Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een datingsite.

Vergelijk de beste datingsites & apps van 2024

InternationalCupid datingsite review

InternationalCupid
Probeer InternationalCupid gratis

Laatst bijgewerkt: 2 januari 2023

Ben je een man of vrouw in Nederland en vind je het wel interessant om ook eens te daten met vrijgezellen uit een heel ander land? Zou je bijvoorbeeld als Nederlandse man wel een Aziatische, Zuid-Amerikaanse of Oost-Europese partner willen? Dan kun je naar je nieuw liefde op zoek op de internationale datingsite InternationalCupid. Deze site (met dating app) is er namelijk volledig op gericht om singles uit alle landen ter wereld op een ontspannen manier bij elkaar te brengen, met als doel een serieuze relatie en/of huwelijk.

Waarom kies je voor InternationalCupid?
 • Singles van over de hele wereld
 • Automatische vertaalfunctie
 • Zeer grote ledendatabase wereldwijd
 • Contacten leggen met gratis abonnement
Schrijf je gratis in bij InternationalCupid

InternationalCupid in het kort

blank

InternationalCupid is een internationale datingsite die mannen en vrouwen van over de hele wereld in staat stelt om met elkaar in contact te komen voor het vinden van een duurzame relatie. Waar veel andere datingsites die wereldwijd actief zijn toch voornamelijk singles lokaal aan elkaar koppelen is InternationalCupid er specifiek voor bedoeld om met mensen in andere landen te daten.

In de praktijk betekent dat voornamelijk westerse mannen die het platform kunnen gebruiken, om met vrouwen in contact te komen die in landen wonen met minder goede economische vooruitzichten. Die dames zoeken namelijk een westerse man om uiteindelijk een betere toekomst op te bouwen in een ander land. Als Nederlandse man kun je daarom over het algemeen op veel aandacht rekenen op deze en vergelijkbare datingsites. Met een gratis account kun je berichtjes sturen naar betalende leden, maar krijg je wel reclame voorgeschoteld (die gelukkig niet heel hinderlijk aanwezig is).

Netwerk van meerdere datingsites

InternationalCupid maakt deel uit van een groter netwerk met nog veel meer internationaal georiënteerde datingsites. Zo zijn er sites speciaal voor Aziatische, Zuid-Amerikaanse, Oost-Europese en Afrikaanse dating. Ook individuele landen hebben vaak hun eigen datingplatform gekregen via dit netwerk, dat wordt beheerd door Cupid Media.

In deze review bespreken we alleen InternationalCupid, omdat je daar terecht kunt voor singles uit heel veel verschillende landen. Het is daardoor een prima startpunt voor je internationale dating avontuur. Maar heb je interesse in vrijgezellen uit een bepaald land of continent, dan kun je natuurlijk ook een van de andere sites proberen (die qua uiterlijk en werking allemaal veel op elkaar lijken).


Functies van InternationalCupid

De functies met een gratis lidmaatschap zijn beperkt, je kunt namelijk het volgende doen:

 • Een eigen profiel aanmaken.
 • Foto’s uploaden naar je profielfoto.
 • Beperkt matches vergelijken.
 • Interesse tonen (flirt versturen).
 • Betalende leden een berichtje sturen.

Extra functies met een Gouden lidmaatschap

Met het betaalde lidmaatschap Goud kun je aanvullend het volgende doen:

 • Gratis leden een berichtje sturen.
 • Live chatten via de instant messenger op de site.
 • Alle berichten lezen.
 • Surfen zonder advertenties.
 • Discreet profielen bezoeken.

Extra functies met een Platina lidmaatschap

Er is naast het abonnement Goud nog een tweede betaalde lidmaatschap genaamd Platina beschikbaar. Daarmee kun je ook nog:

 • Je profiel bovenaan plaatsen.
 • Meer ruimte krijgen op je profiel.
 • Je profiel meer op laten vallen.
 • Matches heel uitgebreid vergelijken.
 • Berichten vertalen.

Platina lidmaatschap: automatisch berichten vertalen

Een heel handige optie die je tot je beschikking krijgt met een Platina lidmaatschap is het automatisch vertalen van persoonlijke berichtjes. Wanneer je de taal van het land waarin je op zoek bent naar leuke singles nog niet zo goed spreekt kan dat heel handig zijn. Natuurlijk gaat veel van de nuance verloren in een gesprek bij een automatische vertaling, dus vraag bij onduidelijkheid altijd om meer informatie. Het is dus niet perfect, maar toch een heel handige functie.


Inschrijven op InternationalCupid

blank

Voor je kunt gaan daten met buitenlandse singles moet je natuurlijk eerst een eigen account en profiel aanmaken. Hier zie je welke verschillende mogelijkheden je daarbij hebt.

Aanmelden met Facebook

blank

De makkelijkste manier om jezelf aan te melden bij InternationalCupid is door dit met je bestaande Facebook-account te doen. Om van deze optie gebruik te maken klik je op de knop Login met Facebook. Je kunt dan direct toestemming geven aan Facebook om enkele profielgegevens te delen met de datingsite. Dat zijn je naam, profielfoto, geboortedatum, woonplaats, foto’s, geslacht en e-mailadres. Klik op de knop Doorgaan als… met daarachter je Facebook gebruikersnaam om je aanmelding definitief te maken.

Aanmelden met een nieuw account

Je kunt ook gewoon lid worden door een nieuw account aan te maken. Klik daarvoor op de homepage op de knop Doe gratis mee. Dan kun je meteen je voornaam, geslacht en leeftijd invullen, evenals een e-mailadres en een zelfverzonnen wachtwoord. Ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacybeleid door een vinkje te plaatsen en klik dan op Bekijk onze singles nu. Je wordt daarmee doorgestuurd naar de site om je profiel naar wens direct verder aan te vullen.

Je profiel verder aanvullen

blank

Het is natuurlijk logisch dat een volledig ingevuld profiel meer de aandacht trekt dan een nog vrijwel leeg exemplaar. Daarom raden we je aan om je eigen profiel alvast wat meer te vullen. Dat doe je via profielknop rechtsboven in het scherm. Wanneer je daarop klikt verschijnt er een menu waarin je bijvoorbeeld kunt kiezen voor Profiel bewerken. Je ziet nu meerdere tabbladen waarin je heel veel over jezelf kwijt kunt. In het eerste tabblad kun je ook meteen wat leuke foto’s plaatsen. Ons advies is om elk tabblad rustig door te werken.


Zoeken en matchen

blank

Of je nu gratis of betalend lid bent, je kunt altijd van de meest uitgebreide zoekmachine gebruik maken. Klik in de bovenste menubalk op de knop Zoeken om meteen alle zoekcriteria te zien die de site bevat. Je kunt onder meer filteren op leeftijd, geslacht, geaardheid, land en regio en het soort contact (vriendschap, romantiek of relatie).

Geavanceerde filters zijn ook mogelijk, zo kun je bijvoorbeeld een bepaalde levensstijl, uiterlijke kenmerken en religieuze achtergrond selecteren. Dat zijn behoorlijk veel opties, en daarom kun je een bepaalde zoekopdracht ook opslaan zodat je die later makkelijk nogmaals kunt gebruiken.


Matchen

blank

InternationalCupid bevat een heel eenvoudige matchfunctie. Die laat bijvoorbeeld profielen zien uit landen waar je onlangs zelf handmatig naar singles hebt gezocht. Die functie voegt dus niet zoveel toe aan de al heel uitgebreide zoekfunctie. Wel heel leuk is het liken van profielen zodat je op die manier een directe match kunt krijgen wanneer de persoon in kwestie jou ook liket. Je matches vind je op de pagina Wederzijdse treffers bij de menu-optie Matches.


Contact en berichten

blank

Er zijn meerdere manieren om de aandacht te trekken van andere singles. De belangrijkste daarvan is net als op veel andere datingsites door gewoon meteen een persoonlijk berichtje te versturen. Klik daarvoor op de knop met de spraakballon. Je kunt een profiel ook liken door op de knop met het hartje te klikken. Daarmee laat je zien dat je interesse in die persoon hebt. Tot slot kun je iemand ook aan je favorieten toevoegen door op de knop met de ster te klikken.


Doelgroep van InternationalCupid

blank

 

Aangezien de voornaamste functie van InternationalCupid is om mannen uit westerse landen in contact te brengen met potentiële huwelijkskandidaten uit niet-westerse landen zijn dat ook de twee belangrijkste doelgroepen die je op de site terugvindt. Vrouwen uit westerse landen zijn in de minderheid, maar ook die gaan natuurlijk soms op zoek naar een partner uit een ander land (bijvoorbeeld Afrika). In theorie is echter iedere vrijgezel uit elk land welkom om zichzelf op de site in te schrijven, zolang die persoon maar interesse heeft in internationale dating.


InternationalCupid beveiliging en privacy

Het is belangrijk om te weten dat je bij InternationalCupid niet moet rekenen op dezelfde mate van veiligheid als bij een bekende Nederlandse datingsite. De site zelf is ongetwijfeld ter goeder trouw, maar je krijgt natuurlijk te maken met mensen van over de hele wereld die dat niet noodzakelijk ook zijn. Er zijn behoorlijk veel mensen actief die geen heel goede financiële vooruitzichten hebben en proberen geld te verdienen aan mensen uit andere (vaak rijkere) landen. Maak dus nooit zomaar geld over naar iemand die je via InternationalCupid of een vergelijkbare datingsite hebt leren kennen. Pas ook op met de gegevens die je met anderen deelt want je hebt hier nog minder garantie dat andere daar netjes mee omspringen.


Bekendheid van InternationalCupid

InternationalCupid en de vele zustersites zijn behoorlijk bekend. Het platform waar deze sites deel van uit maken is namelijk zonder twijfel het grootste internationale datingnetwerk ter wereld. Wanneer je in een ander land op zoek wilt naar leuke singles is de kans groot dat je vroeg of laat bij deze site uitkomt. Er zijn dan ook enorm veel mensen lid en actief op de site. Op elk willekeurig moment van de dag kun je tussen de 3.000 en 5.000 mensen aantreffen die op dat moment online zijn. Het is dus al snel een kwestie van tussen al die singles de juiste matches vinden.


Dating app

InternationalCupid beschikt over een eigen datingapp maar die is er alleen voor Android telefoons. Wanneer je een iPhone hebt ben je dus aangewezen op de mobiele site (die overigens ook prima kan voldoen). Met de app voor Android kun je van alle functies gebruik maken die er ook zijn voor de desktop en mobiele versie van de datingsite. De app wordt door de meeste gebruikers ook goed beoordeeld, want hij werkt op veel verschillende telefoons zonder problemen.


Contact met InternationalCupid

Hoe kun eenvoudig contact krijgen met de organisatie achter deze datingsite, en wat zijn de bedrijfsgegevens? Die informatie vind je hieronder.

Adresgegevens:

Zoals je waarschijnlijk wel zult begrijpen is het hoofdkantoor van InternationalCupid niet in ons land en zelfs niet in Europa gevestigd. Het bedrijf is namelijk in Australië gevestigd. Dit zijn de op dit moment bij ons bekende gegevens:

InternationalCupid.com
Cupid Media Pty Ltd
PO Box 9304
Gold Coast MC QLD 9726
Australia

Telefoon: +61 7 3186 0281 (tussen 8.30 en 17.30 Australische tijd)

E-mail: team@InternationalCupid.com

Helpdesk en klantenservice

De snelste en makkelijkste manier om contact op te nemen met de klantenservice van Cupid Media is door een e-mail te sturen naar het bovenstaande e-mailadres of door het contactformulier in te vullen. Dat formulier is helaas wel enigszins lastig te vinden. De snelste manier is in onze ervaring op een willekeurige pagina naar benden scrollen tot je de footer van de site ziet. Klik daar op de link Privacy. Op deze pagina zie je bovenaan weer een aantal contactmogelijkheden, waaronder de optie Online ondersteuningsformulier, Kies voor de link Klik hier om doorgestuurd te worden naar het contactformulier.


Prijs van een betaald VIP abonnement

blank

InternationalCupid kent twee verschillende abonnementsvormen, Platina en Goud. Die ontlopen elkaar qua prijs niet zoveel, maar de Platina optie bevat wel veel handige extra functies. Wanneer je besloten hebt een betaald abonnement af te sluiten ligt de keus voor Platina wat ons betreft daardoor redelijk voor de hand.

Prijzen Goud

Dit zijn de actuele prijzen voor het Gouden abonnement:

 • Een lidmaatschap Goud van 1 maand kost € 30,98
 • Een lidmaatschap Goud van 3 maanden kost € 61,98 (€ 20,66 p/m)
 • Een lidmaatschap Goud van 12 maanden kost € 123,98 (€ 10,33 p/m)

Prijzen Platina

En de prijzen voor Platina zijn als volgt:

 • Een lidmaatschap Goud van 1 maand kost € 35,98
 • Een lidmaatschap Goud van 3 maanden kost € 71,99 (€ 24,00 p/m)
 • Een lidmaatschap Goud van 12 maanden kost € 143,99 (€ 12,00 p/m)

Je kunt overigens niet alleen via creditcard maar ook gewoon met iDeal betalen.


InternationalCupid opzeggen

Het is helaas niet mogelijk om zelfstandig je profiel helemaal te verwijderen van InternationalCupid. De enige optie die je zelf hebt is om via het tandwiel naar je instellingen te gaan en in dat menu te kiezen voor Profielinstellingen, zodat je onderaan deze pagina je profiel kunt verbergen. Wanneer je alle gegevens wilt verwijderen zul je dat moeten doen door een bericht te sturen naar de klantenservice (zie het kopje Helpdesk en klantenservice).


Onze ervaringen met InternationalCupid

Pluspunten:
 • Singles van over de hele wereld
 • Automatische vertaalfunctie
 • Zeer grote ledendatabase wereldwijd
 • Contacten leggen met gratis abonnement
Minpunten:
 • Reclame bij gratis account
 • Niet geschikt voor een relatie in de buurt
Probeer InternationalCupid gratis
foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen. LinkedIn

© Datingsitekiezen.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW te Zwolle | Privacy & Cookies