• Onafhankelijk vergelijken
  • 212 datingsites & 21 apps
  • 467 dating artikelen

Hoe weet ik welke datingsite ik moet kiezen?

Dating advies  Laatst bijgewerkt: 11 juni 2019

Tegenwoordig vinden steeds meer mensen een partner via een datingsite. In het verleden rustte hier een taboe op, maar dat is vandaag de dag niet meer het geval. Als je via het internet een potentiële partner wilt vinden zul je op zoek moeten gaan naar een datingsite. De vraag is alleen: hoe weet ik waar ik me moet inschrijven? Dat is een logische vraag, want er zijn legio datingsites te vinden. Wij helpen je graag bij het vinden van de juiste datingsite.
Aanmaken van een gratis profiel
We raden je aan om te kiezen voor een website waar je eerst een gratis profiel kunt aanmaken. Door het aanmaken van een gratis profiel kun je kosteloos rondkijken op de website. Vaak kun je ook de meeste functies proberen. Denk bijvoorbeeld aan het aanmaken van een profiel of het gebruiken van de zoekfunctie. Zo kun je zien wie er allemaal op de desbetreffende website zijn geregistreerd en in de regel kun je ook andere profielen bekijken.

pepperBij de meeste grote datingsites als Pepper.nl, Lexa.nl, Relatieplanet of PARSHIP.nl kun je je gratis aanmelden. Als je de website overzichtelijk en makkelijk in gebruik vindt, kun je overwegen op je profiel te upgraden. Door je profiel te upgraden voor een x-bedrag kun je contact leggen met anderen. Zo kun je berichten versturen en ontvangen. We raden je af om voor een website te kiezen waar je bij registratie direct dient te betalen. Kies bij voorkeur ook voor een grotere bekende site, want hier zijn veel mensen te vinden die op zoek zijn naar een date.
Profiteer van acties
Sites op het gebied van dating hebben met regelmaat interessante aanbiedingen. Door deze in de gaten te houden kun je mogelijk voordelig je profiel upgraden. Je kunt je dus bij meerdere websites inschrijven en in de gaten houden of er leuke acties zijn.
Reviews lezen
Je kunt ook reviews lezen van gebruikers van bijvoorbeeld de genoemde datingsites. Op basis van de reviews kun je voor jezelf bepalen of je je bij een bepaalde site wilt inschrijven. Staar je overigens niet volledig blind op de reviews, want gebruikers van dit soort sites die tevreden zijn zullen minder snel een review plaatsen dan gebruikers die ontevreden zijn. Als er overwegend negatieve reviews zijn te vinden over een bepaalde site, dan moet je je wel afvragen of het verstandig is om je hier in te schrijven.

Bekijk de artikelen hier onder eens om er achter te komen welke datingsite het beste bij jou past.foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen.

Reacties

Reactie plaatsen

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Welke datingsite kies jij?

uitgelichte website

Recent toegevoegd

Hoe weet ik welke datingsite ik moet kiezen?

Wetime.be

Vriendschap
© Datingsite Kiezen 2019 | Onderdeel van Dik.nl | Dik B.V. | KvK 74390708 | Hanzeplein 11, 8017 JD Zwolle | Privacy statement