Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een datingsite.

Vergelijk de beste datingsites & apps van 2024

Wat is de meest gebruiksvriendelijke datingsite?

Wat is de meest gebruiksvriendelijke datingsite?

Laatst bijgewerkt: 5 juli 2022

Datingsites. Ze zijn er in vele vormen, soorten en maten. Op de één vind je een serieuze relatie, de andere is weer beter geschikt voor het vinden van hook-ups en one night stands. Wat je precieze doel is bepaalt welke datingsite het meest geschikt voor je is, maar natuurlijk wil je ook wel wat gebruiksgemak tijdens het browsen door de profielen op de datingsite die het beste bij je gebruiksdoeleinde past. Daarom hebben we in dit artikel de meest gebruiksvriendelijke datingsites van Nederland voor je op een rijtje gezet, zodat je precies weet op welke datingsite jij je het beste kunt begeven.

Wat kun je lezen in dit artikel?

De criteria

Voordat we over gaan op het behandelen van de meest gebruiksvriendelijke datingsites van Nederland is het goed om te weten welke criteria we in ogenschouw hebben genomen voor dit artikel. Gebruiksvriendelijkheid is tegenwoordig tenslotte anders dan in de begindagen van het internet. Scrollen van links naar rechts op een webpagina was een decennium geleden nog goed geaccepteerd. Vandaag de dag allang niet meer en moet de datingsite bijvoorbeeld ook goed te bezoeken zijn vanaf een mobiel apparaat als een smartphone of een tablet. We hebben onderstaande criteria gebruikt bij het beoordelen van de datingsites in dit artikel:

  • Functies binnen de datingsite
  • Mobielvriendelijkheid
  • Veiligheid
  • Succespercentage
  • Klantenservice

Natuurlijk zeggen bovenstaande zaken niet alles over de datingsite in kwestie. Stel dat er geen succespercentage bekend is van de datingsite, dan zegt dat natuurlijk niets over hoe fijn de website zelf in het gebruik is. Om toch een globaal beeld te geven van het algehele gebruiksgemak van de datingsite hebben we echter wel voor elke datingsite gekeken naar al deze aspecten. Onze conclusie is dat onderstaande dating websites het beste uit de test kwamen!


ParshipBezoek Parship

Ooit begonnen als datingsite voor hoger opgeleiden, maar vandaag de dag kan iedereen zich aanmelden bij de dating website. Je merkt echter nog steeds wel dat de datingsite serieuzer van aard is dan sommige concurrenten. Leden die zich op Parship aanmelden zijn veelal op zoek naar een serieuze relatie en in mindere mate naar eenmalige (seks)dates. Inschrijven is geheel gratis en de mogelijkheden met een gratis account zijn ruim. Zo kun je onder meer bladeren door partnervoorstellen, contact opnemen met andere leden en kun je de gratis Parship-app gebruiken. Dit laatste geeft al aan waarom Parship hoog scoort in dit artikel. De website zelf is al enorm fijn in het gebruik met ruime mogelijkheden zoals een uitgebreide zoekfunctie, een eigen mailbox en een persoonlijke interesse test waarmee je aan matches wordt gekoppeld, maar al deze functies zijn ook nog eens verwerkt in een prima app voor je smartphone of tablet.

Verder maakt Parship gebruik van een beveiligde verbinding en zijn de keurmerken Veilig Daten en het Thuiswinkel Waarborg Kenmerk van toepassing. Je weet dus zeker dat je gegevens veilig zijn bij Parship.nl en besluit je een betaald abonnement af te sluiten via de datingsite, dan geschiedt de betaling via een beveiligde verbinding.

Parship is open en eerlijk over het succespercentage: 1 op de 3 leden vindt een relatie via de website. Een hoog percentage en als één van de grootste datingsites van Nederland is het ledenaantal ook nog eens enorm. De kans dat je hier je droompartner vindt is dus aanzienlijk.

Doordat Parship in het bezit is van het Veilig Daten Keurmerk en het Thuiswinkel Waarborg Certificaat worden de contactgegevens transparant gecommuniceerd, één van de voorwaarden om het Thuiswinkel Waarborg Certificaat te mogen voeren. Je kunt dus bij vragen of problemen gemakkelijk contact met ze opnemen en krijgt doorgaans binnen 24 uur een response. Contact opnemen kan telefonisch en via e-mail, maar helaas nog niet via een chatfunctie. Wat ons betreft het enige echte nadeel qua gebruiksvriendelijkheid van Parship.nl.

Bezoek Parship

MetJouBezoek MetJou

"Gewoon voor iedereen", dat is het motto van Metjou.nl. Al sinds jaar en dag is Metjou een van de grootste datingsites van ons land en alhoewel de naam doet vermoeden dat alle leden op zoek zijn naar een serieuze relatie, zal je hier ook wel leden aantreffen die gewoon op zoek zijn naar een (spannende) date. Met meer dan 1,5 miljoen inschrijvingen in de afgelopen 16 jaar is het ledenaantal enorm en heb je dus een flinke vijver om uit te vissen. Dit is tegelijkertijd ook wel direct een nadeel als het om gebruiksgemak gaat: er zijn nogal wat inactieve profielen te vinden op MetJou. Profielen worden echter wel handmatig gecontroleerd en je kunt er dus vanuit gaan dat je niet te maken hebt met fakers of chatbots als je in gesprek raakt met een leuke man of vrouw via de website.

Inschrijven bij MetJou is gratis en ook deze website hanteert weer het Veilig Daten Keurmerk en beschikt over het Thuiswinkel Waarborg Certificaat. Veiligheid is dus een groot goed bij deze datingsite, net als de klantenservice. Je kunt telefonisch en via e-mail bij ze terecht, maar net als Parship.nl beschikt MetJou (nog) niet over een chatfunctie waarmee je contact kunt opnemen met de klantenservice.
De website zelf is eenvoudig in het gebruik en kent ruime functies.

Er is een uitgebreide zoekfunctie, een matchingsysteem, je hebt je eigen inbox waar je berichten in kunt ontvangen en mee verzenden en ook MetJou is met de tijd meegegaan en heeft zodoende een handige app beschikbaar voor je gesteld. Ook on-the-go kun je dus gewoon op zoek gaan naar je droompartner of een leuke date via MetJou en met meer dan 200.000 relaties die zijn ontstaan middels de website is het succespercentage aanzienlijk.

Bezoek MetJou

LexaBezoek Lexa

Als we het over de grootste datingsites van Nederland hebben dan mag Lexa natuurlijk niet ontbreken, maar ook qua gebruiksgemak scoort deze datingsite hoog. Net als de voorgaande datingsites beschikken ze over een eigen app die prima werkt op je smartphone of tablet, hanteren ze het Veilig Daten Keurmerk en het Thuiswinkel Waarborg Certificaat en maak je altijd gebruik van een beveiligde verbinding als je door de website bladert.

Inschrijven is opnieuw gratis en de mogelijkheden met een gratis account zijn bijzonder ruim te noemen. Je kunt je matches bekijken, via de shuffle-functie elke dag 100 nieuwe partnervoorstellen inzien, bekijken welke leden online zijn en gebruik maken van de uitgebreide zoekfunctie. Lexa beschikt verder over een chatmogelijkheid en de mogelijkheid om berichten te versturen en/of ontvangen, maar een nadeel ten opzichte van Parship en Relatieplanet is dat ze niet gebruik maken van een matchingsysteem. Je zal dus zelf actief op zoek moeten gaan naar je droomman of vrouw, je wordt niet automatisch gekoppeld aan singles die mogelijkerwijs goed bij je zouden kunnen passen.

Als één van de grootste datingsites van Nederland is het aanbod van single mannen en vrouwen op Lexa weer groot. Dit komt mede door de naamsbekendheid die ze de afgelopen jaren hebben opgebouwd. Middels reclamespotjes op tv en radio hebben ze hard aan de weg getimmerd om tot de grotere datingsites van Nederland te behoren en dat is goed gelukt.

Bezoek Lexa

Badoo

Badoo is ooit begonnen als platform om online vrienden te maken, maar behoort tegenwoordig wereldwijd tot de allergrootste datingsites die er te vinden zijn op het internet. Ook in Nederland kent de datingsite veel leden en waar het bij voorgaande datingsites vooral ging om het vinden van een serieuze relatie en/of een leuke date, is Badoo wat losser qua leden. Ook voor hook-ups en one night stands kun je op Badoo terecht. Er zijn zat leden die niet zitten te wachten op iets serieus, maar veel eerder op zoek zijn naar een (eenmalig) pleziertje. Neemt niet weg dat er aan de andere kant ook voldoende leden gebruik maken van Badoo die juist wél serieuzere intenties hebben. Wat dat betreft voor ieder wel wat wils te vinden op Badoo dus.

Badoo kent behoorlijk wat functies binnen de website en beschikt tevens over een aparte app voor je smartphone of tablet. Inschrijven is gratis en met een gratis account kun je onder meer beperkt berichten versturen naar andere leden, het kennismakingsspel spelen (aanrader!) en leden in je buurt zien. Daarnaast beschikt de dating website over een matchingsysteem, een chatmogelijkheid, een eigen mailbox en een uitgebreide zoekfunctie.

Wat echter wel ontbreekt bij Badoo zijn de bekende keurmerken. Het Veilig Daten Keurmerk en het Thuiswinkel Waarborg Certificaat worden niet gehanteerd door Badoo, waarschijnlijk omdat de datingsite internationaal opereert en zich daarom niet expliciet bezighoudt met landen-specifieke keurmerken. Wel wordt er gebruik gemaakt van een beveiligde internetverbinding om gegevens versleuteld te verzenden. De reden dat we Badoo - ondanks het ontbreken van deze belangrijke keurmerken - toch hebben opgenomen in dit artikel is relatief simpel: Badoo behoort tot de allergrootsten der aarde en dus zit het wel snor met je betaling als je voor een betaald account gaat.


PepperBezoek Pepper

We willen niet direct zeggen "save the best for last", maar Pepper springt er behoorlijk uit qua datingsite. Deze datingsite werkt namelijk anders dan alle overige dating websites in dit artikel. Bij Pepper draait alles om foto's. Je hoeft dus geen ellenlang profiel en/of vragenlijst in te vullen bij je aanmelding, maar laat middels foto's zien wie jij bent en waar je van houdt.

Juist door deze werkwijze oogt de website (en de bijbehorende app) uitermate fris. Hij is makkelijk in het gebruik, je snapt direct waar alle knoppen zitten en waar ze voor dienen. Wie om kan gaan met social media kan moeiteloos gebruik maken van Pepper.

Inschrijven is net als alle voorgaande opties weer geheel gratis en opnieuw zijn de mogelijkheden met een basis account ruim te noemen. Je kunt met je gratis account onbeperkt profielen van je matches bekijken, gebruik maken van de zoekfunctie en een like versturen op een profiel van iemand anders. Een minpuntje is echter de zoekfunctie. Deze is beperkt tot leeftijd en afstand en kent dus geen andere filters waarmee je gemakkelijker op zoek kunt gaan naar je droomman of droomvrouw.

Wel is er weer een matchingsysteem en hanteert Pepper het Veilig Daten Keurmerk en het Thuiswinkel Waarborg Certificaat. De website is voorzien van een beveiligde verbinding. Alle gegevens die je verzendt via de website worden dus automatisch versleuteld. Contact met Pepper is overigens ook weer eenvoudig gelegd. Je kunt ze bereiken via e-mail of een online formulier. Een chatfunctie is helaas (nog) niet aanwezig.

Bezoek Pepper

foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen. LinkedIn

© Datingsitekiezen.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW te Zwolle | Privacy & Cookies