Onafhankelijk vergelijken van datingsites & apps

VriendenEnzo datingsite review

VriendenEnzo
Bekijk de beste vriendschap sites

Laatst bijgewerkt: 5 juli 2022

Zoek je nieuwe sociale contacten, bijvoorbeeld een of meer leuke vriendschappen? Dan kun je daarvoor terecht op VriendenEnzo. Je kunt hier een profiel aanmaken, laten zien welke interesses je hebt en mensen leren kennen die van dezelfde hobby’s, sporten en andere bezigheden houden. Je kunt echter ook via het aparte dating gedeelte een date of serieuze relatie vinden. In deze review bespreken we beide kanten van deze veelzijdige website.

Waarom kies je voor VriendenEnzo?
 • Gratis website voor vriendschappen
 • Goede online plek om nieuwe mensen te ontmoeten
 • Betaalde opties bieden toegevoegde waarde

VriendenEnzo in het kort

blank

VriendenEnzo is een website die in de eerste plaats is bedoeld voor het vinden van nieuwe vriendschappen. Mensen die op zoek zijn naar diverse sociale contacten kunnen er een profiel aanmaken en op zoek gaan naar leden die dezelfde interesses hebben. Het is dus bijvoorbeeld een goede site om lid te worden als je net naar een nieuwe stad bent verhuisd of wanneer je tot de ontdekking komt dat je sociale kring te klein is geworden naar je zin en daar verandering in wilt brengen. Het is echter ook mogelijk om op de site te daten. Dat is een los gedeelte van de website, zodat je altijd precies weet welke leden alleen een vriendschap zoeken en welke er ook willen daten. Dat maakt het voor alle leden prettig toeven. De site heeft geen eigen app maar werkt ook uitstekend op mobiele apparaten.


Functies van VriendenEnzo

blank

blank

Veel functies op VriendenEnzo zijn gratis te gebruiken. Je kunt bijvoorbeeld gratis een profiel aanmaken op zowel het Vrienden als het Dating gedeelte van de site. Ook kun je zonder restricties gebruik maken van de eenvoudige en uitgebreide zoekmachines. Daarna kun je alle gevonden profielen ook uitgebreid bekijken. Wanneer je een berichtje van andere leden krijgt kun je daar op reageren zonder kosten te hoeven maken. Kortom, ook met een gratis profiel is er al heel veel mogelijk.


Nieuwe vrienden zoeken

blank

De makkelijkste manier om nieuwe mensen te leren kennen is door de eenvoudige of uitgebreide zoekmachine te gebruiken. Het ledental is relatief laag dus er is niets op tegen om via de eenvoudig zoekmachine alleen een leeftijdscategorie te selecteren en rustig alle profielen te bekijken. Je kunt echter ook heel specifiek zoeken via de uitgebreide zoekmachine, bijvoorbeeld op diverse interesses. Dan vind je sneller mensen waar je echt wat mee gemeen hebt.


Inschrijven bij VriendenEnzo

blank

Het is heel eenvoudig om een eigen account aan te maken bij VriendenEnzo. Klik op de knop Meld je gratis aan om aan de eerste van drie stappen te beginnen. In de eerste stap vul je je naam in en kies je alvast een gebruikersnaam. Ook voer je je e-mailadres in en verzin je een wachtwoord. De tweede stap is het selecteren van je geslacht, je locatie en geboortedatum. In de derde en laatste stap kun je alvast wat over jezelf vertellen, bijvoorbeeld welke opleiding je hebt genoten, wat je beroep is, of je van huisdieren houdt en of je rookt en/of drinkt. Ook kun je een profieltekst typen met informatie over jezelf en een stukje schrijven over je favoriete hobby’s, sporten en andere bezigheden.


Wanneer je wilt daten

blank

Het is ook mogelijk om via VriendenEnzo te daten. Dat vindt plaats op een apart deel van de site waar je alleen gebruik van maakt als je niet alleen op zoek bent naar nieuwe vrienden maar ook wel in zou zijn voor het vinden van een relatie. Zodra je een profiel hebt aangemaakt op de site ben je alleen nog zichtbaar op het gedeelte van de website waar je vriendschappen kunt vinden. Wil je ook daten, dan moet je rechtsboven in het scherm schakelen van Vrienden naar Daten. Je zult zien dat de kleuren van de site veranderen en krijgt de melding dat je eerst je profiel aan moet vullen om aan dit deel van de site mee te kunnen doen. Je kunt meteen de benodigde velden invullen. Dat zijn bijvoorbeeld je lichamelijke kenmerken, kledingstijl en kinderwens.


Contact met VriendenEnzo

Hier lees je hoe je in contact kunt komen met de klantenservice van VriendenEnzo.

Adresgegevens:

Kolkgriend 92
1356 BG Almere

KvK-Nummer: 80368611

Telefoon: 036 310 9000
E-mail: gezellig@vriendenenzo.nl

Helpdesk en klantenservice

Het is eenvoudig om met de klantenservice van VriendenEnzo in contact te komen. Hierboven zie je het e-mailadres waar je jouw vraag naartoe kan sturen. Via de optie Contact op de site kun je ook van het contactformulier gebruik maken. Tot slot is het mogelijk om te chatten met de klantenservice via de Facebook Messenger.


Betaling met punten

blank

VriendenEnzo heeft geen abonnementssysteem maar maakt gebruik van punten waarmee je bepaalde functies kunt ontsluiten. Het puntensysteem bestaat om misbruik te voorkomen waardoor enkel persoonlijke berichten worden verzonden en ongewenste berichten worden tegengehouden. Een lid krijg bij aanmelding genoeg punten om het systeem breed te kunnen gebruiken. Punten worden gebruikt voor de volgende aanvullende mogelijkheden:

 • Het plaatsen van een vriendenoproep.
 • Het omhoog plaatsen van je oproep.
 • Jezelf in de spotlight plaatsen.
 • Een eerste bericht sturen naar een ander lid.

Al deze functies kosten per keer 1 punt. Alle andere functies zijn gratis te gebruiken. Dat gaat onder meer om het antwoorden op ontvangen berichten. Alleen je eerste reactie op een profiel kost je dus een munt, het vervolg van het gesprek kost je niets meer.

Zodra je een nieuw profiel aanmaakt krijg je 10 punten gratis. Dat is dus genoeg voor een eerste berichtje naar 10 profielen. Via iDeal of middels een handmatige overschrijving kun je daarna extra punten kopen. Hoe meer je ineens koopt, hoe voordeliger ze worden. Dit zijn de actuele prijzen:

 • Het pakket met 10 punten kost € 10,00
 • Het pakket met 20 punten kost € 17,50
 • Het pakket met 30 punten kost € 25,00
 • Het pakket met 40 punten kost € 32,50
 • Het pakket met 50 punten kost € 40,00
 • Het pakket met 60 punten kost € 47,50

VriendenEnzo opzeggen

blank

Wanneer je jouw account op VriendenEnzo wilt verwijderen kun je op de knop Instellingen klikken in het menu aan de linkerkant van het scherm. Klik onder het kopje Wil je jouw account verwijderen? op de link. Wanneer je zowel een Vrienden als een Dating profiel hebt aangemaakt kun je hier nog kiezen om een van die twee profielen te behouden. Je kunt ze echter ook gewoon allebei verwijderen. Optioneel kun je daarbij nog een reden van verwijdering opgeven.


Plus & minpunten

Pluspunten:
 • Gratis website voor vriendschappen
 • Goede online plek om nieuwe mensen te ontmoeten
 • Betaalde opties bieden toegevoegde waarde
Minpunten:
  Bekijk de beste vriendschap sites
  foto auteur robindeb
  Dit artikel is geschreven door robindeb

  Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen.

  Review inzenden over VriendenEnzo

  • Minimaal 110 karakters
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

  Ervaringen VriendenEnzo

  Ervaring geschreven door Jeroen
  15 april 2021
  Fijn en echt gratis

  Fijn is dat de ondersteuning goed bereikbaar is en ook echt helpt als je ergens tegen aanloopt.
  Ze zijn, anders dan ik had verwacht, echt gratis. Voor wat VriendenEnzo biedt is dat bijzonder omdat je overal anders (vergelijkbare sites) dik moet betalen voor minder.
  Leuke omgeving! Heb er zelf een fijne vriendschap aan over kunnen houden.

  Ervaring geschreven door Anoniem
  18 december 2020
  Laagdrempelig leuk contact te leggen

  Ik ben bij een aantal georganiseerde uitjes van vriendenenzo mee geweest.
  Ladysnight en het kerstdiner in 2019. Door de opzet word contact snel gelegd, fijne opvang bij aanvang. Voor je het weet ben je aan de klets met onbekende en heb je een super gezellige avond. (Dat was mijn ervaring)
  Ik hoop dat 2021 de mogelijkheid biedt om dit soort contact momenten te organiseren, dan ben ik er zeker bij.

  © Datingsitekiezen.nl 2022 | Onderdeel van Dik.nl | Dik B.V. | KvK 74390708 | Tesselschadestraat 155, 8023 BL Zwolle | Privacy statement