Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een datingsite.

Vergelijk de beste datingsites & apps van 2024

Let op: De datingsite NieuweRelatie bestaat helaas niet meer. We adviseren Lexa als alternatief.
Bekijk hier de beste alternatieven

NieuweRelatie datingsite review

NieuweRelatie

Laatst bijgewerkt: 2 januari 2023

Als 40 plusser weet je dat het lang niet altijd even gemakkelijk is om nieuwe singles te ontmoeten. Nieuwerelatie is er daarom speciaal voor jou en richt zich op zowel vrijgezellen als mensen die al een relatie achter de rug hebben. Ondanks dat alle leeftijden zich kunnen aanmelden, zijn er wel met name 40 plussers actief op de datingsite.

Na het aanmelden ontmoet je snel nieuwe mensen in het chatcafé en kun je al snel duizenden profielen en foto’s van andere leden bekijken. Ben je op zoek naar een kleinschalige datingsite met niet al te veel poespas, dan kan Nieuwerelatie weleens een geschikte datingsite voor jou zijn. Maak een gratis account aan en wie weet heb je al snel een leuke klik of een leuk gesprek.

Waarom kies je voor NieuweRelatie?
 • Mogelijkheid om met leden te chatten in het virtuele café
 • Na inschrijving gratis te proberen

Functies

blank

Waarom zou je ergens voor betalen als je niet eens weet of het iets voor jou is, zeggen ze bij Nieuwerelatie. Je kunt je daarom geheel vrijblijvend aanmelden en een kijkje nemen op de datingsite. Uiteraard kun je niet van alle functies gebruik maken, maar ook met een gratis account kun je al eens even goed te datingsite uitproberen.

Een leuke bijkomstigheid is dat je bij het aanmaken van een account een e-mail krijgt om gratis tijdelijk een full-membership te proberen. Als je een gratis account aanmaakt, kun je gebruik maken van de volgende functies:

 • Chatten in het chatcafé
 • Fotomuur bekijken
 • Zoekfilter gebruiken
 • Profielen bekijken van andere leden
 • (Profiel) Foto’s bekijken van andere leden
 • Chatverzoeken sturen naar andere leden
 • Flirts sturen
 • Profiel wijzigen
 • Instellingen wijzigen

Chatcafé

Het Chatcafé is een soort community app op de website. Je kunt niet meteen met iedereen praten, maar je moet iemand eerst een chatverzoek sturen. Als je naar het profiel gaat van iemand staat daar een duidelijke knop met ‘chatverzoek’ bij. Als iemand eenmaal je chatverzoek heeft geaccepteerd dan verschijnt diegenen in het venster van het chatcafé.

Een leuke extra functie aan het chatcafé is, dat je ook groepen kunt aanmaken en kunt zien wie van je vrienden op dit moment online is. Wil je je chat nog persoonlijker maken, dan kun je eventueel ook je webcam gebruiken. Met een gratis account kun je nog geen één op één chats starten met iedereen.

Fotomuur

Op de fotomuur kun je foto’s bekijken van duizenden andere leden. Een selectie van profielfoto’s wordt weergegeven op een pagina. Zo zie je misschien meteen een leuke profielfoto eruit springen. Als je nieuwsgierig bent naar iemand, kun je met je muis over de profielfoto heen gaan. Er verschijnt dan wat algemene informatie, zoals de naam, leeftijd en woonplaats.

Wil je nog meer weten dan kun je ook doorklikken om op het profiel te belanden van iemand. Wil je een nieuwe pagina laden met profielfoto’s, dan kun je op het pijltje verder klikken, zodat er weer een nieuwe selectie wordt getoond. Uiteraard gaat het vooral om de eerste indruk, maar het wel een leuke en makkelijke manier om op zoek te gaan naar andere leden.


Inschrijfproces

Het inschrijfproces bij Nieuwerelatie is snel en gemakkelijk. In drie stappen heb je een profiel aangemaakt. Maak eerst een profielnaam aan en een wachtwoord. Beantwoord daarna wat algemene vragen, zoals je woonplaats, geboortedatum en geaardheid. Het is nu tijd om wat meer over jezelf te vertellen.

blank

Bij stap twee komen er verschillende multiple choice vragen voorbij. Zo kun je wat uiterlijke kenmerken aangeven, zoals je postuur en je haarkleur. Heb je kinderen of houd je er wel van om af en toe op een feestje te roken? Dan kun je deze informatie ook hier kwijt. Tot slot wordt er gevraagd wat je geloofsovertuiging is en of je kinderen hebt of een kinderwens hebt.

blank

Bovenstaande vragen zijn vooral bestemd om selectiever te kunnen zoeken op de datingsite. Door deze algemene vragen kun je al snel zien of iemand overeenkomsten heeft met jouw profiel. Om je profiel daarom persoonlijker te maken volgt in stap 3 de ruimte om wat over jezelf te vertellen.

Een profiel waar vaker op gekeken wordt, is een persoonlijk profiel met een uitgebreid verhaal over wie je bent. Vertel daarom in deze open ruimte bijvoorbeeld wat voor karakter je hebt, wat je interesses zijn, hoe jouw ideale weekend eruit ziet of hoe belangrijk vrienden en familie voor je zijn.

Zo krijgt iemand al een goed beeld van je als ze je profiel bekijken. Vergeet hier ook zeker niet aan te geven naar wie je op zoek bent en met wat voor insteek je op Nieuwerelatie zit. Ben je op zoek naar een vaste relatie? Heb je bijvoorbeeld al een relatie achter de rug? Of ben je gewoon op zoek naar leuk contact en een goede klik? Een goed gevuld profiel zorgt daarnaast voor een leuke uitnodiging om een praatje te maken. Grote kans dat iemand anders iets leest wat hem of haar aanspreekt.

Maak je profiel compleet door het uploaden van een profielfoto en eventueel andere foto’s. Ook hierbij geldt weer dat profielen met profielfoto’s eerder bezocht worden. Hierna kun je je profiel opslaan en krijg je een e-mail van Nieuwerelatie waarin je je account kunt bevestigen. Je bent nu klaar om alle ins & outs van de datingsite te ontdekken.


Doelgroep

Iedereen vanaf 18 jaar kan zich inschrijven bij Nieuwerelatie. Maar dat wil niet zeggen dat Nieuwerelatie zich niet focust op een bepaalde doelgroep. De datingsite is er namelijk vooral voor mannen en vrouwen die ouder zijn dan 40 jaar. Ze willen zich met name op dit publiek richten, omdat er veel 40 plussers zijn die al een relatie achter de rug hebben of single zijn en nu op zoek zijn naar (nieuwe) liefde.

Het is als 40 plusser niet altijd gemakkelijk om in contact te komen met andere vrijgezellen. Nieuwerelatie speelt daarom hierop in en biedt een platform aan waar je op een laagdrempelige en makkelijke manier in contact komt met andere leden. Na het aanmaken van een account op Nieuwerelatie blijkt inderdaad dat er vooral 40 plussers en 50 plussers te vinden zijn op de datingsite.


Beveiliging

Nieuwerelatie geeft tips over hoe je het online daten zelf zo veilig mogelijk kunt maken. Zo geven ze aan dat je nooit meteen je e-mailadres of telefoonnummer moet geven, maar eerst moet communiceren via hun interne mailsysteem. Ook moet je niet teveel en te snel privacygevoelige informatie over jezelf geven.

Vertrouw je het niet helemaal of heb je je twijfels over iemand, vertrouw dan op je gevoel en rapporteer iemand bij de klantenservice. Uiteraard doet de klantenservice er ook zoveel mogelijk aan om het online daten bij Nieuwerelatie veilig te houden.

Zo worden alle profielen handmatig gecontroleerd voordat ze worden geaccepteerd. Ze zijn alert op aanstootgevende foto’s, grof taalgebruik of ongewenst gedrag. Daarnaast zijn al je persoonlijke gegeven beschermd en worden deze nooit zomaar weergegeven.

Een minpuntje is, dat de datingsite niet beschikt over het keurmerk Veilig Daten en het Thuiswinkel Waarborg keurmerk. Dit betekent dat ze niet voldoen aan een strenge eisenlijst op het gebied van veiligheid, privacy, transparantie en klantenservice.


Bekendheid

Nieuwerelatie heeft geen grote naamsbekendheid. Ben je dus op zoek naar een wat algemenere datingsite met een groot ledenaantal, dan ben je hier niet aan het juiste adres. Nieuwerelatie is er juist voor de vrijgezellen die op zoek zijn naar een kleinschalige datingsite.

Het kan tevens een pluspunt zijn dat de datingsite zich richt op de 40 plussers, omdat deze doelgroep zo eerder hun weg weet te vinden naar Nieuwerelatie. Doordat ze zich op een specifiek publiek richten en een kleinschalige datingsite zijn, doet Nieuwerelatie niet veel aan reclame of marketing. De datingsite wil voornamelijk nieuwe leden enthousiast maken door leuke onbetaalde functies aan te bieden en de kosten voor een premium lidmaatschap laag te houden.


Contact opnemen

Heb je problemen met je account of heb je een vraag over de datingsite? Dan kun je contact opnemen met de servicedesk. Via de datingsite kun je een contactformulier invullen. De klantenservice geeft aan dat je binnen één werkdag antwoord krijgt. Ook kun je op de datingsite alvast een kijkje nemen bij veelgestelde vragen om te kijken of daar al genoeg informatie te vinden is.

Nieuwerelatie is onderdeel van Didio Internet BV.

Adres:
Didio Internet BV
Reyer Anslostraat 79
3522 DH Utrecht
Nederland
KVK: 30275518

Telefoonnummer:030 711 5789
E-mail:info@didio.nl


Kosten

Een pluspunt aan Nieuwerelatie is, dat de datingsite enorm voordelig is als je het vergelijkt met andere datingsites. Bevalt de datingsite en de gratis functies en zou je graag gebruik willen maken van de aanvullende functies? Dan kun je ervoor kiezen om een betaald lidmaatschap af te sluiten. Een betaald lidmaatschap heeft zo z’n voordelen, omdat je persoonlijker in contact kunt komen met andere leden en meer informatie krijgt over andere leden.

Met een betaald lidmaatschap kun je: één op één chats houden, ongelimiteerd berichten versturen, uitgebreid zoeken, zien wie je profiel bezoekt, zien wie je berichten leest, zien wie met je flirt, de datingsite reclamevrij gebruiken en komt je profiel en profielfoto bovenaan in de zoekfilter en op de fotomuur.

Een betaald lidmaatschap is af te sluiten voor 1 maand, 3 maanden of 6 maanden. De goedkoopste optie is 3,75 per maand en de duurste optie is 7,49 per maand. Het abonnement is af te sluiten via iDeal en Paypal.


Opzeggen

Bij het afsluiten van een betaald lidmaatschap kun je de optie aanvinken dat je abonnement automatisch verlengd wordt. Wil je geen automatische verlenging dan wordt het abonnement na het geldigheidstermijn gestopt. Een minpunt aan Nieuwerelatie is dat er niet voldoende informatie te vinden is over het betaalde lidmaatschap. Informatie over de voordelen en de betaalwijze van het lidmaatschap is wel te vinden.

Maar er ontbreekt behoorlijk wat informatie over hoe het in z’n werk gaat met de automatische verlenging, het herroepingsrecht en het stopzetten van je abonnement. Na wat klikken komen we erachter dat je je abonnement kunt opzeggen als je naar je eigen profiel gaat. Klik hierna op ‘instellingen’ en scroll door naar het kopje ‘lidmaatschap’. Hier kun je aanvinken dat je je abonnement wilt wijzigen. Sla hierna wel je profiel op.


Advies

Kun je wel wat advies of datingtips gebruiken dan kun je je ei niet kwijt bij Nieuwerelatie, maar zul je ergens anders op zoek moeten naar advies. De datingsite heeft wel een kopje ‘blog’ op de website staan, maar deze pagina is helaas niet gevuld met interessante artikelen of tips.

Er wordt ook geen professioneel datingadvies of coaching aangeboden op de website. Je kunt alleen wat summiere ervaringsverhalen lezen van andere leden op de website. Een minpuntje aan de datingsite als je graag wat meer informatie en ervaringen wil lezen van andere leden of graag wat advies wil hebben.


Onze ervaringen met NieuweRelatie

Pluspunten:
 • Mogelijkheid om met leden te chatten in het virtuele café
 • Na inschrijving gratis te proberen
Minpunten:
 • Geen matching, je moet zelf de profielen doorzoeken naar interessante leden

foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen. LinkedIn

© Datingsitekiezen.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW te Zwolle | Privacy & Cookies