• Onafhankelijk vergelijken
 • 221 datingsites & 26 apps
 • 465 tips & artikelen

betrouwbare-datingsites

Welke datingsites zijn betrouwbaar?

Dating advies  Algemeen Laatst bijgewerkt: 18 maart 2020

Ben je van plan om je in te schrijven op een datingsite? Alvorens je je gaat inschrijven heb je misschien vragen over de betrouwbaarheid. Betrouwbaarheid speelt vanzelfsprekend een grote rol. Je wilt wel geregistreerd staan op een bonafide site. Wij geven je tips waar je op kunt letten als je je wilt registreren op een veilige website.


Betrouwbare datingsites

Als je geregistreerd bent bij een datingsite wil je geen nepprofielen tegenkomen. Nepprofielen op datingsites wordt echter als grootste klacht genoemd als het om online daten gaat. Daarnaast zijn er veel sites waar abonnementen automatisch worden verlengd. Een derde frustratie is het niet eenvoudig kunnen verwijderen van een profiel.

Wil je veilig online daten, kies dan één van de volgende betrouwbare datingsites:


1. Lexa

Schrijf je gratis in bij Lexa 

Volgens de datingsitekiezen redactie komt Lexa als meest betrouwbare uit de bus. Alle profielen worden beheerd door moderators en alle persoonsgegevens worden beschermd. Daarnaast is er een incognito versie als je anoniem profielen wil bekijken. Ook is er de mogelijkheid om je profiel alleen te laten tonen bij de criteria die jij invult. Daarnaast beschikt de Lexa website ook over het VeiligDaten keurmerk. Kortom; de absolute nummer 1 wat betreft betrouwbare datingsites en ook nog de mogelijkheid om je volledig gratis in te schrijven.

 • Meest betrouwbare datingsite van NL
 • Volledig gratis een account aanmaken
 • Live moderators voor profielcontrole
Bezoek Lexa

2. Parship

Schrijf je gratis in bij Parship 

Één van de grootste datingsites van Nederland, en een zeer betrouwbare website om jouw online liefde te ontmoeten. Bij Parship geven ze je de garantie dat je gegevens in goede handen zijn. De strenge handmatige profielcontrole op de website voorkomt nepprofielen. Ook ben je zelf in controle over wie op welk moment jouw foto's mogen zien. Als je je gaat inschrijven bij deze datingsite ben je verzekerd van een betrouwbare, veilige keus.

 • Elk profiel wordt handmatig gecontroleerd
 • Privacy staat hoog in het vaandel
 • Je persoonsgegevens in goede handen
Bezoek Parship

3. EliteDating

Schrijf je gratis in bij EliteDating 

Hoewel EliteDating zich richt op hoger opgeleiden, en dus niet voor iedereen een geschikte keus is, is deze datingsite zeker het overwegen waard. De insteek van de meeste gebruikers op deze site is om een serieuze relatie te vinden. Een team van specialisten controleert alle inschrijvingen op de website. Dit voorkomt fake profielen en zorgt ervoor dat alle gebruikers met een gerust hart kunnen daten. Ook zijn er op deze site extra veiligheidsmaatregelen genomen waar je meer over kunt lezen op de website van EliteDating.

 • Speciaal voor hoger opgeleiden
 • Goede veiligheidsmaatregelen
 • Profiel afschermen als je dat wil
Bezoek EliteDating

4. Relatieplanet

Schrijf je gratis in bij Relatieplanet 

Ben je op zoek naar de allergrootste datingsite? Dan kun je je het best inschrijven bij Relatieplanet. Op Relatieplanet vindt je de meeste singles van alle Nederlandse datingsites. Relatieplanet onderscheidt zich door goede klantenservice en gaat zeer vertrouwelijk om met je informatie en data die je communiceert via de datingsite.

 • Grootste Nederlandse datingsite
 • Al 10 jaar op rij website van het jaar
 • Lid van keurmerk Veilig daten en Thuiswinkelwaarborg
Bezoek Relatieplanet

5. MetJou

Schrijf je gratis in bij MetJou 

De relatief nieuwe datingsite MetJou is onderdeel van een groot netwerk met de naam "SafeDatingNetworks". Zoals deze naam al doet vermoeden staat de veiligheid van de leden voorop. Je kunt zelfs anoniem gebruik maken van deze datingsite.

 • Mogelijkheid om anoniem te blijven
 • Onderdeel van SafeDatingNetworks
Bezoek MetJou

6. Pepper

Schrijf je gratis in bij Pepper 

Iets minder standaard (maar absoluut niet minder veilig!) is de online dating site Pepper. Op Pepper vind je veelal een iets jonger publiek dan op de eerdergenoemde datingsites. Deze leden zijn voornamelijk op zoek naar dating en oriënteren zich op de datingmarkt, maar ook op deze site vind je gebruikers die op zoek naar een serieuze relatie. De website is erg modern en navigeert ontzettend makkelijk. De website is daarnaast met een ssl-certificaat evrsleuteld en aangesloten bij Keurmerk Veilig Daten.

 • Voor jongeren tussen de 20 en 35 jaar
 • Voor een serieuze relatie of leuke date
 • Veiligheid en betrouwbaarheid gegarandeerd
Bezoek Pepper

Keurmerk Veilig Daten

Om te voorkomen dat je te maken krijgen met nep profielen, oplichters of onterechte rekeningen kun je kiezen voor een site met een keurmerk. Veel deugdelijke datingssites hebben vandaag de dag een keurmerk. Wellicht denk je dat een online keurmerk een gedevalueerd begrijp is, maar dat is het bij het Keurmerk Veilig Daten allerminst. Dit keurmerk is in het leven geroepen door de consumentenbond. Dit keurmerk moet nepprofielen tegen gaan, alsook oplichting en onduidelijkheden omtrent de kosten.

Diverse sites hebben inmiddels dit keurmerk. Denk hierbij aan online datingsites als PARSHIPLexa, Relatieplanet en EliteDating. Een datingsite kan niet zo maar in aanmerking komen voor zo’n keurmerk. Tussen de consumentbond en de site worden afspraken gemaakt over klantvriendelijkheid, betrouwbaarheid, veiligheid en de transparantie over bijvoorbeeld de kosten. De sites met een keurmerk zijn ook altijd bereikbaar voor klanten. Als je op zoek bent naar een partner en je wilt je online registreren bij een website, dan raden we je aan om te kiezen voor een site met dit keurmerk.

Bovengenoemde datingbureaus zullen naar alle waarschijnlijkheid ook geen nepprofielen aanmaken. Bovendien is het verwijderen van je profiel op deze sites relatief eenvoudig. Heb je toch klachten? Dan kun je dit doorgeven aan de consumentenbond. Een klacht sturen naar de datingsite kan natuurlijk ook. Zij zullen in veel gevallen proberen om je te helpen.


Wat maakt een datingsite betrouwbaar?

Er zijn gelukkig behoorlijk veel betrouwbare datingsites en datingapps in Nederland. Maar wat maakt die sites nu precies betrouwbaar wanneer je ze vergelijkt met de minder veilige en betrouwbare datingsites? Hieronder bespreken we de minimale eisen waar een echt betrouwbare datingsite wat ons betreft allemaal aan moet voldoen.

Handmatige checks op nepprofielen

Het is vrijwel onmogelijk om een datingsite te kiezen waar je gegarandeerd geen enkel nepprofiel tegen zult komen. Tenslotte is voor een datingsite maar tot op bepaalde hoogte te controleren of een profiel nu wel of niet echt is. Belangrijker is dat de datingsite een handmatige controle uitvoert op elk profiel, en dat er ook bij twijfel al maatregelen worden genomen (bijvoorbeeld door een profiel tijdelijk te verbergen). Dit biedt weliswaar volledige immuniteit, maar verkleint wel aanzienlijk het risico dat je met datingfraude te maken krijgt.

Profielen melden en blokkeren

Hoe goed een site ook controleert op malafide profielen, er kan altijd een profiel tussendoor glippen dat zich niet aan de regels houdt. Maar je kunt ook altijd iemand treffen waar je gewoon een naar gevoel van krijgt. Dan is het fijn als je zonder al teveel poespas zo’n profiel kunt blokkeren, zodat je het niet meer tegen zult komen en die man of vrouw ook geen contact meer met je op kan nemen. Dit moet je zelf kunnen doen en het moet ook niet verplicht zijn er een reden voor aan te geven. Gelukkig hebben de meeste datingsites deze blokkeerfunctie toegevoegd. Daarnaast kun je bij betrouwbare sites een profiel ook melden, zodat een echte medewerker ernaar kan kijken (geef dan als het kan wel even een reden daarbij op).

Controle over je eigen gegevens

Het is altijd vervelend om overgeleverd te zijn aan anderen wanneer je je online begeeft, al helemaal wanneer het gaat om zoiets persoonlijks als je datingprofiel. Betrouwbare datingsites begrijpen dit en geven je dus als het goed is allerlei mogelijkheden om zelf je account en profiel te beheren. Zo moet het wat ons betreft altijd mogelijk zijn direct zelf je account helemaal te verwijderen, zonder dat daarvoor tussenkomst van de site zelf nodig is. Maar ook zelf bepalen wie welke foto’s van jou mag bekijken en welke juist (nog) niet draagt bij aan je digitale veiligheid.

Uitgebreide online vraagbaak

Er is een grote kans dat je een nieuwe datingsite niet direct helemaal in de smiezen hebt en dan is het fijn als je bepaalde veel voorkomende vragen of problemen makkelijk en snel op kunt zoeken. Betrouwbare datingsites hebben die informatie gewoon openbaar beschikbaar waar je het ook kunt bekijken als je geen lid bent of niet op de site bent ingelogd. Zo merk je dat een datingsite transparant is en zijn best doet om alle bezoekers te helpen. Dat is een teken van betrouwbaarheid.

Goed bereikbare klantenservice

Mocht je tegen een bepaald probleem aanlopen dan is het altijd fijn als je daar een vraag over kunt stellen aan een echt persoon. Een betrouwbare datingsite zorgt er daarom voor goed bereikbaar te zijn. Zo is er bijvoorbeeld altijd een online contactformulier waar je van gebruik kunt maken om een bericht te versturen. Maar veel betrouwbare datingsites zorgen ervoor dat je ze ook gewoon rechtstreeks een e-mail kunt sturen, of zelfs kunt bellen. Deze contactgegevens moeten dan niet ergens in kleine lettertjes verstopt worden maar makkelijk vindbaar zijn op de website.


Privacy op datingsites

Privacy is voor veel gebruikers een belangrijk thema. Dat is niet onlogisch, want wellicht wil je niet dat anderen weten dat je op een datingsite staat of dat jouw persoonlijke gegevens voor commerciële doeleinden worden gebruikt. Gelukkig is er wat privacy betreft veel verbeterd.

Bij bedrijven met een Keurmerk Veilig Daten kun je er vanuit gaan dat je te maken hebt met een partij die jouw privacy respecteert en geen misbruik zal maken van je gegevens.foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen.

Reacties

Reactie geschreven door Marcel
6 april 2017

Parship

Hallo, ik zag dat u Parship aanbeveelt als dating site Ik kan u mede delen dat ik zeer ernstige twijfels heb over deze site omdat ik er persoonlijk zeer slechte ervaringen mee heb.
Als je lid word zit je vast aan een abonnement en als je dat tussentijds op zegt om welke reden dan ook mag je alsnog gaan betalen omdat hun van mening zijn dat je contract breuk pleegt en gaan ze je meteen bedreigen met allerlei emails. Ze mogen dan misschien de grootste zijn maar de profielen die er op staan roepen wel de nodige twijfels op vrouwen reageren en na twee berichten haken ze af en blokkeren je op de site dat is mijn inziens nog al verdacht. Ik heb de afgelopen jaren duizenden euro's betaald aan dergelijke site's en het resultaat is overal het zelfde nul,nul niet alleen bij mij maar bij vele mensen dus ik ben er helemaal klaar mee heb een advocaat ingeschakeld en als het aan mij ligt worden al die sites morgen uit de lucht gehaald want de enige die er beter van worden zijn de eigenaren van de site

Reactie geschreven door André
16 juli 2018

Malafide datingsites

De realiteit leert helaas dat iedere datingsites ergens tussen bonafide en malafide inzit. Op dit moment lijk ik te daten met een vrouw op Pepper, zei bericht mij heel leuk te vinden ven vertrouwde me haar e-mailadress al toe na ons eerste contact. Twee keer gemaild hebbende krijg ik geen reactie meer, dit hoeft nog niets te betekenen, maar ik voel alweer nattigheid. Elke waarop site die ik tot nog toe actief was werd ik belazerd, of ik heb mijn face tegen dat je aan het lijntje gehouden wordt om maar jouw geld gestord te krijgen, of het is standaart gewoon witte bordencriminaliteit zwaar gezegd, maarr toch..... 'weet niet wat ik geloven moet.

Reactie geschreven door Andre 2
3 december 2018

Weinig succes

Nou ik denk dat we we gewoon buiten het internet om iets meer kans hebben op een partner.
Bij een vereniging of hobby club of sportvereniging.. je heb ook single avonden dan ga je ergens stappen bijvoorbeeld van jouw leeftijd.
Maar ook dan is de kans klein dat je slaagt in mijn ogen. Vrijgezel blijven is het beste denk ik.

Reactie geschreven door Ineke
3 juni 2019

Geen leeftijdcontrole

Bij Parship wordt de leeftijd niet gecontroleerd, dat zou gemakkelijk te doen zijn met een identiteitscontrole. Zo heb ik zelf al eens gedate met een man van 70, waar ik dan pas later achter kwam toen het al 'aan' was.

Volgende man: bij de eerste afspraak hem goed ondervraagd. Hij wilde een monogame relatie. Na een tijdje vertelde hij me meerdere vriendinnen te hebben waarmee hij het bed deelde, ik mocht me overigens (wat een eer!) wel bij dit groepje aansluiten. Hij vond niet dat hij gelogen had, want hij wilde wel een monogame relatie, maar het was helaas nog niet gelukt...

Beide heren gemeld bij Parship als zijnde onbetrouwbaar, maar ze gaven aan dat ze daar niet zoveel aan doen. Terwijl ik dan denk, je kunt ook even contact opnemen met de heren, waardoor ze wellicht toch een beetje schrikken (hoop je dan maar).
Ik kan er een boek over schrijven!!!

Reactie plaatsen

 • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Welke datingsite kies jij?

uitgelichte website
© Datingsite Kiezen 2020 | Onderdeel van Dik.nl | Dik B.V. | KvK 74390708 | Hanzeplein 11, 8017 JD Zwolle | Privacy statement