Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een datingsite.

Vergelijk de beste datingsites & apps van 2024

VijftigPlusDating datingsite review

VijftigPlusDating
Probeer VijftigPlusDating gratis

Laatst bijgewerkt: 2 januari 2023

VijfitgPlusDating is dé online ontmoetingsplaats voor 50 plussers. Ben je vijftig plusser en single, dan vraag je je misschien af waar je nieuwe mensen kunt ontmoeten. Je komt immers niet elk weekend meer in de kroeg en hebt vaak je vaste vriendenkring om je heen. Hoe loop je dan je nieuwe liefde tegen het lijf?

VijftigPlusDating is er daarom speciaal voor jou en biedt het ideale dating platform voor deze doelgroep. Kijk welke singles er nog meer actief zijn, leer leden beter kennen en wie weet heb jij je eerste date al snel in je agenda staan. Maak geheel kosteloos een account aan en kom op een leuke en makkelijke manier in contact met andere singles.

Waarom kies je voor VijftigPlusDating?
 • Alleen leden van boven de vijftig jaar
 • Mogelijkheid om berichten te sturen zonder abonnement
 • Leuke community om mensen te ontmoeten
 • Moderne datingsite die er fris uit ziet en prettig is in gebruik
Schrijf je gratis in bij VijftigPlusDating

blank

VijftigPlusDating Functies

Ben je nieuwsgierig of deze datingsite wat voor jou is? Dan kun je heel gemakkelijk een gratis account aanmaken. Je komt na het aanmelden meteen terecht in het beginscherm. Hier kun je zien wie er het laatst online was en zie je alle belangrijke activiteiten en meldingen van andere leden. Met een gratis account op VijftigPlusDating kun je gebruik maken van de volgende functies:

 • bekijken wie jou leuk vindt en andere leden liken
 • gebruik maken van de speeddate functie
 • beperkt berichten sturen naar andere leden
 • beperkt andere profielen bekijken
 • beperkt foto’s bekijken van andere leden
 • onbeperkt foto’s plaatsen
 • onbeperkt gebruik maken van de zoekfunctie
 • op elk moment je instellingen wijzigen
 • op elk moment je profiel wijzigen
 • alle functies gemakkelijk gebruiken via de telefoon of tablet

Speeddaten via de datingsite

blank

Klik op de knop ‘speeddate’ en kom op een leuke manier in contact met andere singles. Je krijgt profielfoto’s te zien van andere singles. Deze singles zijn uitgekozen op basis van overeenkomstigheid met jouw profiel. Vervolgens kun je aangeven of je diegene leuk vindt of niet. Als het wederzijds is, hebben jullie een match en ontvang je een melding. Uiteraard gaat het allemaal om de eerste indruk die je maakt, maar het is een ongedwongen en makkelijke manier om nieuwe singles te leren kennen. Wie weet heb je al snel je eerste match te pakken en leren jullie elkaar beter kennen in een gesprek.

Uitgebreide zoekfunctie

blank

Met de zoekfunctie kun je op zoek naar andere singles. Uiteraard kun je in de zoekfunctie algemene zoekcriteria aangeven, zoals leeftijd en afstand. Maar wat deze zoekfunctie nog completer maakt, is dat je ook uitgebreid kunt zoeken. Ben je een absolute niet-roker en vind je dit een belangrijk criterium bij je partner, dan kun je dit aangeven in de zoekfunctie. Ook kun je zoeken naar leden die vandaag jarig zijn, nieuwe leden, populaire profielen en leden die op dit moment online zijn. Met deze uitgebreide zoekfunctie kun je dus zo selectief zoeken als je zelf wilt.


Inschrijven bij VijftigPlusDating

Uiteraard is niets zo vervelend als blijkt dat de datingsite niets voor jou is nadat je veel tijd en energie in je profiel hebt gestoken. VijftigPlusDating heeft hiervoor de ideale oplossing. Je kunt heel gemakkelijk een account aanmaken met een gebruikersnaam en wachtwoord. Vervolgens kun je meteen inloggen en kom je al op het beginscherm van de datingsite terecht. Je kunt direct zien hoe de datingsite eruit ziet en van welke functies je gebruik kunt maken. Zo kun je eerst eens even rondsnuffelen als je wilt en hoef je niet meteen een volledig profiel aan te maken.

Profiel aanvullen

Is je eerste indruk goed en wil je mensen leren kennen? Dan is een goed profiel uiteraard het eerste ingrediënt voor het ontmoeten van andere singles. Op je persoonlijke profiel staat een handig hulpmiddel voor het invullen van je profiel. VijftigPlusDating geeft aan dat een profiel waarvan minimaal 75% is ingevuld de meeste kans heeft om bekeken te worden. Je kunt zien voor hoeveel procent je je profiel hebt ingevuld, wat jouw activiteit is op andere profielen en hoeveel procent je scoort met het uploaden van foto’s.

blank

Je kunt zelf kiezen welke informatie je op je profiel invult en welke informatie je liever niet in wilt vullen. Zo is er wat algemene informatie te vinden over je uiterlijk en lifestyle. Hier kun je bijvoorbeeld aangeven of je een drinker bent, wat voor haarkleur je hebt, wat je woonsituatie is en wat voor opleiding je hebt gedaan. Deze algemene info kan heel handig zijn om in te vullen, aangezien iemand zo makkelijk kan zien of jullie overeenkomsten hebben. Als je deze algemene informatie invult, kun je ook gemakkelijker gevonden worden in de zoekresultaten.

Het perfecte profiel

Om wat meer diepgang te geven aan je profiel, kun je in verschillende open ruimtes aangeven wie je bent en naar wie je op zoek bent. Vertel hier wat over je positieve eigenschappen, karakter, hobby’s, interesses, toekomstplannen of over hoe jouw ideale partner eruit ziet. Als je deze vragen hebt ingevuld dan is je profiel bij VijftigPlusDating al aardig compleet. Uiteraard kun je zelf kiezen welke informatie je wel of niet weergeeft, maar een goed ingevuld profiel maakt andere leden eerder nieuwsgierig. Je kunt op de datingsite op elk moment je profiel aanvullen of wijzigen.


Hoe gebruiksvriendelijk is deze datingsite?

Aangezien de datingsite is gericht op vijftig plussers, is het belangrijk dat de site overzichtelijk is en gemakkelijk in gebruik. Het beginscherm van de datingsite is overzichtelijk en je wordt niet teveel afgeleid door allerlei knoppen en functies.

De datingsite oogt rustig, omdat er genoeg gebruik gemaakt wordt van witruimte en de website een duidelijke kleurencombinatie gebruikt. Alle functies zijn te vinden in de menubalk bovenin de datingsite. Daarnaast staan er tips en uitleg vermeld bij alle functies, zodat je als nieuwe gebruiker meteen weet hoe het in zijn werk gaat. De datingsite houdt dus zeker rekening met zijn doelgroep en scoort dan ook goed op het gebruiksgemak.

Navigatie door de website is erg natuurlijk en roept weinig verwarring op.


VijftigPlusDating doelgroep

Vijftig plussers komen buiten het internet over het algemeen minder gemakkelijk in contact met andere singles. Ouderen hebben voornamelijk hun eigen sociale kring en komen nou eenmaal niet zo snel in nieuwe sociale situaties terecht. Het is dan ook niet zo gek om te bedenken dat steeds meer 50 plussers hun nieuwe partner ontmoeten op het internet.

VijftigPlusDating biedt deze vijftig plussers de ideale ontmoetingsplek aan om andere singles te ontmoeten. Van alle leden op de datingsite is 54% vrouw en 46% man. De datingsite geeft zelf aan een hoog slagingspercentage te hebben.

In tegenstelling tot sommige andere datingsites kun je je op deze site echt alleen maar aanmelden als je vijftig jaar of ouder bent. Zo garandeert de datingsite dat er enkel vijftig plussers op de datingsite te vinden zijn. Ook oudere gebruikers zijn welkom op de datingsite.


Beveiliging en privacy

Als je kiest voor internetdating, wil je uiteraard wel verzekerd zijn van de veiligheid op de datingsite. Je wilt 100% zekerheid dat je gegevens verwerkt worden in een veilige omgeving. VijfitgPlusDating vindt het daarom belangrijk om de veiligheid te waarborgen voor de leden. Alle activiteiten op de datingsite vinden plaats in een beveiligde SSL-verbinding. Daarnaast worden alle profielen door de datingsite handmatig gecontroleerd.

Er wordt streng toegezien op oplichters en leden hebben zelf de optie om andere gebruikers te rapporteren. Op de site staan tips om veilig online te daten. VijftigPlusDating geeft daarnaast aan nooit zomaar privacygevoelige gegevens te delen met andere leden.

Daarnaast neemt de datingsite verschillende voorzorgsmaatregelen en licht het zijn gebruikers goed voor over hoe je alert kun zijn op oplichterij.

Helaas beschikt de datingsite niet over het keurmerk Veilig Daten of het Thuiswinkel Waarborg keurmerk.


Bekendheid

De datingsite heeft geen hoge naamsbekendheid. De website investeert niet  heel veel in marketing en reclame en is daarmee ook niet de grootste datingsite voor deze doelgroep. VijftigPlusDating onderscheidt zich wel specifiek door zich te focussen op een doelgroep. Mede daarom weten de 50 plussers vaak alsnog hun weg te vinden naar de website.

Kassa

In het programma Kassa van de Vara scoorde VijftigPlusDating matig bij het testen van verschillende datingsites. Zo is het volgens Kassa minder makkelijk om matches te krijgen op de datingsite omdat ze zelf geen matchsuggesties geven. Een tweede puntje is dat je niet ziet welke leden er betaald lid zijn en wie dus je berichten kan lezen en ontvangen. Uiteraard is het heel persoonlijk welke datingsite bij jou past. Wat de een misschien een goede en nuttige functie vindt op de site, kan de ander totaal overbodig vinden. Kijk daarom altijd naar wat jij belangrijk vindt en of je de site prettig vindt werken.


Contact opnemen

De klantenservice van VijftigPlusDating staat voor je klaar voor al je vragen en problemen. Ze geven aan dat je naast contact op te nemen met de klantenservice ook eerst kunt kijken op de website. Onder de rubriek ‘veelgestelde vragen’ staat namelijk al behoorlijk wat informatie.

Zo kun je hier informatie vinden over lidmaatschappen, instellingen, foto’s en berichten. Staat je vraag er niet tussen, dan kun je het contactformulier invullen op de website of een e-mail sturen.

Adres:
Vijftigplusdating.nl
Postbus 1000
T.a.v. Box D325
2260 BA Leidschendam
Nederland

KVK: 08213720
Telefoonnummer:Er is helaas geen telefoonnummer beschikbaar van de klantenservice.
E-mail:klantenservice@dimexonline.nl


Datingadvies

Een minpuntje van VijftigPlusDating is dat de datingsite niet veel doet op het gebied van datingadvies of tips. Er zijn geen blogs te lezen, ervaringsverhalen of andere leuke artikelen over het online daten. Daarnaast biedt VijftigPlusDating geen hulp aan in de vorm van professioneel datingadvies of coaching.

Een positief puntje daarentegen is, dat op de site tips te lezen zijn om meer uit je account te halen. Zo is bij je profiel te lezen welke informatie van belang is om in te vullen om meer profielbezoekers te krijgen en geven ze tips bij het uploaden van foto’s.


Kosten VijftigPlusDating

Bevalt de datingsite en wil je meer uit je online dating avontuur halen? Dan kun je voor een betaald lidmaatschap kiezen. Een betaald lidmaatschap heeft verschillende voordelen ten opzichte van een gratis lidmaatschap. Je kunt bij VijftigPlusDating kiezen voor een full membership of een exclusief membership.

De belangrijkste voordelen van een full membership zijn, dat je onbeperkt berichten kunt lezen en sturen, kunt chatten met andere leden, onbeperkt profielen kunt bekijken en zien wie jouw profiel heeft bekeken. De leuke extra’s van een exclusief membership zijn dat iedereen (ook gratis leden) contact kan leggen met jou, je hoger verschijnt in de zoekresultaten, je anoniem kunt surfen en kunt controleren of je berichten zijn gelezen.

blank

De kosten voor een betaald lidmaatschap hangen af van de periode van je lidmaatschap. Je kunt een betaald lidmaatschap afsluiten voor 1 maand, 3 maanden, 6 maanden of een jaar. Het goedkoopste lidmaatschap is €9,95 per maand en het duurste lidmaatschap is €29,50 per maand.

Na de betaling kun je direct gebruik maken van het betaalde lidmaatschap. Wil je gebruik maken van het herroepingsrecht, dan kan dit tot 14 dagen na de aanschaf. Uiteraard moet je in deze periode geen gebruik hebben gemaakt van betaalde functies.


Uitschrijven bij VijftigPlusDating

Wil je je membership opzeggen, dan kun je dit eenvoudig zelf regelen. Ga hiervoor naar je instellingen, klik op ‘betalingsinstellingen’ en klik vervolgens op ‘opzeggen’. Het opzeggen kan tot maximaal één dag voor je verlengdatum. Uiteraard kun je de automatische incasso ook al eerder stopzetten. Je blijft dan recht hebben op de betaalde functies zolang de geldigheidsperiode van je lidmaatschap loopt. Ben je niet op tijd met opzeggen voordat de automatische incasso plaatsvindt, dan wordt het abonnement automatisch met een maand verlengd.


Onze ervaringen met VijftigPlusDating

Pluspunten:
 • Alleen leden van boven de vijftig jaar
 • Mogelijkheid om berichten te sturen zonder abonnement
 • Leuke community om mensen te ontmoeten
 • Moderne datingsite die er fris uit ziet en prettig is in gebruik
Minpunten:
 • Alleen mogelijk in te schrijven boven de vijftig jaar
 • Geen coaching of dating advies
 • Geen dating app
Probeer VijftigPlusDating gratis
foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen. LinkedIn

© Datingsitekiezen.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW te Zwolle | Privacy & Cookies