Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een datingsite.

Vergelijk de beste datingsites & apps van 2024

eMatch datingsite review

eMatch
Probeer eMatch gratis

Laatst bijgewerkt: 2 januari 2023

Ematch is een nieuwe datingsite die zich richt op mensen die op zoek zijn naar een serieuze relatie, nieuwe vriendschap, een leuke date of gewoon een chatgesprek. De doelgroep is erg breed, dus iedereen is welkom om via Ematch zijn of haar geluk te beproeven.

Omdat Ematch nieuw is, kunnen we nog niet zoveel zeggen over het succes van de datingsite of over de gebruikerservaringen. Wel hebben wij gemerkt dat er zich binnen een week al veel vrijgezellen hebben aangemeld. Er zijn uitgebreide functionaliteiten waarmee je zeker een match kunt vinden. Het enige grote nadeel is dat deze datingsite een relatief slechte prijs-kwaliteitverhouding heeft ten opzichte van andere datingsites.

Waarom kies je voor eMatch?
 • Uitgebreide profielverificatie
 • Gratis rondkijken
 • Klantenservice telefonisch bereikbaar
Schrijf je gratis in bij eMatch

Inschrijven voor eMatch

Het inschrijfproces voor eMatch.online is heel eenvoudig. Je vult je gebruikersnaam, geslacht, geboortedatum, e-mailadres en wachtwoord in. Daarnaast moet je jouw eigen geslacht invullen en het geslacht waar je naar op zoek bent. De laatste stap is het bevestigen van de activeringslink die je per e-mail krijgt. Daarna kun je inloggen en jouw profiel verder vormgeven.

Profile verified

Wat verder opvalt aan het inschrijven op Ematch, is dat de profielen geverifieerd worden. Daar hebben ze zelfs een certificaat voor ontvangen, zoals je op de homepagina kan zien. Dus als jij je inschrijft op Ematch, ben je verzekerd van profielen van echte mensen. Geen robots of spamaccounts. Daarnaast geschiedt inschrijving via een beveiligde SSL-verbinding, waar de site ook een badge voor heeft ontvangen.


Functies en mogelijkheden

eMatch is een datingsite met uitgebreide functionaliteiten. Eigenlijk alles wat je nodig hebt om een goede vriendschap of een serieuze relatie te vinden, staat op deze website. We gaan de functionaliteiten nu een voor een belichten.

Jouw profiel op eMatch

blank

 • Algemene informatie. Je kunt het profiel op Ematch leeglaten, maar wij raden aan om dit zo goed mogelijk in te vullen. De basisgegevens zijn al ingevuld. Verder heb je de mogelijkheid om je relatiestatus aan te geven. Opvallend genoeg staan hier ook ‘getrouwd’ en ‘in een relatie’ tussen. Uiteraard kan dat best, als je op zoek bent naar vriendschap. Vervolgens is er helaas geen mogelijkheid om aan te geven dat je puur vriendschap zoekt. Je kunt kiezen tussen ‘chatten’, ‘daten’ en ‘relatie’. Wat ons betreft mogen deze mogelijkheden nog wel iets uitgebreider, maar het is geen enorm struikelblok. Verder kun je de leeftijdscriteria aanpassen.
 • Uiterlijk en levensstijl. Vervolgens zijn er een aantal vragen over je uiterlijk. Vooral handig als je liever niet met een foto op Ematch staat. Hier staan allerlei uiterlijk gerelateerde informatie, tot gewicht en tattoos/piercings aan toe. Je sluit jouw algemene profielgegevens af met informatie over je opleiding, religie, beroep, roken, drinken, sporten, huisdieren en kinderen.
 • Persoonlijkheid. Wij vinden het erg goed dat Ematch aandacht schenkt aan je persoonlijkheid. Het is echter niet zo dat je een persoonlijkheidstest kunt maken. Je kunt 4 open vragen beantwoorden (bijvoorbeeld ‘zo zit ik in elkaar’, ‘dit zoek ik in een relatie’). Best wel lastig, hoewel Ematch hier wel enkele voorbeelden van geeft.
 • Matchprofiel. Als laatste stap kun je iets concreter invullen naar wie je op zoek bent. Mannen, vrouwen (beide!), leeftijd, geaardheid, zoekregio. Rookgedrag? Kinderen? Opleiding/ inkomen? Deze laatste categorieën kun je echter pas gebruiken als je premium lid bent. Wij denken dat je de ware liefde ook wel kunt vinden zonder meteen op de hoogte te zijn over zijn/haar inkomen en opleiding.
 • Foto’s. Het is niet verplicht om een foto te plaatsen op Ematch, maar je maakt hiermee wel meer kans op een match. Je krijgt daarnaast de mogelijkheid om meerdere foto’s te uploaden. De rest van de foto’s is overigens alleen zichtbaar voor premiumleden. Foto’s kun je rechtstreeks vanaf je computer uploaden.

Speeddaten

Deze functionaliteit is eigenlijk een uitgebreide vorm van Tinder. Je krijgt een foto voorgeschoteld en je kunt kiezen voor een hartje of een kruisje. Wil je eerst meer informatie? Geen enkel probleem. Je kunt iemands profiel uitgebreid bekijken voordat je besluit op een hartje of een kruisje te klikken.

Profielen bekijken en bekeken worden

Op iemands profiel staat alle informatie die degene over zichzelf heeft ingevuld. Het soort informatie komt overeen met de informatie die we hebben benoemd onder ‘Jouw profiel op Ematch’. Daarnaast kun je zien hoevaak iemands profiel is bekeken en hoeveel mensen degene een ‘like’ hebben gekeken. Dat kun je vergelijken met ‘als favoriet toevoegen’. Op die manier kun je een beetje peilen of je veel concurrentie hebt… Verder kun je kijken wie er geïnteresseerd is in jou, wie jij interessant vindt (hebt geliked) en welke matches er bestaan. Een match ontstaat wanneer jullie elkaar beiden geïnteresseerd in elkaar zijn.

Notificaties

Ematch heeft een uitgebreid notificatiesysteem, al helemaal ten opzichte van andere datingsites. Je kunt zelf aanklikken of je van bepaalde activiteiten wél of géén melding wilt ontvangen. Een melding op Ematch is overigens heel snel gezien: het knippert en heeft een kleurtje. Dus je mist nooit meer een bericht van een potentiële date.


eMatch doelgroep

Voor zover we kunnen inschatten, staat eMatch open voor iedereen die graag met mensen in contact komt om te chatten, te daten of om op termijn een relatie te beginnen. Daarbij wordt geen onderscheid gemaakt in religie, leeftijd of geaardheid. Op moment van schrijven is eMatch net nieuw (pas gelanceerd!), dus het is nog niet zo’n hele bekende datingsite. Zodoende is deze website ook nog niet echt positief dan wel negatief in het nieuws geweest. We kunnen dus ook nog niet zoveel zeggen over het ledenaantal. Op moment van schrijven zijn er circa 200 leden binnen ons ‘zoekcriterium’ online. In de toekomst verwachten wij dat dit aantal groeit!


Is het veilig om te daten via eMatch?

Jazeker. Direct nadat je voor het eerst inlogt, krijg je een notificatie met een paar veiligheidsvoorschriften. Zo begin je goed geïnformeerd aan je dating avontuur. Daarnaast heeft Ematch twee veiligheidsbadges, een voor geverifieerde profielen en een voor hun beveiligde internetverbinding (positive SSL). Bovendien worden jouw gegevens niet verstrekt aan andere leden op de website of aan derden. Voor alle voorwaarden verwijzen we je graag naar de algemene voorwaarden van eMatch.


Klantenservice van eMatch

Via de websitek kun je eenvoudig een bericht sturen naar Ematch. Daarnaast is er een pagina met veel gestelde vragen, waar je negen van de tien keer het antwoord op je vraag al vindt.

Daarnaast kun je eMatch bereiken via +31(0)85-0653204 (alleen woensdagen 10.00-12.00) of via helpdesk@ematch.online (bereikbaarheid onbekend).

eMatch is een bedrijf van:

Epic Internet B.V.
Winthontlaan 20
0
3526 KV Utrecht
Nederland
Kvk Nummer:
64190102
BTW Nummer:
NL0044666058


Is eMatch gratis te gebruiken?

Je kunt Ematch.nl prima gratis testen zonder een premium account aan te schaffen. Toch kom je hier niet veel verder mee, want je kunt bijvoorbeeld niet met iedereen chatten. Je kunt alleen gratis reageren op mensen met een premium account. Helaas kun je zelf geen mensen benaderen.

Functionaliteiten premium profiel
Er zijn drie soorten premium profielen:

 1. Premium lite: 1 maand premium lidmaatschap, berichten versturen en ontvangen, foto’s van alle leden bekijken
 2. Premium Platinum: 3 maanden premium lidmaatschap, na bovenstaande voordelen ook anoniem profielen bekijken, zien wie in jou is geïnteresseerd, leesbevestiging op verstuurde berichten ontvangen.
 3. Premium Platinum Plus: 6 maanden premium lidmaatschap. Geen extra voordelen ten opzichte van Premium Platinum, alleen goedkoper.

Een premium account bij Ematch is vrij prijzig, al helemaal gezien de functionaliteiten die je ervoor terugkrijgt. Zoals onderstaand overzicht laat zien, betaal je voor premium light €29,95 per maand, voor premium platinum €24,95 per maand en voor premium platinum plus €19,95 per maand.


Opzeggen

Onder ‘instellingen’ > ‘profielinstellingen’ kun je jouw account verwijderen. Dit kun je onderaan de pagina aangeven, onder het kopje ‘account verwijderen’. Dit betekent dat jouw gehele profiel, inclusief foto’s, gewist zal worden. Hierna is er geen weg meer terug.


Onze ervaringen met eMatch

Pluspunten:
 • Uitgebreide profielverificatie
 • Gratis rondkijken
 • Klantenservice telefonisch bereikbaar
Minpunten:
 • Weinig unieke functies t.o.v. andere datingsites
Probeer eMatch gratis
foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen. LinkedIn

© Datingsitekiezen.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW te Zwolle | Privacy & Cookies