Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een datingsite.

Vergelijk de beste datingsites & apps van 2024

50liefde datingsite review

50liefde
Probeer 50liefde gratis

Laatst bijgewerkt: 2 januari 2023

Liefde kent natuurlijk geen leeftijd. De datingsite 50liefde focust zich daarom speciaal op de 50 plussers. De datingsite is er niet alleen voor de 50 plusser die serieus op zoek is naar een nieuwe liefde, maar ook voor iemand die bijvoorbeeld een nieuwe vriendschap wil.

Anders dan andere datingsites merk je aan alles dat deze datingsite er speciaal is voor de 50 plusser. Zo is de datingsite erg gebruiksvriendelijk door de grote knoppen en makkelijke navigatie. Ook vindt op de website informatie en tips van andere leeftijdsgenoten op het gebied van dating. Een ideale datingsite om contact te leggen met gelijkgestemde leden die zich in dezelfde levensfase als jij bevinden.

Waarom kies je voor 50liefde?
 • Leuke extra functies zoals matchgame en chatbox
 • Bij het duurste pakket 100% contactgarantie
 • Goede klantenservice met advies op maat
 • Zeer gemakkelijk in gebruik
Schrijf je gratis in bij 50liefde

50Liefde functies

Als je de website bezoekt zie je meteen staan dat je je gratis kunt aanmelden. Een handige manier om uit te vinden of deze datingsite misschien iets voor jou is. Als je je gratis aanmeldt bij 50liefde kun je meteen van veel functies gebruik maken op de datingsite. Eigenlijk zijn alle ingrediënten al aanwezig om de eerste stap te zetten in het leggen van contact via internet.

Met een gratis account kun je het volgende:

 • zien wie er online is
 • recente activiteiten bekijken in de newsfeed
 • je partnervoorstellen bekijken
 • beperkt een leuke matchgame spelen
 • een nieuwe match zoeken op basis van zoekcriteria
 • de profielfoto bekijken van iemand
 • profielen bezoeken en lezen
 • een smile versturen naar iemand

Uitgebreide zoekfunctie
Met de handige zoekfunctie kun je snel nieuwe matches vinden. Je kunt zoeken op leeftijd, provincie, of iemand online is op dit moment en of je iemand wil vinden met profielfoto. Daarnaast kun je ook iemand zoeken op basis van iemands naam. Dat lijkt misschien een beetje vreemd, maar kan handig zijn wanneer je iemand wilt opzoeken, maar nog geen contact hebt gelegd.

Matchgame
Op de homepage vind je de optie om een leuke matchgame te spelen. Het is een hele makkelijke manier van contact leggen. De site laat automatisch een profielfoto met bijbehorende naam zien, waarbij je vervolgens op een vinkje of een kruisje kunt klikken. Als je een vinkje stuurt krijgt diegene daarvan een melding en bij een kruisje krijgt diegene dit niet te weten.


Inschrijfproces

Het inschrijven op 50liefde is makkelijk en overzichtelijk. Je bent niet urenlang bezig om een vragenlijst in te vullen, maar kunt zelf kiezen hoeveel informatie je wilt geven. Allereerst wordt er gevraagd om je algemene gegevens, zoals je leeftijd en je woonplaats.

blank

In een open veld kun je daarna een omschrijving geven van jezelf. Ditzelfde doe je vervolgens over degene waarnaar je op zoek bent. Je kunt hier bijvoorbeeld iemand zijn uiterlijk, innerlijk of persoonlijkheid omschrijven. 50liefde geeft als tip om hier een goede omschrijving te geven. Op die manier zorg je namelijk dat niet iedereen reageert op je profiel, maar wel de juiste persoon. Wil je wat extra informatie prijsgeven over jezelf, dan kan dat. Misschien vind je het wel belangrijk om te vertellen dat je een bepaalde religie hebt of dat je een absolute niet-roker bent.

Daarna is het tijd om erachter te komen waar je interesses liggen. In verschillende categorieën kun je aankruisen waar je van houdt. De categorieën waar je uit kunt kiezen, zijn: diversen, cultuur, sport en muziek. Om je profiel overzichtelijk te houden kun je hier maximaal 10 interesses aankruisen. Kan je niet kiezen en wil je toch nog even noemen dat je het heerlijk vindt om lekker met je handen in de aarde te wroeten tijdens het tuinieren? Geen zorgen, want er is genoeg ruimte om dit alsnog op je profiel te benoemen.

Het profiel wordt compleet gemaakt door het uploaden van een profielfoto en eventueel andere foto’s. 50liefde geeft aan dat een profiel met een profielfoto 3 keer vaker wordt bezocht. Het loont dus wel om een profielfoto te uploaden. Een pluspunt bij het aanmaken van je profiel is dat je niet direct overal antwoord op hoeft te geven. Wil je nog even nadenken over hoe je iets moet verwoorden, dan kun je op elk moment je profiel wijzigen of nieuwe informatie toevoegen.


Gebruiksgemak van de website

De website van 50liefde scoort goed op het gebied van gebruiksgemak. Dat zit hem met name in de lay-out van de website. Alle informatie staat beknopt en duidelijk weergegeven. Via grote en duidelijke knoppen word je gemakkelijk door het aanmeldproces heen geleid.

Ook op het dashboard kun je de informatie die je zoekt makkelijk vinden. Je hoeft je bril er niet meteen bij te pakken om kleine letters te lezen en er staat niet teveel tekst op het dashboard. Dit zorgt ervoor dat de website goed te bedienen is voor ouderen.


Doelgroep van 50Liefde

Het idee dat internetdaten niet weggelegd is voor ouderen is allang achterhaald. De wat oudere doelgroep weet de weg naar de online datingwereld ook goed te vinden. En daar weet 50liefde goed op in te spelen. 50liefde is een datingsite speciaal voor de 50 plusser die serieus op zoek is naar een date, relatie of vriendschap.

50liefde is misschien niet de grootste datingsite, maar wel een erg actieve. Dagelijks worden er duizenden berichten en glimlachen verstuurd. Ook melden dagelijks honderden nieuwe leden zich aan. Op de datingsite zijn iets meer vrouwen te vinden dan mannen. Van de 50 plussers is namelijk 57% vrouw en 43% man. In 1 op de 3 gevallen vindt een single die zich inschrijft bij 50liefde een nieuwe partner. Kortom, een datingsite met een hoog succesratio.


Beveiliging van de datingsite

Bij 50liefde staat veilig daten voorop. Als je online bent op de site wordt er gebruik gemaakt van een beveiligde https verbinding. Als je gegevens invult op de site wordt deze geëncodeerd middels het ssl certificaat, zodat je privacygevoelige informatie nooit zomaar op straat komt te liggen.

50liefde heeft daarnaast een klantenservice die elke dag handmatig profielen controleert op echtheid. Als je iets niet helemaal vertrouwt dan kun je via de optie ‘rapporteren’ een waarschuwing sturen naar de klantenservice. Na onderzoek wordt het profiel dan verwijderd van de datingsite.

50liefde is helaas niet aangesloten bij het Keurmerk Veilig Daten of de Thuiswinkel Waarborg.

Tips voor veilig daten
Op de website geeft 50liefde enkele tips om veilig online te daten. Wees bijvoorbeeld voorzichtig met het geven van persoonlijke informatie. Geef niet meteen je achternaam en leg eerst contact via het anonieme berichtensysteem van 50liefde. Daarnaast geeft de datingssite aan dat je fraudeurs vaak kunt herkennen aan een aantal zaken. Zo spreken ze vaak gebrekkig Nederlands, doen ze het voorstel om via andere kanalen te communiceren, praten ze op een romantische en intieme manier en laten ze doorschemeren dat ze geld nodig hebben.

Andere tips om datingfraude te voorkomen en veilig te daten, lees je hier.


Hoe bekend is deze datingsite?

50liefde is qua bekendheid misschien niet vergelijkbaar met de ‘grote jongens’ onder de datingsites. Dit komt met name omdat de datingsite een kleine en bewuste doelgroep heeft. Toch vinden elke dag nieuwe singles hun weg naar de datingsite.

De datingsite is daarnaast onder de aandacht gebracht in het RTL4 programma ‘Altijd Jong’. in het magazine ‘Vrouw’ van De Telegraaf en op Nu.nl.


Contact opnemen

Bij de rubriek ‘Help’ op de website kun je veel informatie vinden over bijvoorbeeld instellingen, lidmaatschappen, berichten of betalingen. Kom je er niet helemaal uit of heb je een vraag, dan staat de klantenservice voor je klaar. Je kunt contact opnemen middels het contactformulier op de website, via de telefoon of per e-mail.

Adres:
50Liefde.nl is onderdeel van:

ConnectionBuilders
Stationsstraat 7
3451 BV Vleuten
Nederland
KVK: 65485041
Telefoonnummer:085-4013450 (bereikbaar op werkdagen van 09.00 tot 17.00 uur)
E-mail:helpdesk@50liefde.nl


Advies en datingtips

Er wordt op de website geen professionele datehulp aangeboden, maar ze geven aan je graag op weg te helpen en voor je klaar te staan. Heb je een duwtje in de goede richting nodig, dan kun je op de website zelf al heel veel lezen over het liefdesleven en het daten. Onder het kopje ‘blog’ vind je leuke feitjes en lees je verschillende tips. Daarnaast is er op de website een aparte pagina met succesverhalen.
Wil je bijvoorbeeld weten wat de ervaring op de datingsite is van iemand anders of hoe een eerste date uiteindelijk is opgebloeid tot een serieuze relatie? Er staat hier genoeg leesvoer voor je klaar om te leren van andere mensen, geïnspireerd te raken of gewoon om te kijken of 50liefde iets voor jou is.


Kosten 50liefde

Wil je meer uit de datingsite halen, dan kun je kiezen uit drie betaalde pakketten. Je hebt de keuze uit een 3-maanden, 6-maanden of 12-maanden premium pakket. Het goedkoopste pakket is 17,99 per maand en het duurste pakket is 29,99 per maand.

Het voordeel van een lidmaatschap is, dat je meer functies hebt waar je gebruik van kan maken. Zo kun je onbeperkt berichten sturen en lezen, Alle foto’s bekijken op profielen, bezoekers van jouw profiel zien en uitgebreid zoeken naar nieuwe matches.


Uitschrijven bij 50Liefde

Nadat je premium lidmaatschap bij 50liefde voorbij is, wordt het lidmaatschap automatisch verlengt voor de volgende maand. Het is gemakkelijk om je automatische incasso stop te zetten. Ga hiervoor naar je ‘instellingen’ toe op je profiel en klik op ‘stopzetten premium lidmaatschap’.

Als je een lidmaatschap afsluit, dan kun je er direct gebruik van maken. Wil je gebruik maken van het herroepingsrecht dan kun je een formulier invullen en naar de klantenservice sturen. Als je tot die tijd geen gebruik hebt gemaakt van premium functies, zoals het openen en sturen van berichten dan heb je recht op restitutie. Deze restitutie zal binnen 14 dagen plaatsvinden.


Onze ervaringen met 50liefde

Pluspunten:
 • Leuke extra functies zoals matchgame en chatbox
 • Bij het duurste pakket 100% contactgarantie
 • Goede klantenservice met advies op maat
 • Zeer gemakkelijk in gebruik
Minpunten:
 • Minder groot dan de concurrenten
Probeer 50liefde gratis

Veel gestelde vragen over 50liefde

foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen. LinkedIn

© Datingsitekiezen.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW te Zwolle | Privacy & Cookies