Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een datingsite.

Vergelijk de beste datingsites & apps van 2024

Hoe regel je een homodate?

Gay
Hoe regel je een homodate?

Laatst bijgewerkt: 5 juli 2022

Op zoek naar leuke mannen (of vrouwen) voor een geslaagde homodate? Lees dan vooral verder, want in dit artikel bespreken we de beste manieren om een gaydate te regelen en wat je vervolgens zou kunnen gaan doen tijdens de date. Alhoewel homodate ‘klinkt’ alsof dit artikel alleen voor mannen is, kunnen lesbiennes en bi-vrouwen ook prima uit de voeten met de genoemde sites en date ideeën!


Het vinden van een leuke gay date

Als je als man of vrouw op zoek bent naar een leuke homodate heb je keuzes te over. Contactadvertenties, een app als Grindr en natuurlijk talloze barretjes en cafeetjes die speciaal gericht zijn op de gayscene.

Het makkelijkste blijft echter online zoeken naar je date. Er zijn diverse websites die je helpen bij het vinden van een leuke date, ongeacht je eigen bedoelingen bij de date. Zowel one night stands als serieuze relaties vind je op onderstaande online datingsites. Probeer ze uit en ontdek welke het beste bij je past!


GayParshipBezoek GayParship

Gayparship.nl is de tegenhanger van het 'normale' Parship.nl. Parship is één van de grotere websites voor online dating en de gayvariant richt zich logischerwijs alleen op mannen en vrouwen die op zoek zijn naar een partner van hetzelfde geslacht. Dit maakt Gayparship ook een perfecte plaats voor vrouwen die op zoek zijn naar andere (bi) dames. In tegenstelling tot Gaybuddy zijn de leden op Gayparship.nl voornamelijk op zoek naar een serieuzere date en de vragenlijst die je moet invullen tijdens je aanmelding zorgt er voor dat je gemakkelijk gematcht wordt aan mannen of vrouwen die goed bij je persoonlijke voorkeuren passen. Ben je op zoek naar een wat serieuzere homodate? Dan is Gayparship.nl dé place to be!

Bezoek GayParship

LexaGayBezoek LexaGay

Net als Gayparship.nl is Lexagay onderdeel van de 'normale variant' Lexa.nl. Wederom richt ook Lexagay zich alleen op mannen en vrouwen die zoeken naar een partner van hetzelfde geslacht. Lexa heeft al diverse awards gewonnen als datingsite. Je privacy en veiligheid zijn dus gewaarborgd als je gebruik maakt van de website. De leden op Lexagay zijn op zoek naar uiteenlopende zaken. Van een eenmalige (erotische) date tot een serieuze partner. Wat je ook zoekt; je gaat het vinden bij LexaGay!

Bezoek LexaGay

GaybuddyBezoek Gaybuddy

Gaybuddy.nl geldt als het grootste gaydatingplatform van Nederland. Van snelle sekscontacten tot een vaste partner: je gaat het vinden op Gaybuddy. De website richt zich specifiek op gay mannen. Voor (bi) dames is Gaybuddy daarom wat minder geschikt, maar als man kun je hier veilig, anoniem en (in het begin) gratis op zoek naar leuke mannen voor een geslaagde date.

Bezoek Gaybuddy

Tips voor een leuke homodate

Nu je weet waar je het beste op zoek kunt gaan naar een leuke homodate is het tijd voor de vervolgstap. Je wilt je date natuurlijk wel een klein beetje imponeren en daarvoor zul je met een verrassend date idee moeten komen.

In onze overige artikelen vind je tal van voorbeelden van actieve dates of spannende dates. Deze date ideeën zijn voor zowel hetero- als homoseksuele mannen en vrouwen leuk om te doen tijdens de eerste date. Doe er dan ook vooral inspiratie op als onderstaande date tips niet goed bij je passen.

Ga naar een gaybar

Supercliché en veel mensen raden het af als eerste date, maar een gaybar kan een uitstekende plek zijn om er jullie eerste homodate plaats te laten vinden. Je weet immers direct wat voor vlees je in de kuip hebt. Zoekt hij of zij de hele avond door (oog)contact met anderen? Dan is je date misschien leuk voor een nachtje, maar zeker niet voor een serieuze relatie. Heeft hij of zij juist vooral oog voor jou en doet je date echt zijn of haar best om je beter te leren kennen? Dan weet je dat je niet gauw bang hoeft te zijn dat je date aandachtsgeil is en iedere week in de gaybar te vinden is.

Borrelen

Borrelen is altijd goed. In een lokaal café of restaurant heb je de mogelijkheid om je date beter te leren kennen. Er is ook minder invloed van buitenaf zoals je in de gaybar waarschijnlijk wel zult hebben. In een ‘gewone’ horecagelegenheid zullen er immers minder gelijkgestemden aanwezig zijn waardoor jullie één en al oor voor elkaar zullen hebben. Is je date niets? Dan is het natuurlijk ook veel gemakkelijker om weer afscheid te nemen van elkaar. Klikt het juist bijzonder goed? Dan kunnen jullie overwegen om het drankje te laten begeleiden door een maaltijd of misschien zelfs wel op huis aan te gaan voor het welbekende ‘kopje koffie’.

Spreek buiten af

Ook een buitendate kan erg interessant zijn als homodate. Wandelen in de natuur, uitwaaien aan het strand of samen een stad verkennen: ideaal als je elkaar beter wilt leren kennen. Je hebt alle ruimte om te praten met elkaar en ook hier kun je weer gemakkelijk het hazenpad nemen als je date het toch niet helemaal blijkt te zijn. Is het juist wél heel leuk? Dan kunnen jullie gemakkelijk een vervolg geven aan de date door ergens wat te gaan drinken of eten.


Nog meer tips & tricks?

Wil je nog meer date tips en ideeën ontdekken? Neem dan een kijkje in onze artikelen. Hier vind je meerdere artikelen met tips en tricks voor een leuke date. Ongeacht of je nu homo-, hetero en/of biseksueel bent.

Mis je na het lezen van dit artikel nog een echt ontzettend leuk idee voor een date? Laat het ons weten via een reactie. Misschien voegen we ‘m (als het een erg goed idee is) nog toe aan dit artikel over gaydates!


foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen. LinkedIn

© Datingsitekiezen.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW te Zwolle | Privacy & Cookies