Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een datingsite.

Vergelijk de beste datingsites & apps van 2024

HetGrandCafe datingsite review

HetGrandCafe
Probeer HetGrandCafe gratis

Laatst bijgewerkt: 5 juli 2022

HetGrandCafe is een digitale ontmoetingsplaats voor mensen boven de 35 jaar die op zoek zijn naar een nieuwe liefde of een leuke vriendschap. In dit digitale café ontmoeten mensen elkaar dagelijks en zijn er al vele leuke nieuwe liefdes ontstaan. Misschien vind jij je nieuwe liefde ook wel in HetGrandCafe.

Waarom kies je voor HetGrandCafe?
  • Site richt zich op het vinden van vriendschap en liefde
  • Uitgebreide opties
Schrijf je gratis in bij HetGrandCafe

Algemene info

De naam zegt het al een beetje, maar HetGrandCafe is een digitaal café waar je in gesprek kunt komen met leuke nieuwe mensen. Je kunt hier zoeken naar een leuke vriendschap maar ook als je op zoek bent naar een nieuwe liefde in je leven dan kun je hier terecht. De datingwebsite richt zich op personen boven de 35 jaar.

Misschien loopt jouw volgende vriend of vriendin ook wel rond in dit café en proost je binnenkort echt met hem of haar in plaats van op een digitale manier. De website is kleinschalig wat het makkelijk maakt om snel leuke personen te gaan vinden die bij je passen.


Doelgroep

De website richt zich voornamelijk op mensen boven de 35 jaar. Het is een leuke ontmoetingsplaats voor mannen en vrouwen die op zoek zijn naar een vriend en/of vriendin voor een leuke vriendschap of voor meer.


Inschrijfproces

blank

Het inschrijven op de website verloopt snel. Je dient als eerst een gebruikersnaam en wachtwoord in te voeren zodat je je kunt registreren. Als je dit hebt gedaan, krijg je een mail met een link om je registratie te bevestigen. Daarmee is je account geactiveerd en kun je op zoek naar een leuke man of vrouw.

Daarna kun je je profiel verder aanvullen en updaten. Er worden verschillende vragen gesteld die je moet invullen. Deze vragen zijn gericht op wat voor opleiding je hebt gedaan, wat voor werk je doet, je huwelijkse status, sport, persoonlijkheid, of je rookt en/of drinkt, wat je uiterlijke kenmerken zijn en je verdere interesses. Wanneer je iets niet op je profiel vermeld wil hebben, kun je bij alle vragen invullen: niet opgegeven. Er wordt dan niets getoond over dit onderwerp op je profiel. Daarnaast kun je nog aangeven wat je belangrijk vindt in een match en waar je precies naar op zoek bent.

Wat een verplicht veld is bij het invullen van je profiel is dat je meer informatie dient te typen over jezelf. Je kunt dit zo kort of zo lang mogelijk maken als je zelf wilt. Wanneer je dit allemaal hebt ingevuld kun je op zoek naar een leuke match.


Functies

De site biedt veel verschillende functies, om de zoektocht naar een perfecte match zo makkelijk en leuk mogelijk te maken. Bovenaan de website vind je een snelzoekfunctie. Hiermee kun je snel op zoek naar een match. Je kunt invullen naar welk geslacht je op zoek bent en in welke leeftijd.

Berichten

Om berichten te kunnen versturen naar andere leden binnen HetGrandCafe dien je een premium lidmaatschap aan te schaffen. Zonder dit lidmaatschap is het niet mogelijk om met andere leden te communiceren. Wel kun je het profiel van de ander zien, zijn of haar voorkeuren en persoonlijkheid.

Media

Onder het kopje media in je profiel kun je foto’s en diverse albums toevoegen. Je kunt hier ook geluiden en video’s uploaden. Video’s kun je alleen met een premium lidmaatschap toevoegen. De andere opties zijn wel bruikbaar zonder premium lidmaatschap.

Extra’s

De site heeft een knop met als onderwerp extra’s. Zonder abonnement kun je zien welke profielen binnen de site het populairst zijn. Leden met een premium abonnement hebben alleen toegang tot alle opties binnen deze functie. Je kunt zien hoeveel en welke leden jouw profiel op HetGrandCafe hebben bezocht.

Help pagina inhoud

Op deze pagina binnen de site wordt van veel functies uitgelegd wat het betekend, zoals wat de knop ontmoet mij inhoudt etc. Wanneer je een vraag hebt en niet goed weet wat een bepaalde functie inhoud of wat je hier mee kunt, kun je deze pagina raadplegen.


Kosten

Wanneer je gebruik wil maken van alle functies dien je een premium lidmaatschap aan te schaffen. Dit lidmaatschap kost je €7,50 per maand. Wanneer de afschrijving mislukt, komen er extra kosten bij waardoor er €10,00 euro zal worden afgeschreven van je rekening. Bij het inschrijven op de site dien je dan ook meteen je rekeningnummer op te geven.

Wanneer je je nu inschrijft op de site krijg je de eerste twee maanden een gratis lidmaatschap, in plaats van €7,50 euro per maand. Je kunt daarnaast gebruik maken van een sessie met een datingcoach voor de duur van 15 minuten.


Klantenservice

Wanneer je vragen hebt staat het team van HetGrandCafe altijd voor je klaar. HetGrandCafe is 24 uur per dag open voor vragen. Je kunt een email sturen met je vraag en gegevens naar info@hetgrandcafe.nl. De website geeft aan dat ze binnen 1 werkdag reageren.

Wanneer je problemen hebt bij het inloggen kun je een email sturen naar de supportdesk van HetGrandCafe.nl. Je kunt dit sturen naar support@hetgrandcafe.nl.

Daarnaast kun je via de website een contactformulier invullen met je naam, e-mailadres en je opmerking en/of vraag.


Opzeggen

Een abonnementsperiode geldt voor de duur van minimaal 2 maanden. Na deze eerste 2 maanden kun je het abonnement per maand opzeggen. Je verleent machtiging voor het automatisch afschrijven van €7,50 per maand na de gratis eerste 2 maanden. 
Het abonnement wordt maandelijks stilzwijgend verlengd en loopt door tot je het abonnement zelf opzegt. De site geeft aan dat het opzeggen van het abonnement eenvoudig is. Er is op de site een optie die je als lid moet aanklikken. Je abonnement wordt daarna in de eerstvolgende maand stop gezet. De automatische incasso stopt hierdoor ook direct.


Bekendheid

De website HetGrandCafe bestaat al zo’n 15 jaar, sinds 2004. Mensen ontmoeten elkaar online, gaan samen uit, sluiten een mooie vriendschap en worden verliefd. Een uitgebreide site met veel mogelijkheden op het gebied van vriendschap en liefde.


Beveiliging

De site is een gecertificeerd lid van Stichting Webshop Keurmerk en voldoet aan de Keurmerk-code. HetGrandCafe is hier voor het eerst geregistreerd op 15 mei 2009.

HetGrandCafe gaat discreet met je gegevens om. Je kunt zelf kiezen voor wie je gegevens zichtbaar zijn. Andere leden kunnen bijvoorbeeld geen persoons en/of adresgegevens zien van jou. Daarnaast zijn alleen de gegevens die je invult op je profiel zichtbaar voor anderen. De foto die je upload op je profiel is ook alleen zichtbaar voor de ingeschreven leden op de site.


Onze ervaringen met HetGrandCafe

Pluspunten:
  • Site richt zich op het vinden van vriendschap en liefde
  • Uitgebreide opties
Minpunten:
  • Geen geverifieerde profielen
Probeer HetGrandCafe gratis
foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen. LinkedIn

© Datingsitekiezen.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW te Zwolle | Privacy & Cookies