatsvinden. Dit zijn zowel privé-evenementen als publieke evenementen en workshops.

blank

Reiskalender

Ga je binnenkort op reis en wil je ter plaatse gelijkgezinde singles of koppels leren kennen voor een spannend avontuur? Dan kun je hier alvast je reisplan ingeven. Je kunt hier ook makkelijk bekijken wie zich op jouw locatie of bij jou in de buurt bevindt.

blank blank


Veiligheid en privacy

Aangezien veel leden SDC Swingers discreet willen gebruiken, hecht de app veel belang aan privacy en veiligheid. Tijdens je inschrijving krijg je dan ook meteen de algemene voorwaarden en het privacybeleid van de app te zien, waar je heel gedetailleerd kunt bekijken wat er met je gegevens gebeurt. Hierin hebben we niets vreemd of verdacht opgemerkt.

Daarnaast heb je in de app ook zelf enkele mogelijkheden om discreet te blijven. Zo kun je de app gebruiken met een pseudoniem en ben je niet verplicht om alle velden op je profiel in te vullen. Onder de knop Instellingen heb je tot slot ook enkele privacyopties. Zo kun je bijvoorbeeld leden zonder foto of single mannen blokkeren.

blank

Heb je toch ergens een probleem of klacht? Dan kun je in het menu via de knop Contact en Help de helpdesk van de app contacteren.


Voor wie is SDC Swingers?

SDC Swingers is de ideale datingapp voor iedereen met seksuele fantasieën. Of je nu single bent en op zoek bent naar kinky activiteiten of een koppel dat een swingdate hoopt te vinden: het is allemaal mogelijk op deze app. De enige voorwaarde om een profiel aan te maken is dat je minstens 18 jaar oud bent.


Wat kost SDC Swingers?

Gratis downloaden en aanmelden

Je kunt SDC Swingers volledig gratis downloaden in de store. Vervolgens kun je een profiel aanmaken en krijg je enkele dagen een gratis proefabonnement. Hiermee kun je de app verkennen en alle functies uitproberen. Na deze proefperiode krijg je een gratis profiel met beperkte mogelijkheden. Wil je je toegang tot alle functionaliteiten behouden, dan zul je zelf een betaald lidmaatschap moeten aankopen.

Betaald lidmaatschap

Met een betaald abonnement heb je heel wat mogelijkheden. Zo kun je onbeperkt berichten ontvangen en sturen, leden valideren en zelf gevalideerd worden, live videochatten, lid worden van groepen en zelf groepen maken, een speed date posten en gebruikmaken van de uitgebreide zoekmachine.

Er zijn verschillende abonnementsopties mogelijk:

 • 1 maand (30 dagen): € 25,95 per maand
 • 3 maanden (92 dagen): € 16,65 per maand, betaald in 1 betaling van € 49,95
 • 6 maanden (182 dagen): € 14,16 per maand, betaald in 1 betaling van € 84,95
 • 12 maanden (365 dagen): € 10,41 per maand, betaald in 1 betaling van € 124,95

Momenteel kun je ook kiezen voor een lifetime aanbod. Je betaalt dan € 250 en bent je leven lang lid van SDC Swingers.

Betalen

Betalingen in de app verlopen rechtstreeks via je Apple- of Google-account.

Je abonnement zal automatisch opnieuw verlengd worden voor dezelfde periode. Als je dit wilt voorkomen, moet je de incasso uitzetten via je account-instellingen.


SDC Swingers opzeggen

Is SDC Swingers toch niet zo je ding? Of wil je de app om een andere reden niet langer gebruiken? Dan kun je je profiel op de app met enkele klikken makkelijk opzeggen. Hiervoor ga je naar het tandwieltje rechtsboven en klik je in het menu dat opent op Account. Helemaal onderaan zul je hier vervolgens de optie Profiel verwijderen zien. Je hebt nu de keuze tussen je profiel verbergen en je profiel verwijderen.

blank

Door te kiezen voor de optie Profiel verbergen, zal je profiel tijdelijk op inactief gezet worden. Je bent nu onzichtbaar voor andere leden tot je zelf beslist om je profiel opnieuw te activeren.

Wil je je profiel liever volledig verwijderen? Dan geef je onder de knop profiel verwijderen een reden voor je vertrek op en bevestig je je keuze.

blank


Download de SDC Swingers app


Plus & minpunten

Pluspunten:
 • De grootste swingers community van de wereld
 • Zeer geschikt voor stellen
 • Gemakkelijk in contact komen met gelijkgestemden
Minpunten:
 • Niet geschikt voor het vinden van een serieuze relatie
Probeer SDC Swingers gratis
foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen. LinkedIn

© Datingsitekiezen.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW te Zwolle | Privacy & Cookies