Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een datingsite.

Vergelijk de beste datingsites & apps van 2024

Wat is de beste gay dating app?

Gay
Wat is de beste gay dating app?

Laatst bijgewerkt: 5 juli 2022

Ben jij een heer die op heren valt of een dame die iemand van het eigen geslacht prefereert? En ben je vaak onderweg of vind je het juist heerlijk om lekker lui op de bank op zoek te gaan naar leuke mannen of vrouwen om mee te daten? Dan hebben we dit artikel speciaal voor jou geschreven. We behandelen namelijk de beste gay dating apps zodat je on-the-go of uit het comfort van je eigen woning makkelijk en snel via je smartphone of tablet op zoek kunt gaan naar gelijkgestemden.


Online daten via een gay app

Misschien heb je al wel wat ervaring met online daten. Misschien ben je eerder iemand die gelijkgestemden liever in ‘het echte leven’ ontmoet. Daten via een app is hoe dan ook relatief nieuw, maar aan een ware opmars bezig. De bekende gay dating sites hebben de lijn van de website doorgezet in een mobiele applicatie zodat je ook op je smartphone of tablet gebruik kunt maken van online dating. Hoe eenvoudig wil je het hebben? Om je een handje te helpen bij het vinden van leuke mannen en vrouwen hebben we hieronder de beste gay dating apps voor je op een rijtje gezet.


GayParshipBezoek GayParship

Ben je een vrouw die op vrouwen valt? Dan is dit eigenlijk de enige app in dit rijtje met beste gay dating apps die ook voor jou geschikt is. De overige twee zijn namelijk alleen voor homo- en biseksuele mannen bedoeld, maar hier vind je meer alternatieven voor homo- en biseksuele vrouwen. De website GayParship is natuurlijk afgeleid van het 'gewone' Parship en deze datingsites onderscheiden zich beiden vanwege het serieuze karakter van de websites en het hoge succespercentage. Wie serieus op zoek is naar een relatie moet simpelweg op GayParship zijn. Alle belangrijke functionaliteiten van de website zijn vertaald naar de mobiele app. Zo kun je gemakkelijk door profielen bladeren, berichten lezen en versturen via de ingebouwde inbox en zien wie je profiel bekeken heeft. Uniek aan de GayParship app is de mogelijkheid om anoniem te blijven. Je bepaalt zelf welke leden je foto's kunnen bekijken en misschien is dat wel extra interessant voor nieuwelingen in online daten voor homo- en biseksuelen. De Parship app is gratis te downloaden voor iOS apparaten en Android devices, maar je hebt natuurlijk wel een Parship account nodig om de app te kunnen gebruiken.

Bezoek GayParship

GaybuddyBezoek Gaybuddy

Zoals gezegd is Gaybuddy alleen bedoeld voor mannen die op mannen vallen. Deze mannen zijn op zoek naar uiteenlopende zaken: van vluchtig sekscontact tot de man van hun dromen. Met de 100% contactgarantie die Gaybuddy je geeft moet het dan ook niet al te moeilijk zijn om te vinden waar je op zoek naar bent. Gaybuddy.nl is echter wel de vreemde eend in de bijt als het om dit lijstje met beste gay dating apps gaat. Gaybuddy heeft namelijk geen app. Waarom we de website dan wel in dit rijtje hebben opgenomen? Simpel. Gaybuddy is één van de grootste platformen in Nederland voor gay dating en de mobiele versie van de website is zó goed, dat het feitelijk een app zou kunnen zijn. Alle mogelijkheden die je op de 'gewone' website hebt zijn ook terug te vinden in de mobiele variant. Je kunt eenvoudig door profielen bladeren en met de ingebouwde berichten functie kun je gemakkelijk contact opnemen met een lid waar je oog op is gevallen. Net als bij de GayParship app heb je de mogelijkheid om anoniem te blijven tijdens het online daten en geef je meer informatie pas weg wanneer JIJ dat wilt. Inschrijven op Gaybuddy is wederom gratis en de mogelijkheden met een gratis membership zijn ruim te noemen.

Bezoek Gaybuddy

Grindr Gay

Moeten we deze app echt nog introduceren aan je? Vrijwel iedereen in de gayscene kent dit fenomeen tegenwoordig wel en het is wereldwijd de meest gebruikte app onder homo- en biseksuele mannen. Grindr wordt ook wel gezien als hét alternatief voor Tinder omdat de meeste mannen op zoek zijn naar (eenmalig) sekscontact, maar er zijn ook wel mannen te vinden op Grindr die op zoek zijn naar een serieuze relatie. De app werkt op eenzelfde manier als Tinder en andere dating apps: aan de hand van je huidige locatie krijg je mannen te zien die zich in de buurt van je bevinden. In tegenstelling tot andere apps kun je bij Grindr met elke gebruiker contact opnemen zonder dat jullie elkaar hebben geliked of gematcht. De berichten functie zelf heeft veel weg van een populaire messenger app als Whatsapp en je hebt naast de mogelijkheid om berichten te verzenden, ook de optie om foto's te versturen. Het inschrijven en het gebruiken van Grindr is kosteloos, maar je hebt de mogelijkheid om een Grindr Xtra abonnement aan te schaffen. Hiermee kun je sneller swipen door profielen, eindeloos matchen en mensen toevoegen aan je favorieten en krijg je geen advertenties meer te zien tijdens het gebruik van de Grindr app. Grindr is beschikbaar in de Apple Appstore en de Google Playstore.


Wat maakt een goede (gay) dating app?

Je hebt kunnen lezen dat alle drie de apps gratis uit te proberen zijn. Je kunt dus helemaal zelf bepalen wat voor jou de beste gay dating app is. Maar wat maakt nu precies een goede app? We hebben hieronder overzichtelijk voor je op een rijtje gezet wat belangrijk is bij een goede app.

Beschikbaarheid

Jij hebt misschien wel een iPhone, maar je potentiële date gebruikt liever een Android apparaat. Dan is het natuurlijk wel handig als jullie beiden gebruik kunnen maken van dezelfde app. Een goede app is dan ook beschikbaar voor diverse besturingssystemen. De apps die we hierboven benoemd hebben zijn allemaal beschikbaar voor zowel Apple apparaten, als voor Android devices.

Gebruiksvriendelijkheid

Herinner je je de begindagen van mobiel browsen nog? Zelfs in apps moest je soms van links naar rechts ‘scrollen’ om alle content te kunnen bekijken. Vandaag de dag is dat bij de meeste apps gelukkig niet meer het geval en zijn ze helemaal geoptimaliseerd om gebruikt te worden op een mobiel apparaat. Een goede app heeft gebruiksvriendelijkheid dan ook hoog in het vaandel staan en gelukkig is dat bij alle bovengenoemde gay dating apps het geval.

Functionaliteiten

Je wilt binnen een app natuurlijk van dezelfde functionaliteiten gebruik kunnen maken als binnen de reguliere website. Denk hierbij aan het eenvoudig aanpassen van je profiel, het wijzigen van je profielfoto, het bekijken van profielen van overige leden en berichten kunnen ontvangen en versturen. Al deze functionaliteiten zorgen er (samen met een hoge mate van gebruiksvriendelijkheid) voor dat een app een goede dating app is. Ook hier beschikken alle bovengenoemde apps over (vrijwel) alle functies zoals we ze hier benoemd hebben en is de app dus een prima verlengstuk van de normale website.

Anonimiteit

De ene homo- of biseksuele man of vrouw komt open voor zijn of haar geaardheid uit, maar er zijn zat mensen die liever in de schaduw blijven en liever niet te koop lopen dat ze op mensen van hetzelfde geslacht vallen. De mogelijkheid om anoniem te blijven kan dan een verrijking zijn. Als dit voor jou een vereiste is valt een app als Grindr automatisch af, maar zijn de andere twee gay dating apps prima te gebruiken. Je kunt hier helemaal anoniem blijven en pas meer informatie over jezelf delen als er een wederzijdse klik is.


Wat vind jij de beste gay dating app?

Heb je al wat ervaring met één van de bovenstaande gay dating apps? Of juist ervaring met een andere app die we niet benoemd hebben? Laat ons je bevindingen weten via een reactie hieronder. We zijn altijd op zoek naar gebruikerservaringen van apps die we besproken hebben én van apps die we zelf nog niet hebben opgenomen in dit artikel!


foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen. LinkedIn

© Datingsitekiezen.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW te Zwolle | Privacy & Cookies