Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een datingsite.

Vergelijk de beste datingsites & apps van 2024

8 tips om een sportmaatje te ontmoeten

Sportmaatje
8 tips om een sportmaatje te ontmoeten

Laatst bijgewerkt: 5 juli 2022

Bewegen is gezond en sporten kan een enorme kick geven. Niet zo gek dus dat hun favoriete sport voor veel mensen een belangrijk onderdeel van hun leven is. Wanneer je op zoek bent naar een sportmaatje is het daarom ook enorm leuk om iemand te ontmoeten die deze passie met je deelt.

Of je nu alleen maar heel graag uit wandelen gaat, elke dag in de sportschool tekeer gaat of van lange fietstochten houdt, het is altijd leuk om dat samen met iemand anders te doen. Zoek je naar manieren om een sportmaatje te vinden, of zoek je specifiek iemand die van sporten houdt en ook wel in is voor een relatie? Doe dan je voordeel met deze 8 tips om een sportmaatje te vinden.


Websites voor het vinden van een sportmaatje


RunnersdateBezoek Runnersdate

Ben je gek op hardlopen & single? Op de website runnersdate.nl kun je terecht voor een hardloopmaatje, met wellicht zelfs een echte date. Deze populaire community heeft enorm veel actieve leden en leuke events. Je kunt de website gratis uitproberen.

Bezoek Runnersdate

Chisple

De vriendschap website Chisple.com is voor sporters tussen de 30 en 50 jaar. Door het selecteren van interesses kun je heel eenvoudig andere leden vinden die dezelfde sport beoefenen, of een gelijke interesse hebben. Je kunt daarna een bericht doen of contacten toevoegen. Je kunt ook scrollen door leuke evenementen of zelf een evenement aanmaken. Wil je bijvoorbeeld met en groepje mensen hardlopen in het Vondelpark dan kun je daarvoor zelf een evenement aanmaken en mensen uitnodigen.


blank

Tip 1: Een sportmaatje vinden via internet

Ben je erg sportief en vind je het belangrijk om iemand te vinden die dat ook is, dan zijn er een aantal sites die daar goed op in spelen. Je kunt een leuk sportmaatje vinden op bijvoorbeel een datingsite, of andere community websites. Hiervoor moet je vaak wat langer doorvragen en een gesprek beginnen om erachter te komen of jouw potentiele maatje die interesse ook daadwerkelijk deelt.

Op de meeste datingsites kun je ook al je favoriete bezigheden delen op je datingprofiel, dus ook wat jouw favoriete sport is. Wanneer je een sportmaatje wilt vinden (of in elk geval een single die ook van jouw favoriete sport houdt) dan kun je het dus ook op die manier proberen. Gebruik bijvoorbeeld een foto van jezelf terwijl je aan het sporten bent als je profielfoto en laat ook in je profieltekst merken dat sport voor jou belangrijk is. Zo trek je vanzelf andere singles aan die dat aantrekkelijk vinden en ook wel samen zouden willen sporten. Misschien kun je zelfs wel een heel sportieve activiteit ondernemen als eerste date, want dat is dan natuurlijk de perfecte manier om elkaar te leren kennen!


Tip 2: Binnen je vriendenkring

Binnen je vriendenkring is er wellicht wel iemand die meer wil gaan sporten of zelf al fanatiek jouw favoriete sport beoefent. Doe daar dus gewoon eens een voorstel toe, wie weet vind je al snel iemand waar het altijd al goed mee klikte en waar je nu ook nog mee kunt gaan sporten. Dat kan dan zelfs een mooie manier zijn om meer tijd door te brengen met iemand waar je al een tijdje een oogje op hebt.

Samen activiteiten ondernemen is een mooie manier om elkaar beter te leren kennen en als het klikt smeedt het ook sneller een band. Je kunt elkaar helpen en steunen om bepaalde sportieve doelen te behalen en dat brengt mensen altijd dichter bij elkaar. Wie weet bloeit er wel op een heel natuurlijke manier iets moois op tussen jullie beiden, maar je zult hoe dan ook een hechtere vriendschap ontwikkelen.


blank

Tip 3: Op forums over jouw favoriete sport

Wanneer je via internet op zoek wilt naar een sportmaatje kun je daarvoor op diverse websites terecht die zich richten op sportieve dates, maar je kunt natuurlijk ook via andere online kanalen in contact komen met liefhebbers van de sport die je het liefst beoefent. Want ook al zijn de klassieke internetforums niet meer zo populair als ze ooit waren, toch zijn er nog altijd plekken waar liefhebbers bij elkaar komen om tips uit te wisselen, hun vragen voor te leggen aan anderen en natuurlijk gewoon gezellige contacten op te doen.

Er zijn bijvoorbeeld wandelforums, voetbalforums, fietsforums en nog veel meer actieve websites voor andere sporten. Op zo’n forum meteen een bericht plaatsen dat je een date zoekt is wat teveel van het goede, maar je kunt prima eens wat mee gaan praten en kijken welke leuke mensen je leert kennen.


Tip 4: Via Facebookgroepen

Facebookgroepen hebben inmiddels voor een groot deel de rol van de zojuist al genoemde internetforums overgenomen. Het is namelijk makkelijk om lid te worden van zo’n groep maar ook net zo eenvoudig om er weer mee op te houden. Er zijn enorm veel groepen op Facebook voor sportliefhebbers, dus het gaat er vooral om dat je er eentje vindt die een gezond aantal actieve leden heeft. Meestal moet je eerst worden goedgekeurd dus zorg wel dat je wat leuke berichten op je tijdlijn hebt staan over je favoriete sport. Het fijne aan Facebook is dat mensen er onder hun eigen naam en meestal met hun eigen gezicht als profielfoto actief zijn. Daardoor kun je stiekem al een beetje rondkijken welke leden je wel aantrekkelijk vindt en wel eens mee op stap zou willen. Ook hier geldt natuurlijk weer niet te hard van stapel te lopen. Vooral wanneer de Facebookgroep alleen in algemene zin over sporten gaat en niet specifiek is bedoeld voor het vinden van een sportmaatje is dat belangrijk.


Tip 5: Tijdens een georganiseerde wandeltocht

Heel veel mensen zijn dol op wandelen en je hoeft heus niet de Nijmeegse Vierdaagse te kunnen lopen om een keer aan een georganiseerde wandeltocht mee te doen. Vrijwel elk weekend worden die tochten georganiseerd door heel Nederland, waarbij de afstanden ook al beginnen vanaf ongeveer 10 km. Die afstand kan iedereen met een beetje oefening al snel makkelijk lopen.

Hou je van wandelen en zou je graag iemand leren kennen die dat ook fijn vindt om te doen? Haak dan gewoon eens aan bij een wandeltocht en loop lekker mee. Het is er altijd gezellig en je raakt makkelijk aan de praat met de mensen om je heen. Wie weet kom je zo wel op een heel ontspannen manier in contact met een man of vrouw waar het enorm goed mee klikt. Zo goed dat je hem of haar zonder problemen kunt vragen om een keer met zijn tweetjes op een wandeldate te gaan.


blank

Tip 6: Via een lokale sportvereniging

De lokale sportvereniging is misschien wel de makkelijkste manier om nieuwe contacten op te doen in je eigen regio en natuurlijk helemaal wanneer je op zoek bent naar een sportmaatje. Daarbij is het wel belangrijk dat er niet alleen maar mensen komen van hetzelfde geslacht. Een sport zoals voetbal of basketbal wordt namelijk nog altijd vooral beoefend door mannen, maar wanneer je kiest voor tennis, volleybal, hockey of hardlopen maak je meteen al veel meer kans om ook iemand van het andere geslacht te leren kennen. Wanneer je een leuk persoon ontmoet kun je prima voorstellen om samen te gaan sporten. Die ene leuke single ‘van de sport’ een keertje mee uit vragen is een prima manier om een date of relatie te vinden met iemand die ook dol is op jouw favoriete sport.


Tip 7: In de sportschool

In de sportschool komen zowel mannen als vrouwen en het is dus ook een ideale plek voor sportieve singles om het hele jaar door met leuke mensen in contact te komen. Je merkt al snel welke mensen er wel of niet in zijn voor een praatje of een flirt, en dat kan natuurlijk een uitstekende start zijn van een prettig contact. Vrijwel elke sportschool heeft wel een bar waar je na het sporten even samen wat kunt drinken maar je kunt ook meteen afspreken om na het sporten nog even samen de stad in te gaan. Voor je het weet heb je zo een leuke date met een man of vrouw die ook dol is op sporten!


Tip 8: Met smartphone apps om sportmaatjes te vinden

Ook met diverse apps op je smartphone kun je zoeken naar sportmaatjes. Er zijn verschillende apps, elk met hun eigen doelgroep:

  • CycleWE – Deze app werd bedacht door profrenner Niki Terpstra en kun je gebruiken om wielrenners te vinden in je omgeving. Bijvoorbeeld zodat je af kunt spreken om samen een keer te gaan fietsen, wat altijd de eerste stap kan zijn naar meer…
  • SportsBuddy – Met de gratis app SportsBuddy kun je voor allerlei verschillende sporten een sportmaatje vinden. Dat kan als groep, bijvoorbeeld wanneer je nog een teamlid tekort komt om aan een toernooi mee te kunnen doen, maar ook als single wanneer je sportmaatje wilt vinden om samen mee te gaan sporten.
  • Sidekick – Met SideKick heb je een leuk alternatief voor Tinder, want vrijwel iedereen die van deze app gebruikmaakt zoekt niet alleen een sportmaatje maar zou ook wel in zijn voor een date of een nieuwe liefde.

foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen. LinkedIn

© Datingsitekiezen.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW te Zwolle | Privacy & Cookies