Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een datingsite.

Vergelijk de beste datingsites & apps van 2024

365 Dating datingsite review

365 Dating
Bekijk top 10 datingsites

Laatst bijgewerkt: 2 januari 2023

Ben je klaar met dat doelloze swipen op basis van foto’s? Heb je interesse in persoonlijke groei en ontwikkeling en hoop je gelijkgestemden te ontmoeten? Dan is 365 Dating de perfecte datingsite voor jou. Deze website richt zich specifiek op mensen die op zoek zijn naar diepgang en verbinding en duurzame relaties willen uitbouwen. Aan de hand van de kernwaardentest ontdek jij welke kernwaarden voor jou belangrijk zijn in een relatie. De resultaten worden vervolgens gebruikt om je te kunnen matchen.

Klinkt bovenstaande informatie je als muziek in de oren? Dan kun je volledig gratis een profiel op 365 Dating aanmaken. Met een gratis account kun je alvast een beetje rondkijken op de site en een aantal functionaliteit uitproberen. Wil je het avontuur helemaal aangaan? Dan kun je voor minder dan €10 per maand al premium lid worden. Met dit betalend lidmaatschap kun je gebruik maken van alle extra functies die de site aanbiedt en krijg je ook toegang tot de 365 Academy met een heleboel tips en adviezen over daten en relaties.

Waarom kies je voor 365 Dating?
  • Overzichtelijke en gebruiksvriendelijke website
  • Specifiek gericht op duurzame relaties op basis van diepgang en verbinding

Inschrijfproces van 365 Dating

Als je surft naar 365dating.nl kom je terecht op een erg overzichtelijke, uitnodigende en aantrekkelijke website. Heb je eerder al een account op deze site aangemaakt? Dan kun je via de rode knop Inloggen voor leden rechtsboven meteen inloggen met je gegevens.

blank

Ben je echter nieuw op dit platform? Dan kun je misschien eerst de website eens doorlezen, aangezien je er immers al heel wat nuttige details kunt terugvinden. Aan de hand van opsommingen krijg je zo immers meer informatie over de insteek en de werkwijze van deze datingsite, waardoor je meteen weet waaraan je je kunt verwachten. Daarnaast kun je ook persoonlijke ervaringen van anderen lezen en kun je meteen de veelgestelde vragen raadplegen.

Vervolgens kun je het registratieproces starten door op de gele button Meld je nu gratis aan te klikken.

Account

Als je op de button om je aan te melden klikt, zal er onmiddellijk een nieuw venster openen. Hier zul je allereerst een aantal basisgegevens, zoals je voornaam, je e-mailadres, een wachtwoord en je woonplaats, moeten invullen. Vervolgens klik je onderaan nogmaals op de button Meld je nu gratis aan.

blank

Je wordt nu naar een nieuw venster geleid, waar je foto’s kunt uploaden. Je kunt deze stap ook overslaan en dit later doen, maar zonder profielfoto wordt je profiel niet weergegeven voor andere singles. Foto’s kun je toevoegen door middel van de gele knop Foto toevoegen in het midden van je scherm. Je kunt vervolgens rechtstreeks een foto uit je galerij uploaden.

blank

In een volgend scherm kun je je profiel compleet maken door een aantal extra velden in te vullen. Zo geef je aan wie je bent, wie je zoekt en wat je leeftijd is. Ook kun je aanduiden of je op zoek bent naar dates, vriendschappen of een relatie. Tot slot kun je nog een persoonlijk tekstje schrijven en verwoorden wat een goede relatie voor jou betekent. Hierna klik je onderaan op Volgende.

blank

In een laatste scherm kun je, tot slot, uit een lange lijst vijf kernwaarden selecteren die jij belangrijk vindt in een relatie. Nadat je bovenstaande stappen doorlopen hebt, klik je onderaan op Volgende. Je zult vervolgens meteen op de startpagina van de datingsite belanden.

blank

Profiel

Om je account aan te maken, heb je reeds heel wat persoonlijke informatie ingevuld. Toch kun je nog bijkomende gegevens aan je profiel toevoegen. Net zoals bij nagenoeg alle andere datingsites is een compleet profiel op 365 Dating immers aantrekkelijker voor andere gebruikers.

Je profiel bewerken doe je door rechtsboven op je naam te klikken en vervolgens Mijn profiel te selecteren in het menu. De meeste velden die je nu te zien krijgt, heb je normaal al ingevuld tijdens het registratieproces. Als je toch nog iets wilt wijzigen aan je antwoorden, kun je dat hier doen.

blank

Daarnaast kun je ook nog een aantal nieuwe velden invullen. Zo kun je onder andere omschrijven wat je grote droom is en of je kinderen hebt. Je kunt ook je liefdestaal aanduiden. Dit is de manier waarop jij liefde uit of wat voor jou een teken van liefde is. Naast je kernwaarden is je liefdestaal een andere belangrijke factor in het matchingsproces met andere gebruikers.

Door je profiel zo eerlijk en compleet mogelijk aan te vullen, krijgen andere gebruikers meteen een duidelijk beeld van wie jij bent. Ben je tevreden met je profiel? Dan kan het echte werk beginnen en kun je de website gaan verkennen en misschien wel je ideale match vinden.


Functies van 365 Dating

Als je klaar bent met het aanvullen van je profiel, kun je terugkeren naar de startpagina van de website. Dit doe je door linksboven op het logo van 365 Dating te klikken of rechtstreeks op de button Ontdekken.

365 dating is vrij simplistisch opgebouwd en is daardoor erg overzichtelijk en gebruiksvriendelijk. Bovenaan het scherm zie je slechts enkele buttons, die de functionaliteiten weergeven. We zetten hieronder de mogelijkheden op een rijtje:

Ontdekken

Onder Ontdekken vind je de zoekfunctie van de website. Als je op de button Ontdekken klikt, krijg je meteen een overzicht met profielen. Je kunt deze lijst echter verder verfijnen door je eigen zoekfilters in te stellen. Zo kun je filteren op leeftijd, locatie, opleidingsniveau, type relatie en kinderen. Nadat je de gewenste filters geselecteerd hebt, kun je onderaan op Zoek klikken om het oorspronkelijke overzicht te verversen.

blank

Je kunt sorteren op alle leden, online leden en nieuwe leden. Hou er echter rekening mee dat de mogelijkheid om je zoektocht te specificeren aan de hand van deze filters enkel toegankelijk is voor leden met een premium lidmaatschap.

Door op de profielfoto van een gebruiker te klikken, ga je naar zijn of haar profiel. Hier kun je meer persoonlijke informatie en foto’s ontdekken van de gebruiker in kwestie. Je hebt ook de optie om een like te geven of deze persoon meteen een persoonlijk bericht te sturen.

Activiteit

De volgende button die je bovenaan je scherm ziet is Activiteit. Hieronder krijg je vervolgens een overzicht van je profielbezoeken, de likes die je ontvangen hebt en je matches.

Berichten

Onder de knop Berichten heb je twee tabbladen. Enerzijds heb je hier je berichten van en naar andere leden. Anderzijds vind je hier ook enkele chatrooms terug waar je deel van uitmaakt en andere gebruikers kunt ontmoeten.

blank

Profiel

Zoals eerder gezegd kun je onder je naam rechtsboven je eigen profiel aanvullen en/of wijzigen. Daarnaast kun je hier ook je privacyinstellingen wijzigen, je e-mailadres en wachtwoord veranderen en je e-mailvoorkeuren instellen. Je kunt hier ook de help- en supportpagina raadplegen en uitloggen.

Kernwaardentest

Onder je eigen profiel heb je bovendien ook de optie om de kernwaardentest te doen. In deze test ontdek je welke waarden jij belangrijk vindt in een relatie. Tijdens het aanmaken van je account kon je deze waarden eerder al zelf invullen. Vind je het echter moeilijk om tussen een lange lijst te kiezen? Of ben je benieuwd wat het resultaat van zo’n test is? Dan kun je jouw kernwaarden eenvoudig bepalen op basis van deze test.

blank

Op basis van deze waarden kun je vervolgens gematcht worden. Hoe meer hartjes je tijdens je zoektocht immers naast de profielfoto van een andere gebruiker ziet staat, hoe beter jullie bij elkaar passen.

blank


Doelgroep van 365 Dating

365 Dating richt zich op gebruikers die op zoek zijn naar diepgang en een relatie willen opbouwen op basis van verbinding. Deze website helpt je om gelijkgestemden te vinden die persoonlijke groei belangrijk vinden. De enige voorwaarde om een account aan te maken op deze datingsite is dat je minstens 18 jaar oud bent.

Ben je eerder op zoek naar seksuele avonturen of dates gebaseerd op uiterlijke kenmerken? Dan ben jij op dit platform niet aan het juiste adres.


Beveiliging/veiligheid van de datingsite

365 Dating zet zich in voor de veiligheid en privacy van je gegevens. Zo worden je persoonsgegevens zorgvuldig behandeld conform de regelgeving volgend uit de algemene verordening gegevensbescherming (AVG). Je kunt het privacybeleid raadplegen op de website voor meer informatie.

Daarnaast heb je zelf ook een aantal mogelijkheden om je privacy te beschermen. Zo kun je zelf kiezen wat je wel en niet wilt weergeven op je profiel. Je kunt ook tweefactorauthenticatie inschakelen om je account met een extra beveiligingslaag te beschermen.

Als premium lid heb je bovendien ook nog enkele extra opties. Je kunt de incognito mode inschakelen zodat je zelf profielen kunt bekijken zonder opgemerkt te worden. Ook kun je je profiel verbergen voor andere leden op de Ontdekken-pagina en jezelf als offline weergeven.


Bekendheid

365 Dating maakt deel uit van 365 Dagen Succesvol, opgericht door David de Kock en Arjan Vergeer. Het is hun grootste missie om van Nederland het gelukkigste land van de wereld te maken. Ze organiseren trainingen en bieden programma’s aan rond zelfvertrouwen, stress, werk, mindset en relaties om aan de slag te gaan met je eigen ontwikkeling.

365 Dating is een vrij recente toevoeging, waardoor er nog niet bijzonder veel informatie over deze datingsite terug te vinden is.


Contact/klantenservice

Via de help-en supportpagina op de website kun je een overzicht met veelgestelde vragen en antwoorden raadplegen. Vind je hiertussen niet wat je zoekt of heb je toch nog twijfels en onduidelijkheden? Dan kun je 365 Dating contacteren door het contactformulier op de website in te vullen of een e-mail te sturen naar support@365dating.nl.

Adres

365 Dagen Succesvol

Vliegtuigstraat 6 C,

1059 CL Amsterdam

Er is geen telefoonnummer van de klantenservice bekend.


App

365 Dating heeft op dit moment enkel een website en geen aparte downloadbare app. Gebruik je de datingsite toch liever op je smartphone of tablet? Dan kun je ook gewoon surfen naar de website via een browser op je mobiele apparaat. De website van 365 Dating is immers responsive en past zich dus eenvoudig aan aan het scherm waarmee je de website bekijkt. Bovendien kun je de website toevoegen aan het beginscherm van je toestel, waardoor het lijkt op een echte app.


Kosten van 365 Dating

Gratis aanmelden

Je kunt je volledig kosteloos aanmelden op 365 Dating. Nadat je je ingeschreven hebt, heb je een gratis basislidmaatschap. Hiermee kun je je profiel aanvullen, de kernwaardentest doen en beperkt profielen bekijken (maximaal 250 profielen in een straal van 250 kilometer).

Premium lidmaatschap

Wil je echter gebruik maken van alle functionaliteiten die de website aanbiedt? Dan kun je een betaald lidmaatschap aankopen. Er zijn heel wat voordelen voor premium leden. Zo kun je ontdekken wie je profiel bekeken heeft, bekijken tot wiens favorieten je behoort, specifiek zoeken naar singles die voldoen aan je wensen en eisen met behulp van de premium filters, alle profielen bekijken en toegang tot 365 Academy met tips en inzichten over daten en relaties.

blank

De kosten voor zo’n premium lidmaatschap zijn de volgende:

  • 1 maand: € 27
  • 3 maanden: € 45 (€ 15 per maand)
  • 12 maanden: € 97 (€ 8 per maand)

Het is dus voordeliger als je meteen een abonnement voor een langere periode afsluit.

Je kunt je lidmaatschap veilig betalen met iDeal, VISA, MasterCard of American Express. Het abonnement loopt tot je het zelf opzegt. Indien je het niet opzegt, wordt je lidmaatschap stilzwijgend verlengd voor onbepaalde tijd.


Uitschrijven bij 365 Dating

Abonnement stopzetten

Zoals eerder gezegd wordt een premium lidmaatschap op 365 Dating automatisch verlengd als je dit abonnement niet zelf opzegt. Denk er dus aan om je abonnement tijdig te annuleren. Dit doe je onder je Accountinstellingen. Vervolgens ga je naar de pagina Aankopen en selecteer je je abonnement dat je wenst te annuleren. Het annuleren voor de verlengingsdatum geeft je echter geen recht op een terugbetaling, maar zorgt er enkel voor dat je lidmaatschap niet automatisch verlengd zal worden.

Wil je daarnaast ook je account opzeggen? Dan heb je twee opties:

Account deactiveren

Enerzijds kun je je account deactiveren. Dit betekent dat je profiel verwijderd wordt uit de zoekresultaten en dat je profiel verborgen wordt. Je kunt je account deactiveren door naar je Accountinstellingen te gaan en vervolgens te klikken op Deactiveer account.

blank

Wil je je account op een later tijdstip terug activeren? Dan kun je hiervoor contact opnemen met de klantenservice.

Account verwijderen

Anderzijds heb je ook de optie om je account volledig te verwijderen. Als je hiervoor kiest wordt je profiel verwijderd uit de zoekresultaten en de website. Ook je foto’s en je berichten zullen verwijderd worden. Je account verwijderen doe je eveneens onder je Accountinstellingen.

blank

Denk goed na over je keuze, want deze actie kun je op een later tijdstip niet ongedaan maken.


Onze ervaringen met 365 Dating

Pluspunten:
  • Overzichtelijke en gebruiksvriendelijke website
  • Specifiek gericht op duurzame relaties op basis van diepgang en verbinding
Minpunten:
  • De mogelijkheden met een gratis profiel zijn beperkt
  • Weinig informatie over het aantal leden
Bekijk top 10 datingsites
foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen. LinkedIn

© Datingsitekiezen.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW te Zwolle | Privacy & Cookies