Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een datingsite.

Vergelijk de beste datingsites & apps van 2024

8x De beste site voor een gay chat

Gay
8x De beste site voor een gay chat

Laatst bijgewerkt: 5 juli 2022

Als je een gay of bi man bent en graag via internet met andere mannen in contact wilt komen, dan is een gay chat een discrete en heel ontspannen manier om dat te doen. Het kan dan echter wel lastig zijn om een datingsite of een chatsite te vinden die zowel discreet als veilig is. Daarom hebben we in dit artikel de websites verzameld waar je wat ons betreft als Nederlandse man het beste op zoek kunt naar een homo chat. Ook bespreken we wat er zo prettig is aan een online gay chat en hoe je zelf de leukste chats kunt vinden.

Homo chat websites

Wanneer je op zoek bent naar veilig platform om een leuke homo chat te voeren, dan kun je daarvoor momenteel het beste terecht op de volgende websites.


GaybuddyBezoek Gaybuddy

Gaybuddy is de ideale website voor elke man die een vrijblijvend gay contact zoekt. De meeste mannen die op deze website actief zijn zoeken namelijk spanning en avontuur met een andere man. Je kunt er meteen je voorkeur aangeven voor jongere of oudere leden, zodat je direct in chats terecht komt met de mannen waar je interesse in hebt. Profielen worden er handmatig gecontroleerd om de veiligheid te vergroten.

Pluspunten
  • Handmatige profielcontrole
  • Gratis eigen chatprofiel aanmaken
Minpunten
  • Minder geschikt voor serieuze relatie
Bezoek Gaybuddy

GayParshipBezoek GayParship

GayParship is net als de reguliere Parship datingsite ideaal voor mannen die op zoek zijn naar een echt serieuze relatie. Hier maak je namelijk niet alleen een profiel aan maar doorloop je ook meteen een heel uitgebreide persoonlijkheidstest. Daarna word je op basis van jouw antwoorden alleen gekoppeld aan mannen waar je echt veel mee gemeen hebt. Dankzij het Keurmerk Veilig Daten is chatten en daten hier ook nog eens enorm betrouwbaar en veilig.

Pluspunten
  • Heel serieuze gay dating
  • Bewezen matchformule
  • Met gebruiksvriendelijke app
Minpunten
  • Lang aanmeldproces
Bezoek GayParship

LexaGayBezoek LexaGay

LexaGay is daten en chatten voor gay mannen die een serieuze relatie zoeken, maar dan wel met een iets meer ontspannen benadering dan bij GayParship. Bij LexaGay hoef je bijvoorbeeld geen heel uitgebreide persoonlijkheidstest af te leggen. Je maakt gewoon zelf een profiel aan en gaat dan met de zoekmachine op zoek naar mannen die goed bij je passen. Chatten kan gewoon veilig en vertrouwd via de website. Ook is het heel eenvoudig om een leuk profiel op te stellen terwijl je wel je discretie optimaal bewaart. De bijbehorende dating app begin helaas wel een beetje gedateerd aan te voelen inmiddels.

Pluspunten
  • Ontspannen maar serieuze dating
  • Keurmerk Veilig Daten en Thuiswinkel Waarborg
Minpunten
  • Dating app toe aan een make-over
Bezoek LexaGay

Grindr Gay

Wanneer je jezelf als gay of bi man nog nooit van Grindr hebt gehoord, dan wordt het de hoogste tijd dat je kennis maakt met deze wereldwijde dating app voor mannen. Je installeert Grindr direct op je telefoon, want het gaat hierbij alleen om een app en er is dus geen aparte site beschikbaar. Grindr is voor een heel groot deel gratis te gebruiken en je kunt er heel eenvoudig mee zoeken naar gelijkgestemde mannen in je eigen regio. Daarbij moeten we wel aantekenen dat het overgrote deel van de leden op zoek is naar erotiek, het percentage mannen dat een serieuze relatie zoekt is een stuk kleiner.

Pluspunten
  • Wereldwijd enorm populair
  • Makkelijk zoeken in je regio
Minpunten
  • Alleen app en geen site

Guys-DatingBezoek Guys-Dating

Guys-Dating (ook wel G-Dating genoemd) is een datingsite voor mannen die andere mannen zoeken voor een date of relatie. Je kunt heel makkelijk en snel een eigen profiel aanmaken en de site werkt even goed op een desktop of laptop als een mobiele telefoon. Er vindt handmatige controle plaats want Guys-Dating strijdt fel tegen nepprofielen. De beste manier om hier een leuke chat te zoeken is om een eigen profiel aan te maken en met de FotoZapper leuke matches te vinden, waarmee je dan veilig en discreet via de site kunt chatten.

Pluspunten
  • Geschikt voor vrijblijvende contacten
  • Snel matchen met de FotoZapper
  • Veilig en discreet chatten
Minpunten
  • Minder geschikt voor relaties
Bezoek Guys-Dating

Relatieplanet

Na Lexa en Parship is Relatieplanet het derde algemene datingplatform in dit overzicht. Ook hier vind je vele gay en bi mannen. In tegenstelling tot die andere sites bevind je je hier echter niet op een speciaal gay gedeelte, maar komt je profielen gewoon tussen alle andere leden te staan. Natuurlijk geeft dat niets, want het is wel gewoon eenvoudig mogelijk om te zoeken op seksuele oriëntatie. Bovendien krijg je bij Relatieplanet toegang tot de site die al heel vaak tot datingsite van het jaar is verkozen. Je kunt er veilig en betrouwbaar daten, maar let wel op dat dit vrijwel uitsluitend geschikt is voor het zoeken van een serieuze relatie.

Pluspunten
  • Heel bekend en populair
  • Keurmerk Veilig Daten
  • Verkozen tot datingsite van het jaar
Minpunten
  • Niet geschikt voor vrijblijvende dates

ROMEO

Romeo (ook wel Gay Romeo genoemd) is een internationaal datingplatform voor mannen die mannen zoeken voor een leuke chat, een spannende date of een serieuze relatie. Net zoals bij Grindr kun je kiezen uit enorm veel profielen van leuke mannen, ook in je eigen regio. Maar ROMEO heeft als grote voordeel dat je naast een handige app ook gebruik kunt maken van een veelzijdige website. Het daten kan zo vrijblijvend en ontspannen of juist serieus en intensief zijn als je het zelf maakt, want je kunt hier net zo goed terecht voor diepgaande matching als voor gewoon een leuke en spannende gay chat.

Pluspunten
  • Bekend gay datingplatform met veel leden
  • Zowel een app als een site
  • Voor vrijblijvende dates en serieuze relaties
Minpunten
  • In Nederland wat minder populair

E-matchingBezoek E-matching

Tot slot hebben we ook nog een datingsite voor je waar je vooral terechtkunt wanneer je een hoogopgeleide gay single bent op zoek naar een duurzame relatie met een gelijkgestemde man. Op e-Matching ben je namelijk altijd welkom als je van hbo of universitair niveau bent en een single zoekt waar je veel gemeen mee hebt. Ook als man kun je hier prima op zoek naar een serieuze relatie. Er is geen automatische matching, dus na het aanmaken van je profiel moet je handmatig op zoek naar geschikte kandidaten met de zoekmachine. Die kun je meteen discreet via de site een berichtje sturen.

Pluspunten
  • Speciaal voor hoger opgeleiden
  • Heel geschikt voor serieuze dating
Minpunten
  • Geen matchfunctie aanwezig
Bezoek E-matching

Waarom gelijkgestemden ontmoeten via een gay chat?

Veel mannen vinden het leuk om andere mannen te leren kennen via een vrijblijvende gay chat. Waarom is dat?

Laagdrempelig

Ten eerste is het heel laagdrempelig om online te chatten. Het is heel makkelijk om op meerdere sites een eigen gratis account aan te maken en op zoek te gaan naar andere leuke mannen. Daar hoeft dan voor velen nog niet eens meteen een echte date uit voort te komen, maar bij een goede klik zullen ook weinig mannen het uitsluiten natuurlijk.

Vrijblijvend

Een anoniem gay chat is daarnaast heel vrijblijvend en dus ook ideaal wanneer je nog niet zoveel ervaring hebt met mannen en het daten voor een spannend afspraakje of een serieuze relatie nog wat spannend vindt. Door eerst gewoon lekker met andere mannen te chatten kun je jouw geaardheid op een ontspannen manier ontdekken en onderzoeken.

Anoniem

Het is in vrijwel alle gevallen mogelijk om helemaal anoniem lid te worden op een gay datingsite zodat je heel discreet kunt chatten en daten. Dat kan een groot pluspunt zijn wanneer je heel graag geheim wilt houden voor je omgeving dat je homoseksueel bent. Veel mannen ontdekken en verkennen daarom hun seksualiteit op deze manier anoniem via internet, voor ze daadwerkelijk met anderen af gaan spreken.

Gratis proberen

Veel datingsites en online chat apps kun je gratis uitproberen en ook dat werkt dus drempelverlagend. Een site waar je geen betaling hoeft te doen is ook automatisch nog discreter, dat kan dus ook heel fijn zijn als je al in een relatie zit maar daarnaast wel spannend met mannen wilt kunnen chatten.

Veel singles

Veel single mannen vinden het leuk om online ontspannen te gaan chatten. Niet alleen als tijdverdrijf, maar ook omdat ze vaak wel in zijn voor een leuke ontmoeting of bij een hele goede klik wellicht zelfs wel een spannende date. Dat maakt een gay chat dus niet alleen een prima optie voor het vinden van een vrijblijvend afspraakje, maar ook om een vaste relatie op te doen.


Tips voor gay chats

Waar kan (of moet) je allemaal op letten wanneer je via internet een leuke gay chat zoekt of die inmiddels al hebt gevonden?

Benader veel mannen

Online chatten is een ontspannen manier om nieuwe mensen te leren kennen. In plaats van urenlang matchen en het perfecte profiel zoeken kun je die tijd beter besteden aan zoveel mogelijk mannen een eerste berichtje te sturen. Hoe meer mannen je benadert en hoe meer leuke chats je vindt, des te groter de kans dat je mannen ontmoet waar je echt een klik mee hebt.

Flirt er op los

Wanneer een gay chatsite de mogelijkheid biedt om flirts te versturen kun je daar het beste veelvuldig van gebruik maken. Welke flirt opties op een bepaald datingplatform worden gebruikt verschilt sterk van site tot site. Soms kun je alleen een like of een knipoog uitdelen, andere keren kun je ook makkelijk een leuk plaatje of een virtueel cadeautje versturen. Kijk welke mogelijkheden om te flirten er allemaal zijn en maak er gerust volop gebruik van.

Gebruik ijsbrekers

Als je het lastig vindt om leuke contacten op te doen kun je wat vaker originele manieren inzetten om iemands aandacht te trekken. Veel gay chats en homoseksuele datingsites bieden leuke en unieke manieren om contact te leggen, zoals bijvoorbeeld ijsbrekers. Met een ijsbrekers verstuur je een leuke standaardzin die je makkelijk en snel kunt selecteren en versturen. Dat neemt minder tijd in beslag dan telkens een privéberichtje verzinnen, maar komt wel meteen een stuk persoonlijker over dan alleen een flirt.

Wees uniek

Zorg dat je opvalt om mannen zover te krijgen dat ze ook jou gaan benaderen met een flirt of een berichtje, door een uniek profiel aan te maken. Uniek zijn betekent niet automatisch dat je een fel gekleurde pruik op moet hebben op de foto (al kan dat natuurlijk wel). Het gaat er meer om dat je op je profiel al laat merken wie je bent, wat je zoekt en ook vooral wat een chat of date met jou zo leuk en bijzonder maakt. Dan geef je andere leden een goede aanleiding om contact met je te zoeken.

Gebruik een creatieve foto

Mocht je wel besluiten om jezelf op de foto opvallend uit te dossen, dan weet je zeker dat je profiel op zal vallen. Maar probeer hoe dan ook altijd een creatieve foto op je profiel te zetten, en dan vooral bij de eerste foto die andere leden te zien krijgen. Mocht je op zoek zijn naar een vrijblijvend avontuurtje, dan mag je best wat huid tonen Let echter wel op dat de meeste sites expliciete beelden blokkeren en dan zelfs je profiel kunnen verwijderen. Hou het dus netjes, vooral wanneer je ook wel oren zou hebben naar een serieuze relatie.


Tips omtrent veiligheid

Deel geen contactgegevens

Zet nooit je persoonlijke gegevens op je chatprofiel of datingprofiel en deel die informatie ook niet zomaar met iedereen die er in de chat om vraagt. Dat is namelijk het beste recept om je allerlei moeilijkheden op de hals te halen. Niet iedereen die probeert om via internet met gay mannen in contact te komen heeft daar goede intenties mee. Pas wanneer je iemand echt vertrouwt kun je wat meer gegevens prijs gaan geven, maar deel ook dan alleen het hoognodige.

Gooi niet meteen je webcam aan

Hoe graag je iemand ook live wilt kunnen zien als je tijdens het chatten een leuke klik met elkaar hebt, het is vaak niet verstandig om daar heel snel de webcam bij aan te zetten. Dat maakt je kwetsbaar voor herkenning en chantage als blijkt dat iemand met malafide bedoeling online actief is. Mocht je op een bepaald moment wel besluiten om te gaan cammen, zorg dan dat je niet al te snel herkenbaar bent.

Let op nepprofielen

Een andere goede manier om je veiligheid en privacy te beschermen is om al tijdens het daten en chatten zelf goed op te letten of de profielen die je ontdekt wel echt en betrouwbaar zijn. Dat kan soms lastig zijn, want nepprofielen worden steeds geloofwaardiger. Je kunt echter bijvoorbeeld de foto’s van een profiel met een zogenaamde “reverse image search” in Google opzoeken. Als je ze daarbij op veel andere sites tegenkomt kan dat een teken zijn dat de foto’s gestolen zijn.

Spreek alleen in het openbaar af

Als je online zo leuk met elkaar hebt gechat dat je ook wel in het echt af wilt spreken, zorg dan altijd dat de eerste ontmoeting gewoon ergens in het openbaar plaatsvindt. Laat je niet naar een afgelegen plek lokken en spreek ook niet meteen bij jou thuis af. Want hoe discreet dat ook mag lijken, het is ook de manier waarop mannen regelmatig worden beroofd of zelfs mishandeld.


foto auteur robindeb
Dit artikel is geschreven door robindeb

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen. LinkedIn

© Datingsitekiezen.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW te Zwolle | Privacy & Cookies