Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een datingsite.

Vergelijk de beste datingsites & apps van 2024

Lesbisch daten: Dit zijn de beste datingsites voor lesbi’s

Lesbisch
Lesbisch daten: Dit zijn de beste datingsites voor lesbi’s

Laatst bijgewerkt: 5 juli 2022

Als lesbiënne is het soms lastig om de juiste datingsite te vinden die bij je past. Lesbo zijn op een doorsnee datingsite kan dan ook tot behoorlijk frustrerende situaties leiden. Verzoekjes van mensen die op zoek zijn naar een trio, of mannen die zich als vrouw inschrijven om in contact te komen met lesbi’s (begrijp jij het nog?).

Daarnaast heb je nog de frustaties van websites waar je geen reacties krijgt of waar andere singles al lang voorzien zijn. Soms heb je matches met mensen aan de andere kant van het land, wat een fysieke date moeilijk maakt. We schrijven dit artikel om je als lesbi op weg te hlpen in de online dating wereld. Welke websites zijn betrouwbaar, en op welke website vind je waar jij naar op zoek bent?


GayParshipBezoek GayParship

Hoewel het lijkt of deze website zich enkel richt op gay-mannen, zul je na je registratie zien dat er ook enorm veel lesbische vrouwen staan ingeschreven bij GayParship. Parship is een van de grootste datingsite aanbieders van Europa, en biedt al jaren een online gay platform voor dating dat door gebruikers als zeer goed wordt gewaardeerd.

Bezoek GayParship

Lexa LesbischBezoek Lexa Lesbisch

Lexa heeft een speciaal onderdeel op de website voor lesbiënnes en homo's. Je bent hiermee zeker dat je niet opgezadeld raakt met een heleboel mannelijke profielen terwijl je hier niet om gevraagd hebt. Lexa is een uitermate veilige datingsite die succes hoog in het vaandel heeft staan. Je vind op deze website serieuze singles door heel Nederland. Lexa is schappelijk geprijsd en zeer gebruiksvriendelijk in gebruik.

Bezoek Lexa Lesbisch

BiLoveBezoek BiLove

De enige website in deze lijst die zich echt specifiek op lesbische vrouwen richt. Hoewel de naam misschien anders doet vermoeden kun je je hier alleen inschrijven als je een "vrouw op zoek naar een vrouw" bent. Dit houdt pottekijkers buiten de deur en zorgt ervoor dat jij in contact kunt komen met leuke dames. De website verwelkomt ook "bi-schierige" vrouwen die graag hun sexualiteit willen ontdekken.

Bezoek BiLove

MetJouBezoek MetJou

Deze datingsite richt zich niet specifiek op homo's of lesbo's maar heeft wel een grote ledendatabase die veel gay vrouwen kent. Op MetJou vind je voornamelijk singles die op zoek zijn naar een serieuze relatie, de website richt zich op een iets oudere leeftijdscategorie (vanaf 30 jaar). Hoewel de website iets duurder is dan de andere websites, is deze website zeker het overwegen waard.

Bezoek MetJou

Lesbisch contact op een datingsite

Wellicht komen de scenario’s die ik hierboven heb geschetst je bekend voor. Als je niet de juiste datingsite uitkiest kun je bedrogen uitkomen op veel datingsites. Als je nog niet veel andere datingsites hebt geprobeerd heb ik goed nieuws voor je; probeer het eens op één van de onderstaande websites en de kans is groot dat je een goede ervaring gaat hebben. De websites die we hierboven behandelen zijn of speciaal geschikt voor lesbi’s of hebben een zeer goede website.


Tips voor het vinden van een lesbische relatie

Wanneer je als vrouw op andere vrouwen valt is het niet altijd makkelijk om een leuke date of een duurzame relatie te vinden. Bijvoorbeeld omdat je nog moeite hebt met uitkomen voor je geaardheid of omdat je simpelweg niet zoveel lesbische vrouwen in je directe omgeving hebt. In dit artikel geven we je daarom 10 tips waarmee je makkelijker een lesbische relatie zal weten te vinden. We geven je tips over hoe je contact zoekt met vrouwen, waar je de leukste evenementen voor lesbiennes vindt en hoe je via internet een date kunt vinden.

Tip 1: Durf te flirten met andere vrouwen

Slechts ongeveer 5% van de vrouwen identificeert zichzelf als lesbienne. Dat betekent niet automatisch dat ook maar 1 op de 20 vrouwen daadwerkelijk lesbisch is, want aangezien veel vrouwen nog ‘in de kast’ zitten en ook aardig wat vrouwen biseksueel zijn kunnen dat er best nog wel meer zijn. Maar met de 5% die wel al uit de kast is gekomen is het natuurlijk wel het makkelijkst flirten en ook het eenvoudigst om een date of relatie mee te krijgen. Het is daarom het beste om maar gewoon te durven flirten met een meid of vrouw waar je wel interesse in hebt. Dit ligt bij vrouwen gelukkig minder gevoelig dan bij mannen, want als je het mis hebt vindt menig vrouw het stiekem wel een compliment dat je op haar valt. En flirt ze terug? Dan weet je natuurlijk dat je beet hebt. Zoek dus gerust veel oogcontact met leuke vrouwen!

Tip 2: Ontwikkel je gaydar

Zoals al geconcludeerd heb je als lesbienne een minder grote vijver met singles om in te vissen dan hetero’s. Wanneer slechts ongeveer 1 op de 20 vrouwen die je ontmoet ook lesbisch zijn kan het ontwikkelen van je gaydar (het instinctieve gevoel dat je krijgt wanneer iemand voor jouw gevoel gay is) daarom enorm handig zijn. Gelukkig gaat dat ontwikkelen van je gaydar vaak vrijwel vanzelf, gewoon door stap 1 ter harte te nemen en lekker veel te flirten. Je raakt dan steeds meer bedreven in het herkennen van andere lesbische vrouwen. Dat kan komen door haar kledingkeuze, hoe ze loopt, een oogopslag, het feit dat ze ook net wat langer dan normaal oogcontact met je houdt en nog veel meer signalen. Je zult het niet altijd bij het rechte eind hebben, maar hoe meer ervaring je opdoet hoe makkelijker het wordt (en hoe makkelijker je dus spontaan een date of relatie vindt).

Tip 3: Maak er geen geheim van dat je lesbisch bent

Uit de kast komen is voor veel vrouwen een grote stap, eentje die sommigen zelfs nooit durven te zetten. De beste manier om te zorgen dat je een lesbische relatie krijgt is echter nog altijd om te zorgen dat mensen in je omgeving weten dat jij op vrouwen valt. Dan hoef je al het ‘werk’ namelijk niet meer in je eentje te doen, maar graviteren andere lesbiennes die jou wel leuk vinden min of meer vanzelf naar je toe. Hoe geheimzinniger je zelf doet over je geaardheid, hoe kleiner de kans wordt dat iemand uit eigen beweging op je af komt. Durf dus gewoon open te zijn over wie je bent en dat je echt 100% op vrouwen valt!

Tip 4: Zet zelf de eerste stap

Is het bij heteroseksuele relaties nog altijd heel gebruikelijk dat de man de eerste stap moet zetten, daar heb je bij contact tussen lesbiennes geen last van. Jullie kunnen allebei zonder enig probleem de eerste zet doen. Dat kan zo eenvoudig zijn als beginnen met flirten, maar als je zeker weet dat de andere vrouw ook lesbisch is kun je haar natuurlijk ook meteen mee uit vragen. De een heeft hier veel meer moeite mee dan de ander, dus het gaat vooral om de stoute schoenen aan te trekken en het maar gewoon te doen. Als je het vaker gedaan hebt (en hopelijk ook nog eens een positieve reactie hebt gekregen) wordt het gegarandeerd een stuk makkelijker.

Tip 5: Bezoek een gay bar

De hoogste concentratie lesbische vrouwen vind je zonder enige twijfel elk weekend in een gay bar ergens in jouw stad. De meeste gay bars bevinden zich in Amsterdam en dus kan een weekendje naar onze hoofdstad afreizen een hele leuke ervaring zijn, helemaal met je beste vriendinnen. Maar ook in veel andere steden in Nederland zitten wel een of twee gay bars waar je als lesbische vrouw van harte welkom bent. Je maakt dan grote kans om andere lesbische vrouwen te ontmoeten en daar wellicht zelfs een leuke date aan over te houden. Maar het is hoe dan ook heel fijn om onder gelijkgestemden te zijn, op een plek waar je geaardheid geen probleem is maar juist volop wordt gevierd!

Tip 6: Ga naar een PANN feest

Elke maand wordt er in Utrecht een PANN feest georganiseerd. Deze feesten worden georganiseerd door Stichting PANN, die zich inzet voor de emancipatie van lesbische, homoseksuele, biseksuele en transgenders. De PANN feesten zijn inmiddels een begrip geworden en trekken bezoekers uit het hele land die in Utrecht volop komen dansen, feesten en flirten. Elk feest is straight-friendly, dus wil je graag met iemand op stap die zelf hetero is dan is dat gelukkig ook geen enkel probleem. Het is altijd gezellig op deze feesten en het is voor jou als lesbienne de ideale plek om andere leuke meiden te leren kennen. Tickets kun je altijd ruim van tevoren kopen via de website van PANN, waar je ook de party agenda vindt. Het is wel van belang dat je op tijd kaartjes bestel, want de meeste feesten raken al een tijdje van tevoren uitverkocht.

Tip 7: Vaar mee tijdens de Gay Pride

De Gay Pride in Amsterdam is elk jaar weer een geweldig feest waar je als homoseksuele man, lesbische vrouw, transgender of biseksuele man of vrouw volledig op je plek bent. Het is een geweldige happening, met als hoogtepunt natuurlijk de Canal Parade, waar zelfs boten van grote bedrijven meevaren om hun steun te betuigen aan de gay en trans community. De botenparade is een geweldig moment om jezelf vol trots als lesbienne aan de wereld te tonen, waarbij je ook nog eens heel veel geweldige mensen ontmoet. Iedereen komt om feest te vieren met gelijkgestemden en de kans dat je hier dus een of meer leuke contacten op doet is zeer groot aanwezig. Stort je maar eens in het feestgedruis en/of vaar mee op een van de boten voor een onvergetelijke ervaring. Of natuurlijk speciaal voor het vinden van een lesbisch contact dat uit kan draaien op een date (en wie weet zelfs een relatie).

Tip 8: Doe mee aan gay activiteiten

Er worden het hele jaar tal van leuke activiteiten georganiseerd speciaal voor homo’s en lesbiennes. Het COC houdt hiervan een kalender bij zodat je altijd precies weet waar je moet zijn om iets leuks of interessants mee te maken. Een voorbeeld van zo’n activiteitenkalender is die van de COC Noord-Holland.

Mocht je nog erg twijfelen of je je moet inschrijven op een datingsite, dan adviseren wij om het gewoon eens te proberen. De bovengenoemde websites hebben een gratis account waarmee je gratis kunt rondkijken op de website en gewoon eens kunt kijken of het wat voor je is. We wensen je veel succes met je online dating avontuur. Laat je ons weten hoe het je is bevallen?


foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen. LinkedIn

© Datingsitekiezen.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW te Zwolle | Privacy & Cookies