Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een datingsite.

Vergelijk de beste datingsites & apps van 2024

50plusMatch datingsite review

50plusMatch
Probeer 50plusMatch gratis

Laatst bijgewerkt: 2 januari 2023

Als 50 plusser hoef je zeker niet bij de pakken neer te zitten als je je liefde nog niet hebt gevonden. Juist steeds meer ouderen leren hun nieuwe liefde online kennen. Online daten is dan ook niet voor niets een echte trend geworden onder deze doelgroep. Wij geven ze groot gelijk; het is makkelijk, het kan gewoon vanuit huis, het kan in je eigen tijd en de vele functies maken het leuk om een match te vinden.

Bij 50plusmatch kunnen daarom alle 50 plussers terecht die op zoek zijn naar een relatie of vriendschap. Maak geheel kosteloos een profiel aan om te kijken of het iets voor jou is. Wie weet is de eerste klik al snel aanwezig en drink je binnenkort een kopje koffie met je match… Waar wacht je nog op?

Waarom kies je voor 50plusMatch?
 • De beste keuze voor senioren
 • Veel mogelijkheden en functionaliteiten
 • Mogelijkheid voor videobellen
 • Mogelijkheid tot oproepjes plaatsen
 • Prettige mobiele app
 • Dagelijks veel nieuwe leden
Schrijf je gratis in bij 50plusMatch

blank

Functies van 50plusmatch

Als je je hebt ingeschreven kom je op de homepage terecht van de datingsite. Aan de linkerkant zie je een uitgebreid menu met veel functies. Als gratis lid kun je gebruik maken van de volgende functies:

 • zien we er online is;
 • de laatste updates zien, zoals nieuwe foto’s, nieuwe leden en beschrijvingen;
 • leuke informatie en boodschappen lezen via things2share;
 • bij ‘ga mee op date’ aangeven wat je wil doen op de eerste date
 • blogs lezen van andere leden
 • videowall bekijken met allerlei Youtube video’s
 • gebruik maken van de uitgebreide zoekfunctie
 • gratis gebruik maken van de 50plusmatch app
 • op elk moment je profiel wijzigen;
 • op elk moment je instellingen wijzigen.

Things2Share

blank

Met deze leuke functie kun je gemakkelijk berichtjes lezen van andere leden via een soort digitaal prikbord. Misschien zie je wel een leuk date-idee voorbij komen, kun je je helemaal vinden in de omschrijving van iemand of wenst iemand je gewoon een leuke dag. Allemaal leuke boodschappen die worden gedeeld via Things2share met andere leden.

Iedereen kan snel en makkelijk op elkaar reageren, waardoor er op een ongedwongen en leuke manier contact gelegd kan worden. Wil je zelf reageren op de berichten die voorbij komen, dan kan dit helaas alleen met een betaald lidmaatschap. Uiteraard kun je wel iemands gebruikersnaam via de zoekfunctie opzoeken om zo alsnog te reageren.

Ga mee op date

blank

Bij ‘ga mee op date’ kun je aangeven hoe jouw ideale date eruit ziet. Wil je gezellig een bakje koffie drinken, ga je liever een lange wandeling maken óf wil je misschien wel naar het theater. Kies maximaal drie activiteiten uit die je graag op een eerste date zou willen doen. In het overzicht zie je hoe andere leden hun perfecte date voor zich zien en kun je doorklikken op het profiel. De drie activiteiten worden automatisch zichtbaar op je profiel. Een leuke en makkelijke manier om tegelijkertijd je profiel aan te vullen.

blankVideowall

Op de videowall kun je allerlei Youtube filmpjes bekijken die zijn geselecteerd door 50plusmatch leden. Een leuke extra voor als je graag een filmpje wil delen met andere leden of nieuwsgierig bent naar andere filmpjes. Wie weet zie je hier wel een filmpje voorbij komen van je favoriete band of cabaretier. Een mooi en leuk aanknopingspunt om eens even een praatje te maken met degene die het filmpje geplaatst heeft.


Inschrijfproces van 50plusmatch

Het inschrijven op 50plusmatch is zo gepiept. Het begint met het bedenken van een gebruikersnaam en het opgeven van een e-mailadres en wachtwoord. Hierna wil de datingsite je aan de hand van allerlei vragen goed leren kennen. Hoe meer informatie je invult hoe selectiever de datingsite je kan koppelen aan andere singles.

Sommige informatie is verplicht om in te vullen, zoals provincie, geboortedatum, opleidingsniveau en of je wel of geen kinderen hebt. Andere vragen over bijvoorbeeld je beroep, je woonplaats en of je een roker bent, zijn niet verplicht om te beantwoorden.

Je profiel uitbreiden

De vragen hierna gaan over je uiterlijk. Ook hier geldt weer; niets moet en alles mag. Je kunt hier informatie kwijt over je haarkleur, kleur ogen, postuur en lengte. Altijd handig om in te vullen, omdat je profiel zo completer wordt en andere singles je eerder kunnen vinden in de zoekmachine.

blank

Naast de vragen over het uiterlijk vraagt 50plusmatch om aan te geven welke krant je leest, wat je lievelingsfilm is, wat je mooiste boek is en welk nummer bij jou vaak op herhalen staat.

Wensenprofiel

Hierna is het tijd om aan te geven waar je naar op zoek bent. Is jouw insteek om een nieuwe liefde te vinden of ben je op zoek naar een goede vriendschap? In een open ruimte kun je hier verder op ingaan en omschrijven naar wat voor persoon je op zoek bent. Hier heb je ook alle ruimte om aan te geven wat voor persoon je bent. Stel jezelf goed voor, zodat andere singles nieuwsgierig worden om een kijkje te nemen op jouw profiel. Wil je nog wat meer over jezelf vertellen en vind je bijvoorbeeld kledingstijl, verzorging of make-up belangrijk, dan kun je dat tevens hier kwijt. Je profiel is nu bijna afgerond.

Interesses en foto’s uploaden

De inschrijving is compleet met het aanvinken van je interesses en het uploaden van één of meerdere foto’s. Kies uit een lange lijst opties wat je graag in je vrije tijd doet. Er staan allerlei voorbeelden bij in verschillende categorieën, zoals kunst & cultuur, sport, diversen en muziek. Houd je van salsa dansen, tuinieren, schilderen of lezen? Hier kun je maximaal 10 interesses aanklikken die vervolgens op je profiel komen te staan. Op deze manier heeft een profielbezoeker al een aardig beeld van wat je leuk vindt en waar je interesses liggen.

Wil je liever nog even wachten met het uploaden van foto’s, dan kun je deze stap eerst nog even overslaan. Wil je wel een profielfoto uploaden dan moet dit een recente foto zijn waarop je duidelijk in beeld bent. Je kunt maximaal 10 foto’s toevoegen aan je profiel.

Je bent nu klaar om aan de slag te gaan op 50plusmatch!


Gebruiksgemak van de datingsite

blank

De eenvoudige en rustige opmaak met veel wit-ruimte zorgt ervoor dat je alles snel kunt vinden op de website. De homepage is erg duidelijk, door de grote knoppen en overzichtelijke navigatiebalk. Bovenaan vind je de belangrijkste functies, zoals je berichten en je contacten. Aan de linkerkant staan alle andere functies onder elkaar. Dit alles maakt het voor 50plussers gemakkelijk om te navigeren op de website.

Klantenservice en veelgestelde vragen

Kom je er toch niet helemaal uit of heb je ergens vragen over, dan kun je al veel informatie vinden bij ‘veelgestelde vragen’. Daarnaast staat de klantenservice voor je klaar als je wat persoonlijke hulp nodig hebt. Lukt het je bijvoorbeeld niet om foto’s toe te voegen aan je profiel, dan kun je altijd een email sturen en zorgt het team van 50plusmatch ervoor dat je foto’s alsnog worden geplaatst.


50plusmatch App

blank

Zoals je van een moderne datingsite mag verwachten beschikt 50plusmatch over een handige datingapp voor iPhone en android waarmee je alle functies van de datingsite ook kunt gebruiken.

Lees hier onze review over de 50plusmatch app


Doelgroep van 50plusmatch

De datingsite is er voor alle actieve mannen en vrouwen op leeftijd die nog alles uit het leven willen halen wat erin zit. 50 plussers hebben soms wat meer moeite om nieuwe contacten op te doen in het dagelijks leven. Daarom laat 50plusmatch deze doelgroep op een leuke en makkelijke manier in contact komen met elkaar. Niet voor niets ondervinden steeds meer 50 plussers de voordelen van het vinden van liefde of vriendschap in een online omgeving.

Meer vrouwen dan mannen

Alle singles op deze datingsite zijn op zoek naar een relatie of een vriendschap. Het grootste gedeelte van de leden bestaat uit vrouwen (53%). Daarnaast is bijna de helft van alle leden (47%) hoger opgeleid en heeft een hbo of wo achtergrond. Elke maand komen er ruim 2.500 nieuwe leden bij op 50plusmatch.


Veiligheid en privacy

De datingsite vindt privacy en veilig daten een belangrijk onderwerp. Jouw persoonlijke gegevens worden nooit voor andere doeleinden gebruikt en zullen nooit worden weergegeven op de website. Bij ‘instellingen’ kun je daarnaast zelf aangeven wie je foto’s kan zien op je profiel.

Het online daten bij 50plusmatch vindt plaats middels een beveiligde verbinding waarbij wachtwoorden altijd worden gehasht. Dat de datingsite veiligheid hoog op het lijstje heeft staan, herken je ook aan de keurmerken waarover ze beschikken. 50plusmatch is ingeschreven bij het College Bescherming Persoonsgegevens, heeft het Keurmerk Veilig Daten en het Thuiswinkel Waarborg keurmerk.


Keurmerk Veilig Daten

blank

Dit keurmerk laat zien dat de datingsite door een lijst van criteria is gekomen op het gebied van veiligheid. Zo weet je zeker dat ze open en eerlijk communiceren over lidmaatschappen, je terecht kunt bij een goede klantenservice en dat ze fel optreden tegen oplichterij en fraude. Als je je aanmeldt bij 50plusmatch weet je dus dat je te maken hebt met een betrouwbare datingsite.


Thuiswinkel waarborg

blank

Wil je aankopen doen via de datingsite, dan is het wel zo fijn dat dit betrouwbaar en veilig gebeurt. 50plusmatch beschikt over de Thuiswinkel Waarborg, zodat je met een gerust hart aankopen kunt doen via de webwinkel. Alle datingsites die het keurmerk mogen dragen voldoen aan de eisen op het gebied van veiligheid, wet- en regelgeving en financiële stabiliteit.


Bekendheid

De datingsite scoort goed bij 50 plussers in Nederland en weet regelmatige verschillende awards in de wacht te slepen. Bij het consumentenprogramma Radar werd 50plusmatch in 2016 als beste beoordeeld in de categorie datingsites voor ouderen. Daarnaast komt deze datingsite als winnaar uit de bus bij de categorie datingsites van de Thuiswinkel Awards. Ook is de datingsite bij Vara Kassa de publiekslieveling en is 50plusmatch als beste getest.

De datingsite doet geen grote inspanningen op het gebied van reclame of marketing. Door de specifieke doelgroep en duidelijke profilering weet de 50 plusser alsnog zijn weg te vinden naar de website. Ze proberen hun naamsbekendheid te vergroten door actief te zijn op Twitter en Facebook. Hier spelen ze in op actualiteiten, plaatsen ze blogs en leuke nieuwtjes.


Contact opnemen

De klantenservice van 50plusmatch is persoonlijk en snel. Als je een mailtje stuurt, garanderen ze je dat je snel en direct een antwoord krijgt. Ze willen hun naam hooghouden door het aanbieden van een snelle, vriendelijke en persoonlijke service. De klantenservice is alleen op dinsdagen telefonisch bereikbaar.

Adres:
50PlusMatch
Vasteland 78
3011 BN Rotterdam
KVK: 17136160
Telefoonnummer:010-8700660 (elke dinsdag bereikbaar van 10.00 – 14.00 uur)
E-mail:redactie@50plusmatch.nl


Advies en tips voor dating

50plusmatch heeft op de website vaste bloggers die korte artikelen schrijven over de liefde, daten en alles wat daarbij komt kijken. Zo kun je bijvoorbeeld een artikel lezen met tips over hoe je het eerste afspraakje aanpakt.

Ook is er een kopje ‘advies en tips’ op de website te vinden. Hier staat nog wat algemene informatie om op te letten. Zo geven ze als tip om je profiel zo uitgebreid mogelijk in te vullen en tips over hoe en waar je het beste kunt afspreken. Helaas bieden ze geen professioneel dating advies aan in de vorm van een coach, maar voor individuele vragen kun je gerust contact opnemen.


Kosten van 50plusmatch

Met een gratis account kun je gebruik maken van veel handige en leuke functies. Toch heeft het afsluiten van een lidmaatschap ook zo z’n voordelen, omdat je zo gemakkelijk persoonlijk in contact komt met andere leden. Met een betaald lidmaatschap kun je alle functies onbeperkt gebruiken en kun je nog meer uit het online daten halen.

blank

Heb je een oogje laten vallen op iemand en wil je hem beter leren kennen? Dan kun je hem meteen een persoonlijk berichtje sturen. Je kunt daarnaast 1 op 1 chatten met iemand, zien wie je profiel heeft bekeken en meedoen op Things2share.

De kosten van het lidmaatschap hangen af van de periode die je kiest. Je kunt een lidmaatschap aanschaffen voor 1 maand, 3 maanden, 6 maanden of een jaar. De goedkoopste optie is €9,95 per maand en de duurste optie is €29,95 per maand. De betaling kan worden gedaan middels iDeal of een creditcard.


Je lidmaatschap 50plusmatch beeindigen

Wil je om wat voor reden dan ook je lidmaatschap opzeggen, dan kun je dit zelf eenvoudig regelen. Klik bij je profiel op ‘mijn instellingen wijzigen’. Vervolgens kun je bij type lidmaatschap de automatische incasso stopzetten. Daarnaast kun je binnen 14 dagen gebruik maken van het herroepingsrecht. Heb je binnen die tijd geen gebruik gemaakt van betaalde functies, dan heb je het recht om je geld terug te krijgen.

Na het stopzetten van een betaald lidmaatschap kun je altijd weer gebruik maken van het gratis lidmaatschap.


Onze ervaringen met 50plusMatch

Pluspunten:
 • De beste keuze voor senioren
 • Veel mogelijkheden en functionaliteiten
 • Mogelijkheid voor videobellen
 • Mogelijkheid tot oproepjes plaatsen
 • Prettige mobiele app
 • Dagelijks veel nieuwe leden
Minpunten:
 • Veel vragen tijdens de registratie (niet verplicht om alles in te vullen)
Probeer 50plusMatch gratis

Veel gestelde vragen over 50plusMatch

foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen. LinkedIn

© Datingsitekiezen.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW te Zwolle | Privacy & Cookies