• Onafhankelijk vergelijken
 • 221 datingsites & 27 apps
 • 465 tips & artikelen

Review datingsite Vriendinnenonline

Vriendinnenonline is met 34.000 Nederlandse vrouwen het grootste vriendinnenplatform van Nederland. Hier kom je op een laagdrempelige manier in contact met andere vrouwen die net als jij op zoek zijn naar vriendinnen! Ook vind je op Vriendinnenonline een heleboel lifestyleinformatie waar iedere vrouw iets aan heeft. Als klap op de vuurpijl heeft Vriendinnenonline al twee keer de prijs gewonnen voor beste website van Nederland in de categorie dating. Hoog tijd dus om deze veelbelovende vriendschapssite te testen.

Het is niet altijd even makkelijk om nieuwe mensen te leren kennen. Op de studie ontmoet je om de haverklap nieuwe mensen, maar hoe ouder je wordt, hoe stabieler de kennissenkring om je heen wordt. Bepaalde vrienden verlies je uit het oog, bijvoorbeeld omdat ze gaan verhuizen of omdat ze kinderen krijgen… De laatste jaren zie je jouw vriendinnen aantal slinken en heel eerlijk gezegd heb je behoefte aan nieuw contact. Voor een gezellig online praatje, of een activiteit bij jullie in de buurt.

Pluspunten

 • Volledig gratis
 • Gericht op een specifieke doelgroep
 • Al 2 keer 'Beste website van NL' gewonnen

Minpunten

 • Advertenties op de website
 • Beperkte profielcontrole (geen bevestigingsmail)


Aanmelden bij Vriendinnenonline

Zodra je de website van Vriendinnenonline opent, krijg je al een heel ander gevoel dan bij andere datingsites. Strikt genomen is Vriendinnenonline geen romantische datingsite, maar het valt wel in dezelfde categorie omdat het óók gaat over het in contact komen met andere mensen. Je komt op een website met heel veel informatie over lifestyle, en rechts bovenin de hoek staat – best wel onopvallend – inloggen of registreren. Klik hier op registreren om verder te gaan.

Registratieformulier

Het registratieformulier bestaat uit een aantal invulvelden. Ten eerste je volledige naam, ten tweede je e-mailadres (twee keer), je woonplaats en wachtwoord. Er is nog een interessante, laatste vraag die we even willen uitlichten. Zoek je wel of geen vriendinnen?
Ja, ik zoek vriendinnen: betekent dat je openstaat voor contact met anderen om eventueel (online) mee bevriend te raken
Nee, ik wil alleen meepraten: dat geeft je de kans om een account te hebben waarmee je ‘mee kunt praten’ zonder dat je per se nieuwe vriendinnen hoeft te maken


Doelgroep

Zoals je waarschijnlijk al hebt afgeleid uit de naam, is Vriendinnenonline bedoeld voor vrouwen die op zoek zijn naar nieuwe vriendinnen. De een zoekt alleen wat gezellige online gesprekken, de ander wil op pad samen met anderen in de buurt. Inmiddels zijn er meer dan 34.000 inschrijvingen van vrouwen vanuit heel Nederland. Naar eigen zeggen zijn er via Vriendinnenonline al een heleboel waardevolle vriendschappen ontstaan.

Als je niet op zoek bent naar nieuwe vriendinnen, maar meer geïnteresseerd bent in het forum (de online community) en bijbehorende faciliteiten, dan is dit natuurlijk ook geen probleem. Dan kun je jezelf aanmelden als lid dat alleen praat.

Jouw profiel aanvullen

Je kunt de functionaliteiten van Vriendinnenonline pas gebruiken als je jouw eigen persoonlijke gegevens hebt aangepast. Zoals onderstaande afbeelding laat zien, heb je dat in een paar eenvoudige stappen gepiept.

 1. Eerst moet je jouw persoonsgegevens aanvullen. Zoals je ziet, worden deze niet zomaar gedeeld met anderen.
 2. Ten tweede moet je een verhaaltje over jezelf invullen. Sommige mensen zetten heel veel informatie over zichzelf online, anderen kiezen slechts voor een paar introducerende zinnen. Dat is natuurlijk aan jezelf.
 3. Daarna krijg je bij punt 3 de gelegenheid om aan te geven wat jouw status is (alleenstaand, relatie, moeder, kinderen in het huis et cetera) en wat je nog meer ‘bent’. Bijvoorbeeld met pensioen, starter, vrijwilliger et cetera. Je mag meerdere dingen aanklikken.
 4. Bij punt 4 kun je vervolgens 5 interesses en karaktereigenschappen aanklikken. Dat is handig, want zo krijgen andere mensen direct een samenvatting over jou.
  Bij stap 5, nieuwtjes, kun je aangeven welke mails je wel en welke mails je niet wilt ontvangen. Je kunt er later ook voor kiezen om je opnieuw aan- of in te schrijven voor bepaalde mails!
 5. De laatste stap is een profielfoto. In tegenstelling tot sommige andere datingsites, ben je verplicht om deze foto te uploaden. Je kunt er ook voor kiezen om een foto te doen van de achterkant van je hoofd, of van je kat, want het is niet gezegd dat je gezicht er per se op moet staan.

Functionaliteiten

Vriendinnenonline verdient een degelijke uitleg, want deze website onderscheidt zich op heel veel fronten van andere datingsites. De website is opgebouwd uit drie hoofdfunctionaliteiten:

 1. Lifestyle advies: de hedendaagse vrouw krijgt met een heleboel dingen te maken. Niet alleen typische vrouwendingen zoals make-up, maar ook dingen die met opvoeding of vakantie te maken hebben. Daarom heeft Vriendinnenonline een heel grote database met allerlei informatieve artikelen.
 2. Forum: Vriendinnenonline heeft een ingebouwd forum. Dat betekent dat je een gespreksonderwerp kunt starten in de online community. Andere leden kunnen er dan op reageren. Handig als je bijvoorbeeld advies over een bepaald onderwerp wil inwinnen.
 3. Vriendinnen maken: oftewel, de meest belangrijke functie van de website! Want de meeste vrouwen melden zich aan om ook daadwerkelijk vriendinnen te maken. Via de vriendinnen zoekmachine kun je op zoek gaan naar andere leden op de website. Vervolgens kun je selecteren op woonplaats, leeftijd en interesses. Maar ook op bijvoorbeeld levensfase. Vervolgens kun je een-op-een vriendinnen zoeken, of je aansluiten bij een bestaande groep.

Naast deze functionaliteiten zijn er drie tabbladen. De eerste is ‘zoek vriendinnen’/’mijn vriendinnen. De tweede laat zien wie jou heeft uitgenodigd om (online) vriendin te worden. Het derde tabblad geeft een overzicht van berichten die via de website zijn verstuurd.

De onderwerpen op Vriendinnenonline

‘Wat kun je doen als je koopverslaafd bent’? ‘Hoe maak je de lekkerste, koolhydraatarme salade?’ ‘Waarom is het zo belangrijk om dag- en nachtcrème te gebruiken?‘ Je kunt de vraag zo gek niet bedenken, of Vriendinnenonline heeft erover geblogd. De artikelen  lezen lekker weg en zorgen voor veel inspiratie. De categorieën waarin de berichten staan, zijn als volgt:

 • Liefde & Gezin
 • Body & Mind
 • Style & Beauty
 • Home & Kitchen
 • Reizen & Cultuur
 • Daily life

Het is best wel verfrissend dat een datingsite en een informatieve website gecombineerd worden. Meestal heb je of heel veel informatie, of een dating omgeivng. Op Vriendinnenonline komen deze twee werelden op een hele natuurlijke manier samen.


Veiligheid

Voor zover wij kunnen inschatten is Vriendinnenonline een veilige website om te gebruiken. Er is een veilige https-verbinding (https) en je hoeft niet veel gevoelige informatie te geven. Vriendinnenonline stelt jou aansprakelijk voor prive informatie en/of contactgegevens die je zelf via een bericht of via je profiel vrij geeft. Dat is een risico dat je zelf neemt, omdat je redelijkerwijs moet kunnen inschatten wat voor soort informatie wel of niet handig is om te delen met anderen. Het enige dat ons opviel, is dat wij nooit een bevestigingse-mail hebben ontvangen. Dus ook geen verificatielink. Dat is enerzijds makkelijk, anderzijds vormt dit wel een risico voor ‘nep’ profielen.


Bekendheid

Vriendinnenonline is met grote zekerheid de grootste online vriendinnencommunity van Nederland. Daarnaast is het niet alleen de grootste, maar ook de beste. Althans, in 2014 en 2015 won Vriendinnenonline maar liefst twee keer de prijs ‘Website van het jaar’ in de categorie daten. Mede daardoor is de website vaak in het nieuws geweest, bijna altijd positief.


Gratis

Het klinkt tot nu toe heel erg goed, vind je niet? Wellicht wacht je nog even op de prijs voordat je besluit om jezelf aan te melden op de vriendschapswebsite. Maar we hebben goed nieuws, want Vriendinnenonline is op moment van schrijven volledig gratis te gebruiken. Geld verdient de website door het online magazine en adverteerders.


Klantenservice en profiel opzeggen

Vriendinnenonline is een online platform uit Amsterdam. Via info@vriendinnenonline kun je met ze in contact komen. Bovendien is er een invulformulier op de website beschikbaar. Wil je jouw account verwijderen? Daar heb je geen contact met de klantenservice voor nodig. Dit kun je eenvoudig doen door met je muis over je foto te gaan. Je kunt er overigens ook voor kiezen om ‘niet meer gematched’ te worden. Dan bestaat je profiel nog wel, maar kun je als het ware geen vriendinnen meer maken. Je praat dan enkel mee.Heb je ervaring met Vriendinnenonline?

 • Geef een waardering over deze site:
 • Minimaal 110 karakters
 • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Laat je beoordeling achter en maak kans op een bol.com cadeaukaart t.w.v. €100

Ervaringen Vriendinnenonline

Review geschreven door Ciska
1 april 2020

Leuk mensen ontmoeten

Ik ben in vorige jaar september lid geworden en heb al een paar keer met een groepje afgesproken. Dat was erg gezellig, met sommige heb je meer klik dan met anderen. Dat is normaal denk ik. Ik vind het een leuke website omdat ik in mijn dagelijkse leven niet zo snel meer nieuwe vriendinnen vind en ik toch wel graag vrouwendingen wil doen en vrouwengesprekken voer. En hier kun je anderen makkelijk ontmoeten en aanspreken.

Review geschreven door Ingrid
31 januari 2020

15 euro

Gratis?? waarom dan die €15,- betalen? Heb verschillende vriendschapsverzoeken verstuurd maar er is er geen één die er op reageert.Wel afwijzingen..

Review geschreven door Anoniem
26 januari 2020

Veel haken af

De site op zich is prettig in gebruik. Momenteel betaal je eenmalig €14,95 voor inschrijving. Wat me enorm tegenvalt is dat de vrouwen waar je “vriendin” mee wordt al snel afhaken in contact. Ze willen wel af spreken maar tot een echt contact komt het niet. Voor mijn gevoel eenrichtingsverkeer. Er is 1 iemand met wie ik wel twee keer op stap ben geweest maar zij vond ons niet bij elkaar passen... Ik heb mijn account verwijderd, want naar mijn mening zitten leden niet zo op vriendschap te wachten.


Vriendinnenonline details

Website https://www.vriendinnenonline.nl/
Categorie Vriendschap
Ervaringen 54% aanbevolen, 3 reviews
Schrijf een review

Specificaties website

Gratis registratie ja
Chatmogelijkheid ja
Cammen nee
Dating keurmerk nee
Interesse test ja
Matching systeem ja
Uitgebreid zoeken nee
Mailbox ja
Datingapp nee

Gerelateerde sites

MetJou

Vriendschap

Chisple

Algemeen

HetGrandCafe

Vriendschap

Badoo

Vriendschap
© Datingsite Kiezen 2020 | Onderdeel van Dik.nl | Dik B.V. | KvK 74390708 | Hanzeplein 11, 8017 JD Zwolle | Privacy statement