Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een datingsite.

Vergelijk de beste datingsites & apps van 2024

Chisple datingsite review

Chisple
Bekijk de beste vriendschap sites

Laatst bijgewerkt: 2 januari 2023

Op de website Chisple kun je snel en makkelijk nieuwe mensen leren kennen. Je kunt je kennis en vriendenkring verbreden en samen activiteiten ondernemen die jullie beiden leuk vinden. Wanneer je bent ingeschreven op de site kom je in een omgeving terecht die er uitnodigend uitziet. Je krijgt direct zin om hier in te duiken en te ontdekken wat de site verder te bieden heeft. De site richt zich voornamelijk op mensen op tussen de 30 en 55 jaar.

Waarom kies je voor Chisple?
  • Uitgebreide site met veel opties
  • Leuke site om vriendschappen te vinden

Doelgroep

De site wordt het meest gebruikt door mensen die 30 jaar of ouder zijn en op zoek zijn naar een leuke vriendschap of contact. Je kunt met mensen afspreken die jouw interesses delen en samen leuke activiteiten ondernemen. De meeste leden zijn tussen de 35 en 55 jaar oud.


Inschrijfproces

De aanmelding voor Chisple verloopt soepel en snel. Je dient als eerst een e-mailadres, wachtwoord en een foto te kiezen. Wanneer je het e-mailadres hebt bevestigd, wordt je account gecontroleerd en moet je een wachtwoord kiezen. Wanneer je je inschrijft kun je verschillende interesses invullen. Dit zijn algemene interesses, die zorgen voor een betere match met een toekomstige kennis/vriend. Nadat je bent ingeschreven kun je je profiel nog verder updaten, zodat alle informatie over jezelf er op staat.

Wanneer je ingelogd bent op de site zie je een voortgangsbalkje in hoeverre je profiel ingevuld is. Daarna kun je je profiel nog verder updaten. Je kunt een persoonlijke profielboodschap invullen, zodat een ander direct ziet wat jouw motto is en wat bij jou past. Daarnaast kun je je beroep, talen en gereisde landen invullen. Je kunt je geselecteerde interesses die je ingevuld hebt aan het begin van de inschrijving nog aanpassen mocht je dit willen.

Aan je profiel kun je maximaal 50 foto’s toevoegen. Zo kun je een nog completer beeld laten zien van je interesses en de invulling van je leven.

Bij de settings op je profiel kun je aanvinken over welke onderwerpen je op de hoogte gehouden wil worden en waar je wel of geen e-mails over wil ontvangen.

blank


Functies

Chisple is een zeer uitgebreide site met veel verschillende functies. Hieronder benoemen we de functionaliteiten van de website.

Als eerst dien je een profiel te maken, dit kun je hierboven lezen bij het kopje inschrijfproces. Hier kun je al veel informatie over jezelf kwijt.

Evenement ideeën

blank

Er is een pagina op de site waar allerlei evenementen op staan die je kunt bijwonen. Bij de evenement ideeën verschijnen evenementen gebaseerd op je ingevulde interesses op je profiel. Je kunt de evenementen wel inzien met een gratis abonnement, maar als je hierop klikt en meer informatie wil dien je een lidmaatschap aan te schaffen. Dit geldt ook voor de activiteiten die geplaatst zijn door anderen. Als je hier op klikt dien je ook een abonnement aan te schaffen.
Met een gratis abonnement kun je wel de zoekfunctie gebruiken om op zoek te gaan naar evenementen. Je kunt hierbij aanvinken naar wat voor evenement je op zoek bent, waar dit evenement is en wanneer. Als je dan op het evenement klikt en verder wil, dien je een lidmaatschap aan te schaffen.

Om een activiteit aan te maken moet je ook lid worden van de site. Je kunt wel invullen wat voor activiteit je wil en waar etc, maar als je de activiteit daadwerkelijk wil plaatsen kan dit niet zonder betaald lidmaatschap.

Op je profiel zit ook een agendafunctie. Hierin kun je zien welke uitnodigingen je hebt gekregen van andere leden en welke evenementen je gepland hebt staan.

blank

Berichtenbox

Binnen je profiel zit een berichtenbox. In deze functie kun je berichten ontvangen en versturen naar andere leden binnen de site.

Ontmoet leden

Je kunt andere leden ontmoeten en ziet meteen profielfoto’s van de leden. Wanneer je hier op klikt kun je wel meer informatie zien van het lid, maar als je een bericht wil sturen of een connectie met anderen wil, dien je een abonnement aan te schaffen.

Zoek leden

Bij het zoeken naar leden kun je gebruik maken van verschillende zoekfilters. Je kunt zoeken op man, vrouw, leeftijdscategorie, locatie en interesses. Daarnaast kun je zoeken op profielnaam als je iemand makkelijk en snel wil toevoegen.


Kosten

Als je een betaald lidmaatschap hebt kun je nog meer foto’s delen en uploaden op je eigen profiel. Daarnaast kun je activiteiten aanmaken en aan activiteiten van anderen meedoen.
Je kunt privé-berichten verzenden en met andere leden afspreken.

Lidmaatschappen

  • 6 maanden lidmaatschap: €9,99 per maand (eenmalig factuur, je kunt het op ieder moment stopzetten)
  • 1 jaar lidmaatschap: €5,83 per maand (eenmalige factuur, op ieder moment stopzetten)
  • levenslang lidmaatschap: €124,95 eenmalig (je blijft voor altijd lid)

Beveiliging

De site bestaat uit profielen van echte mensen. Er is een registratie verplicht met naam en profielfoto. Deze profielen worden allemaal gecontroleerd en daarna goedgekeurd door het team van Chisple. Voor gratis leden zijn bepaalde gegevens, foto’s etc. niet toegankelijk. Dit is wel zichtbaar en toegankelijk voor leden die een betaald lidmaatschap hebben. 
De site benoemt dat ze verder geen gegevens delen van leden met andere partijen.


Klantenservice

De klantenservice van Chisple.com is 7 dagen per week via de mail bereikbaar. Van maandag tot vrijdag tussen 9 en 18 uur wordt er binnen 24 uur gereageerd op e-mails.
Contact helpdesk: info-nl@chisple.com


Opzeggen

Wanneer je een betaald lidmaatschap hebt, wordt bij betaling met een creditcard dezelfde periode iedere keer automatisch verlengd. Wanneer je via een andere methode betaald, zal het lidmaatschap na de vervaldatum omgezet worden naar een gratis lidmaatschap. Het is belangrijk dat het lid zijn lidmaatschap op tijd verlengd wil hij of zij hier nog gebruik van blijven maken.

Als je het abonnement wil stopzetten dien je 48 uur voor de verlenging per email (info@chisple.com) aan te geven dat je het wil stoppen. Als je een ontvangst via de mail hebt ontvangen is de opzegging pas geldig.
Het betaalde lidmaatschap kan niet tussentijds opgezegd worden. Je kunt ook geen geld terugkrijgen mocht je het lidmaatschap eerder stop willen zetten dan de overeengekomen periode van het abonnement.

Het lidmaatschap dient opgezegd te worden via een contactformulier op de site of door een email te sturen naar info@chisple.com. Belangrijk dat je hierbij je gebruikersnaam en e-mailadres van het profiel gebruikt. Je ontvangt een bevestiging van de opzegging.


Bekendheid

Chisple is een relatief nieuwe website. De site oogt fris en heeft veel leuke opties. We verwachten dan ook dat deze vriendschap site snel zal groeien. Het is onbekend hoeveel leden er op dit moment staan ingeschreven op de site.


Onze ervaringen met Chisple

Pluspunten:
  • Uitgebreide site met veel opties
  • Leuke site om vriendschappen te vinden
Minpunten:
  • De site is nog niet zo bekend
Bekijk de beste vriendschap sites
foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen. LinkedIn

© Datingsitekiezen.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW te Zwolle | Privacy & Cookies