Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een datingsite.

Vergelijk de beste datingsites & apps van 2024

e-Matching dating app review

e-Matching
Probeer e-Matching gratis

Laatst bijgewerkt: 5 juli 2022

E-matching is een datingsite voor hoger opgeleide singles die op zoek zijn naar een serieuze relatie. Naast een uitgebreide datingsite biedt E-matching zijn leden ook een handige dating app voor smartphones met een Android of iOS besturingssysteem. Deze app beschikt over vrijwel alle mogelijkheden die je met de gewone datingsite ook hebt. In deze review lees je of dat de juiste keus was en of de E-matching app dus een goede optie is wanneer je een hoger opgeleide single wilt leren kennen.

Waarom kies je voor e-Matching?
  • Uitgebreide datingapp met veel handige opties
  • Voordeliger dan andere datingsites voor hoogopgeleide singles
Schrijf je gratis in bij e-Matching

blank

Inschrijfproces

Er is geen mogelijkheid om met je Facebook-account of bijvoorbeeld een Google-account in te loggen op de app. Je moet daarom altijd een apart E-matching account aanmaken als je die nog niet hebt. Ben je wel al ingeschreven bij de site? Log dan in met die gegevens door op de knop Inloggen te tikken en je gegevens in te vullen. Wanneer je nog geen account hebt tik je op Aanmelden. Dan word je in 4 stappen door de aanmeldprocedure geleid.

Stap 1: Start

In de eerste stap moet je wat basisgegevens over jezelf invullen, zoals je eigen geslacht en dat van de singles die je zoekt. Ook wordt je gevraagd een unieke gebruikersnaam te kiezen waarbij je een melding krijgt als de naam al in gebruik is. Dan voer je ook je e-mailadres in, je initialen en je achternaam. Tot slot krijg je de keuze om gebruik te maken van de gratis kennismakingsactie met drie gegarandeerde contacten. Nadat je hebt aangevinkt dat je akkoord gaat met de algemene voorwaarden kun je verder naar de tweede stap.

Stap 2: Zoekprofiel

Bij het zoekprofiel kun je meteen aangeven wat voor single je wel zou willen ontmoeten. Zo kun je bijvoorbeeld de gewenste minimale en maximale leeftijd invullen en in welke regio die persoon zou moeten wonen. Maar er zijn nog veel meer zoekwensen die je kunt instellen, zoals het opleidingsniveau, kinderwens en of je roken en drinken acceptabel vindt.

Stap 3: Eigen profiel

Nu is het tijd om wat meer informatie over jezelf in te vullen. Het gaat eerst vooral om heel praktische vragen, zoals je eigen opleidingsniveau. Dat E-matching alleen is bedoeld voor hoogopgeleide singles blijkt wel uit het feit dat je hier alleen hbo en universitair niveau kunt selecteren. Tegen het eind van deze stap kun je ook je hobby’s, interesses en voorkeuren wat meer naar voren laten komen. Zo kun je hier je muzieksmaak invullen en wat je favoriete films zijn.

Stap 4: Foto’s

In de vierde en laatste stap is het mogelijk een profielfoto te uploaden vanaf je telefoon. Je kunt meteen aangeven of die foto voor iedereen zichtbaar mag zijn, of alleen voor de personen die je daar toestemming voor geeft. Dit was de laatste stap van je aanmelding. Door nogmaals op Inschrijving afronden te tikken wordt je profiel opgeslagen. Per e-mail wordt er nu een wachtwoord naar je toegestuurd waarmee je in kunt loggen.


De app gebruiken

Nadat je een account hebt aangemaakt kun je inloggen op de app. Aangezien je automatisch terug bent gestuurd naar het startscherm tik je daar nu op de knop Inloggen. Vul je gegevens in en tik wederom op Inloggen. Nu kun je van de app gebruik gaan maken. Linksboven zie je de menuknop waar alles is te vinden dat je in de app kunt doen. De verschillende opties bespreken we hieronder.

blank

Zoeken

blank de eerste stap van het daten is natuurlijk om profielen te zoeken van singles waar je wel interesse in zou hebben. Dat kun je doen met de knop Zoeken. Dan kom je op een zoekformulier waar je zo nauwgezet of breed als je wilt profielen kunt laten tonen. Die worden in een lange lijst gezet waarin je op elk profiel kunt tikken om nog veel meer foto’s en gegevens te laten zien. Als je het profiel leuk vindt kun je dat lid een duimpje omhoog geven, of natuurlijk meteen een berichtje sturen.

Mailbox

blank Wanneer je een berichtje ontvangt van een ander lid dan komt dat in je mailbox terecht. Daar kun je het berichtje openen en als je wilt uiteraard meteen beantwoorden.

Direct naar profiel

blank Met deze functie heb je niet de zoekfunctie nodig om meteen naar een bepaald profiel te gaan. Het enige wat je hoeft te doen is de naam van het profiel in te vullen en op de knop te tikken.

Speeddaten

blank Hier vind je een pagina met uitleg over het Speeddaten van E-matching. Dat zijn avonden waar je het online daten even verruilt voor echte ontmoetingen met andere singles. Je kunt in dit scherm ook altijd een actueel overzicht vinden van de geplande speeddating bijeenkomsten in je eigen regio. Door op de link te tikken van een bepaald evenement kun je jezelf zelf direct inschrijven.

Mijn profiel

blankZoals je wel zult begrijpen kun je hier alle aspecten van je eigen profiel aanpassen. Zo kun je bijvoorbeeld nieuwe foto’s toevoegen en oude verwijderen, je omschrijving aanpassen en nog veel meer. Alle verschillende mogelijkheden zijn toegankelijk vanaf het eerste scherm binnen Mijn profiel.

Second opinion

blank Deze menu-optie stuurt je direct door naar de website van E-matching. Je kunt daar informatie lezen over de Second Opinion. Daarbij word je geholpen door een zogenaamde Dating Pro van E-matching die je profiel beoordeelt en je kan vertellen wat je kunt verbeteren om meer en betere matches te ontvangen. Dat is een betaalde dienst waarbij je ook meteen een lidmaatschap afsluit met een looptijd tussen 1 en 3 maanden.

Lidmaatschap

blankHier kun je een betaald lidmaatschap afsluiten. Alhoewel je als gratis lid gewoon kunt reageren op berichtjes die je ontvangt, is het vaak toch de moeite waard om een betaald abonnement te nemen zodat je ook zelf profielen kunt benaderen. Je kunt kiezen uit abonnementen van 1, 3, 6 en 9 maanden.

Lijsten

blank

De menu-optie Lijsten bestaat uit meerdere schermen die je direct vanuit het hoofdmenu kunt bereiken. Je vindt er allerlei handige overzichten, bijvoorbeeld van alle nieuwe leden, de leden die je bekeken hebt of die jou hebben bekeken, je favoriete profielen en de profielen die je hebt uitgesloten.

Service

blank Ook het kopje Service in het menu herbergt diverse functies maar het voert wat te ver om die hier allemaal te bespreken. Je vindt er bijvoorbeeld veelgestelde vragen en hun antwoorden, de helpdesk, gegevens over je lidmaatschap en informatie over de voorwaarden, het privacybeleid en de geplaatste cookies.

blank


Gratis of betaald abonnement

Zoals bij veel datingsites en datingapps kun je pas echt lekker daten bij E-matching met een betaald abonnement. Helemaal bij datingsites voor hoger opgeleide singles gaat het daarbij vaak om behoorlijke bedragen. E-matching heeft de kosten echter weten te beperken. Voor een maandabonnement betaal je tussen € 12,- en € 20,- afhankelijk van de duur van het lidmaatschap. Dat is voor de meeste mensen dus prima te behappen.

Let op: tijdelijk heeft E-matching een speciale actie voor singles die binnen de laatste 10 jaar zijn afgestudeerd, want die krijgen een maand lang gratis daten cadeau. Deze regeling geldt ook voor singles die zichzelf via de app aanmelden.

Conclusie

De E-matching datingapp maakt voor ons gevoel niet volledig gebruik van alle opties die moderne mobiele apparaten bieden. Het lijkt er vooral op alsof de gewone website iets te snel is omgezet naar een app, zonder de unieke mogelijkheden daarvan te benutten. Het inschrijven is bijvoorbeeld veel langer en omslachtiger dan we tegenwoordig zouden verwachten.

Daar staat tegenover dat je wel heel veel opties in de app hebt, die ook makkelijk via hetzelfde menu zijn te bereiken. Bovendien kun je hier als hoogopgeleide single op een uitgebreide manier zoeken en matchen met andere singles van je eigen niveau. Je zou daar op deze manier echter ook gewoon de mobiele website van E-matching je browser kunnen openen voor ons gevoel. Maar voor wie een aparte app handiger vindt is de E-matching app echter ook een prima keuze.


Download de e-Matching app


Plus & minpunten

Pluspunten:
  • Uitgebreide datingapp met veel handige opties
  • Voordeliger dan andere datingsites voor hoogopgeleide singles
Minpunten:
  • Weinig meerwaarde ten opzichte van de website
  • Schermen reageren soms wat traag
Probeer e-Matching gratis
foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen. LinkedIn

© Datingsitekiezen.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW te Zwolle | Privacy & Cookies