Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een datingsite.

Vergelijk de beste datingsites & apps van 2024

be2 datingsite review

be2
Probeer be2 gratis

Laatst bijgewerkt: 2 januari 2023

Heb je genoeg van single zijn en ben jij toe aan een nieuwe liefde en verandering in je leven? De datingsite be2 brengt je in contact met andere singles die ook op zoek zijn naar een duurzame relatie. In een test wordt er uitgebreid aandacht besteed aan wie jij bent en waar je naar op zoek bent. Door deze persoonlijkheidstest garandeert de site de perfecte match voor jou te kunnen vinden.

Geen oneindig lang gescroll of uitgebreide zoekfuncties meer om op zoek te gaan naar een leuk profiel. Be2 doet namelijk het werk voor je en stelt je elke dag voor aan nieuwe matches op basis van je persoonlijkheid. Zo hoef jij je alleen nog maar te focussen op daar waar het echt om draait; het beter leren kennen van je match. Waar wacht je nog op? Je kunt geheel vrijblijvend een gratis account aanmaken.

Waarom kies je voor be2?
 • De persoonlijkheidstest stelt je voor aan leden die echt bij je passen
 • Veel opties met gratis account
 • Veel mogelijkheden om je profiel uniek en aansprekend te maken
 • Combinatie van mogelijkheid om te swipen en persoonlijkheidstest is uniek
Schrijf je gratis in bij be2

Functies van be2

blank

Ben je benieuwd of be2 wat voor jou is, dan kun je dat gemakkelijk uitproberen. Na het aanmaken van een gratis account kun je al meteen aan de slag. Na het inschrijfproces kom je uit op een overzichtelijk en rustig homescherm. De datingsite is gemakkelijk in gebruik omdat de site eigenlijk draait om twee basisfuncties, namelijk je contacten en je berichten. Onder deze twee knoppen vind je alles wat je nodig hebt om in contact te komen met je nieuwe liefde. Met een gratis account kun je gebruik maken van de volgende functies:

 • contact suggesties bekijken
 • nieuwe leden bekijken
 • profielen bekijken van contact suggesties
 • profielfoto’s bekijken van andere leden
 • klikken op ‘meer te weten komen’ over andere leden
 • de mate van overeenstemming zien met andere leden
 • beperkt berichten schrijven aan iemand van je contact suggesties
 • beperkt berichten lezen van anderen
 • je profiel op elk moment wijzigen of aanvullen
 • je instellingen op elk moment wijzigen

Contactsuggesties bekijken

blank

Be2 geeft een uitgebreid overzicht van contactsuggesties voor jou. Deze suggesties zijn gebaseerd op de ingevulde persoonlijkheidstest. Aan de linkerkant kun je meteen zien hoeveel procent jullie overeenstemming hebben qua persoonlijkheid. Je ziet de profielfoto, de leeftijd, het beroep en eventueel de woonplaats van alle suggesties. Ben je nieuwsgierig en wil je meer te weten komen dan kun je doorklikken op het profiel.

Profiel wijzigen en aanvullen

Na het invullen van de persoonlijkheidstest staat er al heel wat basisinformatie op je profiel. Uiteraard is het handig om je profiel uit te breiden en meer informatie toe te voegen. Klik hiervoor op je profielnaam aan de rechterkant. Zo kun je invullen hoe je over bepaalde standpunten denkt, hoe je lifestyle eruit ziet en welke doelen je wilt bereiken. Een uitgebreid profiel wordt vaker bekeken en valt meer op. Daarnaast kun je zien bij een partneraanbeveling of jullie op één lijn zitten of dat jullie misschien totaal verschillend denken over deze onderwerpen.


Inschrijven bij be2

Na het opgeven van je e-mailadres en wachtwoord begint de inschrijving direct met een persoonlijkheidstest. In tegenstelling tot sommige andere datingsites is de test niet al te uitgebreid. Het gaat er vooral om dat be2 een beeld kan schetsen van wat voor persoon je bent, zodat er passende matches uitgekozen kunnen worden voor jou.

blank

Persoonlijkheidstest

De test start met het kiezen tussen twee tegenovergestelde kenmerken. Ben je eerder iemand die vol verrassingen zit of ben je iemand die relaxed en evenwichtig is? Volg je je intuïtie vaker of weeg je altijd de voors en tegens tegen elkaar af. Deze tegenovergestelde kenmerken worden ook gevraagd over je potentiële partner. Misschien ben je helemaal niet op zoek naar iemand met dezelfde kenmerken, maar trekken tegenpolen je juist aan. Op deze manier krijgt be2 dus al een goed beeld van wie jij bent en waar je naar op zoek bent.

Na deze vragen volgt een aantal vragen met schaalverdeling waarbij ook weer tegenovergestelde kenmerken staan. Trekt iemand je aan die geïnteresseerd is in wiskunde & natuurkunde of vind je het belangrijker dat je match interesse heeft voor kunst & muziek. Het is fijn dat je niet hoeft te kiezen tussen twee uitersten, maar dat je op de schaal aan kunt geven in hoeverre het belangrijk voor je is. Ook wordt er gevraagd hoe je vrienden je zullen omschrijven en wat voor rol je aanneemt in je vriendenkring. Een minpuntje aan de persoonlijkheidstest is dat er wat spelfouten en slordigheidjes in staan en dat er soms nog de Engelse vertaling wordt weergegeven.

Profiel aanvullen

blank

Na deze persoonlijkheidsvragen is het tijd om wat basisinformatie op te geven. Zo wordt er gevraagd naar je lengte, leeftijd, beroep, woonplaats, postuur, haarkleur en je rook- en drinkgewoonten. Maak je profiel hierna compleet door het toevoegen van een persoonlijke omschrijving en een profielfoto. Deze omschrijving is het eerste wat iemand ziet als ze op jouw profiel komen, dus het kan erg belangrijk zijn. Het uploaden van een profielfoto hoeft niet meteen, je kunt er namelijk ook voor kiezen dit later te doen. Het is wel goed om te weten dat je alleen profielfoto’s van anderen kunt zien als je zelf ook een profielfoto hebt.

blank

Hierna is je profiel helemaal up-to-date en kun je aan de slag met be2. Als je eenmaal de persoonlijkheidstest hebt ingevuld, dan kan deze niet meer veranderd worden. De datingsite gelooft erin dat je spontaan en eerlijk antwoord moet geven op de vragen. Als je de antwoorden alsnog verandert, kunnen er eerder sociaal wenselijke antwoorden gegeven worden. De zoekcriteria en kenmerken over je partner kunnen wel op elk moment gewijzigd worden.


Doelgroep van be2

Be2 is er voor iedereen die serieus in contact wil komen met anderen om een duurzame relatie te beginnen. Ben je dus op zoek naar een vluchtige date of een kortstondige relatie, dan ben je hier niet aan het juiste adres.

Be2 wil er voor iedereen zijn en focust zich niet op een specifieke doelgroep. Van alle leden is 57% vrouw en 43% man. De basis voor het vinden van een goede match, is de wetenschappelijke test. Zo worden er alleen matches aan je voorgesteld die echt bij je passen en staat kwaliteit altijd boven kwantiteit.


Bekendheid: Hoe bekend is datingsite be2?

Be2 is internationaal bekend en is actief in meer dan 30 landen. In Nederland is de datingsite echter minder groot en bekend. Dit komt vooral omdat be2 in Nederland niet veel doet aan naamsbekendheid en reclame. Toch kan een wat kleinere en intieme datingsite juist zijn voordelen hebben, omdat je misschien eerder in contact komt met leden. Je hoeft namelijk niet al die profielen door te scrollen of via uitgebreide zoekcriteria op zoek te gaan naar de juiste match.


Beveiliging: hoe veilig is deze datingsite?

Privacygevoelige informatie is standaard afgeschermd van andere gebruikers. Via het interne mailsysteem hoef je niet je eigen e-mail te geven, maar kun je via de datingsite berichten sturen en lezen. Daarnaast kun je zelf kiezen wie bijvoorbeeld je foto’s kan zien en andere informatie.

De datingsite vindt het belangrijk dat je in een veilige omgeving kunt daten. Zo worden alle profielen en teksten gecontroleerd en treedt be2 op tegen leden die zich niet volgens de regels gedragen.

Geen keurmerk

Be2 heeft helaas geen keurmerk voor veilig daten of een keurmerk voor veilig webwinkelen. De datingsite maakt ook geen gebruik van een beveiligde verbinding of encryptieprotocol (SSL). Een gemiste kans om te voorkomen dat criminelen gevoelige data kunnen onderscheppen.

Mocht je tot betaling overgaan dat wordt de transactie beveiligd door een derde partij die wel gebruik maakt van SSL/HTTPS.


Contact opnemen

Helaas is er geen persoonlijke klantenservice waarbij je terecht kan met al je vragen. Op de website is er al veel informatie te vinden over de datingsite. Alle informatie staat weergegeven op basis van het onderwerp. Heb je vragen over je profiel, over je instellingen of over communicatie met andere leden, dan kun je hier terecht. Mocht je er nog steeds niet uitkomen, dan kun je per e-mail contact opnemen met de klantenservice. Er is geen telefoonnummer van de klantenservice beschikbaar.

Adres:
Be2 S.à.r.l.
13 rue du Commerce
L-1351 Luxembourg
Luxemburg
Telefoonnummer:Be2 is helaas niet telefonisch bereikbaar.
E-mail:klantenservice@be2.nl


Geeft be2 tips of datingadvies?

Ben je niet zo ervaren in online daten en kun je wel wat hulp gebruiken? Dan kun je op de website terecht onder het kopje ‘blog’. Je kunt hier veel verschillende berichten en artikelen lezen over allerlei onderwerpen. Zo lees je over de valkuilen tijdens de eerste date, hoe je om kunt gaan met bindingsangst en hoe je fraude kunt herkennen.

Helaas biedt be2 geen professionele hulp aan in de vorm van persoonlijk advies of een coach. Er zijn op de website ook wat ervaringsverhalen te lezen van andere leden, maar het valt ons helaas op dat dit ‘standaard’ verhalen zijn en gebruik gemaakt wordt van stock-foto’s. Je moet je dus afvragen in hoeverre dit een persoonlijk verhaal is en of dit wel een juist beeld schetst van de datingsite.


Kosten be2: wat kost deze datingsite?

Met een gratis account kun je de eerste stappen zetten in het leggen van contact. Uiteraard kun je meer uit uit je account halen als je besluit om premium lid te worden. Het belangrijkste voordeel van een premium lidmaatschap is, dat je onbeperkt berichten kunt lezen en ontvangen. Zo kun je gemakkelijk contact opbouwen en onderhouden met je matches.

Een leuke extra van een betaald lidmaatschap is, dat je je favorieten kunt bekijken en je laatste bezoekers. Be2 geeft een succesgarantie op het premium lidmaatschap. Dit wil zeggen dat ze garanderen dat je in de looptijd van het lidmaatschap met minimaal 10 partners contact legt. Wanneer dit niet het geval is dan wordt het lidmaatschap automatisch verlengd. Wil je informatie over je lidmaatschap, klik dan op je profiel. Hier vind je informatie over je geldigheidstermijn en lidmaatschap functies.

Een lidmaatschap is al beschikbaar vanaf €24,90 per maand. Afhankelijk van de looptijd van je abonnement kan deze prijs variëren.

blank

 • 3 maanden premium lidmaatschap – €149,70 – €49,90 per maand
 • 6 maanden premium lidmaatschap – €179,40 – €29,90 per maand
 • 12 maanden premium lidmaatschap – €298,90 – €24,90 per maand

Opzeggen / uitschrijven

Wil je geen gebruik meer maken van de premium functie, dan kun je je lidmaatschap opzeggen. De automatische verlenging kan op elk moment stop worden gezegd. Er geldt een opzegtermijn van 14 dagen. Het opzeggen van het premium lidmaatschap kan door een mailtje te sturen naar customerservice@be2.nl. Als de opzegging is verwerkt dan worden er geen kosten meer afgeschreven van je bankrekening of creditcard.


Onze ervaringen met be2

Pluspunten:
 • De persoonlijkheidstest stelt je voor aan leden die echt bij je passen
 • Veel opties met gratis account
 • Veel mogelijkheden om je profiel uniek en aansprekend te maken
 • Combinatie van mogelijkheid om te swipen en persoonlijkheidstest is uniek
Minpunten:
 • Soms is de website onduidelijk vertaald
 • Beschikt niet over keurmerken of waarborg
Probeer be2 gratis

Veel gestelde vragen over be2

foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen. LinkedIn

© Datingsitekiezen.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW te Zwolle | Privacy & Cookies