Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een datingsite.

Vergelijk de beste datingsites & apps van 2024

SeniorenGeluk datingsite review

SeniorenGeluk
Probeer SeniorenGeluk gratis

Laatst bijgewerkt: 2 januari 2023

Het is soms voor ouderen wat lastiger om nieuwe mensen te leren kennen. In het dagelijks leven doe je namelijk misschien niet zo snel nieuwe contacten op. Maar waarom zou je wachten met het vinden van nieuwe contacten als je ze ook online kunt ontmoeten? SeniorenGeluk is er daarom speciaal voor de 50 plusser die op zoek is naar een nieuwe liefde, een vriendschap of een date. Zo kun je heel makkelijk vanuit huis achter je computer nieuwe mensen te leren kennen?

Steeds meer senioren weten dan ook de weg naar het online daten te vinden. Je kunt snel een profiel aanmaken en geheel vrijblijvend een kijkje nemen. Wie weet kun jij je binnenkort wel klaarmaken voor een date, heb je een leuke klik met iemand of vind je je nieuwe liefde. Dat is toch zeker het proberen waard!

Waarom kies je voor SeniorenGeluk?
 • Makkelijk te navigeren website
 • Snel leden leren kennen met de Fotozapper
 • Mogelijkheid om te chatten
Schrijf je gratis in bij SeniorenGeluk

Functies van SeniorenGeluk

Op de homepage zie je in een handig overzicht alle functies waar je gebruik van kan maken. Heb je nieuwe chats, ontvangen berichten of nieuwe profielbezoekers, dan wordt dit hier weergegeven. Als je een gratis account aanmaakt dan kun je al aardig uit de voeten op de datingsite. Je kunt de volgende functies gebruiken op de site met een gratis account:

 • beperkt berichten sturen naar andere deelnemers
 • zoeken naar andere gebruikers met de zoekfunctie
 • een knipoog sturen naar andere deelnemers
 • je eigen profiel en foto’s aanpassen
 • zien wie het laatst online was en deze profielen bekijken
 • zien wie nieuwe leden zijn en deze profielen bekijken
 • de nieuwste foto’s zien van andere gebruikers
 • de FotoZapper gebruiken

Contacten

Onder het kopje ‘contacten’ kun je gemakkelijk een overzicht zien van al je activiteiten. Zo zie je bijvoorbeeld welke profielen je allemaal hebt bezocht. Heb je laatst een leuk profiel bekeken, maar heb je nog geen actie ondernomen, dan is hij of zij hier makkelijk terug te vinden.

Heb je meerdere leuke gesprekken of interesse profielen gezien, dan kun je deze leden plaatsen onder je favorieten. Daarnaast zie je bij een betaald lidmaatschap wie jouw profiel heeft bekeken en wie je dus mogelijk interessant vindt.

FotoZapper

Met de FotoZapper kun je op een leuke manier laten zien dat je iemand leuk vindt of zien wie jou leuk vindt. Als je de FotoZapper opent wordt er een foto van een andere gebruiker laten zien. Vervolgens wordt er gevraagd aan je of je op het eerste gezicht deze persoon leuk vindt. Je hebt de keuze uit ‘ja’, ‘nee’ of ‘misschien’. Bovenaan kun je zien wie je allemaal interessant vindt en dus misschien de moeite waard vindt om een berichtje te sturen. Vinden jullie elkaar beiden leuk? Gefeliciteerd, je hebt een match. Een verrassend en makkelijk aanknopingspunt om eens even een praatje te maken.


Inschrijfproces van de datingsite

Het inschrijven op de datingsite is eigenlijk zo gepiept. Je hoeft geen tijd te besteden aan urenlange vragenlijsten, maar vult alleen in wat jij belangrijk vindt.

De eerste stap is het invullen van wat algemene info, zoals je leeftijd, je provincie en je woonplaats. Daarna kun je aangeven of je kinderen hebt, wat voor opleidingsniveau en of je kinderen hebt. Uiteraard is het ook belangrijk om te weten met wat voor doel je je wil inschrijven bij SeniorenGeluk. Ben je op zoek naar een vaste relatie, een vrije relatie, een vriendschap, een online contact of een date. Zo weet je zeker dat je makkelijker in contact komt met mensen die dezelfde insteek hebben.

Je profiel kun je aanvullen door het uploaden van een profielfoto en eventueel andere foto’s. Wil je dit liever overslaan of op een ander moment een foto uitkiezen, dan kan dat. De laatste stap bij het aanmaken van je profiel is eigenlijk het belangrijkste. Je kunt een omschrijving geven van wie je bent of waarnaar je op zoek bent. Neem hiervoor de tijd, want door een persoonlijke omschrijving wordt je profiel uniek en hiermee onderscheid je jezelf. Meer kans dus om nieuwe contacten op te doen als je jezelf goed voorstelt. Onder deze ruimte kun je vervolgens nog aangeven wat je graag zou willen doen met andere deelnemers en wat je interesses zijn.

blank

Al met al kost het aanmaken van je profiel maar 10 minuten werk. Het is ideaal dat je niet per se elke stap bij langs moet lopen, maar ook vragen kunt overslaan. Heb je op dit moment even geen inspiratie om jezelf te omschrijven, dan kan dat altijd op een later moment. Dit zorgt ervoor dat het aanmelden bij SeniorenGeluk makkelijk en ongedwongen is.


Gebruiksvriendelijkheid van SeniorenGeluk

SeniorenGeluk besteed voldoende aandacht aan het gebruiksgemak. De datingsite is overzichtelijk en er wordt veel gebruik gemaakt van witruimte. Alle functies staan bovenin een grote balk vermeld en niet kris-kras door elkaar. Vanuit de homepage kun je in één overzicht zien of je nieuwe meldingen, berichten of andere activiteiten hebt. De knoppen zijn duidelijk, groot en zijn voorzien van icoontjes. Voor ouderen is het dus geen probleem om op de website te navigeren.


SeniorenGeluk Doelgroep

De naam zegt het eigenlijk al; het is een datingsite voor senioren. SeniorenGeluk focust zich op de actieve 50 plusser die op zoek is naar een relatie, vriendschap of date. Ze geven aan dat het als 50 plusser soms nog best lastig is om nieuwe contacten op te doen. Naarmate je ouder wordt vermindert je deelname aan de arbeidsmarkt, heb je minder sociale contacten en wordt de mobiliteit minder. Ze willen hierop inspelen en daarom juist deze doelgroep in contact laten komen met andere senioren. Steeds meer oudere mensen weten de weg te vinden naar het internet en daarom wordt het online daten ook steeds populairder onze deze doelgroep. Dit merken ze ook bij SeniorenGeluk. Het is niet voor niets dat per dag ± 80 nieuwe deelnemers zich aanmelden op de website.

Een minpuntje is dat mensen zich ook kunnen aanmelden die niet vallen onder de doelgroep. Er is geen leeftijdsgrens bij het aanmelden, dit zorgt er dus voor dat ook jongere mensen zich kunnen registreren.


Beveiliging

Alle persoonsgegevens worden beveiligd op de website, omdat er gebruik wordt gemaakt van een beveiligde verbinding. Alle profielen, foto’s en gegevens worden gecontroleerd door een team van SeniorenGeluk. De website maakt gebruik van API’s bij communicatie tussen verschillende websites. Dit wil zeggen dat er bij informatieverstrekking via andere sites, zoals Facebook altijd eerst toestemming aan jou wordt gevraagd voordat deze informatie wordt gebruikt. Wil je op de datingsite niet gebruik maken van alle functies, dan kun je bij je instellingen bijvoorbeeld aangeven geen chatverzoeken te willen ontvangen.

SeniorenGeluk vraagt de gebruiker zelf ook alert te zijn op verdachte profielen of misbruik. Bij twijfel, kan er altijd contact opgenomen worden met de klantenservice van SeniorenGeluk. Een minpuntje is dat SeniorenGeluk niet beschikt over het Keurmerk Veilig Daten en de Thuiswinkel Waarborg.


Hoe bekend is deze datingsite?

SeniorenGeluk heeft geen grote naamsbekendheid. Dit komt omdat ze niet veel adverteren of reclame maken. Met name door hun specifieke en doelbewuste doelgroep weten ze toch elke dag tientallen nieuwe gebruikers te trekken. SeniorenGeluk is hierdoor uitgegroeid tot een van de leukste en actiefste datingsite voor senioren.


Contact opnemen

Op de website staat een rubriek met veelgestelde vragen. Hier vind je info over allerlei onderwerpen, zoals het wijzigen van instellingen, vragen over abonnementen, problemen met inloggen of het doen van betalingen. Is je vraag op de website niet beantwoord, dan kun je via een contactformulier de klantenservice bereiken.

Adres:
SeniorenGeluk is onderdeel van Amazing Bits B.V.
Postbus 38218
6503 AE Nijmegen
Nederland
KVK: 09170750

Telefoonnummer:Er is geen telefoonnummer beschikbaar van de klantenservice.
E-mail:Je kunt per e-mail contact opnemen door het invullen van een contactformulier op de website.


Advies en datingtips

Kun je wel wat datingadvies gebruiken en ben je benieuwd naar hoe anderen het hebben aangepakt? Dan kun je op de website heel wat handige tips en verhalen lezen. Onder het kopje ‘succesverhalen’ lees je hoe andere koppels de liefde of vriendschap hebben gevonden. Zo lees je hoe het eerste contact is ontstaan en hoe dit is opgebloeid tot iets moois. Onder het kopje ‘datingtips’ lees je vooral over veilig online daten, maar ook over hoe je een date in het echte leven aan moet pakken. Helaas biedt SeniorenGeluk geen opties aan voor persoonlijk datingadvies of coaching.


Kosten SeniorenGeluk

Met het gratis account kun je gebruik maken van veel functies en direct aan de slag met het vinden van nieuwe contacten. Bevalt de datingsite en wil je er meer uithalen, dan kan je ervoor kiezen om VIP te worden. Met een VIP-abonnement heb je bepaalde voordelen op de website. Zo kun je alle profielbezoekers in detail bekijken, onbeperkt berichten lezen en versturen, uitgebreider zoeken, extra foto’s bekijken en onbeperkt chatten met gebruikers.
De VIP-abonnementen zijn verkrijgbaar voor 1, 2 of 4 maanden.

Het goedkoopste VIP-abonnement is 11,99 per maand. Met het opwaardeerplan kun je zelf in de gaten houden hoeveel dagen VIP-toegang je wil. Zo kun je ervoor kiezen dat je abonnement automatisch wordt opgewaardeerd als je toegang bijna afloopt. Je kunt dit opwaardeerplan ook elk moment stopzetten.


SeniorenGeluk opzeggen

Het opzeggen van je lidmaatschap gaat heel eenvoudig. Ga bovenaan naar je profiel en klik dan op ‘instellingen’. Bij ‘mijn abonnement’ kun je bij ‘opwaardeerplan’ kiezen voor ‘geen’. Je abonnement wordt nu stopgezet en niet automatisch verlengd. Het VIP-account blijft bruikbaar totdat de geldigheidsdatum van het abonnement is verstreken.

Je kunt gebruik maken van het herroepingsrecht binnen 14 dagen na aankoop. Het is belangrijk dat een lid in deze periode geen gebruik gemaak heeft van betaalbare functies. Heb je meer vragen hierover, vul dan het contactformulier in voor de klantenservice.


Onze ervaringen met SeniorenGeluk

Pluspunten:
 • Makkelijk te navigeren website
 • Snel leden leren kennen met de Fotozapper
 • Mogelijkheid om te chatten
Minpunten:
 • Niet alleen leden van vijftig jaar en ouder maar ook jongere personen zijn aanwezig
Probeer SeniorenGeluk gratis
foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen. LinkedIn

© Datingsitekiezen.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW te Zwolle | Privacy & Cookies