Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een datingsite.

Vergelijk de beste datingsites & apps van 2024

MetJou datingsite review

MetJou
Probeer MetJou gratis

Laatst bijgewerkt: 2 januari 2023

MetJou is een snelgroeiende algemene dating website met veel nieuwe leden per dag. Het zijn mannen en vrouwen die net als jij op zoek zijn naar een leuke date of de man of vrouw van hun dromen. Het contact leggen gaat op MetJou.nl met een leuke en eenvoudige chat mogelijkheid.

Waarom kies je voor MetJou?
 • Snel leden bekijken met de Fotozapper
 • Er wordt direct aangegeven in hoeverre je profiel compleet is
Schrijf je gratis in bij MetJou

Functies

blank

MetJou.nl heeft alle belangrijk functies die een goede datingsite hoort te hebben. Zo kun je:

 • Een eigen profiel aanmaken (gratis)
 • Datingprofielen van andere leden bekijken (gratis)
 • Snel matchen op basis van profielfoto’s
 • Profielen zoeken op een bepaald trefwoord
 • Standaardreacties (flirts) versturen
 • Tekstberichtjes lezen en verzenden
 • Chatten

Daarnaast bevat de site ook nog enkele extra functionaliteiten, zoals de leuke en effectieve FotoZapper. Vrij uniek is dat je datingprofiel niet alleen op MetJou.nl zichtbaar wordt, maar ook op enkele partnersites.


FotoZapper

De FotoZapper is een leuke functie van MetJou die je altijd bovenaan het scherm ziet staan. Je kunt er snel door foto’s bladeren van profielen waar je veel mee gemeen hebt, omdat ze bijvoorbeeld dicht bij je in de buurt wonen, in je leeftijdscategorie vallen en/of bepaalde interesses met je gemeen hebben.

blank

Onder elke foto staan drie knoppen met Ja, Misschien en Nee. Kies je voor Ja, dan geef je aan deze single wel leuk te vinden. Als de man of vrouw in kwestie jouw profiel ook positief beoordeelt heb je een match en kun je met elkaar chatten of berichtjes uitwisselen. De knop Nee betekent uiteraard dat je de foto niet zo aantrekkelijk vindt. Klik je op Misschien, dan kan de foto op een later moment alsnog aan je worden voorgesteld als de andere persoon ook op Misschien of op Ja heeft geklikt.

Let wel op dat je met een gratis lidmaatschap slechts beperkt gebruik kunt maken van de FotoZapper. Ook moet je eerst zelf een foto uploaden om matches te kunnen ontvangen.

blankPartner websites

MetJou.nl heeft een groot aantal partnersites. Dat zijn algemene datingsites zoals bijvoorbeeld Cupify.nl of andere sites met een bepaalde doelgroep waar je profiel met een aanmelding bij MetJou.nl ook standaard op terechtkomt. Deze optie kun je zelf uitschakelen bij de instellingen van je profiel. Het kan namelijk zijn dat je het niet prettig vindt dat je ook vindbaar bent op sites waar je wellicht niet eens van hebt gehoord.

Dat je profiel ook op sommige verwante datingsites terechtkomt kan echter wel voor meer matches zorgen, want meer bezoekers op je profiel(en) betekent vaak ook meer reacties. Overigens wordt je profiel niet zomaar op elke site gezet, want die moeten wel aansluiten op je eigen zoekvoorkeuren en interesses. Als voorbeeld: ben je een single vrouw met kinderen dan kan je profiel ook worden doorgezet naar een partnersite voor alleenstaande moeders die een relatie zoeken.


MetJou app

Op het moment van onze review had MetJou.nl geen datingapp beschikbaar voor zijn leden. Gelukkig kun je de site ook uitstekend gebruiken op je mobiele telefoon met een internetbrowser naar keuze.


Inschrijven

blank

Binnen een paar minuten kan je profiel op MetJou al online staan. Het inschrijfproces van MetJou.nl bestaat namelijk uit 12 heel korte en eenvoudige stappen:

 1. Open de website MetJou.nl en klik op de knop Inschrijven.
 2. Bedenk een leuke profielnaam. Andere leden zien de naam die je hebt gekozen bij je profiel staan.
 3. Bedenk een sterk wachtwoord.
 4. Vul je e-mailadres in.
 5. Kies welke e-mailberichten je wilt ontvangen.
 6. Selecteer je eigen geslacht.
 7. Kies het geslacht van de singles die je wilt ontmoeten.
 8. Selecteer je leeftijd met het schuifbalkje.
 9. Geef aan wat voor postuur je hebt.
 10. 10.Selecteer je woonplaats door op het kaartje te klikken.
 11. 11.Upload meteen een leuke profielfoto (of bewaar dit voor later door nu op Overslaan te klikken).
 12. 12.Accepteer de algemene voorwaarden en het privacybeleid door op de knop Volgende te klikken.

Nu wordt je profiel aangemaakt en wordt je zelfs automatisch ingelogd. Dat betekent dat je direct kunt beginnen met het verder aanvullen van je profiel. Dat is aan te raden wanneer je meteen waardevolle matches wilt ontvangen, want die worden gekozen op basis van je eigen eigenschappen, wensen en voorkeuren.


Doelgroep MetJou

blank

MetJou is een zogenaamde algemene datingsite die zich niet specifiek richt op een bepaalde doelgroep maar waar iedereen die single is lid kan worden om een date of een relatie te zoeken. Volgens de site zelf zijn de meeste leden tussen de 20 en 45 jaar en op zoek naar een leuke date of een serieuze relatie. De leden zijn uit het gehele land en uit alle lagen van de bevolking afkomstig. Er is dus altijd een uitstekende kans dat je in je eigen regio leuke singles vindt die aansluiten op je eigen belevingswereld en verwachtingspatroon.


Beveiliging & Privacy

MetJou.nl beschikt niet over het Keurmerk Veilig Daten en is ook niet aangesloten bij een thuiswinkelorganisatie zoals Thuiswinkelwaarborg. Op de site valt wel al meteen te lezen dat er serieus wordt omgegaan met de leden die zich inschrijven. Zo wordt bijvoorbeeld expliciet vermeld dat MetJou.nl fel tegen fictieve profielen is. Of dit betekent dat elk profiel ook handmatig wordt gecontroleerd wordt echter niet vermeld.

Daarnaast maakt de site ook – precies zoals het hoort – gebruik van een SSL-verbinding. Het bijbehorende certificaat is uitgeleverd door het betrouwbare beveiligingsbedrijf Comodo. De gegevens die je uitwisselt met de site, zoals bijvoorbeeld je zoekopdrachten, flirts en berichten, kunnen dus alleen door de ontvanger en niet door derden worden gelezen.

Voor wat betreft de privacy zijn we zelf in de privacyverklaring op de website gedoken. Daar lezen we weinig schokkende dingen. De gegevens die je aanlevert worden vrijwel uitsluitend gebruikt binnen het datingnetwerk zelf, bijvoorbeeld om passende matches te kunnen bieden. Cookies kunnen worden gebruikt om je gepersonaliseerde aanbiedingen te doen, maar die zogenaamde tracking cookies kun je weigeren.


Bekendheid

MetJou.nl is niet zo bekend als veel andere algemene datingsites. Er wordt bijvoorbeeld geen reclame gemaakt op radio en televisie, zoals veel van de grotere datingsites zoals Relatieplanet en Lexa dat wel doen. Toch is er een groot aantal leden actief waardoor je echt niet bang hoeft te zijn dat je in een soort niemandsland terechtkomt. Ook zelf kregen we al snel een aantal bezoekers op ons testprofiel en zelfs een enkele reactie, zonder daar zelf veel moeite voor te hoeven doen.


Support & Klantenservice

Wanneer je een vraag of probleem hebt kun je alleen contact opnemen met de site via het contactformulier. Rechtstreeks e-mailen of opbellen is bij MetJou.nl niet mogelijk.

De link naar het contactformulier vind je onderaan elke pagina van de site, klik op Reactieformulier in de grijze balk. Je e-mailadres staat al ingevuld in het formulier, maar kun je nog veranderen als je wilt. Kies daarna een onderwerp uit de lijst en typ je vraag, opmerking of suggestie. De reactie op je bericht ontvang je na enige tijd per e-mail. Bij een eenvoudige vraag kan die reactie al binnen een paar uur binnen zijn, soms duurt het wat langer.

MetJou.nl maakt onderdeel uit van Safe Dating Networks, een handelsnaam van het bedrijf Amazing Bits B.V. waaronder het nog een aantal andere Nederlandse en Belgische datingsites exploiteert. Een paar voorbeelden zijn SmartSingles.nl waar hoogopgeleide singles een serieuze relatie kunnen zoeken en de datingsite SeniorenGeluk.nl die speciaal voor alleenstaande ouderen is bedoeld.

Dit zijn de gegevens van het moederbedrijf Amazing Bits:

Amazing Bits B.V.
Kerkenbos 1057c
6546 BB Nijmegen
KvK-nummer: 09170750


Kosten & lidmaatschappen MetJou.nl

blank

Meestal werken betaalde datingsites met een vast abonnement of middels een creditsysteem. In het eerste geval betaal je volledige toegang tot de datingsite met een vast maandelijks bedrag. Bij credits bepaal je zelf hoeveel je uitgeeft omdat flirts en berichten per stuk worden afgerekend.

MetJou.nl en de andere sites van Safe Dating Networks zijn uniek omdat deze sites zowel abonnementen als credits gebruiken in hun betalingssysteem. Eerst kies je een toegangsvorm, daarna een opwaardeerplan en beide betaal je weer met credits. Dat kan behoorlijk ingewikkeld lijken, daarom leggen we hieronder uit hoe dat systeem precies werkt.

Toegangsvorm

MetJou.nl heeft verschillende toegangsvormen. Op dit moment zijn dat gratis toegang en VIP-toegang, maar in de toekomst kunnen daar nog aanvullende toegangsvormen bijkomen. Alleen wanneer je VIP-toegang hebt genomen kun je:

 • De FotoZapper gebruiken en je eigen matches bekijken
 • Berichten lezen en versturen
 • Extra foto’s van een profiel bekijken
 • Uitgebreid zoeken, bijvoorbeeld op trefwoord
 • Zien wie je profiel heeft bezocht
 • Chatten via de site

Opwaardeerplan

De hierboven besproken VIP-toegang wordt betaald met credits. VIP-toegang kost 10 credits per dag waardoor je gemiddeld ongeveer 300 credits nodig hebt voor een hele maand VIP-toegang. Welk opwaardeerplan je kiest bepaalt hoeveel je per stuk voor de credits betaalt. Door voor een langere periode een opwaardeerplan aan te gaan dalen de kosten per credit en dus ook hoeveel Metjou.nl je kost per maand.

Op die manier zijn de kosten per maand dus ook als volgt weer te geven:

 • 1 Maand VIP-toegang kost € 24,99 per maand.
 • 2 Maanden VIP-toegang kosten € 19,99 per maand en dus € 39,98 in totaal.
 • 4 Maanden VIP-toegang kosten € 14,99 per maand en dus € 59,96 in totaal.

Daarmee is MetJou.nl niet de meest voordelige algemene datingsite van Nederland, maar ook zeker niet de duurste.


Uitschrijven

Uitschrijven bij MetJou gaat nog vlotter dan jezelf aanmelden. Volg hiervoor de volgende stappen:

 1. Log in op MetJou.nl als je dat nog niet hebt gedaan.
 2. Klik rechtsboven in beeld op je eigen gebruikersnaam.
 3. Klik nu op Instellingen.
 4. In het menu dat verschijnt klik je op de knop Uitschrijven.
 5. Vul als je wilt de reden voor je afmelding in.
 6. Zet een kruisje in het vakje “Ja, schrijf me nu uit”.
 7. Klik dan op de knop Uitschrijven om je profiel definitief te verwijderen.

Onze ervaringen met MetJou

Pluspunten:
 • Snel leden bekijken met de Fotozapper
 • Er wordt direct aangegeven in hoeverre je profiel compleet is
Minpunten:
 • Soms summiere beschrijvingen bij profielen
Probeer MetJou gratis
foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen. LinkedIn

© Datingsitekiezen.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW te Zwolle | Privacy & Cookies